Νομίζω τίποτα από τα δυο δεν θα συμβεί. Το πρώτο γιατί είναι απίθανο και το δεύτερο γιατί δεν έχω τέτοιες αυταπάτες! Η ηλιθιότητα και η βλακεία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, όπως και το Σύμπαν!
Δεν είναι τυχαίο που σε περίοπτη θέση του blog έχω αναρτημένη τη ρήση «Μήπως η ηλιθιότητα είναι το αφθονότερο στοιχείο στο σύμπαν και η βλακεία απύθμενη…ή απλά σαν γήινοι αποτελούμε συμπαντική πρωτοτυπία;!»
Όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι η βλακεία ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά ότι συνεχώς γεννιούνται νέες βλακώδεις επινοήσεις! Ο μεγάλος αρωγός σ’ αυτήν την τάση είναι η ιδεαλιστική οπτική ή να το πω πιο απλά ο θρησκευτικός φόβος. Η πεμπτουσία της θρησκευτικής φιλοσοφίας είναι αυτή, στην οποία ο πιστός καθοδηγείται με τον φόβο της συντέλειας του κόσμου μέχρι να πεθάνει. Βιβλία που προσβάλουν την νοημοσύνη του ανθρώπου, σαν την «Αποκάλυψη», εκδόθηκαν και διαβάστηκαν από εκατομμύρια ανθρώπων γεμίζοντας τη συνείδησή τους με φοβικά σύνδρομα, ψυχικές διαταραχές και πανηλίθιες ανησυχίες που...συνέχεια του φοβερού άρθρου στην πηγή...
Όχι επειδή ακολουθείς την δεοντολογία της αναδημοσίευσης σωστά, αλλά και γενικά για την καλή δουλειά που κάνεις στο blog σου, ένα εύγε Ελληνικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό πολύ μικρός στο καφενείο του πατέρα μου διάβαζα την εφημερίδα και θυμάμαι μου έκανε εντύπωση η αναφορά της εφημερίδας στις πηγές των ειδήσεων.Αργότερα είχα την τύχη να γνωρίσω έναν εκδότη μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας,στην οποία εργάστηκα για κάμποσο καιρό.Διδάχτηκα αυτή την αρχή,του σεβασμού της πρωταρχικής πηγής,του συντάκτη,του αρθρογράφου,του ρεπόρτερ,που διαθέτουν χρόνο και φαιά ουσία στο βωμό της ενημέρωσης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ίδιος ένοιωσα τη χαρά της αναδημοσίευσης δικών μου άρθρων και ρεπορτάζ,αλλά και την πίκρα της κλοπής της δουλειάς μου.
Σέβομαι απόλυτα και πάντα τον κόπο και τον χρόνο του άλλου.
Πριν αναδημοσιεύσω κάτι ερευνώ αν αναφέρονται οι αρχικές πηγές.
Ευχαριστώ και ανταποδίδω τα εύγε σε έναν πραγματικά σκεπτόμενο άνθρωπο και Συνέλληνα.
Έρρωσο και τύχη αγαθή.