24 Μαρτίου 2010

"Αυτοί άρχισαν να παρακούσι και όλοι ελευθερίαν φρονούσι. Διά τούτο και ημείς συμφωνούμεν Ομού με τους Τούρκους να τους βαρούμεν."

Σάτυρα του 1800...
«Ιδού ας ερωτήσωμεν τούτον τον πολυγένην
Μητροπολίτης φαίνεται, κάμνει τον Δημοσθένην.
Σ’ αυτόν θέλει γνωρίσωμεν τον ζήλον της Γραικίας
αν είναι φιλελεύθερος ή φίλος τυραννίας.
Χαίρε πανιερώτατε καί γένος της Γραικίας,
πώς υποφέρεις τον ζυγόν της Τούρκου τυραννίας;
Γιατί εκαταντήσατε την φωτεινήν Ελλάδα
άθλιαν, κακορρίζικην. και ως σβυστήν λαμπάδα;

Ο Μητροπολίτης
Να έχετε τέκνα την ευχήν μου
κι ακούσατε την απόκρισίν μου.
Εγώ τον ζυγόν δεν τον γνωρίζω
ούτε ξεύρω να τον νομίζω. (τι ζυγό να γνωρίζει ο κατακτητής!)
Τρώγω, πίνω, ψάλλω με ευθυμίαν
δεν υποφέρω ποτέ τυραννίαν.
Τότε υποφέρω αδημονίαν
όστις με βλάψει στην επαρχίαν. (τρέμει μη χάσει το...μαγαζί ο τραγογένης!)
Αυτή του Τούρκου η τυραννία,
σ’ εμέ είναι ζωή μακαρία.
Αφού το ράσον τούτο εφόρεσα,
πλέον τινά ζυγόν δεν εγνώρισα,
δύο ποθώ, και μα τας εικόνας
άσπρα πολλά και καλάς κοκκώνας. (τα "άσπρα" είναι τα λεφτά!Τις κοκκώνες τις ξέρετε!!)
Περί της Ελλάδος που λέτε
δεν με μέλλει κι ας τυραννιέται.
Μ’ αν βαστάζει χωρίς να στενάζει
όλας τας αμαρτίας ευγάζει.
(….)
Πίστιν να έχουν στον Βασιλέα
και σέβας στον Αρχιερέα.
Στον Τούρκο τ’ άσπρα να μη λυπούνται
τότε γαρ την ψυχήν ωφελούνται.
Και Αρχιερέων παρρησίας,
και παπάδων πολλάς λειτουργίας.
Ο πνευματικός τούς διορίζει
πώς πρέπει κανείς να δεφτερίζει.
Αυτοί άρχισαν να παρακούσι
και όλοι ελευθερίαν φρονούσι.
Διά τούτο και ημείς συμφωνούμεν
Ομού με τους Τούρκους να τους βαρούμεν. (φτου σου κερατά τράγε,λέω τώρα Πλ.Πισ.)
(….)
Κ’ οι κοκκώνες είναι μέγα θαύμα
ευκολύνουν γαρ το κάθε πράγμα.
Φθάνει γουν η τόση απολογία
ιδού γυνή φέρει παρρησία.»

 

 

 

 

Διαβάστε εδώ...

Πλησιάζει η ώρα της κρεμάλας...


Τα υπόλοιπα εδώ...

Να κι ένας πραγματικός απόγονος του Λάμπρου Κατσώνη!

  Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Αναφορά βόμβα αξιωματικού του ΠΝ για την δωρεά Βενιζέλου προς τους μουσουλμάνους


Η αναφορά του Σημαιοφόρου του ΠΝ Αθανάσιου Τσακαλή, που θέτει προς την Ηγεσία ζήτημα νομιμότητας αλλά και ηθικής νομιμοποίησης, της δωρεάς της συλλογικής περιουσίας των μαχίμων και εν αποστρατεία ανδρών του ΠΝ που υφίστανται συνεχείς μειώσεις μισθών και απολαβών προς τους μουσουλμάνους, συνταράσσει το Πολεμικό Ναυτικό

Πηγή...

Που ήταν ο...Γιαχβέ που έπλασε τον...Αδάμ;Απλά ήταν και είναι ανύπαρκτος!Μαζί και ο...υιός του!

