08 Νοεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει να κάνει μαζί του σε καθημερινή βάση...

Μαλλιά κουβάρια φαίνεται ότι έχουν γίνει ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου στη σύνοδο της Ομάδας των G20 στις Κάννες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ο Σαρκοζί χαρακτήρισε τον Νετανιάχου «ψεύτη» σε προσωπική συζήτηση που είχε στις 3 Νοεμβρίου με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», 
φέρεται να δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, για να ακούσει τον Ομπάμα να του απαντά:
«Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση!».
 Ο διάλογος έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά έφθασε τυχαία στα αυτιά των δημοσιογράφων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arret, που όμως δεν προσδιορίζει εάν υπάρχει και ηχητική καταγραφή της συνομιλίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι διοργανωτές των G20 έδωσαν πρόωρα στους δημοσιογράφους τις συσκευές για την παρακολούθηση της ταυτόχρονης μετάφρασης για την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαρκοζί και Ομπάμα με αποτέλεσμα ορισμένοι που τοποθέτησαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα ακουστικά στα αυτιά τους, να συλλάβουν μερικά λόγια από την ιδιωτική συνομιλία των δύο ηγετών.

Πολλοί δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα επιβεβαίωσαν

Οι μεσσίες που μας «σώζουνε»


Λεφτά για την επανίδρυση του Κράτους υπάρχουν....

Οι μεσσίες που μας «σώζουνε» είτε αυτή είναι η αμφισβητούμενη σωτηρία της ψυχής, είτε η οικονομική σωτηρία της χώρας μας, έχουν ένα κοινό σημείο: δεν είναι εκλεγμένοι από τον Ελληνικό (ή άλλο) λαό. Έτσι όμως όπως πάμε δεν θα υπάρχει Ελληνικός λαός  στην Ελληνική επικράτεια που θα έχει πλειοψηφία...

Παρακάμπτοντας τη Πολωνία και την Ουκρανία...



Η πρώτη διακλάδωση του «Βόρειου Ρεύματος» 

Γερμανία και Ρωσία ανοίγουν σήμερα αγωγό φυσικού αερίου

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Ρωσίας ανοίγουν επίσημα σήμερα τον αξίας 7,4 δις ευρώ αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος συνδέει άμεσα την Δυτική Ευρώπη με τα αποθέματα φυσικού αερίου της Σιβηρίας.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ συναντήθηκαν σήμερα στο χωριό Lubmin στις γερμανικές ακτές της Βαλτικής θάλασσας όπου ο 1200 χιλιομέτρων υποθαλάσσιος αγωγός Nord Stream εξέρχεται στην ξηρά.
Στην τελετή παρίστανται επίσης ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Ολλανδός ομόλογός του Φρανκ Ρούτε σε μία ένδειξη της πολιτικής σημασίας του νέου ενεργειακού δίαυλου της Ευρώπης ο οποίος προορίζεται να αυξήσει την ασφάλεια στην προμήθεια φυσικού αερίου.
Ο αγωγός σχεδιάστηκε για να μεταφέρει το φυσικό αέριο από το St. Petersburg κάτω από την Βαλτική θάλασσα στο Lubmin παρακάμπτοντας τους υπέργειους παραδοσιακούς δρόμους μεταφοράς μέσω της Πολωνίας και της Ουκρανίας.