24 Ιουλίου 2010

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΓΕΩΓΛΥΦΗ ΤΡΙΑΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥ.




Νεκροί και τραυματίες στο Duisburg, Γερμανία

© apn Photo/Hermann J. Knippertz

Τουλάχιστον 19 άτομα και έχασαν τη ζωή τους και 368 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade στη γερμανική πόλη Duisburg!

Δείτε τα βίντεο:

Και λίγο πριν τον πανικό στο ίδιο σημείο:

Ο πρώτος Νεοέλληνας («Graecus»): Μιχαήλ Μάρουλλος (1453-1500).

[«Μακράν σταθήτε βέβηλοι, να ο Θεός εφάνη!
να οι ναοί εσείσθηκαν εις ταις κρυφαίς σπηληαίς μας,
και το βουνό του Παρνασσού συθέμελον βρυχάται.
Πάλιν εκαταδέχθηκε ο Απόλλων να γυρίση
εις τα παληά λιμέρια του, να ζωντανεύση πάλιν
το σπήλαιον που τώβοσκεν αιώνια σαπίλλα,
πάλιν εμπνέει τας ψυχάς των σοβαρών ανθρώπων
και φωλιαστός 'ς τα σωθικά στρέφει, γεννά τον οίστρον,
οπού ποτίζει την καρδιάν με βακχικήν μανίαν
και την ψυχήν μας συγκινεί, πιέζει και συντρίβει...

Ελάτε ν' αγκαλιάσωμεν τους πατρικούς Θεούς μας,
και πρώτον τον μονογενή που μ' άσβεστον λαμπάδα
τον κόσμον όλον κυβερνά, τον Ήλιον πατέρα...]
απόσπασμα ποιήματός του...




Ενας ποιητής με νεοελληνική συνείδηση. Παρότι δεν είναι ο πρώτος Νεοέλληνας ποιητής (αφού δεν έγραφε στη νεοελληνική), ο Μάρουλλος είναι ο πρώτος ποιητής (ο πρώτος πραγματικός ποιητής) που αυτοπροσδιορίζεται ως (Νεο)έλληνας («Graecus») μέσα στους ίδιους του τους στίχους. Παρά το γεγονός ότι στον 20ό αιώνα υπήρξε μια αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος για τον Μάρουλλο, η απήχησή της στους Ελληνες δεν ήταν εκείνη που θα περίμενε κανείς. Με την εξαίρεση μιας νεανικής, όμως σημαντικής, εργασίας του Δ. Ζακυθηνού (1928, 1978), οι μόνες ουσιώδεις, παρότι σύντομες, αναφορές στον Μάρουλλο είναι εκείνες του Παλαμά (1897, 1907, 1924), οι στηριζόμενες στις έρευνες για τον Μάρουλλο του Σάθα.
Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1453 από γονείς καταγόμενους από την Πελοπόννησο και μεγαλωμένος στη Ραγούζα της Δαλματίας και έπειτα στην Ιταλία, ο Μάρουλλος μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα στα γράμματα και στο επάγγελμα του «στρατιώτη» (stratioto), το οποίο τον οδήγησε σε μισθοφορικές περιπλανήσεις σε αρκετές χώρες. H πνευματική του διαμόρφωση ήταν εκείνη ενός ανθρώπου της ιταλικής Αναγέννησης (σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία στην Πάντοβα και στη Βενετία). Εζησε κατά καιρούς στα σημαντικότερα κέντρα του Ουμανισμού (Φλωρεντία, Ρώμη, Νάπολι) συνάπτοντας φιλίες με εξέχοντες εκπροσώπους του. Ο θάνατός του, το 1500 (πνίγηκε προσπαθώντας να περάσει έφιππος ένα ποτάμι της Τοσκάνης) τον βρήκε στην πλήρη ωριμότητα.


Ο Μάρουλλος ήταν και αξιόλογος

Η ευδαιμονία του να είσαι Πελασγός.

Είναι φανερό, ότι δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί τι συμβαίνει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Ούτε και ο Ελληνικός κόσμος της διασποράς, που συνήθως βλέπει καθαρότερα, διότι βλέπει από μακριά. Ναι, λύσεις υπάρχουν... αλλά είναι ενάντια στο σχέδιο κατοχής της χώρας μας

Nicholas C. Georgantzas
του Νίκου Κ. Γεωργαντζά

...φασὶ δὲ Ἀρκάδες ὡς Πελασγὸς γένοιτο ἐν τῇ γῇ ταύτῃ πρῶτος (Παυσανία Αρκαδικά).

Δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί, αλλά η ανάλυση του Νίκου Λυγερού «Το περσικό σύμπλεγμα της Τουρκίας» (http://www.lygeros.org/5815-gr.html), μου θυμίζει εκείνο το πικρό κείμενο αυτογνωσίας του Νίκου Δήμου (1975, Αθήνα, Ελλάς: Ίκαρος): «Η δυστυχία του να είσαι Έλλην» (http://users.uoa.gr/~nektar/arts/prose/nikos_dimou_misfortune.htm). Ακολουθώντας το «The Will to Power» του Friedrich Wilhelm Nietzsche (German: "Der Wille zur Macht") , ο Νίκος Δήμου μας αφορίζει όλους μας με Ελληνική καταγωγή ως αυτομάτως δυστυχείς, εκτός αν καταφέρνουμε να λησμονούμε τους προγόνους μας ή αν καταφέρνουμε να τους ξεπερνάμε.

Μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, είμαστε Ελληνίδες ή Έλληνες, Γραικοί ή Πελασγοί, ποιά η διαφορά? Μήπως νοιάζονται οι Γερμανοί αν τους πούμε Goths ή Huns? Άλλο αν τούτο μας βοηθά να γνωρίζουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε στην ΕΕ.

Κατά την αγόρευση του αρχιεπίσκοπου Θεσσαλονίκης Ευσταθίου προς τον Μανουήλ Α' Κομνηνό, όπως την παρουσιάζει ο Peter Wirth (1979, “Die Bevölkerungspolitik der Komnenen- und Laskaridenkaiser”, Byzantinische Forschungen 7: 203-212), η ρητορική οπτική των μαχών στην Μικρά Ασία μεταξύ Βυζαντινών και Τούρκων είχε ήδη την περιβολή των πολέμων μεταξύ Ελλήνων και Περσών στην αρχαιοελληνική μας ιστορία. Κατά τον Ευστάθιο της Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες είμαστε οι ‘ευγενείς’ (noble) και οι βέρβαροι είναι οι ‘δυσγενείς’ (ignoble).

Γίνεται λοιπόν έτσι η Ελλάδα μας για την Ευρώπη ό,τι ήταν οι Θερμοπύλες γιά την Αθήνα. Και στην συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλαδή του Νεοθωμανισμού, καταλήγει ο Νίκος Λυγερός, το πρόβλημα του περσικού συμπλέγματος δεν είναι η ύπαρξή του αλλά οι επιπτώσεις του.

Όπως επίσης και επιπτώσεις των αποφάσεων του κοινοβουλίου της Ελλάδος. Όπως στο τέλος του 1204 ή στην αρχή του 1205, ο Μιχαήλ Χωνιάτης ή Ακομινάτος έπρεπε να παραδώσει την Αθήνα στον Bonifatius, μαρκήσιο του Montferrat, και να πάει στην εξορία, κατά τον Αντώνιο Ε. Καλδέλλη (2007, Hellenism in Byzantium, Cambridge University Press, σ. 334), έτσι ακριβώς και το κοινοβούλιο της Ελλάδος ξαναπαρέδωσε την Αθήνα του 2010 στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και, γιατί όχι, στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά χωρίς να πάει κανένας από τους 300 εξορία τούτη την φορά.

Αυτά ας τα καταγράψουν οι ιστορικοί όσο πιό ψύχραιμα γίνεται. Από οικονομικής όμως και διοικητικής σκοπιάς, γίνονται τεράστια λάθη στην Ελλάδα και την Αθήνα του 2010, και γιά τους λάθος λόγους. Το μέγιστο των λαθών τούτων είναι τα αυστηρά μέτρα λιτότητος, που αποσκοπούν στην οικονομική αποδοτικότητα (efficiency) ή επάρκεια της Ελληνικής οικονομίας.

