30 Ιουλίου 2010

Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του...ΔΝΤ.

Με την πρώτη σοβαρή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ χάσανε τα αυγά και τα καλάθια...! Επειδή όμως είχαν σχεδιάσει πολύ πιο πριν την παράδοση της Ελλάδας στο ΔΝΤ,προετοιμάστηκαν και για την άμυνά τους...ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΕ. ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Ακριβώς γιατί τρέμουν μη γίνει της Αργεντινής...!Γιατί εκεί τις πρώτες ημέρες τα εξαγριωμένα πλήθη σκότωσαν περίπου 25.000 λαμόγια σε όλη την Αργεντινή!Όσα λαμόγια προλάβαιναν έφευγαν με ελικόπτερα από ταράτσες και σκεπές!
http://www.youtube.com/user/antinemecis#p/u

Με κυβερνητική απόφαση, οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα πιάνουν δουλειά…. 

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2010


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώνονται τα εξής:
Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:
1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.
2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).

Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ’ όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών
διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών.

ΑΠΕ

Πηγή...

Κι επειδή μέχρι χτες οι αντιδράσεις ήταν από χλιαρές μέχρι ανύπαρκτες,ο Τζέφρυ είπε στους "υπουργούς" του... κάντε...διακοπές χωρίς ενοχές!

Σχετικές ειδήσεις στα blogs...

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΕ. ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ...Επιτάσσομεν τα Δ/Χ φορτηγά...Επιλοχίας (ΔΝΤ) (α.α)

Η πρώτη αντίσταση. Μένει η σπίθα να γίνει πυρκαγιά!!!

Συμπλοκές απεργών και ΜΑΤ

Αναστέλλουν τον φόρο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις με τροπολογία που πρότεινε, και στήριξε το ΛΑΟΣ.


Και νέα χαριστική ρύθμιση υπέρ των καναλαρχών έκρυβε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη. Με τροπολογία που πρότεινε, και στήριξε το ΛΑΟΣ, αναστέλλει μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που είναι πλέον στο 20%.

Την αποκάλυψη για τη χαριστική ρύθμιση έκανε ...
ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε: "Αυτός ο φόρος είναι φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου". Δεν εξήγησε δηλαδή γιατί καθυστέρησε στην είσπραξη του φόρου και γιατί προχωρεί στην αναστολή της είσπραξής του.
Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 3845/2010 ψηφίσθηκε ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων να είναι στο 20%, το οποίο έπρεπε να εισπράττεται και να αποδίδεται μηνιαίως, όπως και οι υπόλοιποι φόροι για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Όμως, για άγνωστο λόγο, όλες οι ΔΟΥ της χώρας δεν εισέπραξαν τον φόρο και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα τον εισπράξει από τον Οκτώβριο. "Μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση;" ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.
πηγη

Πηγή...

Φάε παιδί μου "αχταρμά"....

Θάλεια Δραγώνα:Τα Ελληνικά είναι μικρή Γλώσσα!

Η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κα Θάλεια Δραγώνα μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ για το νέο Δημοτικό Σχολείο που θα ξεκινήσει πιλοτικά το σχολικό έτος 2010-2011, είπε ότι από την Α΄ και τη Β΄ Δημοτικού τα παιδιά θα μαθαίνουν αγγλικά για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν και άλλες γλώσσες εκτός από την ελληνική, η οποία -κατά την άποψή της- είναι μία μικρή γλώσσα σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί λίγοι άνθρωποι μιλάνε Ελληνικά.

Χρειάζονται, λοιπόν, στήριξη τα Ελληνικά από τα... Δανέζικα και τα Ολλανδέζικα για να προωθηθούν στην Ευρώπη!

Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί δεν διδάσκονται και τα αρχαία Ελληνικά στην Α΄ Δημοτικού, η απάντηση της κας Δραγώνα ήταν πως... πρόκειται για νεκρή γλώσσα, η διδασκαλία της οποίας δεν έχει νόημα σε μικρή ηλικία! Αντιθέτως, για την κυρία Δραγώνα τα Αγγλικά είναι μια γλώσσα κοντά στα... βιώματα των παιδιών και κοντά στην καθημερινότητά τους!

