03 Μαρτίου 2010

Ο γερουσιαστής Michael McMahon, είναι το επόμενο ανερχόμενο αστέρι στην τουρκική τοπική οργάνωση/ Lobby

Ο γερουσιαστής Michael McMahon, είναι το  επόμενο ανερχόμενο αστέρι στην τουρκική τοπική οργάνωση/ Lobby
http://cyprusactionnetwork.org/greek_statement_on_congressman_michael_mcmahon
Του Αλέξανδρου Αλιφέρη
27 Φεβρουαρίου 2010

Ο γερουσιαστής Michael McMahon, (D-NY-13) έχει γίνει μπει  στο μισθολόγιο του τουρκικού  Συνασπισμού της Αμερικής.

Ο McMahon αντιπροσωπεύει την 13η εκλογική περιφέρεια του Κογκρέσου στη Νέα Υόρκη, περιφέρεια που περιλαμβάνει περιλαμβάνει το Staten Island, το Bay Ridge, το Bensonhurst, το Dyker Heights και γειτονιές στο Μπρούκλιν. Από το 1981 έως το 2008, ήταν μια περιοχή Ρεπουμπλικανοκρατούμενη. Ο πρώην Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Vito Fossella κένωσε την έδρα το 2008, λόγω ενός σκανδάλου που διέπραξε στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια. Ο McMahon ανέβηκε στο κύμα  Ομπάμα το 2008με άλλους Δημοκράτες. Ωστόσο, το Staten Island  της 13ης συνοικίας πήγε με τον McCain. Το 2010, η έδρα του στοχεύεται από
Ρεπουμπλικάνους.

Το 2009, ο γερουσιαστής Michael McMahon έγινε μέλος της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη στο Σώμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Στις 10 Μαΐου 2009, ο γερουσιαστής McMahon εντάχθηκε στην τουρκική τοπική κομματική οργάνωση.  Εντάχθηκε στην Ελληνική τοπική κομματική οργάνωση υποσχόμενος υποστήριξη για την Κύπρο και το Πατριαρχείο. Στην απογοήτευση των Αρμενίων-Αμερικανών και των Ελλήνων Αμερικανών, πήρε την τουρκική πλευρά αρνούμενος τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πήρε το μέρος των  Αζεροτουρκικής πλευράς καταδικάζοντας την ελευθερία του
Αρμενικού Ναγκόρνο-Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν-τουρκικές διώξεις. Πόσο αξιόπιστος είναι αυτός ο άνθρωπος για τους ΕλληνοΑμερικανούς, όταν υποστηρίζει την άρνηση της τουρκικής πλευράς της Γενοκτονίας των Αρμενίων, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα αρνείται την γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων της Μικράς Ασίας, το 1915-1923.

Ο γερουσιαστής McMahon δεν δεσμεύτηκε να ψηφίσει «ναι» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων το ψήφισμα στη επερχόμενη στις 4 Μαρτίου του 2010 ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Τον Οκτώβριο του 2007, το ψήφισμα πέρασε στο Σώμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων με ισχνή πλειοψηφία. Ωστόσο, οι τουρκικές απειλές για εισβολή στο Ιράκ φόβισαν την κυβέρνηση Μπους ώστε να κινήσει όλα τα νήματα για να σταματήσει μια γενική ψηφοφορία για το αρμενικό ψήφισμα, το οποίο υποστηρίζεται από την πλειοψηφία της αμερικανικής
Βουλής. Μετά από αυτό, η Τουρκία εισέβαλε στο Ιράκ με την ανησυχία προς απογοήτευση των ΗΠΑ, και της αδύναμης ιρακινής κυβέρνησης.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2010, ο Τουρκικός Συνασπισμός της Αμερικής τίμησε το γερουσιαστή Michael McMahon, σε ειδική εκδήλωση δείπνο.

