16 Δεκεμβρίου 2009

Αϊ Βασίλης vs Ιησούς

ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ.

Αθάνατο ελεύθερο ελληνικό πνεύμα!
ΣΟΥ ΚΑΜΝΩ ΕΡΩΤΑ...ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ.---ΚΑΜΝΩ ΕΣΩΤΕΡΑ...ΚΑΜΑ ΣΟΥΤΡΑ.

Έρωτες παντού, Ερωτες για πάντα- Περί ελληνικού kama sutra συνέχεια...


(ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΕΜΝΟΤΥΦΟΥΣ)

Η σφαιρικότερη έως σήμερα έκθεση με θέμα τον ερωτισμό στην αρχαία Ελλάδα εγκαινιάστηκε χθες στο Κυκλαδικό Μουσείο

Κείμενο: ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

Μικρές πήλινες ή μαρμάρινες φιγούρες που ανοίγουν με χάρη τα φτερά τους τοξεύουν τα ανυποψίαστα θύματα, κάνουν αταξίες (τέτοιες που επισύρουν την τιμωρία από τη μητέρα τους), αγκαλιάζουν θερμά το ταίρι τους, την Ψυχή, αλλά και κάποτε τη βασανίζουν. Πλημμυρίζει από αυτές τις πανέμορφες φιγούρες το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ερωτες παντού, Ερωτες για πάντα.
«Ο Ερως από τη “Θεογονία” του Ησίοδου στην ύστερη αρχαιότητα» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, παρουσιάζοντας στην Ελλάδα τον θεό Ερωτα στη σφαιρικότερη ανάγνωση που έχει γίνει ποτέ. Γιατί οι πτυχές του Ερωτα είναι πολλές, φιλοσοφικές και πνευματικές, αλλά και καθαρά ρεαλιστικές και καθημερινές. Και στην έκθεση καμία δεν υπολείπεται της άλλης. Βαθιά ερωτική, ενίοτε και τολμηρή είναι αυτή η έκθεση, η οποία κατορθώνει ωστόσο χάρη στην απαλλαγμένη από ενοχές αλλά και από προκλήσεις προσέγγισή της να προσφέρει στον επισκέπτη την ομορφιά της αρχαίας τέχνης αφενός και ένα πλήθος πληροφοριών αφετέρου.

Οπως είπε άλλωστε χθες ο διευθυντής του μουσείου καθηγητής κ. Νίκος Σταμπολίδης, επιμελητής της έκθεσης με τη συνεργασία του αρχαιολόγου κ. Γιώργου Τασούλα, «ήταν ένα τόλμημα που επέβαλλε την πιο τίμια προσέγγιση που γίνεται». Στόχος που πραγματοποιείται μέσα από τα 272 έργα μιας μακράς περιόδου, από τον 6ο αιώνα π.Χ. ως τον 4ο αιώνα μ.Χ., τα οποία έφθασαν στην Αθήνα από 50 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόκειται για αναπαραστάσεις του Ερωτα σε όλες τις μορφές με τις οποίες τον αντιλαμβάνονταν οι Ελληνες- ως θεϊκό πρόσωπο, ως ανθρώπινη αξία και ως καθημερινή πράξη- και οι οποίες αποδίδονταν σε ειδώλια, ανάγλυφα και γλυπτά, απεικονίσεις αγγείων (είναι και οι πληρέστερες καταγραφές), σφραγίσματα, κοσμήματα, αντικείμενα καθημερινής ή λατρευτικής χρήσης.

Ερως ο κάλλιστος, ο λυσιμελής (αυτός που σου παραλύει τα μέλη), ο πυρίδρομος (που αφήνει φωτιά στο πέρασμά του), ο γλυκύπικρος, ο αβρός, ο τακερός (που σε κάνει να λιώνεις), ο διφυής (που έχει δύο φύσεις), ο αλγεσίδωρος (που φέρνει πόνο), ο σχέτλιος (ο ανελέητος), ο ανίκατος (ο ακαταμάχητος), αλλά και χρυσόπτερος (ο Ανακρέων αναφέρει κατηγορηματικά ότι τα φτερά του ήταν χρυσά) είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς των αρχαίων Ελλήνων για τον γιο της Αφροδίτης. Και παρ΄ ότι η απεικόνισή του με ανθρώπινη μορφή μάλλον άργησε να εμφανισθεί, τον 6ο αιώνα π.Χ. συγκεκριμένα, έκτοτε η επικράτησή του υπήρξε αδιαμφισβήτητη.

Η έκθεση ξεδιπλώνεται σε...συνέχεια του...ερωτικού άρθρου στην πηγή...

2012...Η συντέλεια και η...βλακεία!

Νομίζω τίποτα από τα δυο δεν θα συμβεί. Το πρώτο γιατί είναι απίθανο και το δεύτερο γιατί δεν έχω τέτοιες αυταπάτες! Η ηλιθιότητα και η βλακεία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, όπως και το Σύμπαν!
Δεν είναι τυχαίο που σε περίοπτη θέση του blog έχω αναρτημένη τη ρήση «Μήπως η ηλιθιότητα είναι το αφθονότερο στοιχείο στο σύμπαν και η βλακεία απύθμενη…ή απλά σαν γήινοι αποτελούμε συμπαντική πρωτοτυπία;!»
Όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι η βλακεία ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά ότι συνεχώς γεννιούνται νέες βλακώδεις επινοήσεις! Ο μεγάλος αρωγός σ’ αυτήν την τάση είναι η ιδεαλιστική οπτική ή να το πω πιο απλά ο θρησκευτικός φόβος. Η πεμπτουσία της θρησκευτικής φιλοσοφίας είναι αυτή, στην οποία ο πιστός καθοδηγείται με τον φόβο της συντέλειας του κόσμου μέχρι να πεθάνει. Βιβλία που προσβάλουν την νοημοσύνη του ανθρώπου, σαν την «Αποκάλυψη», εκδόθηκαν και διαβάστηκαν από εκατομμύρια ανθρώπων γεμίζοντας τη συνείδησή τους με φοβικά σύνδρομα, ψυχικές διαταραχές και πανηλίθιες ανησυχίες που...συνέχεια του φοβερού άρθρου στην πηγή...

Πέρυσι,Νέα Δούλα-ΠΑΣΟΚ,δώρισαν 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες,φέτος ΠΑΣΟΚ-Νέα Δούλα...δανείστηκαν από τα λεφτά που...δώρισαν!!!

Αυτά είναι τα χάλια μας.Γράφαμε πέρυσι,φωνάζαμε όλοι στο διαδίκτυο,για το μεγάλο κόλπο γκρόσο των τραπεζών,για την αφαίμαξη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ...αλλά φωνή βοώντος εν τη ελληνική ερήμω!Σε αγαστή συνεργασία πέρυσι η Νέα Δούλα και το ΠΑΣΟΚ,δώρισαν στα αφεντικά τους,τους τραπεζίτες,τον πλούτο που είχε απομείνει...πλούτος που βγαίνει με αίμα και ιδρώτα των Ελλήνων.Φέτος το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της Νέας Δούλας...δανείστηκε για λογαριασμό μας!Μονά-ζυγά των τραπεζών!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ,ΔΟΥΛΟΙ,ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ,ΣΚΛΑΒΟΙ...Βάλτε στο λογαριασμό και τα λεφτά των Ταμείων Ασφάλισης,που από τότε που ιδρύθηκαν τους υποχρέωναν οι υπόδουλοι "κυβερνήτες" της Ελλάδας να τα καταθέτουν με εξευτελιστικό τόκο(περίπου 4%),όταν οι τρέχοντες τόκοι ήταν της τάξης περίπου του 20%!!!!!!!

Διαβάστε τα σχετικά(μη βαριόσαστε,γιατί δεν έχετε να...χάσετε τίποτα) και απελευθερώστε τη σκέψη σας από τη "δουλεία" των...κομματικών! συμφερόντων...
Τα προμηνύματα και η κατάρρευση!!!!
Σεισμός και τσουνάμι στα χρηματιστήρια!
Το ντόμινο του ΚΡΑΧ,αγγίζει και τις Ελληνικές τράπεζες.
Οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α. και της Ευρώπης;
ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
(Υ.Γ.Τη θυμάστε την...ΑΣΠΙΣ;Αυτήν που..."πτώχευσε";)
Που τα βρήκαν τα λεφτά τα κράτη και στηρίζουν τους...
28.000.000.000 ευρώ. Δηλαδή 9.541.000.000.000 δραχ...
ΟΙ...ΑΠΟΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ...ΑΡΩΓΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!


Εκτακτος δανεισμός 2 δισ. ευρώ

Σε έκτακτο δανεισμό ύψους 2 δισ. ευρώ (2,9 δισ. δολ.) προχώρησε η Ελλάδα, σύμφωνα με δύο τραπεζίτες που γνωρίζουν καλά το θέμα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα ταμειακά της ανοίγματα.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg η χώρα μας προχώρησε στην πώληση ομολόγων που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2015 με απόδοση 250 μονάδες βάσης, περισσότερη από το Euribor, διάρκειας έξι μηνών. Το δάνειο εκδόθηκε από την κοινοπραξία των τραπεζών: Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα της Ελλάδος, Alpha Bank [ACBr.AT] Σχετικά άρθρα AE, EFG Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα Ergasias SA, Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] Σχετικά άρθρα και την ιταλική IMI SpA.

(Εμβόλιμον δικό μας:Δείτε τις τράπεζες που πέρυσι βούλιαζαν και φέτος μετά τη δωρεάν...ενίσχυση,δανείζουν το δωρητή τους!!!)
FT.com / In depth - Are European banks too big to fail?

Τα ελληνικά ομόλογα και οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά την εβδομάδα που πέρασε εν μέσω ανησυχιών ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να μην καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της καθώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού διογκώνεται. Πριν από δύο ημέρες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζομένους είπε ότι θα λάβει δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης.

Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων διάρκειας δύο ετών αυξήθηκε 28 μονάδες βάσης φθάνοντας στο 3,39% χθες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Μαρτίου. Το spread για ελληνικά ομόλογα δεκαετούς διάρκειας έναντι των αντίστοιχων γερμανικών αυξήθηκε 21 μονάδες βάσης, φθάνοντας στις 250 μονάδες βάσης και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Απριλίου, με βάση τις τιμές κλεισίματος.

ΠΗΓΗ: Bloomberg.

Πηγή...