12 Νοεμβρίου 2010

Ερωτήματα του κ. Κώστα Σκανδάλη προς αρχαιολόγους


Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια καμπύλη σειρά πέτρινων καθισμάτων αμφιθεατρικά και εκατέρωθεν της εισόδου του τάφου του Ατρέως
στις Μυκήνες.
Βρίσκονται επί του λόφου που σκεπάζει τον θόλο ακολουθώντας την κλίση του. Είναι τοποθετημένα σε ύψος 4 με 5 μέτρων από το δάπεδο
της εισόδου στο μνημείο, σε σημείο ώστε να μην φαίνονται ποτέ σε οποιεσδήποτε φωτογραφίες, εφ’ όσον αυτές έχουν ληφθεί
από το ύψος της εισόδου.




Τα ευρήματα αυτά μας υποχρεώνουν να θέσουμε μια σειρά ερωτημάτων :

· Ήταν ανέκαθεν γνωστά, ή αποκαλύφθηκαν με την αποσάθρωση των επιχώσεων επί του λόφου και πότε ;

· Έχει ερμηνευθεί η χρήση τους ;

· Εάν ναι, ποιά ερμηνεία τους έχει δοθεί και γιατί δεν γίνεται ευρέως γνωστή ;

· Συμβαδίζει η έννοια του τάφου με την παρουσία σειράς μονίμων καθισμάτων έξω από τον τάφο, όταν μάλιστα αυτή αποτελεί
εμφανώς μέρος του όλου μνημείου ;

· Μήπως αυτά υποδηλώνουν την περιοδικότητα επανάληψης κάποιων τυποποιημένων τελετών στο συγκεκριμένο χώρο ;

· Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία και μόνη σειρά καθισμάτων, προφανώς δεν χρησίμευαν ως κερκίδες για το ευρύ κοινό.
Μήπως προορίζονταν για την τελετουργική τοποθέτηση ιερέων ή ιεροπρακτών σε έναν κοινό για όλους χώρο λατρείας ;

· Μήπως ο χώρος αυτός δεν ήταν τάφος αλλά χώρος λατρείας ή μύησης σε θεούς χθονίων θεοτήτων ;

· Θα μπορούσε μια τέτοια θεότητα να ήταν π.χ. η Γαία ή Μητέρα Γη, για την λατρεία της οποίας συγκεντρώνονταν μέσα σε ένα συμβολικό
ομοίωμα της μήτρας της όπως θα μπορούσε να είναι ο θόλος, μπαίνοντας μέσα από μια επίσης συμβολική είσοδο ;
(Η τοιχοποιία της εισόδου, η πύλη, το διαχωριστικό υπέρθυρο, το υπεράνω ‘ανακουφιστικό’ τρίγωνο και ο ίδιος ο θόλος πάντως, συνάδουν απόλυτα με την ερμηνεία αυτή)

· Ο Παυσανίας περιγράφει τον συγκεκριμένο χώρο ως ‘θησαυρό’, όπως επίσης ‘θησαυρό’ ονομάζει και τον τάφο του Μινύου στον Ορχομενό. Ποιός λόγος ώθησε τον ιστορικό περιηγητή να ονομάσει έτσι τα μνημεία αυτά εάν πράγματι είχαν κατασκευαστεί εξ αρχής
για ταφική χρήση ;

· Μήπως τελικά οι Μυκηναίοι όντως σφετερίστηκαν κάποιον προηγούμενο πολιτισμό, -όπως αυτόν των Μινυών- αλλάζοντας
μεταξύ άλλων και την αρχική χρήση των μνημείων που περιέπεσαν στην κατοχή τους, σε ταφική, αφού πρώτα τα.. απάλλαξαν
από το πολύτιμο περιεχόμενό τους ;



Πηγή των φωτογραφιών και έναυσμα για την θέση των ερωτημάτων, η έρευνα της ομάδος ‘Σείριος’

Κώστας Σκανδάλης
www.aegean-theory.gr

Διάλεξη Ευάγγελου Μπεξή Σάββατο 13 Νοεμβρίου‏

Σάββατο 13 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 Ακαδημίας 88 στον 6ο όροφο θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Ευάγγελου Μπεξή με θέμα:
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-3840676.
Είσοδος ελεύθερη γιά τα μέλη. Εγγραφές μελών πραγματοποιούνται και πρίν την διάλεξη

Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση για Ψηφοδέλτιο Άτυπου Δημοψηφίσματος.



Ανοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση για Ψηφοδέλτιο Άτυπου ΔημοψηφίσματοςΟ πρώτος γύρος πέρασε, η αποχή κέρδισε, και πριν καταμετρηθεί καν η τελευταία ψήφος ήρθε η πρώτη τιμωρία!

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ!

Μήπως η αποχή δίνει τελικά το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν υπάρχει αντίδραση;

Μήπως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα έστω και λίγο εναντίον τους;

Εαν πραγματικά θέλεις, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ να αποφασίζουν για 'σένα (χωρίς εσένα) και να εφαρμόζουν επάνω σου τα «μέτρα τους», χωρίς ΠΟΤΕ να σε ρωτούν αν συμφωνείς ή εάν διαφωνείς.

Ρίξε είτε ΜΟΝΟ του είτε ΜΑΖΙ με τον Υποψήφιο που θέλεις το ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Βάλε τους υποψηφίους του 2ου Γύρου των εκλογών να ζητήσουν μόνοι τους να καταμετρηθούν οι ψήφοι για Δημοψήφισμα ώστε να καταμετρηθούν και οι δικοί τους ψήφοι που συνδυαζόμενοι βγαίνουν άκυροι!

Μετέτρεψε για πρώτη φορά τον μηχανισμό Εκλογών σε μηχανισμό Δημοψηφίσματος!

Ψήφισε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το δικαίωμα σου να ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ γι' αυτά που σε αφορούν, ώστε να αναδειχτεί μια Δημοκρατία των Πολιτών, αντί αυτής των Τραπεζών, των Πολυεθνικών και της ολιγαρχίας.

Μ' αυτό το ψηφοδέλτιο-Δημοψήφισμα, προτείνουμε στους Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Η άποψη του καθ' ενός μας, πρέπει να εκφραστεί Δημοκρατικά, απέναντι στην «σύγχρονη κατοχή» που μας επιβάλλει το ΔΝΤ με την συνεργασία των υπηρετών του - επίορκων πολιτικών μας και που είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πριν κλείσουν οι κάλπες του πρώτου γύρου, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμα κατώτατου μισθού.

Μήπως πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, αντιδρώντες και θέλουμε έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ακολουθείται;

Πολύ πρόσφατα, η Ουγγαρία απέδειξε έμπρακτα, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης. Το ίδιο απέδειξαν  η Ισλανδία καθώς επίσης η Τουρκία και η Αργεντινή παλαιότερα.

Η γειτονική μας Τουρκία που κατά κόρον έχει κατηγορηθεί για σοβαρότατες παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων, διεξάγει Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος κι εδώ, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι κυβερνήσεις το αποφεύγουν συστηματικά, διότι γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,  δεν χρειαζόμαστε την έγκριση καμίας κυβέρνησης για να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας να ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ν' ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τόσο τις δικές μας ζωές, όσο κι αυτές των επόμενων γενεών.

Οι κυβερνήσεις οι οποίες ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την διενέργεια Δημοψηφίσματος, είτε δεν είναι ειλικρινείς, ή είναι μεταμφιεσμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα ντυμένες τον Δημοκρατικό μανδύα και ως εκ τούτου, ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ να κυβερνούν. Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυριότερα για λόγους ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ, ο καθ' ένας μας προς τον εαυτό του, ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση εάν τολμά και σέβεται την Λαϊκή Κυριαρχία, να δώσει άμεσα εντολή στους δικαστικούς αντιπροσώπους σε όλη την χώρα να καταμετρήσουν αυτοτελώς τα ψηφοδέλτια του Άτυπου Δημοψηφίσματος, ώστε να μην ακυρωθούν τα λοιπά συμβατικά ψηφοδέλτια.

Οι ίδιοι οι Υποψήφιοι του 2ου Γύρου, εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων θα το ζητήσουν για να διασφαλίσουν τις ψήφους τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες Πολίτες που συμμερίζονται αυτή την πρωτοβουλία του «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας» να προωθήσουν αυτή την Ιστορικής σημασίας σημαντική πολιτική δράση και να συμμετάσχουν στο Δημοψήφισμα ενάντια στην εξευτελιστική για τους Έλληνες και την Ελλάδα σύμβαση του ΔΝΤ και των επίορκων πολιτικών που το (εξ)υπηρετούν.

Ενεργοποιήσου και ρίξε στην κάλπη είτε ΜΟΝΟ του είτε ΜΑΖΙ με την επιλογή της δημοτικής αρχής της αρεσκείας σου, το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ....

Kαι θυμήσου!!!  Όσο ΕΣΥ μένεις «αραχτός», ΑΥΤΟΙ θα σου πουλάνε καναπέδες και θα φορολογούν τον ύπνο σου....

Κατέβασε και τύπωσε το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τις εκλογές 14/11/2010:
demopsifisma-20101114.pdf 58.55 Kb




Η κίνηση αυτή έχει ξεκινήσει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν και πρέπει να τιμηθεί.

Συχνές ερωτήσεις για το ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2010

Ερώτηση 1: Τι θα επιτευχθεί με αυτήν την ενεργεία ;
Απάντηση: Θέλουμε να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε συνειδητή και συντονισμένη μαζική δράση. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός τετελεσμένου για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Ερώτηση 2: Τι ακολουθεί μετά;
Απάντηση: Η δημιουργία κρίσιμης μάζας-ρεύματος πολιτών η οποία θα πιέσει για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η άποψη της κοινής γνώμης να καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες . Εν ολίγοις, εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στην πράξη.

Ερώτηση 3: Η χρήση του προτεινομένου ψηφοδελτίου για άτυπο δημοψήφισμα δεν θα καταμετρηθεί στα άκυρα ;
Απάντηση: Αρχικά ναι! Σκοπός όμως, είναι να καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια του Δημοψηφίσματος και να δοθεί το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε αμεσότερη πρόσβαση του πολίτη στις αποφάσεις μέσω δημοψηφισμάτων και άλλων άμεσο-δημοκρατικών διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται μεν από το σύνταγμα μας, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Ερώτηση 4: Τα άκυρα δεν ενισχύουν τον πρώτο συνδυασμό και το ισχύον σύστημα γενικότερα ;
Απάντηση: Όχι . Αυτό που κάνουν τα άκυρα και τα λευκά είναι να ελαχιστοποιούν την δυνατότητα να αναδειχτούν άλλοι, πλην του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού.
Δηλαδή μία ψήφος λευκή ή άκυρη, συνεχίζει να διατηρεί την διαφορά μεταξύ των συνδυασμών ακριβώς ίδια, άρα και την πρωτιά του όποιου συνδυασμού έχει περισσότερες ψήφους . Είναι καθαρά αποτέλεσμα απλών μαθηματικών και τίποτε άλλο.

Ερώτηση 5: Πως θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια ;
Απάντηση: Αρχικά στα άκυρα. Όμως με την έκταση που επιδιώκουμε να πάρει η πρωτοβουλία, θα καταμετρηθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών σαν μία συνειδητή ενέργεια και όχι σαν τυχαία λάθη ! Φανταστείτε 600.000 ή 1.000.000 ψηφοδέλτια ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ να πλημμυρίζουν τις κάλπες και τα εκλογοδικεία. Ποιο Δημοκρατικό μυαλό, θα τολμήσει να αγνοήσει 1.000.000 αυθόρμητες ψήφους ενάντια στο μνημόνιο, στο ΔΝΤ και τις πολιτικές που αφανίζουν την μεσαία τάξη, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και ξεπουλάει κάθε Ελληνική πηγή πλούτου στις πολυεθνικές και στους ξένους τραπεζίτες.