ΤΣΑ δείπνο προς τιμήν του Michael McMahon Βίντεο (10 Φεβρουαρίου, 2010):

http://www.historyoftruth.com/videos/5580-tca-presentation-for-reps-wexler-and-mcmahon-part-1



Ο Lincoln McCurdy, Πρόεδρος του Τουρκικού Συνασπισμού της Αμερικής, είπε: "Είναι η αρχή του  Τουρκικού ακτιβισμού. Οι  ΤουρκοΑμερικανοί πρέπει να μιλήσουν περισσότερο. Έχουμε πάνω από 100 μέλη στην  τουρκική τοπική οργάνωση. Ο Michael McMahon αρχίζει το επόμενο κεφάλαιο του ΤουρκοΑμερικανικανικού Ακτιβισμού... Είναι πολύ δραστήριος στην τουρκική τοπική οργάνωση. Παίζει κάποιο ρόλο στις κοινότητες. Χρειαζόμαστε γερουσιαστές να φέρουν σε επαφή τους ΕλληνοΑμερικανούς,  ΑρμενοΑμερικανούς, και ΤουρκοΑμερικανούς. Άρχισε να ακούγεται υπό τον
Wexler. "

Ο γερουσιαστής Michael McMahon δήλωσε: «Έχουμε ΕλληνοΑμερικανούς που ζουν μαζί με ΤουρκοΑμερικανούς. Μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτές τις γέφυρες  μαζί. " Είπε," Είναι ένα προνόμιο να είσαι στην  τουρκική τοπική οργάνωση "

Επισήμανε  τον νομοθετικό Επίκουρο, των εξωτερικών υποθέσεων του ο οποίος είναι ο τούρκος, Naz Turkoglu, παρουσίαζοντας τον προς την τουρκική αμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Στο δείπνο παρέστη ο πρέσβης της Τουρκίας στις ΗΠΑ ως ερανοδότης  για την εκλογή του McMahon το 2010.

Το παραπάνω βίντεο και οι  δηλώσεις καθιστούν σαφές ότι το τουρκικό λόμπι χρησιμοποιεί τον Michael McMahon, μετά την παραίτηση του Robert Wexler από το Κογκρέσο στις 10 Ιανουαρίου 2010, για να είναι ο επόμενος ισχυρός υποστηρικτής της Τουρκίας στην Υποεπιτροπή του Σώματος  Εξωτερικών Υποθέσεων  για την Ευρώπη. Ο Wexler κατείχε από κοινού έδρα της τουρκικής  τοπικής οργάνωσης και έδρα της Υποεπιτροπής για την Ευρώπη. Ο McMahon όπως ο Wexler κατείχε εκλογικές περιφέρειες του Κογκρέσου όπου μεγάλες ελληνοΑμερικανικές κοινότητες κατοικούσαν. Παρά το
γεγονός, κρατούν την ισχυρή υποστήριξή τους για το Δημοκρατικό Michael McMahon που είναι ο μόνος ένθερμος υποστηρικτής της Τουρκίας στην Υποεπιτροπή για την Ευρώπη μαζί με τον Δημοκρατικό David Scott (που καταψήφισε το ψήφισμα Γενοκτονία των Αρμενίων).

Οι Ελληνο Αμερικανοί αριθμούν περίπου 20.000 στην περιφέρεια του McMahon. Αυτοί  οι εκλογείς μπορούν να λειτουργήσουν ως αναποφάσιστοι ψηφοφόροι αν είναι συμπαγώς ενωμένοι. Το 2010 θα είναι μια κακή χρονιά για τους Δημοκρατικούς, όπως ο McMahon που κινδυνεύουν σοβαρά την πιθανότητα να χάσουν την επανεκλογή τους. Εκατοντάδες ελληνοΑμερικανοί  καλώντας τον McMahon για τη Γενοκτονία των Αρμενίων θα τον κάνουν να φοβηθεί πολύ. Μπορεί να ψηφίσει ΝΑΙ, ακόμη και για τη Γενοκτονία των Αρμενίων λόγω αυτών των κλήσεων. Για το λόγο αυτό είναι πολύ
σημαντικό οι ΕλληνοΑμερικανοί να υποστηρίξουν το ψήφισμα για την Γενοκτονία των Αρμενίων . Χιλιάδες ΕλληνοΑμερικανοί  σε όλες τις 50 πολιτείες μπορούν να καλέσουν ενεργά το γερουσιαστή τους για τη συμμετοχή και την υποστήριξη του ψηφίσματος.της Γενοκτονίας των Αρμενίων.Η άνοδος του αστεριού του  Michael McMahon, μέσα στο τουρκικό λόμπι θα έπρεπε να ηχεί συναγερμό  στους σημαντικούς ΕλληνοΑμερικανούς υποστηρικτές του McMahon. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι μια επείγουσα έκκληση για τους ΕλληνοΑμερικανούς σε όλη τη Νέα Υόρκη και τις
ΗΠΑ να καλέσουν στο γραφείο του McMahon στην Ουάσιγκτον DC , στο 202-225-3371 για να ψηφίσει  ΝΑΙ στο ψήφισμα γοα τη Γενοκτονία των Αρμενίων στις 4 Μαρτίου, 2010.