ΙΧΩΡ

Σχετικό θέμα: Τρέμετε μη τυχόν μάθει ελληνικά η κυρία....


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ...Επιτάσσομεν τα Δ/Χ φορτηγά...Επιλοχίας (ΔΝΤ) (α.α)

Τελευταία ενημέρωση:Οι..."επιταγμένοι" συνεχίζουν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...Ώρα 15.30 αποφάσισαν ΔΙΑ ΒΟΗΣ την συνέχιση της απεργίας...



Γράφει ο Γιώργος Δημόπουλος

-Ρώτησα την γιαγιά μου-δασκάλα το επάγγελμα και τώρα συνταξιούχο-να μου πει αν θυμάται πότε είχε γίνει επίταξη τα τελευταία χρόνια, στην χώρα μας.
-Μου είπε λοιπόν ότι επιστράτευση και επίταξη είναι κρατικές πράξεις που επιβάλλονται σε εμπόλεμες περιόδους, όπως π.χ το 1940 που η χώρα μας δέχθηκε την επίθεση του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ήταν τότε που άνθρωποι, κτήνη, κάρα και περιουσίες είχαν τεθεί στην υπηρεσία του Έθνους για την αντιμετώπιση της ξένης εισβολής. Από τότε είπε, δεν θυμάμαι να εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα, αλλά χθες το βράδυ κάτι άκουσα να λένε στην τηλεόραση για φύλλα πορείας που θα βγάλει η κυβέρνηση και επειδή η γιαγιά μου-λόγω ηλικίας-δεν παρακολουθεί την επικαιρότητα με ρώτησε, πάλι πόλεμο έχουμε;
-Όχι γιαγιά της είπα, άπλα ήρθαν πριν λίγους μήνες κάτι ξένοι χαρτογιακάδες με κοστούμια και γραβάτες-Τρόϊκα τους λένε- και επειδή-είπαν-χρωστάμε πολλά πανωτόκια (sprents τα λένε), στην Ευρώπη και την Αμερική, η κυβέρνηση Παπανδρέου αναγκάστηκε να παραχωρήσει ένα μέρος από την εθνική μας κυριαρχία και αργότερα ίσως και ένα μέρος από την Ελληνική επικράτεια.
-Κατάλαβα γιε μου, τους πολέμους τώρα τους κάνουν με τα Sprents, άλλα .........
πέσμου έχουμε στρατηγούς με αρχίδια-όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος μεγαλώνει και η γλώσσα του-στο επιτελείο ή........και ανάβοντας το γκαζάκι να ψήσει δυό καφέδες ελληνικούς άρχισε-η γιαγιά-να σιγοτραγουδάει "το τραγούδι της Λευτεριάς" της Σοφίας Βέμπο. 

Πηγή...

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΩΝΤΑΣ.

Σήκω από τον κάτω κόσμο δολοφονημένε Καποδίστρια, φυλακισμένε Κολοκοτρώνη, να επιβάλεις την πολιτική τάξη. Ανδρούτσο, που σε γκρέμισαν στα βράχια της Ακρόπολης. Ανώνυμε Ελληνα που χάθηκες για μια διαφορετική πατρίδα. Πόσα σκαλιστά μάρμαρα, ένδοξα έργα και υπολογισμοί χρειάζονται, πόσοι αιώνες πρέπει να συληθούν, πόσες ψυχές πρέπει να προστεθούν για ν' αποκτήσει, επιτέλους, η ζωή τη μορφή τής υπέρτατης φρόνησης και του θριάμβου των ανθρώπων;
Λίγος χρόνος έφτανε να χάσει η Ελλάδα τις αισθήσεις της. Αισθήσεις που για να αποκτηθούν χρειάστηκαν αιώνες ένδοξων έργων και εθνικών συμφορών. Που αποτελούν το συσσωρευμένο έργο σοφών, αγίων και ηρώων πρώτης επιλογής. Το αποτέλεσμα μιας καταπληκτικής γεωγραφικής, φυλετικής και ιστορικής συγκυρίας. Ομως η τελευταία δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που οι πιο καλοστημένες αξίες έφυγαν από τη θέση τους. Το ελληνικό πνεύμα, σχηματισμένο από μύριες διαφορετικές σκέψεις, λαμπάδιασε. Η πνευματική Αθήνα δεν είναι λιγότερο πυρπολημένη από τη στρατιωτική Σπάρτη. Ολα δεν χάθηκαν ακόμη. Ομως όλα μυρίζουν σαπίλα και μπαρούτι. Οι ιστορίες που θέλουν τις Ερινύες αγκαλιά με τις Νύμφες δεν είναι πια γραμμένες στα βιβλία της μυθολογίας. Βρίσκονται στα δελτία ειδήσεων.