Ως στόχος, καλή είναι η οικονομική αποδοτικότητα ή επάρκεια κάθε οικονομίας ή οργανισμού, όπως σωστή ως στόχος είναι επίσης και παραγωγικότητά τους (productivity). Αποδεκτοί και σωστοί λοιπόν οι στόχοι των 300 του κοινοβουλίου της Ελλάδος, αλλά τεράστιο λάθος ο τρόπος τους.

Ας δούμε μερικά απτά παραδείγματα γιά να καταλάβουμε τις δυναμικές επιπτώσεις της στρατηγικής που αποβλέπει στην αποδοτικότητα και στην παραγωγικότητα μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητος (cost cutting). Πρώτο είναι το πάθημα της Toyota. H στρατηγική αποδοτικότητας και παραγωγικότητας της Toyota μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητος (cost cutting), οδήγησαν στο περίφημο Toyota Recall.

Ένα δεύτερο απτό παράδειγμα στρατηγικής που αποβλέπει στην αποδοτικότητα και στην παραγωγικότητα μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητος είναι το επίσης περίφημο Oil Spill της BP. Επιτρέπεται στο όνομα της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας σε μία εταιρεία όπως η BP να αναθέτει σε εξωτερικό συνεργάτη (outsource) την γεώτρηση πετρελαίου? Τότε τι κάνει η BP? Κολλάει μπρίκια ή σπάει κριτσίνια?

Δεν υπάρχει οικονομικός γκουρού ή γκουρού διοικητικής πάνω στον πλανήτη που να δασκαλεύει στρατηγική αποδοτικότητας και παραγωγικότητας μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητος. Από τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη μέχρι τον Peter Ferdinand Drucker και τον William Edwards Deming, όλοι μας διδάσκουν στρατηγική αποδοτικότητας και παραγωγικότητας μέσω επένδυσης στην ποιότητα αγαθών και υπηρεσιών ή και μέσω επένδυσης στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων· ποτέ μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητος, ποτέ! Γιατί?

Διότι τα αυστηρά μέτρα λιτότητος θέτουν την βραχυπρόθεσμη αποδοτικότητα της χρηματιστικής (finance) πάνω από την μεσο- και μακρο-πρόθεσμη αποδοτικότητα της οικονομίας. Αυτό είναι κάτι γιά το οποίο ο Αριστοτέλης μας προειδοποιεί, να μην το κάνουμε ποτέ, στα έργα του: «Ηθικά Ευδήμεια», «Ηθικά Νικομάχεια», «Περί ζώων μορίων» και «Πολιτικά».

Να και το «IMF Report: Greek Stability Program “Broadly on Track”». Είναι? Είναι φανερό ότι ο ελλαδικός λαός δεν έχει ακόμη αντιληφθεί τι συμβαίνει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Αλλά μοιάζει να μην το έχει αντιληφθεί ούτε ο Ελληνικός κόσμος της διασποράς, που συνήθως βλέπει καθαρότερα, διότι βλέπει από μακριά. Ναι, λύσεις υπάρχουν... αλλά είναι ενάντια στο σχέδιο κατοχής της χώρας μας.

Ναι, χρειαζόμαστε αταραξία, νηφαλιότητα, ψυχραιμία και στοχασμό. Αλλά γιά όσους πιστεύουν πως όλα θα πάνε καλά και ότι τα δύσκολα πέρασαν με την στρατηγική αποδοτικότητας και παραγωγικότητας μέσω αυστηρών μέτρων λιτότητος, ας ρίξουν μια ματιά στο τι συμβαίνει στην Ουγγαρία: «Για όσους τρέφουν αυταπάτες, ας δουν τι γίνεται στην Ουγγαρία»: (http://www.antinews.gr/?p=54368).

Nicholas C. GEORGANTZAS
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
New York, NY, U.S.A. 

Πηγή...

Η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανών στρατιωτών στο Καραμπάχ!

Με πρόσχημα δήθεν την...ειρήνη!...Οι Αμερικάνοι θέλουν να στείλουν στρατεύματα στους Ορεινούς Όγκους(Ναγκόρνο) του  Γαραμπάχ!Πρόσχημα για να κυκλώσουν το Ιράν...λόγω της επικείμενης επίθεσης που ετοιμάζει το Ισραήλ;

Tehran says will oppose ‘American forces’ in Karabakh

Tehran says will oppose ‘American forces’ in Karabakh
Photolure
Iran will not allow a United States-led military force to be deployed in the Nagorno-Karabakh conflict zone that immediately borders on its territory, according to the Islamic Republic’s chief diplomat in Armenia.