####

========================
Cyprus Action Network of America (CANA)
2578 Broadway #132
New York, NY 10025
New York: Tel. 917-699-9935
Email: cana@cyprusactionnetwork.org
www.cyprusactionnetwork.org
========================

Το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης τής Αμερικής (CANA) είναι κίνημα βγαλμένο από τη βάση, μη κερδοσκοπικό, που υποστηρίζει τη γνήσια αυτοδιάθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον λαό τής Κύπρου.

Για να προστεθείτε στη ηλ. Ταχυδρομική λίστα της επαγρύπνησης δράσης της CANA, ή για να συστήσετε την CANA σε έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, παρακαλώ διαβιβάστε το σχετικό όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τον τίτλο “προσθέστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην λίστα διανομής της CANA”, στο cana@cyprusactionnetwork.org

Ενθαρρύνεστε να διαβιβάσετε αυτήν την επαγρύπνησης δράσης σε πέντε ή περισσότερα άτομα που μπορει να έχουν ενδιαφέρον για τις ηλεκτρονικές διανομές μας ή για την αποστολή της CANA.

Μπορείτε να αναρτήσετε οποιαδήποτε άρθρο της CANA, δελτίο τύπου ή επαγρύπνησης δράσης στο διαδίκτυο εφ’ όσον πιστώνετε την CANA και το συντάκτη (ες).

(ΑΝΤΙ)ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ.


(ψευδεπιγράφως γνωστού και ως «Ελλάς»)

http://www.freeinquiry.gr/upload/files/01.10/gia-na-fao.jpg
O Hνίοχος-επαίτης από το Γαλλικό σατιρικό περιοδικό Sine Hebdo
(Robert Rousso).
   Η Ε.Ε. δεν πρόκειται επ΄ ουδενί λόγο να αφήσει την Ελλάδα να χρεωκοπήσει, είτε γιατί θα δημιουργηθεί ένα πρώτο ρήγμα στην ήδη εύθραυστη  Ο.Ν.Ε., είτε για λόγους γοήτρου και διεθνούς αξιοπιστίας της. Απορούμε πώς αυτό δεν έχει αντιληπτό από τον λαό αυτού του ελληνόφωνου προτεκτοράτου. Γιατί η κυβέρνησή του αποκλείεται να μην το γνωρίζει (απλώς, ως κυβέρνηση ενός καθεστώτος άγριου καπιταλισμού νεοφεουδαρχικής παρέκκλισης,  κοιτάει να επωφεληθούν οι χρηματοδότες της νεοκοτσαμπασήδες - Σ.Ε.«Β»., εφοπλιστές, μεσάζοντες κάθε φυράματος  κ.λπ. από την αναμπουμπούλα, κατεβάζοντας στα όρια τής εξαθλίωσης το βιοτικό επίπεδο).

     Καταθέτουμε λοιπόν τις παρακάτω προτάσεις στους ενδιαφερόμενους ραγιάδες, ώστε να πιέσουν την δωσίλογη (σε εγχώρια λαμόγια και ξένους αποικιοκράτες) κυβέρνησή τους προς τη σωστή κατεύθυνση.