 


Στην πορεία μας ως λαός αντιληφθήκαμε κραταιές αυτοκρατορίες να βυθίζονται αύτανδρες. Στα βάθη της Ιστορίας διακρίνονται ακόμη τέτοια ναυάγια φορτωμένα γνώση και πλούτο. Ναυάγια που κάποτε δεν γυρίζαμε καν να κοιτάξουμε. Τόση ήταν η ορμή μας. Τώρα η δική μας τριήρης βάζει νερά. Τα ίδια τα γεγονότα μάς δίδαξαν ότι κινδυνεύουμε μονίμως, η ύπαρξή μας είναι εύθραυστη όπως η ζωή. Οτι πολύ εύκολα μπορεί να περιγελαστούν τα πιο ωραία έργα, τα πιο παλιά, τα πιο ένδοξα. Επιπλέον, είδαμε έκπληκτοι ότι καλούνται να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που δεν το δημιούργησαν. Οι θύτες εμφανίζονται ως κριτές, τιμητές και σωτήρες των θυμάτων τους. Αμαρτωλοί νομοθετούν νόμους που ξεπλένουν τις αμαρτίες τους. Παράσιτα άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και μετά διερωτώνται πού βρέθηκε τόσος αέρας.
- Αμοιρε Ορφέα, άδικα τραγουδάς λυπητερά. Η λύρα σου δεν έχει πια τη δύναμη να επαναφέρει στην επιφάνεια της γης την ηθική τάξη των πραγμάτων. Να προσφέρει τη ζωή στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Μια ζωή χωρίς τον δόλο, την επαιτεία, τη διαπλοκή, την εξάρτηση. Σε μια κοινωνία που δεν θα ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε δυνατούς και αδύνατους, φτωχούς και πλούσιους, τυχερούς και άτυχους. Ανιστορήσου κι εσύ πονεμένε λαέ. Μαρμαρωμένος κοιτάζεις τον καινούργιο ετούτο επιτάφιο. Που η περιφορά του θα κρατήσει χρόνια. Σε διέσυραν και ταπείνωσαν οι ανίκανοι πολιτικοί, οι μισθωτοί τεμπέληδες, οι παρανομούντες δικαστές, οι αδούλευτοι αριστοκράτες, οι αυλικοί της εξουσίας. Εξαργύρωσαν την ψυχή σου με spreads. Κατάντησαν αυτή τη χώρα να έχει πόλεις χωρίς πύλες, λιμάνια χωρίς προκυμαίες, παιδιά χωρίς σχολεία, δικαιώματα χωρίς νόμους, την αυγή χωρίς το ξημέρωμα.
