22 Νοεμβρίου 2008

Καλάς: Οι απόγονοι των Ελλήνων στρατιωτών του Μ.Αλεξάνδρου.

___________________________________________________________
http://ermionh.blogspot.com/

Έρευνα αποδεικνύει σχέση της γλώσσας των Καλάς με την αρχαία ελληνική



Αριθμούν 3.000 με Βάση δημογραφική τους καταγραφή.





Κοινά στοιχεία της γλώσσας των Καλάς των Ιμαλάϊων με την αρχαία ελληνική γλώσ­σα αποδεικνύει έρευνα που διενήργησε επιτόπου, στις Κοιλάδες των Καλάς, η επίκουρη καθηγήτρια του αγγλικού τμήματος του ΑΠΘ, Ελισάβετ Μελά - Αθανασοπούλου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Παιδείας «Μορφοφωνολογική περιγραφή της γλώσ­σας των Καλάς ως μία Ινδο-Αρια Γλώσσα με αρχαίες ελληνικές ρί­ζες», η καθηγήτρια επισκέφτηκε το καλοκαίρι του 2007, την περιοχή του Βορειοδυτικού Πακιστάν, στα σύνο­ρα με το Αφγανιστάν, όπου είναι ανεπτυγμένη στις δικές της κοινωνίες η φυλή των Καλάς. Έζησε με οικογένειες, κατέγραψε τη γλώσσα, τα ήθη και έθιμα τους, τις λατρευτικές τελετές και τις παραδόσεις τους.
«Η έρευνα βρίσκεται στην αρχή της, ωστόσο, από την μέχρι τώρα ανάλυση των δεδομένων, αποδεικνύεται επιστημονικά η άμεση επαφή που έχει η ελληνική γλώσσα με τις τοπικές λαλιές των λαών που κατέ­κτησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Στη γλώσσα των Καλάς διαφαίνεται αυ­τή τη επίδραση στο λεκτικό μέρος με αρχαιοελληνικές λέξεις που έ­χουν διασωθεί στη γλώσσα με την αρχαία σημασία τους» δήλωσε η κ.Μελά - Αθανασοπούλου.
Ομοιότητες της καλασικής με την αρχαία ελληνική γλώσσα διαπιστώνονται επίσης στο γραμματικό και το συντακτικό μέρος. Χαρακτηρι­στικό είναι το παράδειγμα του αρ­χαιοελληνικού ρήματος «δίδωμι (δί­νω)», που στην καλασική γλώσσα εί­ναι άθΓη, το οποίο και στις δύο περιπτώσεις συντάσσεται και χρησιμο­ποιείται με δοτική (δίδωμι τινί τι).
Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να παρουσιαστούν στη διάρκεια τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου Τεκμηρίω­σης Γλωσσών και Παράδοσης, με περισσότερους από 45 Ελληνες και ξένους ομιλητές, το οποίο ξεκίνησε σήμερα στο Αριστοτέλειο πανεπι­στήμιο, με επίκεντρο τις υπό εξαφά­νιση γλώσσες σε Ελλάδα και σε άλ­λα μέρη του κόσμου.
Οι ανακοινώσεις που σχετίζο­νται με τον ελληνικό χώρο αφορούν διαλέκτους και γλώσσες υπό εξαφά­νιση, όπως τα Βλάχικα, τα Ποντιακά, Σμυρναίικα, Πομάκικα.
Μικρότερος ο πληθυσμός των Καλάς
Απομονωμένοι σε υψόμετρο άνω των 3.000 μέτρων, στα βουνά των Ιμαλαίων, τα χωριά των Καλάς περιορίζονται στις τρεις κοιλάδες Μπουμπουρέτ (όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός), Ρουμπούτ και Μπιρίτ. Συνολικά, τα χωριά τους αριθμούν τα 15 (πέντε σε κάθε κοιλάδα).
Σύμφωνα με την δημογραφική έρευνα της καθηγήτριας για τα μέ­λη, το φύλο και την ηλικία των με­λών κάθε οικογένειας στα 15 χωριά τους, οι Καλάς σήμερα μόλις που ξεπερνούν τις 3.000.
«Είναι η πιο πρόσφατη καταγραφή, μετά το 1988, με την οποία απορρίπτεται ως μύθος ο ισχυρισμός ότι οι Καλάς αριθμούν τους 5.000 ή 10.000» είπε η κ.Μελά - Αθανασο­πούλου.
Σύμφωνα με την ίδια, στον πληθυσμό τους υπερισχύει το άρρεν φύ­λο, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά, χαρακτηριστικό που δυ­σχεραίνει την συνέχιση του είδους τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η γυναίκα Καλάς παντρεύεται από τα 14 έως τα 17 της χρόνια.
«Η δημογραφική τους εξέλιξη καθορίζει και την γλωσσολογική, θεωρείται υπό εξαφάνιση γλώσσα, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι οι Καλάς είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με την παράδοση τους και αυτό την κρατά ακόμη ζωντανή» είπε.