     1. Απόρριψη όλων των μέτρων που ζητά η Κομμισιόν και απαίτηση για δανεισμό της χώρας άνευ όρων. Αλλιώς -αν τολμούν- η Ελλάδα χρεωκοπεί πλέον και επισήμως (και παίρνει μαζί της όποιον μπορεί) βγαίνοντας ταυτόχρονα από την ευρωζώνη. Η αποπληρωμή τού δανείου θα γίνει  από τα εισοδήματα «βιομηχάνων», (οφσορο)εφοπλιστών, (οφσορο)τραπεζιτών, πολιτικών κ.ά., οι οποίοι θα οριστούν υποχρεωτικά και εγγυητές του κρατικού δανεισμού (ως ελάχιστη επανόρθωση για τις υφαρπαγές που έκαναν από τη δεκαετία του 1980 έως σήμερα στο ευρωπαϊκό χρήμα -κοινοτικά πακέτα κ.ά.-, το οποίο προοριζόταν για την εθνική οικονομική ανάπτυξη). Μάλιστα θα μπορούσε να θεσπιστεί και ειδικός κεφαλικός φόρος αποπληρωμής για τις παραπάνω κατηγορίες παρασίτων και εισοδηματιών.

    2. Καθιέρωση ελεγκτικών επιτροπών επιτήρησης αποτελουμένων από Ευρωπαίους (εννοείται πλήν νεολλήνων…), κατά προτίμηση Γερμανούς, εντός του περιβάλλοντος των επιχειρήσεων και του Δημοσίου Τομέα με σκοπό την κοινωνικώς επωφελή και έντιμη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας και ζωής. Η δαπάνη για τη λειτουργία αυτών των επιτροπών να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και τούς εκάστοτε διορισμένους πολιτικούς υπευθύνους. Να οριστεί επίσης αλλοδαπός ελεγκτής λογιστής για τις δαπάνες τού κάθε γραικύλου βουλευτή (στον οποίο θα πρέπει να γίνει η «σκιά» του), με έξοδα, εννοείται, του βουλευτή. Γιατί οι νεοέλληνες «θέλουν τον Γερμανό τους».

     3. Αύξηση του βασικού εθνικού  μισθού και σύνταξης κατά 150% (δηλ. στα 1.500   καθαρά), ώστε να φτάσουν τον μέσο όρο της Ο.Ν.Ε. (τουλάχιστον), να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του Έλληνα και έτσι να τονωθούν η αγορά, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη (για τις οποίες τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).

    4. Μείωση των εργασίμων ωρών στις 37,5 εβδομαδιαίως, ώστε να ευθυγραμμιστούμε παραγωγικά με την υπόλοιπη Ο.Ν.Ε και να μην κατασπαταλούνται ανθρώπινες δυνάμεις και πόροι.  Αύξηση των ημερών ετήσιας αδείας σε 49 (από 22 που είναι σήμερα), ώστε να ευθυγραμμιστούμε και σε αυτό με την υπόλοιπη Ο.Ν.Ε (Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία κ.λπ.). Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Eurostat, οι νεοέλληνες εργάζονται περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο και σε εργατοώρες και σε εργατοημέρες.

      5. Εξίσωση των -πονηρά μαγειρεμένων- ορίων της φτώχειας, που ισχύουν για το προτεκτοράτο, με αυτά της Ο.Ν.Ε.: ως  όριο της φτώχειας  να θεσπιστεί  ετήσιο εισόδημα κάτω από 20.000  για οικογένεια τεσσάρων ατόμων (και όχι …9.500 , που ισχύει σήμερα στο φεουδαρχούμενο προτεκτοράτο). Πλήρης φοροαπαλλαγή για όλους τους φτωχούς χωρίς διατυπώσεις, συλλογή αποδείξεων λιανικής κ.λπ.. Η οικονομική ανάσα όσων νεοελλήνων ζουν κάτω από το πραγματικό όριο της φτώχειας (πάνω από το 50% του πληθυσμού) θα βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς, για την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου.

