22 Ιουλίου 2008

Οργανισμός Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας.

Από το
http://pyrisporos.blogspot.com/

Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (Ο.Δ.Ε.Γ.)

Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (Ο.Δ.Ε.Γ.) Αθηνών, ενισχύει με πολλούς τρόπους τις προσπάθειες των Γκραικάνων της Νοτίου Ιταλίας για την διατήρηση της προγονικής γλώσσας τους. Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι και η φιλοξενία μαθητών και καθηγητών κατά το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Φέτος για 12η συνεχή χρονιά, μετά από συνεννόηση με την Ελληνική Κοινότητα Ρηγίου, η οποία με την συνδρομή αποσπασμένων εκπαιδευτικών από το ΥΠΕΠΘ Ελλάδος διδάσκει την Ελληνική Γλώσσα σε Γκραικάνους αλλά και σε Ιταλούς της περιοχής, φιλοξενούμε 9 μαθητές και δύο Καθηγήτριες.

Η φιλοξενία προσφέρεται από τον Δήμο Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του στον Άγιο Ανδρέα Αττικής. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, Μουσεία, το Ναύπλιο και άλλους Αρχαιολογικούς χώρους με την βοήθεια των διακεκριμένων στελεχών των κατασκηνώσεων

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του ΟΔΕΓ μπορείτε να βρείτε αν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.odeg.gr.

Οι στόχοι της Νέας Τάξης!.

.."Θα αντικαταστήσωμε τον Κλασικισμόν καθώς και πάσαν μελέτην της Αρχαίας Ιστορίας,ήτις παρασκευάζει περισσότερα κακά παρά καλά παραδείγματα,δια της μελέτης του προγράμματος του μέλλοντος.
Θα διαγράψωμε από της μνήμης των ανθρώπων όλα τα μη ευχάριστα εις ημάς γεγονότα των παρελθόντων αιώνων...".
("ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ" Κεφάλαιο 16,παράγραφος 4).

Alkimos archive: Στόχος της «Νέας Τάξης», η εκ βάθρων μετάλ�

Τη προδοσία πολλοί αγάπησαν,τους προδότες;;.....ΚΑΝΕΙΣ!!!!.

Από το http://taxalia.blogspot.com/

Η συμμορία της Παντείου ξαναχτυπά. Kύματα ενθουσιασμού στα Σκόπια, από τοποθέτηση Έλληνα καθηγητή


Το θέμα ανέδειξε το εξαιρετικό greece-salonika, χθες, με τον καθηγητή της Παντείου στο πλευρό του Γκρούεσκι.

"H Eλλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας να αποζημιώσει τις δημευμένες περιουσίες των εκδιωχθέντων κατοίκων της και να δεχτεί την λύση της διπλή ονομασίας στις διαπραγματεύσεις της με τη"Μακεδονία"..!

είναι μερικές από τις αναμενόμενες τοποθετήσεις του καθηγητή Αλέξη Ηρακλείδη, ο οποίος είναι διακεκριμένο μέλος της "συμμαχίας των πρόθυμων".

Να σημειώσουμε ότι στο κείμενό του, έχει παραινέσεις, μόνο προς την Ελληνική πλευρά (όπως όλοι οι "πρόθυμοι").

Πριν από λίγο την είδηση δημοσίευσε περήφανα, με μεγάλη χαρά το makfax και όλα τα προπαγανδιστικά Μ.Μ.Ε. της ΠΓΔΜ, με τίτλο :