Ερώτηση 6: Τι είναι προτιμότερο;
α) να βάλω στον φάκελο μόνο το προτεινόμενο ψηφοδέλτιο ή,
β) μαζί με το προτεινόμενο, να βάλω και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της αρέσκειας μου το οποίο θα συμπληρώσω κανονικά ;
Απάντηση: Για όποιον δεν θέλει να ψηφίσει κανέναν συνδυασμό υπάρχει η επιλογή α) να ρίξει μόνο το άτυπο ψηφοδέλτιο/δημοψήφισμα. Όμως το β είναι προτιμότερο. Αρχικά φάκελοι με δύο ψηφοδέλτια θα θεωρηθούν άκυροι , όμως στην συνεχεία οι θιγόμενοι υποψήφιοι θα προσφύγουν στα εκλογοδικεία προκειμένου να καταμετρηθούν τα δικά τους άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως θα έχουν πέσει μαζί με το προτεινόμενο. Έτσι, θα επιτευχθεί η καταμέτρηση του «ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ».

Ερώτηση 7: Γιατί να μην ψηφίσω τον λιγότερο διεφθαρμένο συνδυασμό κατά την γνώμη μου, η απλώς κάποιον άλλον από αυτόν που δεν θέλω να βγει;
Απάντηση: Αυτή είναι η λεγόμενη αρνητική ψήφος η οποία μας έχει φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή. Με άλλα λόγια τον Σημίτη τον ψήφισε ό λαός σαν τον λιγότερο κακό από το κακό παρελθόν και την νεκρή πολιτική του ετοιμοθάνατου Ανδρέα ! Μετά τον Κώστα Καραμανλή τον ψήφισε ο κόσμος σαν τον λιγότερο κακό από το αμαρτωλό πασοκ και τον άψητο Γιώργο !
Το 2009 ο λαός ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν τον λιγότερο κακό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την απραγία του Καραμανλή . Το αποτέλεσμα της αρνητικής ψήφου είναι αυτό που πληρώνουμε σήμερα με την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και το μνημόνιο!

Ερώτηση 8: Είναι παράνομο ;
Απάντηση: α) Δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί ποιος ψήφισε τι ή ποιον, γιατί η ψηφοφορία είναι μυστική .
β) Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει τέτοια συμπεριφορά , άρα δεν μπορεί να υπάρξει δίκη και καταδίκη . Το αντίθετο μάλιστα. Η πρακτική μας αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος το οποίο αφήνει την εφαρμογή του , στον πατριωτισμό των Ελλήνων . Οι κυβερνήσεις δεν προκαλούν δημοψηφίσματα ενώ αυτά προβλέπονται από το σύνταγμα μας οπότε και εμείς οι απλοί οπλίτες εφαρμόζουμε το σύνταγμα λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και απειλούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με το μνημόνιο το οποίο επιβλήθηκε με αντισυνταγματικό τρόπο και μία δανειακή σύμβαση η οποία δεν κυρώθηκε ούτε καν από το κοινοβούλιο!

Ερώτηση 9: Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία;
Απάντηση: Απλοί πολίτες που θεωρούν το δημοψήφισμα ως εργαλείο για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας και ως ακρογωνιαία λίθο της Δημοκρατίας και της βούλησης των πολιτών της. Απλοί πολίτες οι οποίοι θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην πολιτική κοροϊδία του «άλλα λέω προεκλογικά κι άλλα πράττω όταν παίρνω την εξουσία στα χέρια μου».

http://www.dimopolis.gr/
http://demopsifisma.wordpress.com/
http://www.florabox.gr/
http://alithinapsemata.wordpress.com/


Ερώτηση 10: Πως μπορώ να συμμετάσχω και να βοηθήσω;
Απάντηση: Εξάπλωσε την ιδέα. Κατέβασε και φωτοτύπησε τα κείμενα και κυρίως το Ψηφοδέλτιο - Δημοψήφισμα. Στείλε το σαν email. στις επαφές σου. Εάν έχεις δικό σου blog φιλοξένησε τα κείμενα στην σελίδα σου. Προώθησέ το στους φίλους σου μέσω facebook, Tweeter κλπ.

