09 Αυγούστου 2011

Το μυρμήγκι, ο ρινόκερος και ο ελέφαντας


Με Μέρκελ και Σαρκοζί συναντήθηκε ο Παπανδρέου  Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ...
Ένα μυρμήγκι, έτρεχε ταραγμένο οπότε  το σταματάει μια αλεπού και το ρωτάει:
Τι συνέβη; 
Και το μυρμήγκι απαντάει: 
Τρακάρισε ένας ρινόκερος με έναν ελέφαντα!
Και εσύ για τι τρέχεις;
Ρωτάει η αλεπού...
Τρέχω να δώσω αίμα
απαντάει το μυρμήγκι ....

Το Τείχος του Βερολίνου - Ένας άλλος ψυχροπολεμικός μύθος

...ή  τα ντουβάρια ...(σχόλιο Αλφειού)

Όσο πλησιάζει η 13η Αυγούστου, τόσο αυξάνεται και η προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης (!) για την 50η επέτειο από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου (13. Αυγούστου 1961). Πρώτο όπως πάντα το RBB του Βερολίνου, που απο βδομάδες τώρα μας έχει μπαφιάσει με ιστορίες γεμάτες δάκρυα, μίσος και χολή για την Ανατολική Γερμανία, πεθαμένη εδώ και πάνω απο 20 χρόνια


Μεγεθύνατε
του William Blum*
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

Πρώτα μια σημείωση του Εμμανουήλ Σαρίδη

Ζω στο Βερολίνο απο τότε που χτίστηκε το Τείχος, άρα έχω ιδίαν γνώμη, είμαι ένας Zeitzeuge, ένας αυτόπτης μάρτυς. Σε γενικές γραμμές: Όλα όσα έχουν γραφεί ή κινηματογραφηθεί με θέμα το Τείχος του Βερολίνου έχουν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Τα περισσότερα είναι αποκυήματα της φαντασίας επαγγελματιών προπαγανδιστών, πολιτικών, δημοσιογράφων, "ερευνητών" ή παραγωγών κινηματογραφικών ταινιών, που για τα "προιόντα" τους πληρώνονται αδρότατα απο τσουβάλια με λεφτα χωρίς τέλος, όσο περισσότερη σάλτσα, τόσο πιο πολλά λεφτά (το ίδιο που ισχύει και για όσους θεματοποιούν το λεγόμενο Ολοκαύτωμα, εκεί να δουν λεφτα τα μάτια σου!). Στην ίδια γραμμή με τον ιδρυτή του περίφημου Μουσείου του Τείχους, του Mauer Museum Haus am Checkpoint Charlie, τoν Rainer Hildebrandt που πέθανε το 2004, λαφρύ νά είναι το χώμα που τον σκεπάζει, παρα τα βαρειά εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της Ανατολικής Γερμανίας σαν πράκτορας της CIA, της haMosad leModi'in uLeTafkidim Mejuchadim, γνωστής σαν Mossad και της γερμανικής BND, για τα οποία ανταμοίφθηκε με μια άδεια που πήρε για να ανοίξει το μαγαζί που ονόμασε Μουσείο. Και έγινε χρυσορυχείο. 

Για το Τείχος θα μπορούσα να γράψω ολόκληρα βιβλία που θα το έδειχναν όχι έτσι, όπως με το λεγε-λεγε μας το έχει εμφυτέψει η δυτική προπαγάνδα στη γκλάβα μας. Περιορίζομαι να πώ, ότι το Τείχος χτισθηκε για να προστατέψη την Ανατολική Γερμανία απο χιλιάδες δυτικούς πράκτορες, σαμποτέρ και απατεώνες, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω στο άρθρο του William Blum. Και ότι η Δυτική Γερμανία το είχε μεταβάλλει, πρίν απο το γκρέμισμα του, σε ένα αξιοθέατο της πόλεως, όπου κουβαλούσαν με λεωφορεία, υποχρεωτικά, τους μαθητές των σχολείων της Δυτικής Γερμανίας, για να δούν με τα μάτια τους την περιβόητη Schandmauer, το Τείχος του Αισχους, και τα "εγκλήματα του Κομμουνισμού!". Σκέτη πλύση εγκεφάλου. Διότι τί έβλεπαν εκεί; Έβλεπαν ένα ντουβάρι, το Τείχος, απο την πλευρά του Δυτικού Βερολίνου. Τα υπόλοιπα φοβερα και τρομερά τους τα εξηγούσαν οι δασκαλεμένοι συνοδοί τους. Εξ ίσου σημαντικο έγινε όμως το Τείχος και για την οικονομία του Βερολίνου, που με την ακατάπαυστη διαφήμιση τραβούσε χιλιάδες τουρίστες απο όλο τον κόσμο. Το Τείχος λοιπόν είχε μια διπλή ιδιότητα, ήταν ενα προπαγανδιστικό μέσο εναντίον της Ανατολικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης και συγχρόνως μια ανθούσα βιομηχανία τουρισμού, απο τα έσοδα της οποίας ζουσαν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μπουρδελοειδή κέντρα του Δυτικού Βερολίνου.