Ας δούμε όμως μερικές ακόμη απόψεις του καθηγητή:
1. στην turkishdaily (που ενθουσιάζεται φυσικά με τις απόψεις Ηρακλείδη)
Professor Herakleidis, who is known for his moderate views over the Greek-Turkish disputes, claims that the recent excessive reaction by Ankara is nothing more than an expression of the well known fear by the Turks not to be choked by an Aegean that would be a totally "Greek lake." He says:
"When we eventually understand the Turkish fears - however paranoid they may be - then we will be in the position to solve our disputes in the Aegean. The longer we delay, the more we will continue spending 5 percent of our GNP for defense instead of contributing to our slow moving Education."
2. στο ΒΗΜΑ
Το ελληνικό βέτο είχε μεγάλο κόστος διεθνώς (α) γιατί παραβήκαμε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της Νέας Υόρκης που σαφώς επιτρέπει την ένταξη της γείτονος με το όνομα πΓΔΜ και (β) γιατί φάνηκε να βάζουμε το ελληνικό συμφέρον - για την ακρίβεια τους υπερβολικούς ελληνικούς φόβους..
Κλειδί για να σπάσει ο πάγος είναι να τους δηλώσουμε ευθαρσώς ότι αναγνωρίζουμε πέρα για πέρα ότι υπάρχει έθνος των Makedonski, το οποίο υφίσταται εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια (αφότου δηλαδή αποξενώθηκαν από τους εθνοτικά συγγενείς τους Βούλγαρους) και ότι σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμά τους στον αυτοπροσδιορισμό, εφόσον βέβαια αυτός δεν υποκρύπτει αλυτρωτισμό
(δηλαδή κύριε καθηγητά, 1. αν αύριο "αποξενωθούν" από τους εθνοτικά συγγενείς τους Αλβανούς, οι Νοτιοαλβανοί και αυτοπροσδιοριστούν ως Θεσσαλοί, εμείς πρέπει να δεχθούμε το όνομα Θεσσαλία, Θεσσαλική εθνότητα στη Νότια Αλβανία και Θεσσαλική μειονότητα στη Λάρισα; 2. Γιατί συνεχώς, όλοι εσείς κάνετε παραινέσεις, δίκην "αυστηρού δασκάλου" στους Έλληνες και μας υποδεικνύετε πώς να συμμορφωθούμε και δεν κάνετε τας ιδίας υποδείξεις, προς την "άλλη" πλευρά; 3. Πως καταλαβαίνουμε πότε "δεν υποκρύπτεται αλυτρωτισμός";)
3. Πρωταγωνιστής στη θεωρία Να τελειώνουμε με τον ..αντιτουρκικό ρατσισμό ! (στην Ελλάδα είμαστε ..ρατσιστές Αντιτούρκοι....(Let's drop Anti Turkish racism)
και τα εύσημα από το εμετικά μισελληνικό φόρουμ του maknews:
Out of a population of some 10 million donkeys, nothing is going to change with a handful of people opposing the majority view...the greeks have been able to sustain their madness because of the simple fact that the lunatics run the asylum...this is the greek mainstream, this is their 'reality'...those that support Macedonia or criticize greece are on the outer fringes of public opinion, they are considered the 'lunatics'...
Μεγάλη υπόθεση να σε βραβεύουν οι εχθροί, ε Ηρακλείδη;

Δείτε κι αυτό
http://taxalia.blogspot.com/2008/07/blog-post_3791.html

ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ...έπεται συνέχεια με Μλάντιτς!!.


Από το http://press-gr.blogspot.com/

Τρίτη, Ιούλιος 22, 2008

Θέμα χρόνου και η σύλληψη Μλάντιτς!!!

Δραματικές εξελίξεις και ...πλήρης στροφή στην Σερβία...
.
Νέα ανταπόκριση για το Press-gr
από το Βελιγράδι
.

Μετά την σύλληψη του Ρ. Κάρατζιτς, θέμα χρόνου θεωρείται εδώ στο Βελιγράδι και η σύλληψη του Ρ. Μλάντιτς. Οι εξελίξεις αυτές συνδέονται με τους λόγους που αναλύσαμε στην χτεσινή μας προφητική ανταπόκριση (διαβάστε την εδώ). Είναι εξελίξεις που έχουν την ανοχή, αν όχι τη συμμετοχή, του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας το οποίο έκανε στροφή και συνεργάζεται με τον φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό του προέδρου Μπόρις Τάντιτς.
Οι σερβοβόσνιοι Κάρατζιτς και Μλάντιτς που έδωσαν μάχη στο πλευρό του Μιλόσεβιτς θεωρούνται ήρωες από ένα μεγάλο ποσοστό των Σέρβων. Ποιες θα είναι όμως τώρα οι αντιδράσεις;
Ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1943 στο Καλίνοβικ της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και ήταν διοικητής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων τον καιρό της κρίσης στη Βοσνία. Κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβίαση του εθιμικού δικαίου του πολέμου.
Πάντως η ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέεται άμεσα με τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Για να μπορέσει η Σερβία να "επανακάμψει" στη διεθνή κοινότητα πρέπει να υποκύψει πλήρως στις διαθέσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και να ξεχάσει, επίσης, το Κόσσοβο....
-------------------------------------------- (Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)
# posted by press.gr@hotmail.com @ 3:02:00 μμ 2 comments

Οι αυτόχθονες ερυθρόδερμοι της Εσπερίας και οι αποικιοκράτες της...Αμερικής!!.

