πηγη NEWSIT    


Ηδη οι αξιωματικοί έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται ΦΩΤΟ NEWSIT                    Δεν ξανάγινε! Συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία προς τη Βουλή έκαναν αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων!
Η διαμαρτυρία τους ξεκίνησε με συμβολική συγκέντρωση στο Μοναστηράκι. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Στον γνωστό "Μπαϊρακτάρη", ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, είχε δειπνήσει πριν από λίγες ημέρες με δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ.       

Απόστρατοι αλλά και αξιωματικοί με πολιτικά εξω απ' τη Βουλή Απόστρατοι αλλά και αξιωματικοί με πολιτικά εξω απ' τη Βουλή

Η επιστολή παραίτησης του υποναυάρχου,που αποκάλυψε το NewsIT ,πυροδότησε κι άλλο την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου και των ένστολων. 

Από την επιστολή προκύπτει ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε -κατά τη κρίση του υποναυάρχου- απαξιωτικές εκφράσεις για τους αξιωματικούς. Ο υποναύαρχος κατηγορεί τον υπουργό για "απολυταρχική συμπεριφορά". Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης του υποναυάρχου ,σχεδίου αλλαγών για τη λειτουργία των στρατιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Ο κ.Βενιζέλος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ενημέρωση και του αποδίδονται φράσεις και χαρακτηρισμοί εναντίον των στρατιωτικών που θεωρούνται προσβλητικοί. Από την άλλη πλευρά πηγές του Πενταγώνου διαψεύδουν τα περί προσβλητικών εκφράσεων.


Μετά από τη
λευκή απεργία των πιλότων, ήρθε η παραίτηση Φενέκου και ακολουθεί κύμα μαζικών παραιτήσεων αξιωματικών λόγω των οικονομικών μέτρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

  ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ                                          ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ
                                                                             Υποναύαρχος
                                                                             Φενέκος Στυλιανός
                                                                             του Γεωργίου  (ΑΜ: 1564)
                                                                             Διευθυντής Κλάδου Πόρων    
  ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ                                               Αθήνα, 29 Απρ 2010

  ΘΕΜΑ:  Αίτηση Αποστρατείας
  ΣΧΕΤ:   Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
                Στυλιανού ΠΝ

                1.       Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της  απολυταρχικής  και  άκριτης  απαξίωσης   των  Ενόπλων  Δυνάμεων,  από  τον κ. Υπουργό, της   άγνοιας   των   αρχών   και   της   ιστορίας  τους  και  της  αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.
                2.       Έκφραση  των  παραπάνω, είναι  και  οι  απαξιωτικές, ειρωνικές  και απροβλημάτιστες  γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.
 
                3.       Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας

 Πηγή...

Σχετικό θέμα,με την παραίτηση του Υποναυάρχου...Ο Παπανδρέου προσέτρεξε στο ΔΝΤ, επειδή οι Ρώσοι ετοίμαζαν πακέτο βοήθειας 50 δις;

Σχετικό θέμα: Ο G.A.P ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ...Πως να κυβερνήσει ο Νενέκος;