ΑΠΟΛΛΩΝ.

_________________________________________________
____________________________________________________________
http://pyrisporos.blogspot.com/

21 Νοέμβριος 2008

₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ΑΠΟΛΛΩΝ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪




Ο Φοίβος Απόλλων θα επιστρέψει... Αλλά το πιο οικείο μέρος για να επιστρέψει ένας Θεός του Φωτός είναι οι Καρδιές τών Ανθρώπων. Από εκεί θα αρχίσει η Επιστροφή του Απόλλωνος... όταν οι Καρδιές τών Ανθρώπων γεμίσουν Φώς!
Επιστροφή τού Απόλλωνος σημαίνει αποδοχή και εισροή του κοσμικού Διαϊόντος (Δια-Ιόν = αυτό που διαπερνά τα πάντα) στην περιοχή τής Καρδιάς... Σημαίνει άνοιγμα ψυχής στον Νοητό Ήλιο τής Δικαιοσύνης!

Η επιστροφή του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ.

__________________________________________________
_________________________________________________________
http://pyrisporos.blogspot.com/

20 Νοέμβριος 2008

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ


Ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας

Νικάνδρας ήταν ο εξής:

Αυτόν τον Χρησμό, τον τελευταίο και μόνο αληθινό,

ως "φίλτρον τόλμης" στην καρδιά μας ας κρατήσουμε!

Κι αυτό που σήμερα φαίνεται άπιαστο και μακρινό,

θα έρθει μέρα που ως απτή πραγματικότητα θα ζήσουμε!

ΠΗΓΗ: ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ


Ελεείστε στραβοί τους ανοιχτομάτες!!!


Ελεείστε στραβοί τους ανοιχτομάτες!!!
Πεινάνε τα μαύρα τα παιδιά!!!!!Τι θα κάνουν τώρα χωρίς χλίδα;;;;;Ούτε σαπούνι για να κάνουν μπάνιο δεν έχουν!!!!Θα γεμίσουν ψείρες!!!!!!Θα χτικιάσουν από την ασιτία!!!!!!Θα λιώσουν ζωντανοί!!!!!!
Καλά ρε παιδιά,γιατί κάνετε έτσι,άμα ψοφήσετε θα σας κάνουν άγιους!!!!!
Έτσι κι αλλιώς,ελπίζετε στη μετά θάνατον καλοπέρασή σας στους...παραδείσους!!!!
Αλλά μάλλον θα βράζετε στα καζάνια του...Βελζεβούλη σας!!!!!!!
Όσο για το...κάστρο του Βατοπεδίου,μην ανησυχείτε,θα γίνει φυλακή και έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα!!!!!!



Θεσσαλονίκη μου μεγάλη φτωχομάνα,εσύ που βγάζεις τα καλλίτερα παιδιά!!!!

Κρίμα για τους Θεσσαλονικείς να ξεφτιλίζονται έτσι!!!!!
Εντάξει,μια ζωή στη φτώχεια τα παιδιά,έκαναν αγώνα να βάλουν στην καρέκλα τον Καραμανλή,ο Ζαχόπουλος με τις ΜΚΟ,ο Ψωμιάδης με τα -όφωνα,η Αζέλ με τα κουνήματα,όλα τέλος πάντων τα παιδιά της πιάτσας,αλλά τέτοια λίμα;;;;;;;
Δηλαδή με πόσα λιγδώνεται το άντερο του Σαλονικιού;;;;;
________________________________________________________________
http://bollywood-greece.blogspot.com/

"Κλαρίνε και σαξοφωνέ " κομματικά στελέχη της ΝΔ...

..."ξεφάντωναν" και με τα ακίνητα του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ! Από τους κουμπάρους της ΜΕΓΒΑΛ...στις οριεντάλ χορεύτριες , τα DVD και τα ακίνητα του Βατοπεδίου! ΟΛΟΙ τους ήταν παιδιά της δεξιάς! Ο άνθρωπος ορχήστρα ,είναι ο νομάρχης τραγουδιστής Ψωμιάδης...Ο φίλος του ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΠΟ την γνωστή ΥΠΟΘΕΣΗ των κουμπάρων ...αλλά και της Κανού (ΑΖΕΛ) της Χορεύτριας του οριεντάλ ! Ο Καραμπέρης ( ένας από τους πρωταγωνιστές στο Βίντεο )ήταν ο επιχειρηματίας που έδινε πάλκο στο Ψωμιάδη να τραγουδά ( το μεγάλο του ψώνιο) και στην ΑΖΕΛ ( την Κανού) να χορεύει! Παράλληλα ο Καραμπέρης φέρεται να έχει δικηγόρο τον Κουκουβίνο από την εποχή που είχε τα νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη... Μάλιστα μέσα από αυτούς τους κύκλους φέρεται η Σωτηροπούλου να γνώρισε τον Κουκουβίνο... Ξαφνικά κάποιος έριξε κάποιον ...και μετά άρχισαν να γράφονται σε DVD και μαγνητοταινίες ...όταν έπεσαν στην μεγάλη "μάσα" και "ρεμούλα" με τα οικόπεδα των ακινήτων του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ και του ΔΗΜΟΣΊΟΥ... Και τώρα γλεντάμε εμείς, με όσα διαδραματίζονται...στην εξεταστική της Βουλής και στα Τηλεπαράθυρα Δείτε ένα γαμάτο ρεπορτάζ στο zougla.gr

Της εκδιδομένης Ελλάδος το DVD!!!!!