Τι θα γίνει τελικά με τους Ανασάζι,τους Πόντιακς(Πόντιους),τους Μαντάενς(Μαντινείς),τους Ναβάχο(Ναυαγούς),τους Σιού,τους Απάτσι,τους Τσερόκι και τόσες άλλες φυλές του Μεγάλου Έθνους των αυτόχθονων κατοίκων της Εσπερίας(σημερινής Αμερικής);
Θα τους δοθεί η αυτονομία τους;Θα τους επιστραφούν τα εδάφη τους;;;
Αφού κατεσφάγησαν,κατακρεουργήθηκαν,έγινε δηλαδή ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ,αυτοί οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει,έχουν συσσωρευθεί σε γκέτο και προσπαθούν μέσα από φολκλορικά πανηγήρια να διασώσουν ό,τι μπορούν από τον χιλιόχρονο πολιτισμό τους!!!.
_________________________________
Δείτε κι αυτό με δόση χιούμορ

http://greece-salonika.blogspot.com/

Λευτεριά στην...Αστόρια!!

Email από
and@**gmail.com

"ΦΥ(ΤΙΛΙΕΣ)ΡΟΜ
Kαλημέρα από Κορινθία.
Επειδή είναι αποδεδειγμένο πλέον,ποιοί βάζουν τις "φυτιλιές" στο Μακεδονικό ζήτημα και αντί να ασχολούμεθα με τους 'ανωμακεδόνες',γιατί να μην αρχίσουμε κι εμείς ένα αναίμακτο ανταρτοπόλεμο στα μετόπισθεν των υπερατλαντικών "συμμάχων"; Καλή συνέχεια και καλό (υπόλοιπο) καλοκαίρι.
Ανδρέας."

Σ.σ.Το χιούμορ είναι δύναμη..


ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ!!!!. ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΤΟΙΣ ΝΙΚΗΤΑΙΣ!!.

Από το http://www.in.gr/
22/07/08 10:57
Ιστορική σύλληψη
Ημερομηνίες- σταθμοί που σημάδεψαν τη ζωή του Ράντοβαν Κάρατζιτς
(Η πρόσφατη φωτό που δείχνει γερασμένο τον Κάρατζιτς είναι απο τη
http://www.zougla.gr/)
Στις 21 Ιουλίου 2008 ο Κάρατζιτς συλλαμβάνεται στη Σερβία
Σαράγεβο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Έκλεισε ο κύκλος της 13χρονης αναζήτησης του Ράντοβαν Κάρατζιτς, του ανθρώπου που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αρκετές οι ημερομηνίες, που σημάδεψαν την πορεία της ζωής του.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις ημερομηνίες:

Στις 19 Ιουνίου 1945 γεννιέται στο Σάβνικ του σημερινού Μαυροβουνίου.

Στις 12 Ιουλίου 1990 ιδρύει μαζί με άλλα πολιτικά πρόσωπα το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Στις 27 Μαρτίου 1992 εκλέγεται πρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας.

Στις 6 Απριλίου 1992 η Βοσνία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος από τα Ηνωμένα Έθνη.

Στις 12 Μαΐου 1992 εκλέγεται πρόεδρος της συλλογικής προεδρίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Από τον Δεκέμβριο του 1992 μέχρι τον Ιούλιο του 1996 διετέλεσε ως μοναδικός πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και ταυτόχρονα ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τον Ιούλιο του 1991 μέχρι τον Νοέμβριο του 1995, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κάρατζιτς συμμετείχε σε εγκλήματα πολέμου με στόχο να θέσει υπό τον έλεγχό του τις περιοχές εκείνες της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης που είχαν ανακηρυχθεί τμήμα της Σερβικής Δημοκρατίας.

