17 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ.

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς -Ναυτικός
Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ.) Η τελετή της διαβάσεως του Ισημερινού, όπως εορτάστηκε στο Α/Τ «ΑΔΡΙΑΣ» τον Ιανουάριο του 1943, και το κατέγραψε ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Ν. Τούμπας.
ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ
Equator crossing ceremony aboard Wasp, Jul 1942
ΦΩΤΟ:    United States National Archives

Από τα πλέον παλαιά ναυτικά έθιμα θεωρείται η τελετή της διαβάσεως του Ισημερινού[1] η οποία πραγματοποιείται όταν κάποιος από το πλήρωμα διέρχεται για πρώτη φορά τον νοητό Ισημερινό της Γης. Οι τελετές μέχρι και

ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΙΜΝΙΟ...

Το αίσχος της υποχώρησης και του ραγιαδισμού που το εντοπίζουμε στη προδοσία της Ζυρίχης και στην επακολουθήσασα γραμμή Μακαρίου , είναι στρατηγικό λάθος να το φορτώνουμε αποκλειστικά σε ένα πρόσωπο και συγκεκριμένα στον Μακάριο ( Μιχάλη Μούσκο).
Η γραμμή αυτή του ραγιαδισμού είναι το έργο της ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ στο σύνολο της. Πρόδωσαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ και προσυπέγραψαν στη Ζυρίχη μια κατάσταση ημικατοχής που οι ειδικοί την ονομάζουν μετά-αποικιακό καθεστώς για να το δικαιολογήσουν ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Όχι κύριοι αργυρώνητοι κουλτουριάρηδες με τα παράσημα του καθεστώτος στο κούτελο. Οι λαοί μεταβαίνουν στη κατάσταση της ελευθερίας απευθείας από την σκλαβιά και δεν περνούν κατ’ ανάγκη από την σκλαβιά στην ημιελευθερία και από εκεί στην ελευθερία. Ποιος ελεεινός σοφίστηκε αυτές τις θεωρίες. Οι ζωντανοί λαοί καρφώνουν τα κοντάρια των λαβάρων τους πάνω στα πτώματα των τυράννων τους και παίρνουν τη λευτεριά τους. Τα ημιελεύθερα καθεστώτα είναι αποτελέσματα προδοσίας και συνδιαλλαγής της ευνοούμενης τάξης ή φατρίας κατά την περίοδο της κατοχής με τους κατακτητές. Αυτή τη συνδιαλλαγή έκανε η εκκλησία γιατί εξασφάλιζε έτσι τα κυριαρχικά και εξουσιαστικά της συμφέροντα πάνω στο λαό ή το ποίμνιο κατά την ιερή διάλεκτο.
Προσέξτε όμως . Τα αίσχη και τις προδοσίες τις διαπράττουν κάτω από τον γαλανόλευκο μανδύα του εθνικοφρονισμού και του πατριωτισμού. Όταν ο Μακάριος ενταφίαζε την ένωση στη πράξη, έβγαινε στα μπαλκόνια με πύρρειους λόγους υπερ της Ενώσεως και ύβριζε τον Διγενή ως «νεκροθάφτη της ενώσεως».
Τώρα που δουλεύουν μεθοδικά για την διχοτόμηση, ώστε να έχουν ένα καθαρό μαντρί στη διοίκηση τους που να μην αμφισβητήσει ποτέ την εξουσία τους με κοσμικά κράτη και με αιτήματα απώθησης της θρησκευτικής προπαγάνδας από τη παιδεία, βγαίνουν στους άμβωνες με στόμφο πατριωτικό και διαλαλούν πως εργάζονται για το νέο ΟΧΙ του λαού μας στα νέα σχέδια που έρχονται . Μα για την διαίρεση του λαού της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο εκλογικά σώματα που οδηγούν σε δύο λαούς άρα και σε δύο κράτη και για την συμμετοχή ακόμα και των εποίκων σε αυτό το εκλογικό σώμα δεν λένε τίποτα. Άκρα σιγή της προδοσίας . Έτσι θα φτάσουμε στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης και έπειτα θα συζητάμε για μια χαλαρή συνομοσπονδία . Αυτό είναι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από παλιά και εφαρμόζεται κατά γράμμα βήμα προς βήμα.
Όνειρα γλυκά κυπριακό ποίμνιο
Λουκάς Σταύρου

Πηγή...

Σχετικό θέμα:Είναι η φωνή του Μακάριου αυτή;Ή απλά μια προπαγάνδα των Τούρκων;Ακούστε το!

ΑΓ(Ρ)ΙΟΝ ΟΡΟΣ:395 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙ 400 ΕΥΡΩ ΕΠΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ=1.896.000 ευρώ!Αυτοί οι χριστιανοί...

...έδωσαν εντολή στην κυβέρνησή τους,να αφαιρεί από τους ίδιους τις συντάξεις τους και να "επιχορηγεί" τους αργόσχολους μελανοχίτωνες...για το "θεάρεστο" έργο της...ομφαλοσκοπίας...Μία μικρή κοινότητα χριστιανών κατοίκων,θα απολαύσει όταν πεθάνει,την δωρεάν παρακολούθηση της ομφαλοδιασκέψεως των ρασοφόρων κηφήνων με τον Γιαχβέ τους...!

ΚΟΡΟΪΔΑ...!  

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Εφραίμ & το βατοπέδι! 1,9 εκατ. ευρώ στο Άγιο Όρος…

Λεφτά υπάρχουν κι είχε δίκιο ο πρωθυπουργός.
Παίρνουμε από τους γέροντες και τις γερόντισσες των 297 ευρώ, τους μισθούς πείνας, τις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία, αλλά και τις λοιπές επιχορηγήσεις από τα "αγύριστα" ευρωπαϊκά κονδύλια και τα...
δίνουμε στο Άγιο Όρος!
Πάντα με διαφάνεια, χωρίς μίζες, προμήθεις, δωράκια και σχετικές αδιαφανείς διαδικασίες!
Αυτός είναι σοσιαλισμός!