Πέρυσι τέτοιες μέρες,κυκλοφορούσε το ΖαχοDVD,τώρα το ΠαπιστοDVD!!!!!!.

Για δέστε τους με αλυσίδες προκαταβολικά γιατί θα αρχίσουν πάλι τις αυτοκτονίες!!!!!

____________________________________________

http://bollywood-greece.blogspot.com/

Πνίγουν και αυτό το σκάνδαλο με ...το DVD!

Δεν σας θυμίζει λίγο εως πολύ υπόθεση Ζαχόπουλου αυτή η ιστορία με το DVD του ΠΑΠΙΣΤΑ!
ΜΜΕ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ κλπ παίζουν με το θέαμα ...και το μυστήριο για να κρατήσουν τον ΑΡΤΟ για πάρτη τους!
Τα ίδια που έγιναν με το ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ δεν γίνονται και εδώ ! ΤΟΤΕ τα είχαν φορτώσει ΟΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ την ΤΣΕΚΟΥ και το DVD!
ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΖΕΛ ...και την συμμορία της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και το DVD!
ΕΛΕΟΣ! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

Όταν η φύση απαντά...προκαταβολικά!!!!!

Όταν ξεκινούσαμε το blog-άρισμα με τις παρακάτω φωτογραφίες,δε φανταζόμασταν ότι η φύση προνόησε και έδωσε την απάντησή της προκαταβολικά!!!!!!!!!



_________________________________

Τρίτη, 15 Ιανουάριος 2008

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΩΜΕΝΑ



Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια!!!!!.
Και τι πορτοκάλια!!!!.
Μέσα στη γενική τρέλα των ημερών τρελάθηκε και η φύση δίνοντας την κατάλληλη απάντηση σε όλους τους διαπλεκόμενους!!.

Ράσα-ντελ(ίνες),η εκτός ελέγχου εταιρία του ρασοφόρου Εφραίμ!

Rassadel,η of shore του Εφραίμ!
Τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα;
"Ανθεμιάς","Rassadel",ναυτιλιακές,λογαριασμοί,επιταγές,γενική σαπίλα...
Αυτή δεν είναι...Γιαχβική αντιπροσωπεία!Είναι όλη η μαύρη μαγεία του Αβραάμ!
Όλος ο συρφετός του Καρα-αμάν-αλή,ξεπερνά σε όλα ακόμα και τη Μαφία!
ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ,πως ανέχεστε τέτοιους,να σας ξεφτιλίζουν;
Ούτε να το φανταζόμαστε δε θέλουμε ότι, η Βόρεια Ελλάδα,η Μακεδονία,η Θεσσαλονίκη έχει καταντήσει να εκτρέφει τέτοια αποβράσματα!
Εσείς οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου,να δέχεστε τέτοια ραπίσματα!
Ρε Μακεδόνες,δε βράζει το αίμα σας;
Να σας αντιπροσωπεύει μια χορεύτρια οριεντάλ,μαμαζέλ...Αζέλ!

Ψηφοφορία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων on line - Armenian Genocide

Μπείτε και ψηφίστε για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ.
Αρμένιοι της Ελλάδας,του κόσμου,Έλληνες της γης,επιτεθείτε ψηφίζοντας!!!!!
Μέχρι στιγμής η ψηφοφορία δέχεται επίθεση από Τούρκους και Τουρκόφιλους,με αρνητικό αποτέλεσμα κατά της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!!!
Αύριο θα θέσουν ψηφοφορία και για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ,θα κάνουν επίθεση στην ψηφοφορία για να έχουν πάτημα να λένε ότι δεν έγιναν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ!!!!!!!
________________________________________________________________
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ψηφοφορία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων on line - Armenian Genocide

MSNBC is doing a survey whether the Armenian Genocide should be recognized or not. As of a few minutes ago the numbers showed Yes 20%, No 80% !
The Turks have mobilized a global campaign to shift results towardsNo but we can let them. The Armenian Genocide is a historical fact, along with other many other crimes against humanity of behalf of the Turks, and it should be recognized.
Please vote ' YES ' at the below link and send it to everyone you know.
* Όποιοι/ες θέλουν ας ψηφίσουν για την τουρκική γενοκτονία των Αρμενίων
1 σχόλια