Με τα δεδομένα της..."θεόπνευστης" φυλλάδας,που μας σερβίριζαν επί 2000 χρόνια ως το...αλάνθαστο έργο που έγραψαν οι "προφήτες" με τις εντολές του..."θεού Γιαχβέ",την οποία ήρθε να συμπληρώσει ο..."υιός Τζεσούα-Ιμμάνουελ-Χριστός",ο Αδάμ "πλάστηκε" το...4004...προ...Χριστού!!!Ξυπνήστε ωρέ Έλληνες,πετάξτε τη στάχτη από τα μάτια σας,κουνήστε λίγο το κεφάλι σας και δείτε την αλήθεια κατάμουτρα!Ποιός...Αδάμ και ποιά...Εύα!Σηκώστε τα μάτια ψηλά και πείτε...ΔΙΑ κατέβα!!!Να δεις τους απογόνους σου,με το αίμα σου στη φλέβα!!!Που βρίσκονται στην έσχατη,τη μαύρη αποβλάκωση!!!Των ρασοφόρων χριστιανών,την πέτρινη καταπλάκωση!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ!ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! 

Στην Καλαμπάκα το αρχαιότερο τεχνικό έργο.
Πριν από περίπου 23.000 έτη κατασκευάστηκε το πέτρινο τείχος που βρέθηκε στο σπήλαιο της Θεόπετρας

ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ | Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Το αρχαιότερο τεχνικό έργο της Ελλάδας, πιθανόν μάλιστα και του κόσμου, βρίσκεται στο σπήλαιο της Θεόπετρας στην Καλαμπάκα και μετρά 23.000 έτη. Πρόκειται για ένα πέτρινο τείχος που είχε κατασκευαστεί στην είσοδο του σπηλαίου περιορίζοντας έτσι το άνοιγμά της κατά τα 2/3. Η κατασκευή αυτήλιθοσωρός για την ακρίβεια- μελετήθηκε και χρονολογήθηκε με τη μέθοδο της οπτικής φωταύγειας στο εργαστήριο αρχαιομετρίας του κέντρου «Δημόκριτος», από όπου χθες παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα. Η ηλικία μάλιστα συμπίπτει απόλυτα με την ψυχρότερη περίοδο της τελευταίας παγετώδους εποχής υποδηλώνοντας ότι οι παλαιολιθικοί οικιστές του σπηλαίου είχαν κατασκευάσει αυτό το τείχος στην είσοδό του προκειμένου να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος της εποχής.

Υπολείμματα φωτιάς, εργαλεία από πυριτόλιθο και χαλαζία, πρώιμα κοσμήματα από δόντια ελαφιού, λίθινα εργαλεία και κεραμική έχουν έρθει στο φως στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας κατά τις ανασκαφές που διεξάγει εδώ και 25 χρόνια η δρ ΝίναΚυπαρίσσηΑποστολίκα , έφορος Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος του ΥΠΠΟ. Οι ανθρώπινοι σκελετοί που έχουν βρεθεί είναι ελάχιστοι. Αντιθέτως, πολλά είναι τα οστά ζώων από όλες τις περιόδους χρήσης του σπηλαίου. Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελούν και τα ευρήματα της μεσολιθικής εποχής, που σχετίζονται με την κεραμική και την καλλιέργεια. Είναι καρποί (κριθάρι, σιτάρι, φακή) τόσο σε άγρια (παλαιολιθική εποχή) όσο και σε καλλιεργημένη μορφή, αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι εκείνοι είχαν ανακαλύψει μόνοι τους την καλλιέργεια, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα προσπαθειών χιλιετιών και ίσως όχι από τη μετάδοση εμπειριών λόγω των μετακινήσεων πληθυσμών από τη Μέση Ανατολή.