At a press conference in Yerevan on Wednesday Ambassador Seyed Ali Saghaeyan claimed that Washington is contemplating a deployment of its troops in Fizuli, which is one of the seven Armenian-controlled districts around Nagorno-Karabakh. He further alleged that the American intention was to do so under the guise of a peacekeeping operation.

Iran has been increasingly at odds with the West, and the United States in particular, over its nuclear program that Washington and its allies say is a threat to regional and global peace. Earlier this month the United States expanded its sanctions against Iran citing concerns about the latter’s nuclear ambitions amid a lingering speculation that a military strike against the reclusive Islamic Republic was on the cards.

Tehran has consistently indicated its concerns over a possible deployment of international peacekeeping forces in Nagorno-Karabakh in the event of a peace agreement reached by the parties to the conflict. The United States is one of the conflict mediating states, along with Russia and France, as part of the OSCE Minsk Group.

“Iran shares a common border with the conflicting countries and is concerned about its own security. It will not allow the deployment of American troops,” underscored Saghaeyan.

The Iranian ambassador’s statement came only days after a major ceasefire violation in Nagorno-Karabakh in which four Armenian and one Azeri soldiers were killed. Armenia blamed Azerbaijan for trying to scuttle the peace efforts of international mediators on finding a negotiated peace for the disputed region.

Saghaeyan vaguely called the June 18 skirmishes along the line of contact near northeastern Karabakh a consequence of provocation staged by “forces from outside the region”.

“Iran has always held that no conflict or confrontation can be of benefit to any country or people,” the diplomat stressed, adding that Tehran rules out the possibility of resumed hostilities between Armenian and Azerbaijani forces.

Saghaeyan said Iran could have a positive role in the region since it had good relations with all peoples living there.
Πηγή...

Σχετικά θέματα:

Άσκηση "Glorius Spartan 2008" και ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ερώτηση στη Βουλή για την άσκηση "Glorious Spartan 2008"

Ξαναζητά το Ισραήλ τον εναέριο χώρο μας για...άσκηση!

Η.Π.Α.,Ισραήλ-Ιράν και στη μέση η Ελλάς!!!.

Δημοκρατία …για κλάματα στον Ο.Η.Ε

Η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και οι πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

"Η Ελλάδα ως ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Έρχεται παγκόσμια ύφεση και πόλεμος! Θα γονατίσει ο κόσμος και θα επιβάλλουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση".

Σε εξέλιξη η δημιουργία του νέου «Άξονα»;

Indian Air Bases & Israel Strike against Iran.Η Ινδία δίνει βάσεις για να επιτεθεί το Ισραήλ εναντίον του Ιράν;

Μιλάνε για το Ιράν και φοβούνται τις ατομικές βόμβες του Πακιστάν...
  
Τι ξέρεις για το Ιράν;

Κίνηση σαχ στο παγκόσμιο σκάκι από τη Ρωσία!!!

Επειδή έτυχε να κατέχουν το 80% του πλούτου της Ρωσίας, που... νόμιμα απέκτησαν!!.

Οι Αμερικάνοι έχασαν τους δορυφόρους.Ηλεκτρονικό μπλακ άουτ από τους Ρώσους!!!

Οι μεγάλες ειδήσεις γράφονται σε λίγες γραμμές!.

Άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη για τον "Ένδοξο Σπαρτιάτη"!.

Η διαμάχη ΗΠΑ-Ιράν η επικίνδυνη Ελληνική εμπλοκή.

From Greece with love: Delphic Games come to Armenia

Από την Ελλάδα με αγάπη!

Διαβάζοντας τον τίτλο ξεγελιέσαι!Νομίζεις ότι πράγματι κάποιοι...Έλληνες πήγαν στην Αρμενία για...Δελφικούς Αγώνες!Αμ δε!Αυτοί οι Αγώνες "ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ",ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2000 στη...Μόσχα!Είπαμε κι εμείς,λες να...

