06 Οκτωβρίου 2009

Χρυσόγελος.Του χάρισε το γάϊδαρο,τον κοίταξε στα δόντια...και είπε όχι!

Αυτοί είναι οι οι-κωλόγοι!Που θέλουν να...κυβερνήσουν και ζητούσαν τον ψήφο σας!
Ανεύθυνοι,σαλτιμπάγκοι,που με την άρνησή τους ξεσκεπάστηκαν πριν καν σκεπαστούν!
Χέστες,που αποφεύγουν να βάλουν τα χέρια τους στη φωτιά!
Και πως θέλετε να κυβερνήσετε,ρε...κλαυσίγελοι;!!!

[Η αυτοδυναμία για τα κόμματα εξουσίας, φαντάζει ως «όνειρο θερινής νυκτός». Συνεπώς, ενεργοποιούνται μέρα με τη μέρα, τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών. Εσείς σε ένα τέτοιο πιθανότατο ενδεχόμενο, με ποιους εκτιμάτε ότι μπορείτε να συγκυβερνήσετε;

Ν. Χρυσόγελος: Επιδιώκουμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα κάποιο από τα δύο κόμματα εξουσίας να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στόχος μας είναι από όποια θέση και να βρισκόμαστε να «υποχρεώσουμε» την όποια κυβέρνηση να διαβουλεύεται ουσιαστικά με την κοινωνία των πολιτών, το κοινοβούλιο αλλά και τα άλλα κόμματα και να προωθεί μια πιο πράσινη πολιτική.

Δεν επιδιώκουμε με κάθε τρόπο και τίμημα να πάρουμε μέρος στο μοίρασμα της εξουσίας, δεν είμαστε λιγούρηδες της εξουσίας. Από την άλλη γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς με κάποιον τρόπο να συνεργάζονται περισσότερο από ένα κόμμα, δεν φοβόμαστε να αναλάβουμε κάτω από προϋποθέσεις (προγραμματική συμφωνία στη βάση πράσινων πολιτικών, διαφάνεια, τερματισμός διαφθοράς, αξιοπιστία δέσμευσης των κομμάτων, διαβούλευση με την κοινωνία των πολιτών) τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο ή με την υπό όρους υποστήριξη μιας κυβέρνησης μειοψηφίας. Αλλά και από θέση αντιπολίτευσης , θα αναλαμβάνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες για λύσεις και αλλαγές, θα είμαστε μια δημιουργική αντιπολίτευση, με κριτική που θα έχει ουσία αλλά και με θετικές προτάσεις, και όχι απλώς μια φωνή διαμαρτυρίας.]

Απόσπασμα από συνέντευξη του...Κλαυσίγελου,που μπορείτε να διαβάσετε...εδώ


Τρύφων Ολύμπιος: “Ψήφος Απογνώσεως” (Επικείμενο σάλπισμα αφετηρίας για ένα νέο κίνημα).

Ψήφος Απογνώσεως

Υπό το βάρος των αμαρτιών της η ΝΔ υπέστει, και δικαίως, δραματική ήττα, που θα την καθυστερήσει επί χρόνια για να ανασυγκροτηθεί. Ελλοχεύει δε έντονος κίνδυνος διασπάσεως του κόμματος. Όπως και νάχει, η Δεξιά έχει να δοκιμάσει μια φθίνουσα πορεία, με μικρή προοπτική ανακάμψεως, την στιγμή που οι παγκόσμιες συνθήκες ωθούν τα εθνικά κράτη σε αναζήτηση νέων μορφών πολιτικής.

Η νίκη ΠΑΣΟΚ ήταν έκφραση αναζητήσεως υπό την σκέψη “μήπως και”. Στην ουσία δεν νίκησε ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο αρχηγός του, παρά η καταδίκη της ΝΔ και το αίσθημα ανάγκης και επιβιώσεως του λαού μας. Δεν ήταν επικύρωση Πασοκικών προγραμμάτων, αν και δεν υπάρχουν αξιόπιστα τέτοια, αλλά η απεγνωσμένη αναζήτηση ελπίδας κατά την λαϊκή ρήση “ο πνιγμένος από τα μαλλιά της κεφαλής του πιάνεται”. Παραμένει σε όλους το ερωτηματικό κατά πόσο ο τρίτος στη δυναστεία Παπανδρέου θα φανεί ικανός και αξιόπιστος. Πέρα όμως από αυτό, η παγκόσμια κρίση δείχνει ότι καμιά συνταγή των ισχυουσών πολιτικών ιδεολογιών, συμπεριλαμβανομένων και των Πασοκικών, μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αναζήτηση νέου είδους πολιτικής ιδεολογίας και μορφής θα γίνεται διαρκώς αναγκαία με την πάροδο των μηνών, όταν η Πασοκική αδυναμία να ικανοποιήσει τις προσδοκίες θα αφαιρέσει την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι ο Πασοκικός σοσιαλισμός, ακόμη και με το πράσινο πέπλο του, θα καθίσται επικίνδυνα ανίκανος να επιλύει γενικά και καθημερινά προβλήματα της χώρας.

Γι αυτό θέλω να τονίσω ότι η ανάγκη για μια νέα κοσμοθεωρία και μια νέα πολιτική πρακτική θα γίνει επιτακτική. Εδώ έρχεται ο δικός μας ρόλος και η δική μας αποστολή. Το νέο ιδεολογικό κίνημα που ξεκινάμε εντός ολίγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, θα έχει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο να παίξει στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Γιατί, ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά έχουν την δύναμη και δυναμική να κατανοήσουν τις νέες παραγωγικές δυνάμεις της Κοινωνίας της Γνώσεως, πολλώ δε μάλον δεν έχουν την ικανότητα να εφορμόσουν πρακτικές πρωτοπορίας της χώρας μας. Γι’ αυτό θέλω να σας προϊδεάσω για ένα επικείμενο σάλπισμα αφετηρίας για ένα νέο κίνημα.

Τρύφων Ολύμπιος

Πηγή...