Το σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελείται από μία κύρια αίθουσα 24 Χ 30 μέτρων με μικρές κόγχες στην περιφέρεια, ενώ η είσοδός του είναι αψιδωτή. Ο σχηματισμός του τοποθετείται στην ανώτερη κρητιδική περίοδο, δηλαδή 137 ως 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω. Ουδείς γνώριζε πάντως τη σημασία του ως τη στιγμή που άρχισε η ανασκαφή, οπότε και σταμάτησε να χρησιμοποιείται για τον σταβλισμό ζώων. «Είναι η μόνη προϊστορική θέση του ελληνικού χώρου με ακολουθία επιχώσεων από την ανώτερη και μέση παλαιολιθική εποχή,τη μεσολιθική και τη νεολιθική, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέχεια του πολιτισμού στον ελλαδικό χώρο πολύ πριν από τη νεολιθική εποχή» λέει η ανασκαφέας, τονίζοντας τη σημασία του σπηλαίου για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο. Η χρονολόγηση πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα του κ. Ν.Ζαχαριά, επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και του δρος Ι. Μπασιάκου , διευθυντή Ερευνών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Αναζητώντας τον έλληνα Νεάντερταλ
Ανθρώπινα αποτυπώματα, πιθανότατα τεσσάρων παιδιών- το ένα γυμνό και τα άλλα καλυμμένα-, έχουν αποκαλυφθεί στα βαθύτερα στρώματα του σπηλαίου, όπου τα κατάλοιπα φωτιάς χρονολογήθηκαν με τη μέθοδο του Ανθρακα 14 περίπου στο 45000 π.Χ. Τα αποτυπώματα είναι στη σειρά, το ένα πίσω από το άλλο, και η μελέτη τους μπορεί να οδηγήσει στην αναζήτηση της ύπαρξης του προγενέστερου ανθρώπινου τύπου, και συγκεκριμένα του Ηomo Sapiens Νeanderthalensis. Να σημειωθεί ότι η παρουσία αυτού του ανθρώπου στην Ευρώπη τοποθετείται πριν από 40.000 χρόνια, χρονολογία που ταιριάζει με τις ηλικίες της Θεόπετρας. Ειναι η εποχή πάντως κατά κατά την οποία έγινε η μετάβαση στον σύγχρονο τύπο ανθρώπου, τον Ηomo Sapiens Sapiens. Σε περίπτωση λοιπόν που αποκαλυφθεί στη Θεόπετρα ένας ανθρώπινος σκελετός που να αντιστοιχεί σε αυτές τις ηλικίες, τότε μπορεί να επιβεβαιωθεί αν εκείνη την εποχή υπήρχε ή όχι ο άνθρωπος Νeanderthal και στον ελλαδικό χώρο.

Εκδηλώσεις τιμής για τα 2.500 χρόνια από το κοσμοϊστορικό γεγονός της μάχης του Μαραθώνα.

Εκδηλώσεις τιμής για τα 2.500 χρόνια

από το κοσμοϊστορικό γεγονός της μάχης του Μαραθώνα

53ος Μαραθώνιος Μακεδονίας

Φίλιπποι – Δράμα

27 και 28 Μαρτίου 2010

Στις 27 και 28 Μαρτίου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις προς τιμή της Μάχης του Μαραθώνα με τη συμπλήρωση φέτος 2.500 χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός. Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται με Μαραθώνιο δρόμο (53ος Μαραθώνιος Μακεδονίας, Φίλιπποι – Δράμα).

Σάββατο 27 Μαρτίου, ώρα 17:00

Ως απότιση φόρου τιμής για τα 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης προς τους ξεχασμένους από τους ιθύνοντες της σημερινής πολιτείας, Μαραθωνομάχους.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τελετή μνημοσύνης σύμφωνα με τα πατρώα ήθη προς τιμή των μαχητών του Μαραθώνα.

Τόπος των εκδηλώσεων: Μνημείο της Ελευθερίας, κεντρικό πάρκο Δράμας.

Κυριακή 28 Μαρτίου

Αθλητικές εκδηλώσεις:

α) Μαραθώνιος δρόμος τιμής Φίλιπποι – Δράμα (38,5 χλμ.

β) Δρόμος 18,5 χλμ. Φίλιπποι – Δράμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις πατήστε εδώ: 2500 χρόνια απο τη μάχη του Μαραθώνα. Εκδηλώσεις τιμής στη Δράμα, 27 & 28/3/2010

Δείτε το video του History Channel για τη Μάχη του Μαραθώνα πατώντας εδώ: Η Μάχη του Μαραθώνα – Video από το History Channel

Σχετικό θέμα: ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,ΠΕΙΡΑΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΠΥΛΕΣ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ-


Οι..."πλανητάρχες" και οι ρουκέτες των ταλιμπάν!