Σήμερα η ανατροπή της ηθικής τάξης των πραγμάτων είναι προφανής, τα γεγονότα αμείλικτα. Η γνώση είναι αδύναμη, οι αξίες ατιμασμένες, οι ιδεολογίες συνταράσσονται, τα πιο καθαρά μυαλά βρίσκονται σε αμηχανία. Ο δικομματισμός καταπονείται από αμαρτίες και λάθη. Η Αριστερά, δέσμια της εσωστρέφειας και θύμα της φαντασίας της, ενώ διακηρύσσει την αλληλεγγύη, η ίδια διασπάται. Οι συντεχνίες, ο ναρκισσισμός, τα μικροσυμφέροντα μας πέρασαν από την πάλη των τάξεων στην πάλη όλων εναντίον όλων. Τώρα πρέπει να πετύχουμε εκεί που απέτυχαν οι Μαρξ, Φρόιντ, Νίτσε...
Σε μια τέτοια αταξία ρωτήστε οποιοδήποτε μαντείο τι προβλέπει για το μέλλον. Θα σας πει «τίποτα». Ομως πρόκειται για ένα αόρατο τίποτα, όπως οι ακτινοβολίες της φύσης. Ο χώρος είναι γεμάτος από μια καταπληκτική ενέργεια που καταλήγει στο απέραντο, την αρμονική ισοκατανομή. Ετούτες τις χαμηλόφωνες ώρες, η Ελλάδα, στο κάλεσμα της επιθανάτιας αγωνίας της, σαν μια ανέλπιδη άμυνα του είναι και του έχω, υπακούει στην αναζωογόνηση των αναρίθμητων αξιών της. Η λαϊκή οργή, το αίσθημα της τιμωρίας επαυξάνονται.Ο ξεπλυμένος πολιτικός τρελαίνεται όπως το ποντίκι στη φάκα. Οι προπατορικές αξίες, οι μεγάλοι άνδρες, τα παλιά έργα ξαναβρίσκουν τη θέση τους. Το φάσμα της αλληλεγγύης, του δικαίου, της ηθικής απλώνει δειλά τα ποικίλα χρώματά του φωτίζοντας μ' ένα αμυδρό φέγγος το αποπνέον ελληνικό πνεύμα.
Τελικά ο Ελληνας είναι σκληρός όπως η πέτρα. Σπάει, αλλά δεν λυγίζει. Ολα καταστρέφονται, ξαναρχίζει. Ολα χαλάνε, τα ξαναχτίζει. Αχ, αυτή τη φορά χαθήκαμε, δεν υπάρχει ελπίδα. Οχι! Η τωρινή Ελλάδα είναι αυτό που είναι, δηλαδή λίγα πράγματα. Ομως εάν εμφανίζουμε τόσα αποθέματα όταν δεν έχουμε τίποτα, μέχρι πού φτάνουν άραγες οι δυνατότητές μας σήμερα που διαθέτουμε ήδη κάτι; Οταν το κακό μάς πολιορκεί όλους μαζί, ας μην υποκύπτει χωριστά ο καθένας στα μουρμουρητά της μοιρολατρίας. Η συλλογικότητα να αυξηθεί. Εγώ, ο καθένας, ας αρνηθώ να διασχίσω σπαρμένα πτώματα μ' ένα τριαντάφυλλο στο χέρι. Εδώ και τώρα, αυτή τη στιγμή, σ' αυτή τη χώρα, σ' αυτή τη ζωή.
του καθηγητή πανεπιστημίου στο Παρίσι
                                                                                                            ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, Ελευθεροτυπία, 19/7/2010