Την ίδια ιδιότητα έχουν και σήμερα τα υπολείμματα του Τείχους που αφησαν επίτηδες σε ορισμένα σημεία: Για να συμβολίζουν πρώτα την απανθρωπιά της εδω και είκοσι χρόνια πεθαμένης Ανατολικής Γερμανίας και βέβαια του επίσης μη υπαρχοντος πλέον κομμουνιστικού συστήματος. Και μετα, κατάλληλα  "καλλωπισμένα" και "εγκατεστημένα", να αποτελούν τόπους, όπου λαμβάνουν χώραν διάφορα Events, εκδηλώσεις, μουσικές συναυλίες ακόμη και ένας Μαραθώνειος του Τείχους κατα μήκος του πρώην Τείχους, που θα γίνει στις 20. Αυγούστου. Το Τείχος λοιπόν, πρίν και μετα το Τείχος, παραμένει ένας τουριστικός μαγνήτης, που αποφέρει δσεκατομμύρια στην οικονομία της παρασιτικής αυτής πόλης, που παρα τα υπερμοντέρνα κτίρια που χτίζονται με δισεκατομμύρια βρώμικου χρήματος που γίνονται λαμπίκο αφου περάσουν μέσα απο το πλυντήριο που λέγεται Βερολίνο, παρα τους υπερμοντέρνους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα Πανεπιστήμια και όλα τα καλούδια που έχει εν αφθνονία, δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα απέραντο τσίρκο. Που είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. 

Διαβάστε περισσότερα απο τον William Blum

Τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης θα φουλάρουν σε λίγες μέρες τις μηχανές προπαγάνδας τους για να γιορτάσουν την 50η επέτειο από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου, που έγινε στις 13. Αυγούστου 1961. Όλα τα κλισέ περι του Ψυχρού Πολέμου, περί του Ελεύθερου Κόσμου που ήταν εναντίον της Κομμουνιστικής Τυραννίας, θα ξαναβγούν απ' τα συρτάρια για να μας ξαναπούν άλλη μια φορά την απλή ιστορία του πώς έπεσε το τείχος: Ότι δηλαδή το 1961 οι κομμουνιστές του Ανατολικού Βερολίνου  το έχτισαν για να εμποδίσουν τους καταπιεσμένους υπηκόους τους να το σκάσουν για το Δυτικό Βερολίνο και την ελευθερία. Γιατί; Επειδή στους κομουνιστές δεν αρέσει να είναι οι άνθρωποι ελεύθεροι, να μαθαίνουν την «αλήθεια». Ποιός άλλος λόγος θα μπορούσε να υπάρχει;

Πρώτα απ 'όλα, πριν χτιστεί το τείχος χιλιάδες Ανατολικογερμανοί πήγαιναν καθημερινά προς τη Δύση για δουλειά και το βράδυ επέστρεφαν στην Ανατολή. Πολλοί άλλοι πήγαινοερχόντουσαν για ψώνια ή για άλλους λόγους. Έτσι όλοι αυτοί προφανώς και δεν κρατιόντουσαν στην Ανατολή παρά τη θέλησή τους.

Τότε γιατί χτίσθηκε το τείχος;

Ντενίζ Μπουλούκμπασι:"Κ.Σημίτης και Γ.Παπανδρέου μας έδιναν το μισό Αιγαίο από το 2002"!

     Ειναι αληθεια ??????????
 Θα απαντησει καποιος ?????????               


Image



Η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου το 2002 είχε δεχθεί να παραιτηθεί του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν.μ., γράφει σε βιβλίο που εξέδωσε ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002!

Ο πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει τις...

Μνημόσυνο Αριστοτέλη Γκούμα στην Χειμάρρα.