      6. Να ευθυγραμμιστούν με κρατική παρέμβαση (θέσπιση ανωτάτου πλαφόν) οι τιμές βασικών αγαθών, τροφίμων κ.λπ. με αυτές της Ο.Ν.Ε., να χτυπηθεί στη ρίζα της η κερδοσκοπία, ώστε  να μειωθεί, τουλάχιστον κατά 50%, το απαράδεκτα υψηλό κόστος ζωής. Έτσι θα ενισχυθεί συνολικά η αγοραστική δύναμη και η ανάπτυξη (την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).

    7. Πλαφόν οροφής στους μισθούς: κανείς μηνιαίος μισθός, είτε πολιτικών, είτε golden boys, είτε δικαστών κ.λπ. να μην ξεπερνά τις 6000 . Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν (όχι μόνο τα συνήθη κορόιδα).

     8. Κατάργηση των μεσαιωνικών μορφών εργασίας, όπως η ενοικιαζόμενη απασχόληση, η οποία (σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Σ.Ε.Ε.) κοστίζει σε νομιμοφανή εισφοροδιαφυγή 1,2 δις  ετησίως.  Πρόσληψη όλων των ενοικιαζομένων εργαζομένων από τους πραγματικούς εργοδότες που τούς απασχολούν με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και αποζημίωσή τους για τα χρήματα που έχασαν εργαζόμενοι επί χρόνια ως ενοικιαζόμενοι. Έτσι θα ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη ενός ακόμα αυξανόμενου τμήματος του πληθυσμού και η ανάπτυξη (για την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).

     9. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 57 έτη δηλαδή στον πραγματικό ανώτατο όριο της Ο.Ν.Ε. (όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη χώρας της Ο.Ν.Ε. να εργάζεται μετά τα 57). Απαγόρευση των απολύσεων για όσους είναι άνω των 35 ετών, οι οποίοι δυσκολεύονται δραματικά να ξαναβρούν εργασία. Η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα βοηθήσει και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων (για την οποία τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου).

    10. Αποκρατικοποίηση της Εκκλησίας Α.Ε., η οποία θα πρέπει να αναλάβει η ίδια την μισθοδοσία των κληρικών της (που τώρα μισθοδοτούνται από το Δημόσιο κοστίζοντας περίπου 200 εκατομμύρια  ετησίως). Δήμευση όλων των μή απαραιτήτων για τις λειτουργικές της ανάγκες, περιουσιακών της στοιχείων (δηλαδή περίπου τού 95%) και φορολόγηση όλων των υπολοίπων.

     11. Αύξηση της φορολογίας επιχειρηματικών κερδών από 16%, που είναι σήμερα σε 35%, που είναι και ο μέσος όρος της Ο.Ν.Ε..

     12. Διακοπή όλων των κρατικών επιχορηγήσεων σε κόμματα. Απαγόρευση όλων των δωρεών σε κόμματα. Δεκαπέντε ραδιοφωνικά λεπτά για το καθένα σε κάθε προεκλογική περίοδο (συν τις ιστοσελίδες τους) είναι υπεραρκετά για όσους αφελείς υπηκόους εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το τί λένε οι εκάστοτε εθνοσωτήρες.

     13. Μείωση κατά 90%  όλων των πολεμικών εξοπλιστικών αγορών, αφού ο τουρκικός κίνδυνος έχει εκλείψει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια (το μόνο που εξυπηρετούν είναι οι μίζες των πολιτικάντηδων). Μείωση του αριθμού των εκάστοτε εκτελούντων στρατιωτική θητεία κατά 50%, δια της μείωσης τη θητείας σε 3 μήνες.  Έτσι θα εξοικονομηθούν παραγωγικοί ανθρώπινοι πόροι για επενδύσεις (για τις οποίες τόσο πολύ κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου) και θα μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες (για τις οποίες επίσης κόπτονται οι ταγοί του προτεκτοράτου). Οι αμυντικές δαπάνες  της χώρας να καλύπτονται από την Ε.Ε. για όσον καιρό η Ελλάδα θα αποτελεί μέρος των συνόρων της  Ε.Ε..

*   *   *
  Bέβαια αυτά πρέπει να εκληφθούν μόνο ως  η αρχή τών όσων πρέπει να γίνουν.

Θερσίτης