28 Μαρτίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ με θέμα την επέκταση του ΜΕΤΡΟ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ προς Πειραιά και προς Ελευσίνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ
     Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σταθμός  του Μετρό, όπως και να λέγεται (Δρομοκαΐτειο είναι καλύτερα)

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 1/3/2011, 8:00 μ.μ. στο Αιγάλεω
(συνάντηση στο σύλλογο δασκάλων, Ρήγα Φεραίου και Παλαιών Πατρών Γερμανού)

Όμηροι στα πολιτικοοικονομικά παιχνίδια, της διαπλοκής, της διαχρονικής μίζας είμαστε εμείς οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας. Ενώ η κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση επέβαλε δραματικές αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Αυξήσεις πάνω από 40%  που οδηγούν στα όρια της απόγνωσης τους εργαζόμενους και φουντώνουν το κίνημα «Δεν πληρώνω».  Την ίδια στιγμή η επέκταση του Μετρό προς Χαϊδάρι και Πειραιά που θα εξυπηρετούσε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, χρόνια ολόκληρα έχει «κολλήσει».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ POWER POINT

Σαν σήμερα, έγινε το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πυρηνικό δυστύχημα στις ΗΠΑ, στο Θρι Μάιλ Άισλαντ

Ενα από τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα στην ιστορία.

Σαν σήμερα, το  1979 έγινε πυρηνικό ατύχημα, στο Θρι Μάιλ Άισλαντ της Πενσιλβάνιας. Αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας αργότερα, ανέφεραν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή.

Tο πυρηνικό ατύχημα στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Θρι Μάιλ Άισλαντ, στην Πενσυλβάνια, τριακόσια χιλιόμετρα από την Ν. Υόρκη στις 28 Μαρτίου 1979, αποτελεί το μεγαλύτερο και σοβαρότερο τέτοιο δυστύχημα στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι περίπου 14 παραγγελίες κατασκευής καινούριων αντιδραστήρων ακυρώθηκαν μετά το Θρι Μάιλ Άιλαντ ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν κατασκευαστεί νέα πυρηνικά εργοστάσια. Βέβαια, ο Ομπάμα αυτές τις μέρες επιμένει για επιπλέον δανειακές εγγυήσεις ώστε να δρομολογηθούν νέα προγράμματα κατασκευής πυρηνικών μονάδων.
Το ατύχημα σημειώθηκε στον αντιδραστήρα Νο. 2 από μια απλή βλάβη στην τροφοδοσία ατμογεννητριών με νερό. Τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας σταμάτησαν την πυρηνική αντίδραση και ενεργοποίησαν τις αντλίες ασφαλείας, οι οποίες όμως δε κατάφεραν να λειτουργήσουν, καθώς είχε μείνει ανοιχτή κατά λάθος μια βάνα.
Πρόκειται για μια σειρά από ανθρώπινα και τεχνικά σφάλματα ( εν αντιθέσει με την περίπτωση της Ιαπωνίας όπου αιτία υπήρξε η φυσική καταστροφή) που οδήγησαν ωστόσο στη μερική τήξη του καυσίμου του αντιδραστήρα, ο οποίος υπερθερμάνθηκε. Είχε μείνει επί τέσσερις ώρες χωρίς νερό, πριν αποκατασταθεί το κύκλωμα της ψύξης. Περίπου δέκα ώρες μετά την εκδήλωση του δυστυχήματος, περίπου 300 kg υδρογόνου από το καύσιμο το οποίο είχε υποστεί τήξη, εξερράγησαν στην μονάδα 2 όπου βρισκόταν ο αντιδραστήρας.
Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να υπολογιστούν τόσο η έκταση των ζημιών όσο και ο κίνδυνος μόλυνσης. Όπως έγινε γνωστό το 45% των καυσίμων υπέστη τήξη. Τα καύσιμα μαζί με άλλα στοιχεία της δομής του αντιδραστήρα σχημάτισαν ένα μάγμα γνωστό ως «corium». Περίπου 20 τόνοι από αυτό το μάγμα χύθηκαν στον πυθμένα της δεξαμενής. Το περίβλημα του αντιδραστήρα ήταν που περιόρισε σημαντικά τη καταστροφή. Εξαιτίας της ανθεκτικότητάς του δεν προκλήθηκε έκλυση ραδιενεργών υλικών απευθείας στο περιβάλλον.
Ο βαθμός σοβαρότητας του πυρηνικού ατυχήματος στο Θρι Μάιλ Αϊλαντ είχε εκτιμηθεί στο επίπεδο 5 της κλίμακας, κάτι που το αναδεικνύει ως ένα από τα χειρότερα πυρηνικά ατυχήματα στην ιστορία.
Πριν δύο χρόνια στο συγκεκριμένο πυρηνικό εργοστάσιο προκλήθηκε πάλι ραδιενεργός διαρροή, αυτή τη φορά μικρής έκτασης, η οποία περιορίσθηκε γρήγορα. Ωστόσο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικών των ΗΠΑ μια μικρή ομάδα εργαζομένων μολύνθηκε από ραδιενέργεια. (δεν αναφέρουν καν πόσα άτομα...).