Breaking News:Climatic Catastrophe- Kalash Valley destroyed by Glacial Flooding.

199 die in Khyber-Pakhtunkhwa rains, floods.(new)

A massive glacier in the pastures of Kalash Valleys at the elevation of 5000m has been erupted due to the recent rains and has flooded the Kalash valley of mumuret.The shape  of scenic mumuret valley has changed due to this enormous and powerful flood that uprooted most of the timber forests on its way to the valley.The rain water further caused its own streams from the mountains which added to the vilocity of the flood. It is reported as of now that most the land  for cultivation and houses in the main land have been swept away. There are no human casualities reported but the livelihood of the indigenous kalasha people has been severly damaged.The ready crops of wheat- barely and fruit trees mainly walnuts along with precious livestolk and domestic animals have got destroyed.
(Individuals and Organizations intersted to send releif and humanitarian assistance can directly write to us) Kalasha Peoples Call for Cultural Survival 

Σχετικές ειδήσεις:
Torrential Rains devastates many villages in Chitral
Torrential rains and flood enter the second day

199 die in Khyber-Pakhtunkhwa rains, floods

Ε/Π απάτσι κατέπεσε εντός του Α/Δ Μεγάρων.Νεκροί οι δύο πιλότοι.

Τραγικό ατύχημα ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache στην Πάχη Μεγάρων - Νεκροί οι χειριστές (διαρκής ροή) 





Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ελικόπτερο ΑΗ-64DHA Apache Apache της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων. Αν και το ύψος φέρεται να ήταν μικρό στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες από το διμελές πλήρωμά του. 
Το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημαπου είχε ελικόπτερο του ίδιου τύπου το Νοέμβριο του 2008, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα. Επίσης είναι περίεργο πως ξέσπασε φωτιά και απανθράλωσε το πλήρωμα δεδομένου ότι στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφηση κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Το περιστατικό συνέβη στις 11:49 σήμερα το πρωί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι κρύβεται πίσω από την οργάνωση μιας σύγχρονης κοινωνίας;

"Ελληνική Αναγέννηση" - Άρθρο του "Ορφέα"

Το κράτος, έχοντας τη δύναμη του συνόλου, που απορρέει είτε από δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες είτε από άλλες μορφές εξουσίας, οργανώνει μια χώρα με στόχο την ανάπτυξη αμφίδρομης σχέσης με τους πολίτες του. Έτσι, ανακατανέμει τον πλούτο με την αναγκαστική (βάσει νόμων) εισφορά φόρων και τελών εκ μέρους των πολιτών προς αυτό. Τέλος, επιστρέφει αυτή τη χρηματική αξία στους πολίτες είτε μετατρέποντάς την σε δημόσια αγαθά (νοσοκομεία, δρόμους κ.α.) είτε διατηρώντας την αμετάβλητη χρησιμοποιώντας την ευθέως για στήριξη ομάδων που χρήζουν βοηθείας (π.χ. άνεργοι, άποροι κ.α). Ο θαυμασμός για τη λειτουργία της οργάνωσης και το επίπεδο αποτελεσματικότητας των αναπτυγμένων χωρών δημιουργεί ένα συναίσθημα λύπης για την αντίστοιχη έλλειψη στην ελληνική πραγματικότητα. Πρέπει όντως να αισθανόμαστε έτσι; Ας το αναλύσουμε.

Είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση απεργών;

Γράφει ο Σκορπιός
Αγαπητοί φίλοι

Επειδή δεν είναι σύνηθες το φαινόμενο της πολιτικής επιστράτευσης και είναι ακραίο μέτρο καταστολής το ερώτημα που τίθεται είναι.
Είναι νόμιμη η επιβολή πολιτικής επιστράτευσης απεργών σε καιρό ειρήνης;;;;
Σας στέλνω ένα άρθρο του Αντώνη Ρουπακιώτη πρώην προέδρου τουυ δικηγορικού συλλόγου Αθηνών που αναφερόταν στην επιστράτευση των απεργών Ναυτεργατών το 2006. Ας ανοίξει ο διάλογος και ας ακουστούν και άλλες απόψεις

Δεν είναι νόμιμη η πολιτική επιστράτευση
Αντώνης Ρουπακιώτης
24/02/2006
"Ι. Η πολιτική επιστράτευση κηρύχθηκε με την επίκληση των άρθρων 22 και 112 του Συντάγματος και του άρθρου 2 Ν.Δ. 171/1974. Το διάταγμα αυτό δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά δεν εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως η απεργία των ναυτεργατών και αυτό γιατί εκδόθηκε μετά την πτώση της δικτατορίας υπό την ισχύν του Συντάγματος 1952 με βάση τη Συντακτική Πράξη 1.8.1974, με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις μέγιστης ανάγκης της εποχής εκείνης, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται η απεργία.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, ενώ ψηφίστηκαν μεταγενέστεροι νόμοι με σκοπό την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων ανάγκης (π.χ. άρθρο 2 Ν. 2641/1998), όχι μόνο δεν υπήρξε αναφορά στην αντιμετώπιση απεργιών με πολιτική επιστράτευση, αλλά, αντίθετα, με το άρθρο 16 Ν. 2936/2001 αντικαταστάθηκε το άρθρο 2 παρ. 5 Ν.Δ. 17/74 και ορίστηκε ότι ως "κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι..........
κάθε αιφνίδια κατάσταση, που προκαλείται από \φυσικά\ ή άλλα \γεγονότα τεχνολογικά\ ή \πολεμικά\ και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ή την απειλή δημιουργίας εκτεταμένων απωλειών - ζημιών και καταστροφών σε έμψυχο ή άψυχο δυναμικό της χώρας ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας".

Και μόνη η ανάγνωση του άρθρου αυτού πείθει ότι δεν προβλέπεται η απεργία ως αιτία διατάραξης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογεί τη λήψη της απόφασης αυτής.