Μνημόσυνο Αριστοτέλη Γκούμα στην Χειμάρρα

07.08.2011: Η προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα στην Παλαιά Χειμάρρα. 07.08.2011: Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα.
07.08.2011: Πλήθος οργανώσεων κατέθεσαν στεφάνια στην προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα.
«Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται». Αυτή είναι η επιγραφή που αναγράφεται στην στήλη όπου ακουμπά η προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα που στήθηκε σήμερα στην Παλιά Χειμάρρα ανάμεσα στους Αγίους Πάντες και το ελληνικό σχολείο. Μετά από την άρνηση της καινούριας Δημοτικής Αρχής να δοθεί άδεια για τοποθέτηση της προτομής του Αριστοτέλη Γκούμα σε συγκεκριμένο σημείο, και την επιθυμία της οικογένειας να μην τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη στο σημείο που δολοφονήθηκε, οι διοργανωτές (Ένωση Χειμαρριωτών, Ομόνοια, Αδελφότητα Δρυμαδιωτών, Αδελφότητα Παλασσινών, συμμαθητές του Αριστοτέλη, Σύλλογος Εμπόρων Χειμάρρας, Σύλλογος Γυναικών Χειμάρρας), έκριναν σκόπιμο η προτομή να τοποθετηθεί στην Παλιά Χειμάρρα σε χώρο ανάμεσα στους Αγίους Πάντες και το κτίριο του ελληνικού σχολείου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μνημόσυνη δέηση στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο κέντρο της Χειμάρρας, την οποία τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος. Στην τελετή παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι βορειοηπειρωτικών φορέων, αλλά και εκπρόσωποι Ηπειρωτικών συλλόγων από Ελλάδα και εξωτερικό. Από πλευράς ελληνικής πολιτείας παρευρέθηκαν ο Γιάννης Βικελίδης, γραμματέας Α’ της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, ο βουλευτής Κοζάνης Γεώργιος Κασαπίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, και ο Χαράλαμπος Καραθάνος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη.
Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου το πλήθος κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου έχει τοποθετηθεί η προτομή. Στην μεγαλοπρεπή τελετή συμμετείχαν εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες από Χειμάρρα, αλλά και από το σύνολο των περιοχών της Βορείου Ηπείρου. Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο πρόεδρος του παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας Νικόλαος Μπρίγκος μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών, τον φυλακισθέντα από το καθεστώς Χότζα Ανδρέα Μαρτίνο. Κατά την αποκάλυψη της προτομής παιάνιζε το εμβατήριο της σημαίας. Την προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα φιλοτέχνησε ο Βορειοηπειρώτης καλλιτέχνης Αχιλλέας Βασιλείου.
Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών, Αντώνης Νέτσος, εκφώνησε λόγω για την σύντομη ζωή και τον ηρωικό θάνατο του Αριστοτέλη, ενώ εκ μέρος της οικογένειας ο κ. Κολίλας με έναν σύντομο και συγκινητικό λόγο ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους. Επίσης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε μήνυμα σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κόνιτσας Ανδρέα.
Στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια οι Γιάννης Βικελίδης (γραμματέας Α’ της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα), Βασίλειος Μπολάνος (Πρόεδρος Ομόνοιας), Ευάγγελος Ντούλες (Πρόεδρος ΚΕΑΔ), Παντελής Πάπιστας (ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης), Βασίλειος Ζιόζιας (ΠΑΣΥΒΑ Τρικάλων), Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, Μιχάλης Σέρβος (Πρόεδρος ΠΣΕΒΑ), Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο, Μαρία Χατζηνάκου (Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αμερικής), Κώστας Κυριακού (πρώην πολιτικός κρατούμενος, ένας εκ των πέντε φυλακισθέντων ηγετικών στελεχών της Ομόνοιας), Σύνδεσμος Τέκνων Συγγενών και Φίλων Ηρωικός Πεσόντων κατά την διάρκεια του Βορειοηπειρωτικού Έπους 1940 - 1941, Αριστείδης Καρατζάς (ιστορικός ερευνητής, ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου «Μέλισσα» στις ΗΠΑ), Νίκος Γκατζογιάννης (Ηπειρώτης συγγραφέας, πρώην πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής), Ηρώδης Νταλίανης (Έπαρχος Λειβαδιάς και πρόεδρος Ελλήνων Επάρχων), Θανάσης Κύρος (Έπαρχος Πωγωνίου), Δημήτρης Μαλιούκης (Έπαρχος Κάτω Δρόπολης), Γιώργος Τζομάκας (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λειβαδιάς), Ηλέκτρα Κίκη (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης), Χαράλαμπος Καραθάνος (Πρόεδρος Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου), Θανάσης Πότσης (Πρόεδρος Βλαχόφωνων Ελλήνων Αλβανίας), Σταύρος Γκίνος (Πρόεδρος ΝΕΒ Αχαΐας), Αχιλλέας Βασιλείου (Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου «Εκάβη»), Δημήτρης Περδίκης (Πρόεδρος Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου), Κωνσταντίνος Γκόρος (εκ μέρους των συμμαθητών του Αριστοτέλη), Βασίλης Νάστης (Πρόεδρος Τ.Ο. Ομόνοιας Επαρχίας Λουκόβου), Χρήστος Αργύρης (Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο Πύρρος»), Γιάννης Γιάννης (Υπεύθυνος του Ελληνικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αργυροκάστρου) και Βαγγέλης Παπαχρήστος (εφημερίδα «Λαϊκό Βήμα»).
Μετά την κατάθεση των στεφάνων η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.