Βάσει του κατηγορητηρίου, για να το πετύχει αυτό, ο Κάρατζιτς κατέφυγε σε πρακτικές τρόμου και εθνοκάθαρσης.

Από τον Απρίλιο του 1991 μέχρι τον Νοέμβριο του 1995 οι σερβοβοσνιακές δυνάμεις έχουν υπό πολιορκία την πρωτεύουσα της Βοσνίας.

Από τις 11 έως τις 18 Ιουλίου 1995 οι σερβοβοσνιακές δυνάμεις σκοτώνουν χιλιάδες μουσουλμάνους της Βοσνίας στην πόλη της Σρεμπρένιτσα.

Το 1996 εξαφανίζονται τα ίχνη του Κάρατζιτς.

Το 2003 η βοσνιακή ηγεσία παγώνει τις τραπεζικές καταθέσεις και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία των στενών συγγενών του Κάρατζιτς, καθώς και ανθρώπων που εικάζεται πως του παρείχαν βοήθεια.

Τον Ιούλιο του 2005 η σύζυγος του Κάρατζιτς τον καλεί να παραδοθεί για χάρη της οικογένειάς του.

Το 2005 ο Κάρατζιτς εκδίδει ένα βιβλίο με ποιήματα στη Σερβία. Εκπρόσωπος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) εκφράζει την αγανάκτηση του Δικαστηρίου για το γεγονός αυτό.

Στις 21 Ιουλίου 2008 ο Κάρατζιτς συλλαμβάνεται στη Σερβία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κόσμος: Περισσότερες ειδήσεις

Οι εξουσιαστές της Γης και...τα τσιράκια τους!!!!.

Από το http://www.kalami.net/
Συμμετοχές -κι Ελλήνων- προηγούμενων χρόνων

Bilderberg Attendee List 2008
- Chantilly, Virginia, USA, 5-8 June, 2008

The 2008 Conference will deal mainly with a nuclear free world, cyber terrorism, Africa, Russia, finance, protectionism, US-EU relations, Afghanistan and Pakistan, Islam and Iran... Approximately 140 participants will attend, of whom about two-thirds come from Europe and the balance from North America. About one-third is from government and politics, and two-thirds are from finance, industry, labor, education and communications. The meeting is private in order to encourage frank and open discussion.