ΙΙ. Εκτός από τους λόγους αυτούς μετά την έκδοση του παραπάνω Ν.Δ. 17/1974 ακολούθησε η ψήφιση του Συντάγματος 1975, με το άρθρο 23 του οποίου αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά με συνταγματικό κανόνα το δικαίωμα της απεργίας, και με το άρθρο 22 παρ. 3 \"Απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας\. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών".

Έτσι μετά την ψήφιση του Συντάγματος 1975 το Ν.Δ. 17/74, στο μέτρο που, αναποτελεσματικά, επικαλείται αυτό η πρωθυπουργική απόφαση, ήταν ανίσχυρο με βάση και τα άρθρα 22 αλλά και 112 του Συντάγματος και τα οποία μάλιστα προς ειρωνεία επικαλείται η απόφαση αυτή. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής αναγκαστικής εργασίας, με την επιλογή της πολιτικής επιστράτευσης, πολύ περισσότερο δεν είναι επιτρεπτή αυτή ως μέτρο διευθέτησης κοινωνικών ανταγωνισμών, όπως το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση στην περίπτωση των ναυτεργατών.

Σ’ αυτά προστίθεται ότι και πριν από τη ρύθμιση αυτή του Συντάγματος η επιβολή αναγκαστικής εργασίας απαγορευόταν με την 105/1950 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, η οποία είχε ενταχθεί στο εθνικό μας δίκαιο με τον Ν. 2329/53 και εν συνεχεία με το Ν.Δ. 53/1974, μετά την ψήφιση δε του Συντάγματος 1975 και με βάση το άρθρο 28 παρ. 1 αυτού, οι διεθνείς συμβάσεις από την επικύρωσή τους με νόμο υπερισχύουν από κάθε αντίθετη διάταξη νόμου.

Κατά συνέπεια και αν υποτεθεί ότι υπήρχε διάταξη νόμου που προέβλεπε τη δυνατότητα επιβολής αναγκαστικής εργασίας, από την ισχύ του Συντάγματος 1975 για την πρόσθετη αυτή αιτία είναι ανίσχυρη και έτσι απαγορεύεται αυτή με οποιαδήποτε μορφή.

Πηγή...

REPLY TO AHEPA SUPPORT OF TURKISH RACIST BIZONAL BICOMMUNAL FEDERATION PLANS.

The Cyprus Action Network of America (CANA) releases two official responses to AHEPA Supreme President Nicholas  Karakostas ‘ shameful  July 20th statement in support of the Turkish racist bizonal bicommunal federation  for Cyprus.
For more background on the Turkish racist bizonal bicommunal federation plans please download the well sourced book “The Bloody Truth” from our website (www.cyprusactionnetwork.org) . An extensive 2 part interview of Panos Ioannides (in Greek) of President Panos Ioannides of the Movement of Freedom and Justice in Cyprus is available on the archives of the Angelo Angelatos USA Greek TV and Radio , it was originally aired following President Panos Ioannides speech to the AHEPA Cyprus and Hellenic Affairs committee meeting on July 15, 2010 . The station may attempt to  discuss this on today’s show which begins at 5:15 PM New York time, to view President Panos Ioannides interviews discussing Cyprus and the Turkish racist plans please visit the following links: Part 1: http://ar.justin.tv/greekvoice/b/266977927
Part 2: http://ar.justin.tv/greekvoice/b/266818246

President Panos Ioannides speech to the AHEPA Cyprus and Hellenic committee on July 15, 2010 is available on video in English in this link:
http://vimeo.com/13371730

The two responses from Mrs. Fanoulla Argyrou and President Panos Ioannides follow below, directly followed by AHEPA Karakostas’ statement  in support of Turkish racist Bizonal Bicommunal Federation plans to which they respond.
press@ahepa.org

Open address to all of

AHEPA COMMITTEE
USA.                                                               London 28 July, 2010

Dear all,
http://ahepa.org/dotnetnuke/News/NewsReleases/tabid/82/EntryId/89/AHEPA-Remembers-36th-Black-Anniversary-of-Invasion-Occupation-of-Cyprus.aspx
Your supreme president is either ignorant of facts and totally out of

The Washington Times Prints CANA Letter To Editor: Turkey uses Cyprus as port of terror.

