20 Ιουνίου 2010
Το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Αγγλία; Παίξτε μπάλα!
20 Ιουνίου 1824.Ο Χάρος βγήκε στα Ψαρά...
περπατώντας η δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλικάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
που 'χαν μείνει στην έρημη γη…
1824 Στα Ψαρά 180 τουρκικά πολεμικά σκάφη αποβιβάζουν 28.000 πάνοπλους Τούρκους, που άρχισαν να σφάζουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους.
Πηγή...
Η Ρωσία λέει ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει...
Βεντέτα Μόσχας με κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου - Ρώσος υπουργός Οικονομικών: "Πτωχεύει η Ελλάδα"
"Στα άκρα" φαίνεται ότι διατεθειμένη να τραβήξει την υπόγεια κόντρα που έχει ξεκινήσει με την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου η Μόσχα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση της διακρατικής για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL. Σε μία πρωτοφανή δήλωση που απέχει πολύ από τις πρόσφατες δηλώσεις στήριξης και καταδεικνύει την αλλαγή κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέϊ Κουντρίν στο πλαίσιο του ετήσιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ πρόβλεψε την «τεχνητή» πτώχευση της χώρας και την έλευση μία κατάστασης στην οικονομία «που κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι». «Υποθέτω ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία δεν θα είναι ευχάριστη», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Οικονομικών, «χρυσώνοντας το χάπι» με την φράση : «Δεν θα είναι μία σημαντική αναδιάρθρωση και θα γίνει αποδεκτή από τις αγορές, δεδομένου ότι μία τέτοια εξέλιξη έχει ήδη αποτιμηθεί από τις αγορές».
«Θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε ως μίνι-χρεοκοπία, αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο» διευκρινίζει ο Αλεξέι Κουντρίν. Ο Ρώσος υπουργός αναφέρεται σε αναγκαστική αίτηση επιμήκυνσης του χρόνου πληρωμής του ελληνικού χρέους με απάλειψη ενός μέρους του χρέους. Κάτι που για πολλούς οικονομικούς αναλυτές έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.
Με αυτή την πρόβλεψή του ο Α.Κουντρίν δίνει ένα σήμα στις αγορές κάθε άλλο παρά θετικό για την ελληνική οικονομία και επειδή ακριβώς προέρχεται από μία χώρα που έχει επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα, ως κρίσιμης σημασίας.
Με την άποψη του κ. Κουντρίν δεν συμφώνησε η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν εξαρτάται από κανενός είδους αναδιάρθρωση του χρέους της.
«Η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε, έχει αρχίσει να μεταρρυθμίζει και να αλλάζει σε βάθος την ελληνική οικονομία. Για μένα τουλάχιστον, αυτό είναι που μετράει», πρόσθεσε κατά την παρέμβασή της στο Φόρουμ.
Η Ρωσία είναι σαφές ότι έχει αρχίσει να στέλνει ισχυρά "προειδοποιητικά σήματα" στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό τουριστικό «κύμα» αντί να αυξηθεί από πέρσι εμφανίζεται μειωμένο κατά 10%, πλήττοντα κυρωίς περιοχές που είχαν ευεργετηθεί πέρσι, όπως η Ρόδος και η Κρήτη.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Άλλη μια επιτυχία του Τζέφρυ.Τέλος ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;
Τρέμουν την αρκούδα...
ΓΑΠ:"Επαναδιαπραγμάτευση για τον αγωγό".Πούτιν:"Α,έτσι;Καλά,πάμε Τουρκία"!
Σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις το Αζερμπαϊτζάν
Τουλάχιστον τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τρομοκράτες στο Ναγκορνο Καραμπαχ. Ο υπ. εξωτερικών της Αρμενίας κ. Eduard Nalbandjan έκανε λόγο για προβοκάτσια τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις των δυο Κρατών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο λόγω της μακραίωνης ιστορίας, αλλά και της πολιτιστικής επίδρασης της Ελλάδας (μέχρι τον 5ο αιώνα μ.χ. οι Αρμένιοι χρησιμοποιούσαν το ελληνικό αλφάβητο), το ενδιαφέρον των Αρμενίων για τον ελληνικό πολιτισμό είναι έντονο.
Επίσης πραγματοποιούνται μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην ελληνική βιβλιοθήκη του Κρατικού Πανεπιστημίου Ερεβάν - η οποία εγκαινιάσθηκε το 1999 κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας - στο Κρατικό Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών Briusov και χορηγούνται υποτροφίες για σπουδές Αρμενίων φοιτητών στα ελληνικά Πανεπιστήμια επίσης η Ελλάδα υπήρξε από τις πρώτες χώρες που ανεγνώρισε την Αρμενία μετά την ανεξαρτησία της (21-09-1991).
Μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αρμενίας, οι δύο χώρες συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών (ΗΕ, ΟΑΣΕ, ΣτΕ, ΟΣΕΠ) ενώ η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της ΕΕ με την Αρμενία (Πολιτική Γειτονίας, Σχέδια Δράσεως).
Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει το Ελληνικό (;)ΥΠΕΞ...
Προσοχή... παπάδες ( χριστιανοταλιμπάν ) !!
Στη χώρα που παρήγαγε και μετέδωσε ΟΛΕΣ τις ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, δυστυχώς ακόμα κάνουν κουμάντο οι καταστροφοσφαγείς χριστιανοταλιμπάν...! Κατακτητές ενός τόπου που άλλοτε γεννούσε ιδέες και πολιτισμό, έχουν καταντήσει τους σημερινούς κατοίκους, ραγιάδες και δούλους...!
Δεν είμαστε Ουγκάντα
Ας ξεκινήσουμε με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.
Αυστρία:
Υπουργείο Επιστήμης και Έρευνας
Bundesministerium für Wissenschaft und Forschung
Γαλλία:
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας
Ministre de l'Éducation nationale, de l'Enseignement supérieur et de la Recherche
Γερμανία:
Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας
Bundesministerium für Bildung und Forschung
Δανία:
Υπουργείο Παιδείας
Undervisnings Ministeriet
Ελβετία:
Γραμματεία Παιδείας και Έρευνας
Staatssekretariat für Bildung und Forschung
Ιρλανδία:
Υπουργείο Παιδείας και Επιστήμης
Department of Education & Science
Ισπανία:
Υπουργείο Παιδείας
Ministerio de Educación
Ιταλία:
Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίων και Έρευνας
Ministero dell'Istruzione, dell'Università e della Ricerca
Μεγάλη Βρετανία:
Τομέας Παιδείας (1/2βάθμια Εκπαίδευση)
Department of Education
Τομέας Επαγγελματικής Καινοτομίας και Δεξιοτήτων (3βάθμια Εκπαίδευση)
Department for Business Innovation & Skills
Νορβηγία:
Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας
Kunnskapsdepartementet
Ολλανδία:
Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Σουηδία:
Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας
Utbildningsdepartementet
Φιλανδία:
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Πάμε και λίγο εκτός Ευρώπης.
Αυστραλία:
Τομέας Παιδείας, Εργασίας και Επαγγελματικών Σχέσεων
Department of Education, Employment and Workplace Relations
Ιαπωνία:
Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστήμης και Τεχνολογίας
ΗΠΑ:
Τομέας Παιδείας
Department of Education
Νότια Κορέα:
Υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας
Καναδάς:
Υπουργείο Παιδείας
Ministry of Education
Πάμε και σε «λιγότερο πολιτισμένες χώρες» (Δεν παραθέτω τον πρωτότυπο τίτλο για ευνόητους λόγους. Κάνω κατευθείαν τη μετάφραση από την αντίστοιχη αγγλική ή γαλλική)
Αίγυπτος:
Υπουργείο Παιδείας
Τουρκία:
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας
Κένυα:
Υπουργείο Παιδείας
Ταϊλάνδη:
Υπουργείο Παιδείας
Ζιμπάμπουε:
Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού, Τεχνών και Πολιτισμού
Μοζαμβίκη:
Υπουργείο Ανώτατης Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ναμίμπια:
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Ρουάντα:
Υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Επιστημονικής Έρευνας
Ουγκάντα:
Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού
Λιβυή:
Υπουργείο Παιδείας
Βόρεια Κορέα:
Υπουργείο Παιδείας
Πακιστάν:
Υπουργείο Παιδείας
… έχε γούστο…
Σαουδική Αραβία:
Υπουργείο Παιδείας
Ιράν:
Υπουργείο Παιδείας
Αποκάλυψιc! Ο σκοταδισμός, η αστρολογία, και η μεταφυσική, αφορούν μόνο την ελληνική παιδεία. 300 χρόνια μετά την έλευση του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, 2500 χρόνια μετά τον αρχαίο ελληνικό Λόγο, και το κοινό νεοελληνικό πνεύμα θεωρεί ότι η μάθηση και η έρευνα συμπλέουν άψογα με το σύστημα αξιών μιας σειράς μυθολογικών συγγραμμάτων της εποχής του χαλκού και του προ-μεσαιωνικού σκοταδισμού.
Δέκα με τόνο για την παγκόσμια πρωτοτυπία! Προφανώς αυτή την πρωτοτυπία είχε υπόψη το ελληνικό υπουργείο, όταν είχε τη δυνατότητα να εξαλείψει την μεγαλύτερη νοητική αντίφαση της ανθρωπότητας σε τίτλο υπουργείου.
Τελικά κότσαρε απλά ένα «δια βίου μάθησης» και ξεμπέρδεψε.
από το Το ελληνάκι