08 Νοεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει να κάνει μαζί του σε καθημερινή βάση...

Μαλλιά κουβάρια φαίνεται ότι έχουν γίνει ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου στη σύνοδο της Ομάδας των G20 στις Κάννες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ο Σαρκοζί χαρακτήρισε τον Νετανιάχου «ψεύτη» σε προσωπική συζήτηση που είχε στις 3 Νοεμβρίου με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.


«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», 
φέρεται να δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, για να ακούσει τον Ομπάμα να του απαντά:
«Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση!».
 Ο διάλογος έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά έφθασε τυχαία στα αυτιά των δημοσιογράφων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Arret, που όμως δεν προσδιορίζει εάν υπάρχει και ηχητική καταγραφή της συνομιλίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι διοργανωτές των G20 έδωσαν πρόωρα στους δημοσιογράφους τις συσκευές για την παρακολούθηση της ταυτόχρονης μετάφρασης για την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαρκοζί και Ομπάμα με αποτέλεσμα ορισμένοι που τοποθέτησαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα ακουστικά στα αυτιά τους, να συλλάβουν μερικά λόγια από την ιδιωτική συνομιλία των δύο ηγετών.

Πολλοί δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα επιβεβαίωσαν
το περιεχόμενο της ιδιωτικής συνομιλίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με αυτούς, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας ο Ομπάμα επέκρινε τον Σαρκοζί γιατί δεν τον είχε ενημερώσει για την πρόθεση της Γαλλίας να ψηφίσει «ναι» στην ένταξη της Παλαιστίνης στην Unesco. Ούτε από το Παρίσι, ούτε από το Τελαβίβ ή την Ουάσιγκτον έχει υπάρξει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε αντίδραση στα δημοσιεύματα...
Πηγή...

Ξανά για όσους δεν κατάλαβαν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπαράκ Ομπάμα έχει να κάνει  με τον  ισραηλινό πρωθυπουργό Μπεντζαμίν Νετανιάχου  σε καθημερινή βάση...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου