25 Ιουνίου 2009

Η αφαίμαξη της αγ-Ελλάδας.Όσο υπάρχουν κορόϊδα,θα υπάρχουν και "έξυπνοι"!

Διαβάστε περυσινή ανάρτησή μας η οποία ταιριάζει γάντι στα μέτρα απομύζησης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση των φτωχών!Μα είναι δυνατόν τα υπαλληλάκια του αφεντικού(ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.),να...φορολογήσουν τους άρχοντές τους;

Τα φτωχά κορόιδα (Λαός) και οι μεγιστάνες του πλούτου (Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία της Ελλάδος)!!!!!.

Ένα email προς την κ. υπάλληλο του ΥΠ.ΠΟ. Τσιποπούλου.Προκαλείται σε δημόσιο διάλογο ή αλλιώς δημόσια συγγνώμη!

Διαβάστε και διαδώστε το παρακάτω email,του σύγχρονου "Παυσανία"

Πέμπτη, 25 Ιούνιος 2009

Το e-mail προς την κ.Τσιποπούλου

Παραθέτω το e-mail που της έστειλα το οποίο θα κοινοποιήσω κιόλας γιατί κάποιος πρέπει να σταματήσει πια αυτήν την κωμωδία με τις ανεύθυνες δηλώσεις. Διαβάστε το

Κυρία Τσιποπούλου

Έμαθα από τις εφημερίδες και δυστυχώς από τα μέσα σε όλη την Ευρώπη για τις δηλώσεις που κάνατε για την καταγωγή των Κρητών ότι είναι Σημιτικό φύλο και άλλα τέτοια, επιτρέψτε μου να πω, ανιστόρητα.

Επειδή αφορισμούς μπορεί να κάνει ο καθένας θα ήθελα κατ' αρχήν να σας απευθύνω μερικά ερωτήματα χωρίς να περιμένω βέβαια απάντηση αλλά πιστέψτε με θα είστε ευτυχής αν μπορέσετε να τα "αγγίξετε" με τις τεράστιες, όπως ισχυρίζεστε, γνώσεις σας πολύ δε μάλλον αν καταφέρετε να τα απαντήσετε. Όμως θα δείξει η διαδικασία αυτή ότι μάλλον απέχετε πολύ από το θεωρείτε τον εαυτό σας όχι μόνο ειδικό αλλά και απλό γνώστη της αρχαίας ιστορίας τόσο των Κρητών όσο και των άλλων Ελλήνων.

Αρχίζω λοιπόν με απλά και προχωρώ σε ποιο σύνθετα:

α)Στην Γ' ραψωδία της Οδύσσειας ο Όμηρος μέσω του Νέστορα περιγράφει στους στίχους 291-296 την περιοχή της Γόρτυνας όπου εκεί βρίσκονται :η πόλη της Φαιστού, ο Ιαρδάνος ποταμός και ένας λεπτομερώς περιγραφόμενος βράχος. Μπορείτε να τα υποδείξετε;

β)O "Τάλως" ο περίφημος χάλκινος τριγίγαντας υπήρξε; Μήπως υπάρχει και σήμερα; Μπορείτε να τον υποδείξετε;

γ)Η Κρήτη την εποχή του Ομήρου είχε 100 πόλεις(όχι χωριά) μήπως ξέρετε που βρίσκονται και πως αυτό είναι δυνατόν;

δ)Πως εξηγείτε το γεγονός ότι ο Οδυσσέας μετά την χώρα των Κικόνων, που βρίσκεται στην Θράκη όπως μας λέει ο Ορφέας στα Αργοναυτικά, πήγε στην Κρήτη;Πως το εξηγείται αυτό;

ε)Αν όλα τα προηγούμενα τα θεωρείτε ως ανοησίες και φαντασίες τότε ποιος είναι ο ανόητος της υπόθεσης;

στ)Αν σας δηλώσω ότι οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε θα μπορέσω να απαντήσω, δημόσια βέβαια και όχι ιδιωτικά, σε όλες αυτές τις ερωτήσεις με αποδείξεις και άπειρα στοιχεία τι έχετε να πείτε τώρα για τις δηλώσεις σας και τις γνώσεις σας;

Κλείνοντας μια και φαντάζομαι ότι δεν θα κάνετε το λάθος να με προκαλέσετε θα σας δώσω το χρόνο να ανακαλέσετε δημόσια τις δηλώσεις σας πριν κάνω εγώ τι δικές μου. Μέχρι τότε όμως σας πληροφορώ ότι θα κοινοποιήσω το e-mail μου αυτό στα ΜΜΕ μια και δεν είναι μια μεταξύ μας διαφορά αλλά ένα θέμα που ενδιαφέρει τόσο εμάς στην Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.

