05 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ “ΙΧΩΡ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!


ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!
Μετά και την ανακοίνωση των δωρεάν σεμιναρίων του ΙΧΩΡ πρίν περίπου 15 ημέρες σε καθημερινή βάση και σε δύο αίθουσες 5-7 και 7-9 τώρα το ΙΧΩΡ ανακοινώνει ότι από σήμερα Τρίτη , ημέρα του Άρεως, 5-10-2010 βγαίνει στον αέρα το πρώτο σήμα του μεγάλου ραδιοσταθμού και διαδικτυακής τηλεόρασης του ΙΧΩΡ με παγκόσμια εμβέλεια.
Το πρόγραμμα θα είναι 24ωρης διάρκειας και θα καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος του Ελληνικού Κινήματος εκφράζοντας τις θέσεις και την ιδεολογία της Οικουμενικής Ελληνικότητας.
Η διεύθυνση www.ixorevolution.com .
Μέσα στον Οκτώβριο μπαίνουμε σε πλήρη λειτουργία. Γιατί οι αγώνες κερδίζονται με έργα και θυσίες.
Οργανωθείτε, διαδώστε, στηρίξτε. Γενική επίθεση πολιτισμού, ΠΑΝΤΟΥ!! Μείνετε συντονισμένοι, η συνέχεια έρχεται...
Σε λίγες εβδομάδες, το σήμα μας θα καλύπτει τον πλανήτη.
ΙΧΩΡ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ρόμπαι ξεκούμπωται...αι κυβερνητικαί ορντινάτσαι,εις τας Αμέρικας!

- Toν έκαναν ''ρόμπα'', τον ''παθιασμένο γιά ψώνια'', με συνοδεία περιπολικών στη Νέα Υόρκη, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Δρούτσα--Διασυρμός της ελλην. κυβέρνησης από αμερικάνικη εφημερίδα.
- Η μεγάλη κυβερνητική απάτη: ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού''... Συγκλονιστικά ντοκουμέντα.
www.kalami.us
www.kalami.net

Αρχαιολογία υψηλού κινδύνου στη Λωρίδα της Γάζας


Al Jazeera

Μια πλούσια αρχαία πόλη έρχεται στο φως στην περιοχή της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Η θέση, της οποίας μια παρουσίαση έγινε στις αρχές του 2010, είναι τουλάχιστον 2000 ετών και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει εντυπωσιακά Ελληνορωμαϊκά και Βυζαντινά και κατάλοιπα. Χιλιάδες νομίσματα με τη μορφή της θεάς Αθηνάς, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός επιμελημένων αγγείων από πηλό αλλά και υαλόμαζα μαρτυρούν την ακμή της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες όμως είναι δύσκολο να αποκομίσουμε.

Η θέση βρίσκεται σε μια από τις δυσκολότερες για αρχαιολογικό έργο περιοχές στον πλανήτη. Τοποθετημένη στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τις σήραγγες που σκάβουν οι Παλαιστίνιοι με σκοπό τον ανεφοδιασμό της περιοχής τους και συχνά το δικό τους πέρασμα προς τη Χώρα του Νείλου. Τα ισραηλινά πυρά λοιπόν δεν είναι άγνωστα για τους αρχαιολόγους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο χώρο, που συχνά εκκενώνουν την περιοχή κατά τους βομβαρδισμούς για να συνεχίσουν το έργο τους όταν τα πνεύματα ηρεμούν. Ειρωνεία της τύχης αποτελεί το γεγονός ότι και η ίδια η θέση περιλαμβάνει σήραγγες: αρχαία περάσματα προς την Αίγυπτο που διευκόλυναν τον αιφνιδιασμό ελληνιστικών στρατών και ρωμαϊκών λεγεώνων. «Τα βομβαρδιστικά δεν ξεχωρίζουν τους ανασκαφείς από αυτούς που σκάβουν (νέες) σήραγγες. Τώρα όμως είναι ήρεμα», δηλώνει ο Abdel Halim abu Kadeja, ως εκπρόσωπος των αρχαιολογικών-τουριστικών αρχών της Γάζας.

Εκτός όμως από του προφανείς κινδύνους από τον πόλεμο, η θέση απειλείται και από την αρχαιοκαπηλία – ένα νόμισμα με την Αθηνά μπορεί να κάνει θραύση στη μαύρη αγορά – ενώ το ισραηλινό εμπάργκο δυσχεραίνει την απόκτηση χημικών για τη συντήρηση των αρχαιολογικών θησαυρών. Οι συνθήκες αυτές δεν σημειώνονται μόνο στην ελληνορωμαϊκή συνοριακή πόλη. Παρομοίως απειλείται και γειτονική θέση του 3ου αι., μια πρώιμη χριστιανική εγκατάσταση όπου σώζονται περίφημα ψηφιδωτά δάπεδα και άλλα αξιόλογα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα. Όταν όμως η απλή επιβίωση αποτελεί ζήτημα για τους σημερινούς Παλαιστίνιους, οι αρχαιότητες δεν αποτελούν προτεραιότητα. Έτσι για την προστασία των χώρων αυτών οι Παλαιστινιακές αρχές μπορούν μόνο να ελπίζουν σε ευαισθητοποίηση διεθνών πολιτιστικών φορέων.

Πηγή:
Al Jazeera, 03/10/10 ,
Αρχαιολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΗΚ : ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
 H ανακοίνωση tou ΕΔΗΚ

Λαμβάνοντας υπ' όψη την πνευματική στασιμότητα στην οποία βρίσκεται σήμερα το έθνος, που αντανακλά στην πολιτική κατάσταση του, καθιστώντας το ανίσχυρο να αντιπαλέσει τους πολλαπλούς εχθρούς του, χαιρετίζουμε την αναζωπύρωση της Ελληνικής Θρησκείας των ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ ως ρεύμα πνευματικής αναγέννησης και πολιτικής αναβάθμισης του ελληνισμού.
Σύμφωνα με τις αρχές τις δημοκρατίας και της θρησκευτικής ισότητας που το κράτος οφείλει να έχει προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των νομίμων πολιτών του αλλά και προς αποφυγήν ταραχών που δυνατόν να προέλθουν από την υφιστάμενη αδικία και θρησκευτική ανισότητα, απαιτούμε όπως το κράτος αναγνωρίσει πλήρη δικαιώματα στην Ελληνική Θρησκεία και παραχωρήσει ίση μεταχείριση προς όλες τις θρησκείες.
Πρέπει βέβαια να τονίσουμε ότι πάγια θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι η υπεράσπιση του κοσμικού κράτους, ενός κράτους που θα τηρεί ίσες αποστάσεις προς τα θρησκεύματα των πολιτών του.
Η θρησκευτική ανισότητα που επικρατεί σήμερα όπου το κράτος είναι στην υπηρεσία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας η οποία απολαμβάνει προκλητικές φοροαπαλλαγές ως και ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία, δεν μπορεί να συνεχιστεί, ενώ την ίδια στιγμή να διώκεται και να περιθωριοποιείται η θρησκεία των Ελλήνων που υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος του μεγάλου Ελληνικού πολιτισμού. Το κράτος πρέπει να έχει μια και μόνη θρησκεία, την υπεράσπιση της ελευθερίας του πνεύματος και του λόγου και να μην υπόκειται σε κανένα δόγμα και σε κανένα ιερατείο. Το κράτος δεν είναι θρησκευτική οργάνωση αλλά η πολιτική οργάνωση του λαού προς επιβολή της δικαιοσύνης και της ισονομίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

Πηγή...