26 Δεκεμβρίου 2011

Τώρα θυμήθηκες και άλλα ψέματα Ερντογάν; Σταματήστε τον επιτέλους!


Τόσα χρόνια δεν μιλούσε και ξαφνικά θυμήθηκε: ο

Ερντογάν προς Σαρκοζί Ρώτα το πατέρα σου τι έκανε το 40 στην ...

Όμως, Ο πατέρας Σαρκοζί απάντησε στον Ερντογάν για τα περί γενοκτονίας ..


ο 83χρονος πατέρας Σαρκοζί, Pal Sarkozy, απάντησε μέσω του σταθμού BFMTV
"Ποτέ δεν πήγα στην Αλγερία, μιας και ποτέ δεν εγκατέλειψα το στρατόπεδο της Λεγεώνας των Ξένων, στη Μασσαλία, όπου κατατάχτηκα" 
είπε ο πατέρας Σαρκοζί. Στη λεγεώνα των ξένων ήμουν μόνο 4 μήνες και μετά ένας συμπατριώτης μου γιατρός με έβγαλε ανίκανο να πολεμήσω,

Ισραήλ:στη βουλή η γενοκτονία Αρμενίων


Μία επιτροπή του ισραηλινού κοινοβουλίου αναμένεται να συζητήσει σήμερα ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα αναγνωρίζεται η «γενοκτονία των Αρμενίων». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται ότι θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.
Η επιτροπή εκπαιδευτικών θυμάτων θα συνεδριάσει για να συζητήσει την πρόταση νόμο που θα ορίζει την 24η Απριλίου «ημέρα που ξεκίνησαν οι σφαγές στην Αρμενία το 1915», μέρα μνήμης της "σφαγής του αρμενικού λαού".
«Είναι χρόνια που επεξεργαζόμαστε αυτό το νομοσχέδιο» δήλωσε η Ζορζέτ Αβακιάν, μέλος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής της Ιερουσαλήμ, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα.
Το 2007 το ισραηλινό κοινοβούλιο είχε απορρίψει μια παρόμοια πρόταση αφού το Ισραήλ και η Τουρκία διατηρούσαν στενούς δεσμούς. Όμως τον Μάιο του 2010, οι σχέσεις των δύο χωρών διαταράχθηκαν μετά το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις που επιχείρησαν να σταματήσουν το στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ενώ τον Οκτώβριο, η Τουρκία απέλασε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα και ακύρωσε τις στρατιωτικές συμφωνίες που είχε συνάψει με τη χώρα.

«Επί χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση αρνιόταν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία για κυνικούς, στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους, που συνδέονταν με τις σχέσεις της με την Τουρκία», 
τόνισε η Ζαχάβα Γκαλ-Ον, βουλευτής