Παυσανίας

Υ.Γ Θα μου επιτρέψετε να σας συστηθώ με ψευδώνυμο μια και η δημοσιότητα δεν είναι το ζητούμενο

Υ.Γ 2.Θα μπορούσα να σας ρωτήσω ακόμη που τοποθετείτε τους Μελάντιους σκοπέλους ή γιατί τα κύματα στην Κρήτη είναι βουνά ή ακόμη γιατί η διαδρομή από την Κρήτη ήταν η ιδανική κατά τον Οδυσσέα για να πάει κατ' ευθείαν στην Ιθάκη; αλλά μάλλον θα περιμένω πολύ για να απαντήσετε με αποδείξεις και όχι άναρθρες κραυγές


Επί τη ευκαιρία,μήπως μπορεί να απαντήσει η κ. υπάλληλος του ΥΠ.ΠΟ.,του οποίου προίσταται ο κ. Αντώνιος Σαμαράς,σε ποιά εποχή αναφέρεται ο "ορίτζιναλ" ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ,όταν γράφει για την Κρητικοπούλα Χρυσόθεμι την κόρη του Καρμάνορος,η οποία πρώτη νίκησε στον αγώνα μουσικής στα ΠΥΘΙΚΑ στους Δελφούς;

[5] χρόνῳ δὲ ὕστερον καὶ Πυθὼ τὴν πόλιν, οὐ Δελφοὺς μόνον ἐκάλεσαν οἱ περιοικοῦντες, καθὰ καὶ Ὁμήρῳ πεποιημένα ἐν καταλόγῳ Φωκέων ἐστίν. οἱ μὲν δὴ γενεαλογεῖν τὰ πάντα ἐθέλοντες παῖδα εἶναι Δελφοῦ Πύθην καὶ ἀπὸ τούτου βασιλεύσαντος γενέσθαι τῇ πόλει τὸ ὄνομα ἥγηνται: λόγος δὲ ὃς ἥκει τῶν ἀνθρώπων ἐς τοὺς πολλούς, τὸν ὑπὸ τοῦ Ἀπόλλωνος τοξευθέντα σήπεσθαί φησιν ἐνταῦθα, καὶ διὰ τοῦτο ὄνομα τῇ πόλει γενέσθαι Πυθώ: πύθεσθαι γὰρ δὴ τὰ σηπόμενα οἱ τότε ἔλεγον, καὶ τοῦδε ἕνεκα Ὅμηρος πεποίηκεν ὡς ἡ τῶν Σειρήνων νῆσος ἀνάπλεως ὀστῶν εἴη, ὅτι οἱ τῆς ᾠδῆς αὐτῶν ἀκούοντες ἐπύθοντο ἄνθρωποι. [6] τὸν δὲ ἀποθανόντα ὑπὸ τοῦ Ἀπόλλωνος ποιηταὶ μὲν δράκοντα εἶναι καὶ ἐπὶ τῷ μαντείῳ φύλακα ὑπὸ Γῆς τετάχθαι φασί: λέγεται δὲ καὶ ὡς Κριοῦ δυναστεύοντος ἀνδρὸς περὶ Εὔβοιαν παῖς γένοιτο ὑβριστής, καὶ ἐσύλησε μὲν τοῦ θεοῦ τὸ ἱερόν+, ἐσύλησε δὲ καὶ οἴκους ἀνδρῶν εὐδαιμόνων. ὡς δὲ ἐπεστράτευε καὶ δεύτερον, ἐνταῦθα οἱ Δελφοὶ τὸν Ἀπόλλωνα ἱκέτευον ἀμῦναί σφισι τὸν ἐπιόντα κίνδυνον: [7] καὶ ἡ Φημονόη πρόμαντις τηνικαῦτα οὖσα ἐν ἑξαμέτρῳ σφίσιν ἔχρησεν:
ἀγχοῦ δὴ βαρὺν ἰὸν ἐπ' ἀνέρι Φοῖβος ἐφήσει
σίντῃ Παρνησσοῖο: φόνου δέ ἑ Κρήσιοι ἄνδρες
χεῖρας ἁγιστεύουσι: τὸ δὲ κλέος οὔ ποτ' ὀλεῖται.