From Greece with love: Delphic Games come to Armenia

From Greece with love: Delphic Games come to Armenia
Photolure
The opening ceremony of The 6th Open Youth Delphic Games of CIS member-countries.
The Commonwealth of Independent States (CIS) Delphic Games is taking place for the sixth time, and for the first time the ancient Greek games moved to a Caucasian country, Armenia. (The first CIS Delphic Games took place in Moscow, Russia in 2000.)

A total of 527 participants from 14 countries, including CIS and other countries (Georgia, Latvia, Estonia, and India) will take part in the games. The novelty of this year is that there will be one participant from Nagorno-Karabakh, who is a folk singer. Besides, the participants of the Delphic Games will have concert tours in eight provinces of Armenia.

The games will be held in two age groups – 10-15, and 16-21; and the prizes will be three medals (gold, silver, bronze), and three diplomas for each 19 categories.

The games, dating to 582 B.C., used to symbolize the struggle of Apollo, God of Arts, against the monster Piton, Goddess of the Earth, in the Greek mythology. Now the games have another purpose- it is a mean of studying other countries’ culture for the sake of peace.

The competition programs are also changed: the competitions with war-chariots and horses are replaced with different singing and dancing performances, acting, web design, fashion, etc., in the 21st century version. During the recent five years, Armenia managed to earn medals (13 gold, 8 silver, 12 bronze) in all these categories.

The event is organized by the Ministry of Culture of Armenia jointly with the Delphic Games Committee (IDC).
www.delphic.am



Πηγή...

Ένας Πολιτισμός,μία κουλτούρα.

One Nation, One Culture

One Nation, One Culture

The IV Pan Armenian cultural Festival – One Nation One Culture – was launched last night, July 22, in Republic Square in Yerevan. (The festival is held every two years since 2004.) The goals of the festival are, among others, preservation and development of Armenian culture and cultural identity in Diaspora, Armenia – Artsakh – Diaspora cultural ties, development of contemporary Armenian arts. Many cultural events and arts contests will be held throughout the coming week (till July 29) in Yerevan and provinces of Armenia.


Πηγή...

Σχετικά:

 
  
       
          


Το Stonehenge,το "Woodhenge" και το...Stonehenge της Αρμενίας!

Εδώ βλέπετε το..."Στόουνχετζ" που βρίσκετε στην Αρμενία,πολύ πιο αρχαίο από αυτό της Αγγλίας!

 

 

 

 Καραχούντζ Αρμενία

 

 

 

Εδώ παρατηρείστε καλά την παράσταση στην πέτρα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

 

 

 

 Εδώ βλέπετε βραχογραφίες!Στα βουνά της Αρμενίας!

 

 

 

 

Θα δείτε περισσότερες εδώ: Παγκόσμιος Χάρτης ΑρμενίαSyunik

 Άντε...δείτε και τη γέφυρα του..."Σατανά"!!!

 

 

 

 http://www.panoramio.com/photo/29715412

 

Το Stonehenge είχε και ένα "Woodhenge"!



Μαγνητομετρική φωτογραφία του πανεπιστήμιου Birmingham

Μια σπάνια ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι στη Μ. Βρετανία. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας της εικονικής ανασκαφής, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ένα νέο μνημείο παρόμοιο με το Stonehenge σε απόσταση περίπου 900 μέτρων από το ιστορικό μνημείο του Stonehenge που εικάζουν ότι είχε στο παρελθόν άμεση σχέση με αυτό. Η άποψη του χώρου σε εκείνο το σημείο δεν προϊδεάζει τον απλό παρατηρητή. Όταν όμως ο χώρος «σαρωθεί» με ειδικό ραντάρ, τότε αποκαλύπτεται το υπέδαφος και εκεί γίνονται ορατά τα σημεία που «πατούσαν» 22 ξύλινοι όγκοι οι οποίοι σχηματίζουν ένα κύκλο διαμέτρου 25 μέτρων, λίγο μικρότερο δηλαδή από το γνωστό Stonehenge . Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι είναι ηλικίας 4,500 χρονών.


Σχετικό θέμα: Ο „ιερός“ τομέας GOSECK

Σύνδεσμοι:

Φαινόμενα Φασισμού – Απαράδεκτες ενέργειες τούρκου δικηγόρου

Την Τρίτη που μας πέρασε, μέλη του κυπριακού οργανισμού CANA(Cyprus Action Network of America), διαδήλωσαν στην Τουρκική πρεσβεία της Ουάσιγκτον με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα 36 χρόνια κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού. Αντιπερισπασμό όμως έκαναν οι Τούρκοι, με οργανωτή τον «δικηγόρο της Τουρκικής πρεσβείας», Gunay Evinch, του δικηγορικού γραφείου, «Evinch and Saltzman». O Evinch είναι ο συνήγορος της τουρκικής πρεσβείας σε υποθέσεις μηνύσεων από Ελληνο-αμερικανούς, και πρόεδρος του τουρκικού Λόμπυ. Είναι φανατικός υποστηρικτής της τουρκικής εκστρατείας για άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και ηγέτης της προπαγάνδας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Στην συγκεκριμένη διαδήλωση της οποίας ηγήθηκε, οι κάμερες τον κατέγραψαν να επιδίδεται σε χιτλερικούς χαιρετισμούς και επίδειξη των γεννητικών του οργάνων με την χρησιμοποίηση τηλεβόα. Αίσχος. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα του CANA, και δείτε τα αποδεικτικά βίντεο με τις καταδικαστέες ενέργειες του Evinch.

Πηγή....

Oμοφυλόφιλοι ιερείς στην Ιταλία


Κατά το περιοδικό Πανοράμα, πολλοί ομοφυλόφιλοι ιερείς συχνάζουν, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, σε gay μαγαζιά της ιταλικής πρωτεύουσας.

Επιπλέον, κατά την έρευνα του περιοδικού, καθολικοί ιερείς χορεύουν σε gay ντίσκο, κάνουν καινούριες γνωριμίες σε μαγαζιά και μπαρ, ενώ ορισμένες φορές συναναστρέφονται με συνοδούς επί πληρωμή.

Ο ρεπόρτερ του περιοδικού χρησιμοποίησε κρυφή κάμερα, με την οποία κατέγραψε σκηνές της νυχτερινής ζωής της Ρώμης με τη βοήθεια ενός συνεργάτη του, που γνώριζε ομοφυλόφιλους ιερείς.

Σχετικός σύνδεσμος και βίντεο εδώ»

Ευσεβή εσώρουχα

Βγήκαν τα αποτελέσματα του «τεστ κοπώσεως» τραπεζών

Τι είναι το «τεστ κοπώσεως»: Οι ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ εξετάζουν τη δύναμη των τραπεζών καθώς επιχειρούν να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές για τη δύναμη τους σε πιθανές ζημιές λόγω της κρίσης χρέους. Τα τεστ κοπώσεως έγιναν στις 91 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης, εκ των οποίων 14 γερμανικές και 6 ελληνικές τράπεζες.

Απέτυχε να περάσει το «τεστ κοπώσεως» (και άλλες έξη τράπεζες) η Hypo Real Estate Holding, η γερμανική τράπεζα που κρατικοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα της χρημ/κης κρίσης..

Με επιτυχία πέρασαν οι ελληνικές τράπεζες πλην της Αγροτικής το «τεστ κοπώσεως» των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Σχετικό θέμα: Αλλαγές στις τράπεζες, αρχή από την ΑΤΕ


Το „ξεβράκωμα“ του ΓΓ του ΟΗΕ


«Η υπηρεσία είναι σε διαδικασία σήψης» καταγγέλλει η Ίνγκα-Μπριτ Αχλένιους (Φωτογραφία: Associated Press)

Copyright 2010

Σφοδρή επίθεση στον ΓΓ του ΟΗΕ από απερχόμενο στέλεχος του Οργανισμού

Με μία ασυνήθιστα σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν αποχωρεί από τη θέση της η επικεφαλής του τμήματος οικονομικού ελέγχου του οργανισμού, Ίνγκα-Μπριτ Αχλένιους.

«Οι πράξεις σας δεν είναι απλώς ελεεινές, αλλά και ιδιαίτερα κατακριτέες. Οι πράξεις σας είναι άνευ προηγουμένου και κατά τη γνώμη μου σας εκθέτουν υπερβολικά»

γράφει σε 50σέλιδη αναφορά της προς τον Μπαν.

...Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>The Associated Press All Rights Reserved
Associated
Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.