Contact: Nikolaos Taneris, New York, Tel. (917) 699-9935

The Thursday, July 29 2010 edition of The Washington Times, one of the most widely circulated political newspapers in America, published Cyprus Action Network of America (CANA) Press Officer, Nikolaos Taneris’ letter to the editor “Turkey uses Cyprus as port of terror”, responding to Mr. Hilmi Akil’s the so-called “representive of Turkish Republic of Northern Cyprus” , letter "Cyprus is not Gaza". Taneris’ published letter to the editor highlights Turkish terrorist involvement in the Flotilla incident and Turkish Anti-Cypriot crimes in Cyprus, and will be read by thousands of Americans from political commentators to Washington insiders, think-tanks, foreign embassy workers and opinion makers. This is the caliber of smart activism that proves again and again and again how pivotal CANA is for public relations of the Cyprus Cause to Americans.

The text of the letter appears below, followed by The Washington Times letter to which the letter responds. To see the Letter to the Editor online, visit (www.washingtontimes.com) and click on the 'Letters to the Editor' section, or try this link:

http://www.washingtontimes.com/news/2010/jul/29/turkey-uses-cyprus-as-port-of-terror/

LETTER TO THE EDITOR: Turkey uses Cyprus as port of terror

Thursday, July 29 2010

Letters to the Editor
The Washington Times
3600 New York Avenue, NE
Washington, DC 20002

To the Editor:

Hilmi Akil's Monday letter to

ΕΒΡΑΙΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ "ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ" ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ.

Τον τελευταίο καιρό ακούσαμε για την προσπάθεια εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας απο την Τράπεζα Πειραιώς, ιδιοκτήτης της οποίας εμφανίζεται ο Σάλλας.


Στην αγροτική είναι υποθηκευμένη σχεδόν όλη η αγροτική περιουσία και η Τράπεζα Πειραιώς είχε πάρει πριν λίγο καιρό 3 δισ. περίπου απο το πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων που έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή για να στηρίξει τις τράπεζες.

Με τα λεφτά που πήραν απο το κράτος θα αγοράσουν την ΑΓΡΟΤΙΚΗ που έχει πολύ περισσότερα αποθεματικά.
Με τα λεφτά μας, μας εξαγοράζουν.

Τι δεν μας είπαν ποτέ τα κατεστημένα ΜΜΕ;

Η Σοφία Στάϊκου-Σάλλα, η σύζυγος του ιδιοκτήτη της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα είναι Εβραία του Βόλου.

Η ίδια έχει δηλώσει οτι στα 18 της χρόνια πήγε στο Ισραήλ εθελοντικά για 2 χρόνια σε κιμπούτς για να αποκτήσει εμπειρίες.

Η αλήθεια είναι οτι σχεδόν όλοι οι Εβραίοι του πλανήτη πάνε για κάποιο διάστημα της ζωής τους στο Ισραήλ για να εκπαιδευτούν είτε σε ειδικές κατασκηνώσεις όπου και γίνεται η "πλύση εγκεφάλου" απο τους σοφούς ραββίνους, είτε στα Κιμπούτς για εθελοντική εργασία.

Η κ. Στάϊκου Σάλλα είναι κουμπάρα της Ολγας Τρέμη.
 

Την είδηση την διαβάσαμε στην εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ" της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2010

Πηγή...

Ο φορτηγατζής τους έκανε σκόνη!

Που είσαστε ρε...αγρότες;Α,ναι...τρέχετε να κάνετε αιτήσεις για...φωτοβολταϊκά!!!Γιατί δε βγάζετε ρε τα τρακτέρ στους δρόμους;Να συμπαρασταθείτε στους φορτηγατζήδες;Α...είναι εχθροί σας τώρα,τάχα,επειδή λέει...δεν έχουν οι έμποροι πως να μεταφέρουν τα προϊόντα σας!!!Αυτά δε φωνάζουν τα λαμόγια,οι δημοσιοκάφροι στα τσοντοκάναλα;Και μέχρι προχθές που κυκλοφορούσαν τα φορτηγά,που ήσαν οι...έμποροι;

Toυς ξεφτύλισε όλους ο ψυχωμένος ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ.ΜΕ 5 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ.
OΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ...
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17650&video=0#toppage
http://www.youtube.com/user/va8ikokkino

Πηγή...