14 Ιανουαρίου 2012

Η Μιράντα Ξαφά οδήγησε μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό στην καταστροφή


Η Πέμπτη Φάλαγγα


Η κα Ξαφά είναι ένας τυπικός προκάτ εκπρόσωπος της δυτικότροπης πολιτικής και οικονομικής «κουλτούρας» και του νεοφιλελευθερισμού. Από το 1980 έως το 1991, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση σταθεροποιητικών προγραμμάτων κυρίως στη Λατινική Αμερική. Μπορεί λοιπόν να υποθέσει με ασφάλεια ο οποιοσδήποτε ότι η κα Ξαφά είναι συμμέτοχος στην εφαρμογή της αποτυχημένης συνταγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο για την Αργεντινή, της συνταγής δηλαδή που οδήγησε μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό στην καταστροφή.
Το ΔΝΤ έσπευσε στην Αργεντινή, ώστε να «σώσει» την οικονομία της το έτος 1991. Το 2001 η χώρα χρεοκόπησε. Ας υπενθυμιστεί ότι σχετικά με την Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα έχει δηλώσει ότι «Τα μέτρα που εσείς παίρνετε σήμερα, τα πήραμε εμείς το 2001 και η Αργεντινή χρεοκόπησε». Το 1991, όμως, η κα Ξαφά επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει τα καθήκοντα οικονομικού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου, επίσης, η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία ως πλήρως αποτυχημένη.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πόλεμος και χάος στην Πυροσβεστική...


Τεράστια τα συμφέροντα...Μεγάλο το φαγοπότι...Συντηρήσεις,αναλώσιμα υλικά,προμήθειες και πάει λέγοντας...!Θυμάμαι,ήταν το 1983 μάλλον,επί υπουργίας Σκουλαρίκη,θα γινόταν μια επίδειξη κατασβεστικού υλικού ελληνικής εφεύρεσης.Το πρωί που πήγαν στο χώρο της επίδειξης,βρήκαν τα πάντα κατεστραμμένα!

Πόλεμος και χάος στην Πυροσβεστική



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Παρασκηνιακός πόλεμος έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων, σε μόλις λίγες ημέρες, έχει σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες -ως φαίνεται- θα συνεχιστούν.
«Πηγές» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενες στην παραίτηση-καρατόμηση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων, κ. Στέλιου Παναγιωτόπουλου, μετά και την

Ο ήλιος και οι μάχες


Πολλοί γνωρίζουν την δήθεν ικανοποίηση του αιτήματος του Ιησού του Ναυή, από τον ...θεό, να μείνει ο ήλιος αμετακίνητος (σταμάτησε ο ήλιος για να νικήσει ο Ιησούς του Ναυή!) ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μάχη κατά των Αμορραίων. (Ιησούς του Ναυή κεφ. 610) ποιος όμως γνωρίζει ότι :

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣΠερίεργη ασπίδα


Ο ΝΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ (Ναὸς Ἀφροδίτης Θεσ/νίκη)



"ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ 
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ 
ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ"

Υπογράψτε γιὰ την διάσωση και την ανάδειξη του ναού στην επίσημη ιστοσελίδα μας
http://www.templeofvenus.gr

Το ιερόν που είχαν κάνει εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και τώρα θέλουν να το δώσουν προς ενοικίαση:


Και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε!

Η ανάρτηση έγινε από έναν από αυτούς που αποκαλεί ο κ. Γιακουμάτος ψυχάκηδες και αγκυλωμένοι ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιακουμάτος: Νοικιάστε τώρα την Ακρόπολη - πολιτική

Θυμάστε τι λέγατε ρε κοπρίτες;



Αναπαράσταση του Ερεχθείου. Στον δυτικό προαύλιο χώρο στεγαζόταν η ιερή ελιά που είχε φυτέψει η θεά Αθηνά κατά την διάρκεια της διαμάχης της με τον Ποσειδώνα για την κυριαρχία στην Αθήνα.

Ερέχθειον το κομψότερο και συνάμα το πιο ιδιόρρυθμο κτίριο της αθηναϊκής Ακροπόλεως.

Εκεί φυλασσόταν το πανάρχαιο – όρθιο ή καθιστό – λατρευτικό ξόανο της θεάς 
άγιον βρέτας»/«έδος»/«είδωλον»/«ξόανον»/«διιπετές» = εξ’ ουρανού)*, κατασκευασμένο μάλλον από ξύλο και πιθανώτατα πρωτόγονης μορφής, στο οποίο απευθυνόταν η λατρεία και το οποίο έντυναν με τον πέπλο κατά την εορτή των Παναθηναίων. Μπροστά από το άγαλμα έκαιγε «χρυσή λυχνία» (λυχνάρι), έργο του Καλλιμάχου (5ος αι. π.Χ.), και πάνω από αυτήν βρισκόταν χάλκινος φοίνιξ. Εκατέρωθεν της εισόδου βρίσκονταν δύο παράθυρα, ενώ η οροφή ήταν ξύλινη και διακοσμημένη με φατνώματα
*Επισήμανση για τη μαγεία του τίμιου ξύλου.:
Oι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν (δεν τα προσκυνούσαν, τα θαύμαζαν) ξύλινα ειδώλια (ξόανα) με την διαφορά όμως ότι αυτά δεν ήταν όργανα βασανιστηρίου (σταυρός) αλλά εξ ουρανού σταλμένα (πετές) δώρα από τον Θεό "Διί": "Διί"+ "πετές" ='Διιπετές '). Το διασημότερο και το  ίσως αγιώτατο όπως γράφει ο Παυσανίας ξόανο ήταν το ξόανο της θεάς Αθηνάς, το 'Διιπετές ξόανο' της Αθήνας.Αυτός είναι άλλωστε και βασικός λόγος που ο Φειδίας επέλεξε ως θέμα για τη ζωφόρο του Παρθενώνα,  τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, τα Μεγάλα Παναθήναια, τη γιορτή προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. 

Ο χοντρός και το κερασάκι...‏


ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Απύθμενη υποκρισία από αστικά κόμματα και ΜΜΕ


Προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εκτόνωσης του λαού με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων από το υπουργείο Εσωτερικών
Τη λογική του «όλοι ίδιοι είναι» και ότι για την κρίση φταίει δήθεν η κρατική «σπατάλη» και το «κοστοβόρο» πολιτικό σύστημα, αναπαράγουν με κάθε ευκαιρία τα αστικά επιτελεία, με στόχο να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και για να βγάλουν λάδι τη φιλομονοπωλιακή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Κεντρική θέση στην προπαγάνδα τους έχει η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, θέμα το οποίο σκόπιμα συντηρεί και αναπαράγει η ίδια η κυβέρνηση, για να θολώσει τα νερά της επίθεσης που εξαπολύουν τα κόμματά της στους εργαζόμενους και το λαό.
Απαντώντας, προχτές, εγγράφως σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Λ. Αυγενάκη, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης ενημέρωσε ότι τα πολιτικά κόμματα έλαβαν το 2011, ως κρατική χρηματοδότηση, 5,7 εκατ. ευρώ περισσότερα απ' ό,τι το 2010. Να σημειωθεί