Κάνε την ιδέα ΠΡΑΞΗ, την ημέρα των εκλογών.

 http://www.schizas.com/site3/

Τα μυστικά και η "Δίκη της IG Farben"

Στις 20 Νοεμβρίου 1945 ξεκίνησε η πρώτη από συνολικά 13 δίκες της Νυρεμβέργης για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της ναζιστικής Γερμανίας. Η 6η δίκη η οποία σημειωτέον κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο ήταν η Δίκη της IG Farben Ενώπιον του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου βρέθηκαν πρώτοι κατηγορούμενοι οι στενοί συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και πρωτεργάτες της ναζιστικής θηριωδίας, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της IG Farben. Βέβαια, αποσιωπείται το γεγονός ότι η IG Farben (οι σημερινές Bayer, BASF, Hoechst) χρηματοδότησε (το ντοκουμέντο μπορείτε να το δείτε στο 3.38 του βίντεο εδώ) τον πυρπολισμό του Reichstag το 1933, ο οποίος έγινε και η κύρια αφορμή της απόλυτης εξουσίας των ναζιστών στην Γερμανία, εφόσον μετά από την πυρπόληση όλες οι ισχυρές δυνάμεις της τότε αντιπολίτευσης φυλακίστηκαν ή απαγορεύτηκαν. Ο εμπρησμός θα αποδοθεί σε κομμουνιστική συνωμοσία και θα γίνει η αιτία αφενός για τη διάλυση του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και αφετέρου για την ψήφιση του Ermächtigungsgesetz (Εξουσιοδοτικού Νόμου) με τον οποίο η δημοκρατικά εκλεγμένη Ναζιστική παράταξη αποκτά δικτατορικές εξουσίες.

Η "Δίκη της IG Farben"

*Με τον όρο "Δίκη της IG Farben" είναι γνωστή η δίωξη της Κυβέρνησης των ΗΠΑ εναντίον του Καρλ Κράουχ (Carl Krauch) και λοιπών, η οποία έγινε στη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης ως επακόλουθη της κύριας Δίκης της Νυρεμβέργης. Οι επακόλουθες δίκες δεν έγιναν ενώπιον του τετραεθνούς Δικαστηρίου, που εκδίκασε την κύρια Δίκη.

Σύσταση Δικαστηρίου

Το Δικαστήριο συγκροτήθηκε από τις Αμερικανικές δυνάμεις κατοχής της Γερμανίας στις 8 Αυγούστου 1947. Έλαβε την επωνυμία "Στρατιωτικό Δικαστήριο αρ. 6", αποτελείτο αποκλειστικά από Αμερικανούς και απαρτίσθηκε από τους:

  • Κέρτις Γκρόβερ Σέικ (Curtis Grover Shake), Πρόεδρο
  • Τζέιμς Μόρις (James Morris), μέλος
  • Πολ Χέμπερτ (Paul M. Hebert), μέλος
  • Κλάρενς Μέρελ (Clarence F. Merrell) (αναπληρωματικό μέλος)

Η δίκη ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου του 1947 και περατώθηκε στις 30 Ιουλίου του 1948

Κατηγορίες

Το κατηγορητήριο αφορούσε, αρχικά, σε εικοσιτέσσερεις κατηγορουμένους, όλους σχετιζόμενους με το βιομηχανικό κολοσσό IG Farben. Οι βασικές κατηγορίες ήταν:

  • Σχεδιασμός, προετοιμασία, έναρξη και εξαπόλυση επιθετικών ενεργειών και εισβολών σε άλλες χώρες
  • Διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας μέσω λαφυραγώγησης και λεηλασίας δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων σε χώρες υπό γερμανική κατοχή
  • Διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας μέσω υποδούλωσης και εξορίας προς καταναγκαστική εργασία πολιτών από χώρες υπό γερμανική κατοχή
  • Συμμετοχή σε κοινό σχέδιο ή συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ειρήνης
  • Συμμετοχή ορισμένων κατηγορουμένων στα SS, οργάνωση η οποία θεωρήθηκε εγκληματική

Κατηγορούμενοι, Ετυμηγορίες

(Παρατηρήστε πόσοι εξ αυτών τιμωρήκαν με βαριές ποινές...οι περισσότεροι μετά την αποφυλάκισή τους ανέλαβαν εκ νέου διευθυντικές θέσεις στις εταιρείες Bayer, BASF, Hoechst)

  • Καρλ Κράουχ (Carl Krauch) : Φυλάκιση 6 ετών. Ήταν ο βοηθός του Χέρμαν Γκέρινγκ στη σύνταξη του "τετραετούς σχεδίου"
  • Χέρμαν Σμιτς (Hermann Schmitz) : Φυλάκιση 4 ετών. Ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της IG Farben
  • Χανς Κούγκλερ (Hans Kugler) : Φυλάκιση ενός έτους
  • Γκέοργκ φον Σνίτζλερ (Georg von Schnitzler) : Φυλάκιση 5 ετών
  • Φριτς Γκαγιέβσκι (Fritz Gajewski) : Αθωώθηκε. Ήταν ο Διευθυντής της AGFA
  • Χάινριχ Χέρλαϊν (Heinrich Hörlein) : Αθωώθηκε
  • Άουγκουστ Κνίριμ (August Knieriem) : Αθωώθηκε
  • Φριτς τερ Μέερ (Fritz Ter Meer) : Φυλάκιση 7 ετών. Υπεύθυνος του εργοστασίου συνθετικού καουτσούκ στο Άουσβιτς
  • Κρίστιαν Σνάιντερ (Christian Schneider) : Αθωώθηκε
  • Ότο Άμπρος (Otto Ambros) : Φυλάκιση 8 ετών
  • Μαξ Μπρίγκερμαν (Max Brüggemann) : Απαλλάχθηκε από τη διαδικασία για λόγους υγείας
  • Ερντσ Μπούργκιν (Ernst Burgin) : Φυλάκιση 2 ετών
  • Χάινριν Μπίτεφις (Heinrich Bütefisch) : Φυλάκιση 6 ετών (Συμμ. στα SS)
  • Πάουλ Χέφλιγκερ (Paul Häfliger) : Φυλάκιση 2 ετών
  • Μαξ Ίλγκνερ (Max Ilgner) :Φυλάκιση 3 ετών
  • Φρίντριχ Γιένε (Friedrich Jähne) : Φυλάκιση 11/2 ετών
  • Χανς Κύνε (Hans Kühne) : Αθωώθηκε
  • Καρλ Λάουτενσλέγκερ (Carl Lautenschläger) : Αθωώθηκε
  • Βίλχελμ Μαν (Wilhelm Mann) : Αθωώθηκε
  • Χάινριχ Όστερ (Heinrich Oster) : Φυλάκιση 2 ετών
  • Καρλ Βίρστερ (Carl Würster) : Αθωώθηκε
  • Βάλτερ Ντίρφελντ (Walter Dürrfeld) : Φυλάκιση 8 ετών
  • Χάινριχ Γκατινό (Heinrich Gattineau) : Αθωώθηκε
  • Έριχ φον ντερ Χάιντε (Erich von der Heyde) : Αθωώθηκε (Συμμ. στα SS)

Οι αθωωθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη δίκη

*Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ένας άλλος κορυφαίος συνεργάτης των ναζί και υπεύθυνος για τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων στο Λονδίνο ήταν ο εφευρέτης της ρακέτας V1, Βέρνερ φον Μπράουν, ο οποίος ουδέποτε δικάστηκε, κάθε άλλο έγινε ήρωας των αμερικανών και συνιδρυτής της NASA. Ο φάκελος Βέρνερ φον Μπράουν μάλλον εξαφανίστηκε...

Οι φάκελοι της δίκης είχαν εξαφανισθεί αλλά μετά από δεκαετίας αναζητήση βρέθηκαν και μπορείτε να τους διαβάσετε στις εξής γλώσσες

· Čeština

· English

· Español

· Français

· Italiano

· Polski

· Português

· Русский


εδώ...

Πηγή: ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ

Βιολογικός πόλεμος, εναντίον Ελλήνων.Σίτος, αλεύρι ψωμί να προωθηθή.

Σχετικό θέμα:Σταματήστε τον πόλεμο εναντίον σας!Κρατείστε την επαφή σας με τη Μητέρα Φύση.Τα βότανα είναι η υγεία μας!

Σχετικότατον θέμα:Περί ζειάς...


Ποιός ήταν τότε πρωθυπουργός στην Ελλάδα;
Ο Εβραίος Μπενι Σελόν,ο Εβραίος Κεμάλ Ατατούρκ,ο Εβραίος...ο Εβραίος...

Τό έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα. Ακολούθησε η καλλιέργεια τού μεταλλαγμένου σίτου. Σκοπός της ενεργείας αυτής τι άλλο;η αποβλάκωση τών Ελλήνων. Όπως είπε ένας ερευνητής στην Αγγλία τα μεταλλαγμένα προκαλούν συρίκνωση τού εγκεφάλου, σε πειραματόζωα. ΟΙ Έλληνες από πότε υφίσταντε βιολογικό πόλεμο; Υπάρχουν ζυμαρικά ζέας, νοστιμότατα ιταλικά, καί αλεύρι ντίνκελ, απο ζέα, είμαι ύπέρ των Ελληνικών προϊόντων, όμως δεν είμαι μαλάκας τελείως. Επιπλέον τό αλεύρι πού τρώμε περιέχει γλουτένη πού αποφράσει τις αρτηρίες. Υποπτεύομαι ότι η αλματώδης αύξηση τού διαβήτη καί η παχυσαρκία, έχουν άμεση σχέση μέ το μεταλλαγμένο πουστρσίταρο. Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας από αλεύρι ντίνκελ. Νά τούς αναγκάσουμε νά βάλλουν τα μεταλλαγμένα στον κώλο τους.
Αυτό πού κρατά η Θεά Δήμητρα στά αγάλματα καί γλυπτά, δεν είναι σίτος είναι Ζέα.
Γαμώ το υπουργείο υγείας, Τον ιατρικό σύλλογο, την μονσάντο, τούς πολιτικούς. Τούς Γεωπόνους τούς παπάδες καί τούς φιλολόγους, πού απέκρυψαν από τούς Έλληνες αυτές τίς πληροφορίες. Δίκη καί εκτέλεση γιά γενοκτονία
Πηγές Πληροφοριών:
Ιων μάγγος,
Στρατηγός Αϋφαντής,
κατάστημα ΓήΟινος.

ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ( Triticum dicoccum )
Δείγματα του, βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12000 έτη π.Χ.
Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα « πυροί τε ζειαί τʼ ήδ΄ ευρυφανές κρί λευκόν .» ΄

Δέσποζε μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων μεταξύ των δημητριακών . Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών , όπως το σιτάρι και το ρύζι . Έτσι η καλλιέργεια της Ζέας είχε σχεδόν εξαφανισθεί ..Οι πρόγονοι μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητες του . Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σαν τροφή εκστρατείας .

Η επιστήμη το έχει ανακαλύψει ξανά μετά από έρευνες σαν δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών .Η ζέα είναι σημαντική όχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού .Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής .Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους ( δημητριακά ζέας)

πηγή :http://xemandrios1.blogspot.com

ζεια "αλευρι ντινγκελ"

Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε τό 1922...