13 Ιουλίου 2010

Δ-υ-Ν-άσ-Τ-ες...

 
 Ακούστε και τη συνέντευξη του αθάνατου Στέλιου ειδικά για τους πολιτικούς...Μια συνέντευξη στην οποία έχουν απαγορευθεί τα σχόλια στο you tybe!!!Πονάει η αλήθεια...πονάει πολύ!Ειλικρινά σας λέω και εγώ...νοιώθω αηδία...!
 

Ρωσία και απαγορευμένη τέχνη: "την έβγαλαν" «φτηνά»....


Με αποζημίωση ύψους 9.000 ευρώ για προτροπή σε μίσος καταδικάστηκαν από το δικαστήριο της Μόσχας δύο διοργανωτές μίας αμφιλεγόμενης εικαστικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε το 2007 στη Ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Γιούρι Σαμοντούροφ, που εκείνη την περίοδο ήταν διευθυντής του μουσείου Ζαχάρωφ στο οποίο είχαν εκτεθεί τα έργα, καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 200.000 ρούβλια (5.100 ευρώ) και ο Αντρέι Εροφέγεφ, υπεύθυνος της έκθεσης, πρόστιμο 150.000 ρούβλια (3.900 ευρώ), σε μία δίκη που έχει προκαλέσει πολλές επικρίσεις από καλλιτέχνες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι δύο άνδρες, που κρίθηκαν ένοχοι για «προτροπή σε μίσος», είχαν «εγκληματική πρόθεση», σύμφωνα με το δικαστήριο, το οποίο εντόπισε πρόστυχο λεξιλόγιο στα έργα που περιλαμβάνονταν στην έκθεση «Απαγορευμένη τέχνη -2006».

Η έκθεση είχε διοργανωθεί για να παρουσιαστούν έργα που διευθυντές άλλων μουσείων είχαν κρίνει εξαιρετικά σοκαριστικά για να τα εκθέσουν. Ανάμεσά τους ήταν ένας θρησκευτικού περιεχομένου πίνακας με τον Μίκι Μάους και μία τηλεοπτική διαφήμιση της αλυσίδας γρήγορου φαγητού MacDonald's στην οποία εμφανιζόταν ο Χριστός.Πηγή...


Δείτε μερικά έργα της εικαστικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε το 2007 στη Ρωσική πρωτεύουσα