Που τα βρίσκετε τα λεφτά για να παίζετε τους..."πλανητάρχες"...τρομάρα μας!!!Που ρε ξεφτυλισμένοι;Για φέρετρα έχετε προβλέψει;
Tέσσερις ρουκέτες από τους Ταλιμπάν για το "καλωσόρισμα" των Ελλήνων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
22-03-2010 20:19:44 ImageΜε τέσσερις ρουκέτες στη νότια περίμετρο του αεροδρομίου της Καμπούλ, υποδέχθηκαν χθες το βράδυ οι αντάρτες Ταλιμπάν την ελληνική δύναμη των 48 πρώτων στελεχών της Π.Α. που αφίχθηκε στο αεροδρόμιο για να αναλάβει τον λειτουργικό έλεγχό του! Από εκείνη την στιγμή όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής έχουν καταφύγει σε οχυρωμένα σημεία του αεροδρομίου. Από τα 56 άτομα που έστειλε η Π.Α. μόνο οι 39 διέθεταν σήμερα αλεξίσφαιρα γιλέκα (άγνωστο γιατί…) και όλοι είναι…άοπλοι! Οι Ισπανοί που έχουν αναλάβει την προστασία του αεροδρομίου, αδιαφόρησαν για την άφιξη των Ελλήνων στρατιωτικών.
Από το ΓΕΕΘΑ δηλώθηκε στο defencenet.gr ότι "Όλα βαίνουν ομαλά. Τα όπλα δεν μπορούσαν να πάνε γιατί τα 48 από τα 56 άτομα της δύναμης μεταφέρθηκαν με πολιτικό αεροσκάφος. Αύριο με στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρονται και τα υπόλοιπα άτομα μαζί με όλο τον οπλισμό και τα υπόλοιπα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Όλοι είναι καλά και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει και το ΤΕΣΑΦ για να προσφέρει αν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια."
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι "ξεβράκωτοι" και ο τουρκόσπορος,τραγογένης,μελανοχίτων,παραβολάνος ρασοφόρος.Αυτός που έφτυσε τους Απελευθερωτές του 1821.

gap-vartholomew"Δυστυχώς, οι δύο λαοί ('Ελληνες και Τούρκοι) διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές"


Η δήλωσή του αυτή (Οκτ. '91) ΔΕΝ έχει διαψευστεί ποτέ από τον οικουμενικό Πατριάρχη. Ο Βαρθολομαίος εκλέγηκε στις 22 Οκτ. 1991 και ενθρονίσθηκε στις 2 Νοεμ. 1991. Τελευταία, απαιτεί (και) από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων ενοριών-κοινοτήτων, που έχτισαν οι 'Ελληνες μετανάστες, στο Πατριαρχείο, δηλ. τυπικά σ' ένα τουρκικό 'Ιδρυμα, ενώ ζήτησε και από τους μητροπολίτες να γίνουν Τούρκοι υπήκοοι. Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν θετικά ήταν οι μητροπολίτες Κρήτης, που βιάζονται να βάλουν ''φέσι''. Το Πατριαρχείο, εισπράττει επίσης μεγάλα ποσά, χώρια η χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία παραμένουν σε τουρκικές τράπεζες ή σ' ελβετικές.

http://www.kalami.net/

 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ !!!!!!!!!!!!!
Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ !!!!!!!!!!!!!! 

Πηγή...

Απελαύνεται Ισραηλινός διπλωμάτης από τη Βρετανία

H Βρετανία αναμένεται να απελάσει Ισραηλινό διπλωμάτη, για πλαστογράφηση των βρετανικών διαβατηρίων που συσχετίστηκαν με το θάνατο ηγέτη της Χαμάς, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις αργότερα στο Κοινοβούλιο.

Το Ισραήλ έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι πράκτορες της χώρας βρίσκονταν πίσω από τη δολοφονία του Μοχάμαντ Αλ Μαμπχούχ σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι τον Ιανουάριο.

Ο Μίλιμπαντ απαίτησε την πλήρη συνεργασία από το Τελ Αβίβ για τη διεξαγωγή ερευνών.

Δώδεκα πλαστά βρετανικά διαβατήρια είχαν χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του Αλ Μαμπχούχ. Τον περασμένο μήνα ο Μίλιμπαντ είχε περιγράψει τη χρήση πλαστών βρετανικών διαβατηρίων ως "προσβολή" και δεσμεύθηκε ότι θα διεξαχθεί λεπτομερής έρευνα της υπόθεσης.

Πηγή ...

Περισσότερα (στα αγγλικά) εδώ...