22 Ιουλίου 2010

Ξαναστήνουν το τρόπαιο του Οκταβιανού στο Άκτιο!Δηλαδή το τρόπαιο της ΗΤΤΑΣ της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ Ζ'...!

Κλεοπάτρα Ζ' της Αιγύπτου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Κλεοπάτρα, επονομαζόμενη και «Βασίλισσα των Βασιλέων», από τον Frederick Arthur Bridgman (1896).
Κλεοπάτρα (Ιανουάριος 69 π.Χ.12 Αυγούστου, 30 π.Χ.) ήταν η τελευταία βασίλισσα της ελληνιστικής Αρχαίας Αιγύπτου, προτού αυτή αποτελέσει πλέον κομμάτι της πανίσχυρης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η βασιλεία της σηματοδοτεί το τέλος της ελληνιστικής και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου στην ανατολική Μεσόγειο. Αποτέλεσε τον τελευταίο Φαραώ της Αρχαίας Αιγύπτου, καθώς ο γιος της Καισαρίων βασίλεψε μόνο κατ’ όνομα προτού εκτελεστεί]

Καταγωγή

Κλεοπάτρα Ζ'
Δυναστεία: Πτολεμαίοι
Πατέρας: Πτολεμαίος ΙΒ' Αυλητής
Μητέρα: (Κλεοπάτρα Ε' Τρύφαινα)
Σύντροφος: Ιούλιος Καίσαρ
Παιδιά: Πτολεμαίος ΙΕ' Καισαρίων
Σύζυγος: Μάρκος Αντώνιος
Παιδιά: Αλέξανδρος Ήλιος
Κλεοπάτρα Σελήνη Β’
Πτολεμαίος Φιλάδελφος
Η Κλεοπάτρα ήταν άμεσος απόγονος του στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πτολεμαίου Α' του Σωτήρος. Ήταν κόρη του βασιλιά της Αιγύπτου, Πτολεμαίου ΙΒ' Αυλητή, με μητέρα την Κλεοπάτρα Ε' Τρύφαινα. Λίγα είναι πραγματικά γνωστά για την παιδική της ηλικία, μα θα πρέπει να υπήρξε μάρτυρας της αυξανόμενης δυσαρέσκειας του απλού λαού προς το βασιλικό οίκο των Πτολεμαίων, που κορυφώθηκε κατά τη βασιλεία του πατέρα της. Η αναρχία αυτή προέκυψε για πολλούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους είναι ο φυσικός και ηθικός εκφυλισμός των κυβερνώντων, ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας και η διαφθορά. Αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια της Κύπρου και της Κυρηναϊκής, κάνοντας τη βασιλεία του Πτολεμαίου ΙΒ' μια από τις πιο ολέθριες της δυναστείας.
Μετά το θάνατο του Πτολεμαίου ΙΒ' το 51 π.Χ., ξεκίνησε η βασιλεία της μεγαλύτερης εν ζωή θυγατέρας του, της Κλεοπάτρας Ζ', με την οποία έμελλε να λάβει τέλος η Δυναστεία που ίδρυσε ο δαιμόνιος Μακεδόνας στρατηγός περίπου τριακόσια χρόνια πριν. Όταν η Κλεοπάτρα ανέβηκε στο θρόνο, το βασίλειό της ήδη...διαβάστε τη συνέχεια εδώ...

Αυτή ήταν η Κλεοπάτρα Ζ'...
Κι έρχονται σήμερα οι..."απόγονοι" των Ελλήνων του Αλέξανδρου!,να ξαναστήσουν ...το τρόπαιο της ήττας αυτής της Ελληνίδας!... 

Ξαναστήνουν το τρόπαιο του Οκταβιανού στο Άκτιο

Από το bonitsapress
  
Μια ιστορική στιγμή, μια ιστορική ναυμαχία και ένα ιστορικό μνημείο θα ξεδιπλώνονται σύντομα στα μάτια των επισκεπτών του Ακτίου στην Πρέβεζα. Εκεί όπου ο Οκταβιανός Αύγουστος έστησε τα περιφανή σημάδια της νίκης του επί του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας. Ακόμα και τα έμβολα των...

