25 Ιουλίου 2011

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2011

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την βαθειά θλίψη της για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα Δημιουργού Μιχάλη Κακογιάννη, επίτιμου και ενεργού μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών μέχρι και σήμερα, ο οποίος πρωτοστάτησε σε όλες τις διεκδικήσεις και σε κάθε αγώνα του σωματείου μας.
Ο Μιχάλης Κακογιάννης με την ζωή του, το έργο και την δράση του, υπήρξε ένα πρότυπο ανθρώπου που οι αρετές του σπανίζουν διαρκώς στις μέρες μας.
Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που έκανε γνωστό τον Ελληνικό Κινηματογράφο έξω από τα σύνορα της χώρας μας και τον έφερε σε επαφή με το διεθνές κοινό.
Εκτός από ακούραστος εργάτης του Κινηματογράφου ήταν πάνω από όλα πολίτης του κόσμου.
Ήξερε καλά ότι ο άνθρωπος της τέχνης για να είναι χρήσιμος, πριν αρχίσει να δημιουργεί πρέπει να γίνει ο ίδιος έργο τέχνης, να ζει σαν καλλιτέχνης, αρχή που τήρησε και διατήρησε σαν φωτεινό παράδειγμα, μέχρι τέλος, χωρίς να φοβάται κανένα τίμημα.
Είναι τεράστιο το έργο που άφησε πίσω του και θα μείνει σαν παρακαταθήκη για όλους μας και ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

Οh Sweet Lemonade!

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο αγαπημένοι μου αναγνώστες. Μετα τιμής σας παρουσιάζω τον Ιησού να μετατρέπει το νερό σε λεμονάδα. Δια τους ευαίσθητους οφθαλμούς σας έχει μπει σκοτεινό τετράγωνο να αποκρύπτει το ιερό όργανο.



Επειδή όμως σε ετούτο το ρεστοράν δεν είμεθα πουριτανοί, ψάξαμε και βρήκαμε το αρχικό ντοκουμέντο χωρίς την απόκρυψη. Για τα μάτια σας μόνο!