LIST OF PARTICIPANTS

Honorary Chairman
BEL Davignon, Etienne Vice Chairman, Suez-Tractebel
DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Exec. Committee, Deutsche Bank
CAN Adams, John Associate Deputy Minister of National Defence and Chief of the Communications Security Establishment Canada
USA Ajami, Fouad Director, Middle East Studies Program, The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University
USA Alexander, Keith B. Director, National Security Agency
INT Almunia, Joaqui'n Commissioner, European Commission
GRC Alogoskoufis, George Minister of Economy and Finance
USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners Inc.
TUR Babacan, Ali Minister of Foreign Affairs
NLD Balkenende, Jan Peter Prime Minister
PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime Minister
FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
ITA Bernabé, Franco CEO, Telecom Italia Spa
USA Bernanke, Ben S. Chairman, Board of Governors, Federal Reserve System
SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
FIN Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
DNK Bosse, Stine CEO, TrygVesta
CAN Brodie, Ian Chief of Staff, Prime Minister's Office
AUT Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard
FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
CAN Clark, Edmund President and CEO, TD Bank Financial Group
GBR Clarke, Kenneth Member of Parliament
NOR Clemet, Kristin Managing Director, Civita
USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC
FRA Collomb, Bertrand Honorary Chairman, Lafarge
PRT Costa, António Mayor of Lisbon
USA Crocker, Chester A. James R. Schlesinger Professor of Strategic Studies
USA Daschle, Thomas A. Former US Senator and Senate Majority Leader
CAN Desmarais, Jr., Paul Chairman and co-CEO, Power Corporation of Canada
GRC Diamantopoulou, Anna Member of Parliament
USA Donilon, Thomas E. Partner, O'Melveny & Myers
ITA Draghi, Mario Governor, Banca d'Italia
AUT Ederer, Brigitte CEO, Siemens AG Österreich
CAN Edwards, N. Murray Vice Chairman, Candian Natural Resources Limited
DNK Eldrup, Anders President, DONG A/S
ITA Elkann, John Vice Chairman, Fiat S.p.A.
USA Farah, Martha J. Director, Center for Cognitive Neuroscience;
Walter H. Annenberg Professor in the Natural Sciences, University of Pennsylvania
USA Feldstein, Martin S. President and CEO, National Bureau of Economic Research
DEU Fischer, Joschka Former Minister of Foreign Affairs
USA Ford, Jr., Harold E. Vice Chairman, Merill Lynch & Co., Inc.
CHE Forstmoser, Peter Professor for Civil, Corporation and Capital Markets Law, University of Zürich
IRL Gallagher, Paul Attorney General
USA Geithner, Timothy F. President and CEO, Federal Reserve Bank of New York
USA Gigot, Paul Editorial Page Editor, The Wall Street Journal
IRL Gleeson, Dermot Chairman, AIB Group
NLD Goddijn, Harold CEO, TomTom
TUR Gögüs, Zeynep Journalist; Founder, EurActiv.com.tr
USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company
NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
USA Holbrooke, Richard C. Vice Chairman, Perseus, LLC
FIN Honkapohja, Seppo Member of the Board, Bank of Finland
INT Hoop Scheffer, Jaap G. de Secretary General, NATO
USA Hubbard, Allan B. Chairman, E & A Industries, Inc.
BEL Huyghebaert, Jan Chairman of the Board of Directors, KBC Group
DEU Ischinger, Wolfgang Former Ambassador to the UK and US
USA Jacobs, Kenneth Deputy Chairman, Head of Lazard U.S., Lazard Frères & Co. LLC
USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC
SWE Johnstone, Tom President and CEO, AB SKF
USA Jordan, Jr., Vernon E. Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC
FRA Jouyet, Jean-Pierre Minister of European Affairs
GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.
USA Kissinger, Henry A. Chairman, Kissinger Associates, Inc.
DEU Klaeden, Eckart von Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU
USA Kleinfeld, Klaus President and COO, Alcoa
TUR Koç, Mustafa Chairman, Koç Holding A.S.
FRA Kodmani, Bassma Director, Arab Reform Initiative
USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.
INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
POL Kwasniewski, Aleksander Former President
AUT Leitner, Wolfgang CEO, Andritz AG
ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office of the Prime Minister
INT Mandelson, Peter Commissioner, European Commission
FRA Margerie, Christophe de CEO, Total
CAN Martin, Roger Dean, Joseph L. Rotman School of Management, University of Toronto
HUN Martonyi, János Professor of International Trade Law; Partner, Baker & McKenzie; Former Minister of Foreign Affairs
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
INT McCreevy, Charlie Commissioner, European Commission
USA McDonough, William J. Vice Chairman and Special Advisor to the Chairman, Merrill Lynch & Co., Inc.
CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
GBR McKillop, Tom Chairman, The Royal Bank of Scotland Group
FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation
NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA
DEU Nass, Matthias Deputy Editor, Die Zeit
NLD Netherlands, H.M. the Queen of the
FRA Ockrent, Christine CEO, French television and radio world service
FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc
SWE Olofsson, Maud Minister of Enterprise and Energy; Deputy Prime Minister
NLD Orange, H.R.H. the Prince of
GBR Osborne, George Shadow Chancellor of the Exchequer
TUR Öztrak, Faik Member of Parliament
ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe
GRC Papahelas, Alexis Journalist, Kathimerini
GRC Papalexopoulos, Dimitris CEO, Titan Cement Co. S.A.
USA Paulson, Jr., Henry M. Secretary of the Treasury
USA Pearl, Frank H. Chairman and CEO, Perseus, LLC
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
FRA Pérol, François Deputy General Secretary in charge of Economic Affairs
DEU Perthes, Volker Director, Stiftung Wissenschaft und Politik
BEL Philippe, H.R.H. Prince
CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Torstar Corporation
CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.
USA Rice, Condoleezza Secretary of State
PRT Rio, Rui Mayor of Porto
USA Rockefeller, David Former Chairman, Chase Manhattan Bank
ESP Rodriguez Inciarte, Matias Executive Vice Chairman, Grupo Santander
USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications
DNK Rose, Flemming Editor, Jyllands Posten
USA Ross, Dennis B. Counselor and Ziegler Distinguished Fellow, The Washington Institute for Near East Policy
USA Rubin, Barnett R. Director of Studies and Senior Fellow, Center for International Cooperation, New York University
TUR Şahenk, Ferit Chairman, Doğuş Holding A.Ş.
USA Sanford, Mark Governor of South Carolina
USA Schmidt, Eric Chairman of the Executive Committee and CEO, Google
AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
DNK Schur, Fritz H. Fritz Schur Gruppen
CZE Schwarzenberg, Karel Minister of Foreign Affairs
USA Sebelius, Kathleen Governor of Kansas
USA Shultz, George P. Thomas W. and Susan B. Ford Distinguished Fellow, Hoover Institution, Stanford University
ESP Spain, H.M. the Queen of
CHE Spillmann, Markus Editor-in-Chief and Head Managing Board, Neue Zürcher Zeitung AG
USA Summers, Lawrence H. Charles W. Eliot Professor, Harvard University
GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG
USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
NLD Timmermans, Frans Minister of European Affairs
RUS Trenin, Dmitri V. Deputy Director and Senior Associate, Carnegie Moscow Center
INT Trichet, Jean-Claude President, European Central Bank
USA Vakil, Sanam Assistant Professor of Middle East Studies, The Paul H. Nitze School of Advanced
International Studies, Johns Hopkins University
FRA Valls, Manuel Member of Parliament
GRC Varvitsiotis, Thomas Co-Founder and President, V + O Communication
CHE Vasella, Daniel L. Chairman and CEO, Novartis AG
FIN Väyrynen, Raimo Director, The Finnish Institute of International Affairs
FRA Védrine, Hubert Hubert Védrine Conseil
NOR Vollebaek, Knut High Commissioner on National Minorities, OSCE
SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB
USA Weber, J. Vin CEO, Clark & Weinstock
USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC
USA Wolfowitz, Paul Visiting Scholar, American Enterprise Institute for Public Policy Research
INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group

Rapporteurs
GBR Bredow, Vendeline von Business Correspondent, The Economist
GBR Wooldridge, Adrian D. Foreign Correspondent, The Economist


Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"... Επιστροφή στην πρώτη σελίδα
'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση
Επιτρέπεται η με κάθε τρόπο μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

Για να μη ξεχνιόμαστε....ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.!!!!


Από το http://www.kalami.net/
"Tα εθνικά σύνορα θα περιορισθούν"

Η πρόεδρος της Βουλής ’ννα Μπενάκη - Ψαρούδα, όταν πήγε ν' ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής στον Κάρολο Παπούλια, γιά την εκλογή του (Φεβ. '05), στην προσφώνηση- ομιλία της (είναι στα αρχεία-πρακτικά της Βουλής) τόνισε, εκτός των άλλων: «Αναλαμβάνετε κύριε Πρόεδρε την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος ης εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη».

Κι αυτό για επιδόρπιον.

Από το http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Τρίτη, 22 Ιούλιος 2008

Οι Σκοπιανοί στο ψευδοκράτος για να γιορτάσουν τον Αττίλα!


Πρωτοφανής εχθρική κίνηση από την ΠΓΔΜ
Νίκος Γεωργιάδης

Εντείνοντας την δυναμική της μετωπικής διπλωματικής σύγκρουσης με την Αθήνα και μετά την εμφανή προσπάθεια εμπλοκής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ισχυρισμούς της περί «Μακεδονικής Μειονότητας», η ΠΓΔΜ προχώρησε σε μία πρωτοφανή εχθρική ενέργεια για τα ασταθή διαβαλκανικά πολιτικά δεδομένα. Απέστειλε επίσημη αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα της Κύπρου για τους εορτασμούς της επετείου της εισβολής, με επικεφαλής Υπουργό.