πλοίων του στόλου τους είχε περιλάβει στην κατασκευή.
Από το μνημείο αυτό, που το περιγράφουν οι αρχαίοι περιηγητές (o βωμός έχει διαστάσεις 22μ. επί 4,5 και φέρει δύο ζωφόρους), δεν σώζονται σήμερα και πολλά. Οι καταστροφές που υπέστη ξεκινούν από τον 3o αιώνα μ.Χ. με τις επιδρομές των Ερούλων και φτάνουν έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Περιελάμβανε μια πιόσχημη στοά, έναν μεγάλο βωμό και, πιο κάτω, αναλημματικούς τοίχους με αναβαθμούς (όπου είχαν ενσωματωθεί και τα έμβολα) και έναν ναΐσκο αφιερωμένο στους θεούς - προστάτες του νικητή αυτοκράτορα: στον Ποσειδώνα, τον Αρη και τον Απόλλωνα. Προς τιμήν του τελευταίου, μάλιστα, μέσα στη στοά φυτεύονταν δάφνες σε γλάστρες, οι οποίες έχουν εντοπιστεί από τις ανασκαφές.
Ο έφορος αρχαιοτήτων Ηπείρου Κωνσταντίνος Ζάχος, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης, παρουσίασε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μελέτες για την αποκατάσταση του λόφου επί του οποίου εδράζεται το μνημείο και του ίδιου του μνημείου.
Το ΚΑΣ έχει εγκρίνει τη μελέτη για το μουσείο, όπως ενέκρινε και για το μνημείο αλλά και για τη βόρεια νεκρόπολη. Η συνολική χρηματοδότηση για τη Νικόπολη από το ΕΣΠΑ φτάνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Στο μεταξύ ο χάλκινος καλυκωτός κρατήρας από την αμερικανική φημισμένη συλλογή της Σέλμπι Γουάιτ δεν επαναπατρίζεται κατά κυριολεξία.
Ηρθε στην Ελλάδα χάρη στο «αδελφάκι» του από τη Σεβαστή Πιερίας, αλλά δεν θα πάει στον τόπο καταγωγής του, τη Μακεδονία. Θα μείνει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ύστερα από μια οριακή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου: οκτώ ψήφοι υπέρ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, επτά υπέρ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.
Η γενική γραμματέας Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, πρότεινε, και το συμβούλιο αποδέχτηκε, να εκτεθεί ο κρατήρας για δύο χρόνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει ένα ακόμη σημαντικό αρχαίο. Ενα αργυρό, επιχρυσωμένο, φυλλοφόρο στεφάνι.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ
www.ethnos.gr 

Πηγή...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ..."ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ"...ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΠΟΥΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;;;

www.tdpeae.gr/index.php?ID=fp0MnGgg8rGlEC1U
Τρόπαιο Μάχης. Ανάκτηση μνημείου και διαμόρφωση χώρου στη θέση Παναγία Μεσοσπορίτισσα

Οι Κινέζοι συνεχίζουν τις επετειακές εκδηλώσεις για τη ΜΑΧΗ του ΜΑΡΑΘΩΝΑ,ενώ οι δικοί μας προδότες προσπαθούν να τις παρεμποδίσουν!

2.500 χρόνια από τη μεγάλη Μάχη του Μαραθώνα!Οι ξεφτίλες προδότες της Ελλάδος το αποσιωπούν!

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 490 π.Χ. - Η ΜΑΧΗ. ΑΙΣΧΥΛΟΣ 525; π.Χ. - 456; π.Χ.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η Manchester United και ο σατανάς!


Ο υψηλόβαθμος κληρικός της Μαλαισίας Nooh Gad δήλωσε στο AFP ότι είναι επικίνδυνο οι μουσουλμάνοι να αγαπάνε σύμβολα άλλων θρησκειών ή να λατρεύουν τον ...σατανά (υπονοεί το έμβλημα της Manchester United). Και συνεχίζει:

"Αυτό ισχύει και για χώρες που έχουν στην φορεσιά της εθνικής τους τον σταυρό. Δεν υπάρχει λόγος κανένας μουσουλμάνος να φοράει κάτι τέτοιο. Ακόμη και εάν του το προσφέρουν δώρο, πρέπει να το απορρίψει".

Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία;

ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

Όχι βάφτισμα στα βρώμικα νερά


Οικολόγοι ακτιβιστές της οργάνωσης Friends of the Earth Middle East

(FOEME)

προειδοποιούν όλους όσους θέλουν να βαφτισθούν στον Ιορδάνη ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Gidon Bromberg προειδοποίησε ότι το μολυσμένο νερό μπορεί να προκαλέσει δερματικές παθήσεις, αναταραχές στομάχου και διάρροια.

Πηγή: dpa

Η τρομοκρατία, το "έγκλημα της σκέψης" και το.... internet

Μπορεί ο Barack Obama να κλείσει το internet;

Πάντως μπήκε Λουκέτο σε 70000 μπλογκ

λόγω...τρομοκρατίας ίσως να θεσπισθεί και Νόμος που να τιμωρεί το "έγκλημα της σκέψης" ....

Ένα μουσικό αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Σωκράτη Γκιόλια