Παρόμοιες ή σοβαρότερες καταστροφές όπως αυτή του Τσέρνομπιλ, στο έδαφος της σημερινής Ουκρανίας, αλλά και του πρόσφατο ατυχήματος στη Φουκουσίμα φανερώνουν ότι δεν μπορεί να θεωρείται καμία μονάδα πυρηνικής ενέργειας απολύτως ασφαλής και ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσει ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός εργο.

Πηγή ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

 

ΠΡΟΣ:  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΝ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

Κε Πρωθυπουργέ
καί Βουλευτές τής παρούσας βουλής ,

Διαδίδεται έντονα τις τελευταίες μέρες ότι πρόκειται να φέρετε προς ψήφιση νομοσχέδιο όπου θα κάνετε νόμο του κράτους , διατάξεις που περιλαμβάνει ό λεγόμενος διατροφικός κώδικας .

Ο κώδικας αυτός , όπως έχει ψηφιστεί στην Αμερική με την ονομασία
νόμος S-510 , αναφέρει ότι οι βιταμίνες A , B , C , D και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο καθίστανται παράνομα , όταν οι ποσότητες λήψης αυτών των ουσιών θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος αυτός κώδικας θα απαγορεύει επίσης την χρήση θρεπτικών ουσιών , όπως βιταμίνες ή μέταλλα ,τα οποία θα λαμβάνονται για πρόληψη ή για αντιμετώπιση κάποιας πάθησης .

Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια .

Το υπ. Εσωτερικών «έκοψε» την Pravda μετά τις δηλώσεις Πούτιν για τη Λιβύη...

Πηγή: Press-gr
Από τον "Προφήτη"
Οι υπολογιστές των Δημοσίων Υπηρεσιών συνδέονται με το Διαδίκτυο μέσω του Συστήματος «Σύζευξις» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το «Σύζευξις» επιτρέπει την πρόσβαση τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Διεθνή Τύπο.
Από την ημέρα όμως που ο Πούτιν σε δηλώσεις του για την επέμβαση στη Λιβύη την χαρακτήρισε «Σταυροφορία της Δύσης», το Υπουργείο Εσωτερικών...
διέκοψε την πρόσβαση στην αγγλική έκδοση της Ρωσικής Pravda!
Όποιος επιχειρεί να συνδεθεί με την ιστοσελίδα της Pravda («Αλήθεια» στα Ρωσικά) αντικρίζει στην οθόνη το παρακάτω μήνυμα :
«Μη επιτρεπτή πρόσβαση!
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην τοποθεσία που επιλέξατε καθώς αυτή περιέχει περιεχόμενο που απαγορεύεται από την εφαρμοζόμενη Πολιτική Ασφάλειας Περιεχομένου για το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης.
URL: http://english.pravda.ru/
Κατηγορία: PORN - Blocked Domain
Banned site: english.pravda.ru
Σε περίπτωση που θεωρείτε λανθασμένη την αξιολόγηση μη πρόσβασης από το σύστημα. μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα διαχείρισης στην διεύθυνση http://mc/compose?to=hdsyzefxis@ote.gr»
Το τυποποιημένο μήνυμα αποτελεί ένδειξη απαγόρευσης πρόσβασης σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο που αντίκειται στους σκοπούς λειτουργίας του Συστήματος «Σύζευξις», όπως τα πορνο-sites.
Εμφανώς λοιπόν, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέταξε την Pravda στα πορνο-sites και αυτόματα το «Σύζευξις» διέκοψε την πρόσβαση.
Μάλιστα.
Η Pravda πορνό και το Βήμα ευαγγέλιο.