Επισημαίνεται πως ισλαμικά και άλλα κράτη που έχουν αναγνωρίσει το αποσχισθέν τμήμα της Νήσου, όπως το Πακιστάν ή ακόμη και το Αζερμπαϊτζάν, αποφεύγουν να εκπροσωπούνται στους εορτασμούς αυτούς με Υπουργούς ή κρατικούς αξιωματούχους και επιλέγουν να στέλνουν βουλευτές και, πάντως, να διατηρούν πολύ χαμηλό προφίλ στις αντιπροσωπείες τους.

Η ενέργεια της ΠΓΔΜ να επιδείξει την αντιπαράθεση της στέλνοντας Υπουργό στη κατεχόμενη Λευκωσία καταδεικνύει την επιλογή της διαρκούς και επί παντός επιστητού μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, ακόμη και σε θέματα, όπως το Κυπριακό, που αποτελούν πεδίον δραστηριότητας του ΟΗΕ.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημανθεί πως η ΠΓΔΜ αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο απόσχισης του αλβανικού στοιχείου και έχει έναν λόγο παραπάνω να μην στηρίζει με τέτοιες ενέργειες την κατοχή τμήματος της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα, ούτε βεβαίως και να υιοθετεί την μονομερή απόφαση απόσχισης, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποδοχή δεδικασμένου.

Είναι προφανές πως η επιλογή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης τακτικής που υιοθέτησε η ΠΓΔΜ, που με την επιστολή του Γκρούεφσκι στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, με το αίτημα της αναγνώρισης «Μακεδονικής Μειονότητας», εισέρχεται σε φάση μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, εν μέσω μάλιστα διαπραγμάτευσης για την ονομασία. Δυτικοί διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, αλλά και βαλκάνιοι παρατηρητές στην ελληνική πρωτεύουσα, εκτιμούν πως η τακτική της διπλωματίας της ΠΓΔΜ δεν είναι δυνατόν να έχει στόχο μόνον την «εσωτερική πολιτική αγορά των Σκοπίων».

Μία εξαιρετικά ανίσχυρη βαλκανική χώρα όπως η «FYROM» δεν είναι δυνατόν να ακολουθεί μία τόσο επιθετική πολιτική σε όλα τα μέτωπα και μάλιστα με τόση διπλωματική αδιακρισία» τονίζουν οι παραπάνω κύκλοι και προσθέτουν: «Είναι προφανές πως διαθέτουν την στήριξη άλλων κέντρων λήψεως αποφάσεων που ευνοούν την έκρηξη της θρυαλλίδας προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις συνέπειες» υπενθυμίζοντας πως είναι η ΠΓΔΜ που θεωρητικά επιχειρεί να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς το πως και πόσο αυτοϋπονομεύεται.
Πηγή:zougla.gr

Φάκελος Κύπρου.Επιτέλους αίτημα ανοίγματος!!.


Από το http://press-gr.blogspot.com/

Ανοίξτε επιτέλους το Φάκελο της Κύπρου!

.
Αίτημα κατέθεσε σήμερα στον υπ. Δικαιοσύνης ο δικηγόρος Στ. Γρηγορίου
.
Ο διαπρεπής νομικός Στέλιος Γρηγορίου (www.gregorioulaw.gr/) τόλμησε! Κατέθεσε σήμερα ΑΙΤΗΜΑ στον Υπουργό Δικαιοσύνης!
34 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, με ατιμώρητους τους υπεύθυνους για το Κυπριακό Ολοκαύτωμα, ο Στέλιος Γρηγορίου δίνει τη δυνατότητα στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να ξεπλύνει μέρος των ντροπών του.
Ολόκληρο το κείμενο, όπως κατατέθηκε και κοινοποιήθηκε, δημοσιεύεται στο sibilla-gr-sibilla.blogspot.com.
Διαβάστε το, πατώντας εδώ.
------------------------------------------------------ (Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)
# posted by press.gr@hotmail.com @ 4:30:00 μμ 20 comments

Πάει και ο Κάρατζιτς.Όποιος πολεμά για την Πατρίδα του συλλαμβάνεται!!!!.

Συνελήφθη και ο Κάρατζιτς!...........

Από το http://press-gr.blogspot.com/

Τρίζουν τα κόκκαλα του Μιλόσεβιτς...

.
Το συναίσθημα και ο πολιτικός κυνισμός στη σημερινή Σερβία....
.
Ανταπόκριση για το Press-gr
από το Βελιγράδι
.
Το πάθος για την κατάκτηση της εξουσίας κάνει πολλούς ανθρώπους να χάσουν την αξιοπρέπεια τους και να πουλούν την ψυχή τους στο διάβολο. Αν κοιτάξεις κατάματα, όπως εγώ, ένα ηλικιωμένο οπαδό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας που ίδρυσε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα νιώσεις τη θλίψη του για την προδοσία του τωρινού ηγέτη, του Ιβιτσα Ντάτσιτς ο οποίος συμμάχησε με το φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό του προέδρου Μπόρις Τάντιτς.
Δεν δυσκολεύτηκα να καταλάβω
την οργή του γέρου Ράικο, 75 ετών, για την κατάχρηση της κληρονομιάς του Σλομπονταν Μιλόσεβιτς από το Ντατσιτς. Μου είπε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει διαπράξει ένα αισχρό έγκλημα εις βάρος της Σερβίας. Η νέα ηγεσία κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, όπως με πληροφόρησε, για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους του κόμματος έπαιξε ένα βίντεο με την τελευταία ομιλία του Μιλόσεβιτς λίγο πριν την πτώση του: Ο Μιλόσεβιτς προειδοποιούσε τους Σέρβους ότι ο πρόεδρος του (τότε) Δημοκρατικού Κόμματος συνεργάστηκε με τη στρατιωτική συμμαχία που επιτέθηκε στη χώρα.
Κανείς, από τους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας δεν πίστευε ότι ο Ιβιτσα Ντάτσιτς θα μπορούσε, στη συνέχεια, να πάει με τους φιλοευρωπαϊστές. Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μια συνεργασία με το κόμμα του Μπόρις Τάντιτς ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, αποδείχθηκε τελικά ότι μόνο εκεί δεν άνηκε. Εγινε πραγματικότητα και μάλιστα εφιάλτης για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Μιλόσεβιτς.
Πέρα όμως από τις προσεγγίσεις του μπάρμπα Ράικο που γίνονται μέσω συναισθήματος και δεν εκφράζουν αντικειμενικότητα, πρέπει να διερευνήσουμε κατά πόσο ο φιλοευρωπαϊκός κυβερνητικός συνασπισμός μπορεί να επαναφέρει τη σταθερότητα στη Σερβία.
Κατ' αρχάς τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέεται με τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θα πρέπει να παραδώσει τους σερβοβόσνιους ηγέτες Κάρατζιτς και Μλάντιτς που έδωσαν μάχη στο πλευρό του Μιλόσεβιτς και θεωρούνται ήρωες από ένα μεγάλο ποσοστό. Όταν έρθει η ώρα, είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει ο Ντάτσιτς. Δηλαδή αν θα έχει τα απαιτούμενα κότσια να τους παραδώσει στη Χάγη - στο μέρος εκείνο που ο ιδρυτής του κόμματος, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πλήττοντας την φήμη του δικαστηρίου και εκθέτοντας σοβαρά την κατήγόρο του Κάρλα Ντε Πόντε για μεροληψία.
Για να μπορέσει η Σερβία να επανακάμψει, πρέπει να υποκύψει πλήρως στις διαθέσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και να ξεχάσει το Κόσσοβο. Όσο οι Σέρβοι παραμένουν διχασμένοι τόσο πιο πολύ θα γίνονται ευάλωτοι στις παρεμβάσεις της Δύσης.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας ίσως θέλει να διαγράψει τη μέχρι τώρα ιστορία του και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Μάλλον θέλει να χτίσει ένα νέο προφίλ στη διεθνή κοινότητα που είχε δαιμονοποιήσει τον ιδρυτή του. Ίσως ο Ντάτσιτς να πίστευε ότι μια συμμαχία με τους υπερεθνικιστές και τους συντηρητικούς να μην είχε μέλλον και να προκαλούσε παρενέργειες από ΗΠΑ και δυτικούς που θα εξουθένωναν τη Σερβία. Ισως...
--------------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)