VII. ἔοικε δὲ ἐξ ἀρχῆς τὸ ἱερὸν τὸ ἐν Δελφοῖς ὑπὸ ἀνθρώπων ἐπιβεβουλεῦσθαι πλείστων ἤδη. οὗτός τε ὁ Εὐβοεὺς λῃστὴς καὶ ἔτεσιν ὕστερον τὸ ἔθνος τὸ Φλεγυῶν, ἔτι δὲ Πύῤῥος ὁ Ἀχιλλέως ἐπεχείρησεν αὐτῷ, καὶ δυνάμεως μοῖρα τῆς Ξέρξου, καὶ οἱ χρόνον τε ἐπὶ πλεῖστον καὶ μάλιστα τοῦ θεοῦ τοῖς χρήμασιν ἐπελθόντες οἱ ἐν Φωκεῦσι δυνάσται, καὶ ἡ Γαλατῶν στρατιά. ἔμελλε δὲ ἄρα οὐδὲ τῆς Νέρωνος ἐς πάντα ὀλιγωρίας ἀπειράτως ἕξειν, ὃς τὸν Ἀπόλλωνα πεντακοσίας θεῶν τε ἀναμὶξ ἀφείλετο καὶ ἀνθρώπων εἰκόνας χαλκᾶς.

[2] ἀρχαιότατον δὲ ἀγώνισμα γενέσθαι μνημονεύουσι καὶ ἐφ' ᾧ πρῶτον ἆθλα ἔθεσαν, ᾆσαι ὕμνον ἐς τὸν θεόν: καὶ ᾖσε καὶ ἐνίκησεν ᾄδων Χρυσόθεμις ἐκ Κρήτης, οὗ δὴ ὁ πατὴρ λέγεται Καρμάνωρ καθῆραι Ἀπόλλωνα. Χρυσοθέμιδος δὲ ὕστερον Φιλάμμωνά τε ᾠδῇ μνημονεύουσι νικῆσαι καὶ ἐπ' ἐκείνῳ Θάμυριν τὸν Φιλάμμωνος. Ὀρφέα δὲ σεμνολογίᾳ τῇ ἐπὶ τελεταῖς καὶ ὑπὸ φρονήματος τοῦ ἄλλου καὶ Μουσαῖον τῇ ἐς πάντα μιμήσει τοῦ Ὀρφέως οὐκ ἐθελῆσαί φασιν αὐτοὺς ἐπὶ ἀγῶνι μουσικῆς ἐξετάζεσθαι.
(Παυσανίας,Φωκικά,Λοκρών Οζόλων)


Βυθίστηκε η Θεσσαλονίκη και η Μεσόγειος θάλασσα έφτασε στα Σκόπια!


email από Επικ.Απόλλων

Παραχώρηση θάλασσας στους "Μακεδόνες" της Ντόρας...!

Το αίτημα συμμετοχής των Σκοπίων στους Μεσογειακούς Αγώνες που δεν εγκρίθηκε πριν από τέσσερα χρόνια το 2005 όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com έγινε δεκτό χθες από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) και μάλιστα όπως μας πληροφορούν οι Ιταλοί ως «Μακεδονία».

Το αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
«L’assemblea ha inoltre deciso l’ingresso della Macedonia tra i Paesi del CIJM che quindi parteciperà ai prossimi Giochi del Mediterraneo di Volos nel 2013».

Αν και μπορείτε να το καταλάβετε το κείμενο λέει ότι στις άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας της ΔΕΜΑ είναι η ένταξη στους Μεσογειακούς του 2013 στο Βόλο της «Μακεδονίας».
Ελπίζουμε ότι πρόκειται για τη γνωστή τακτική των ξένων χωρών που ονομάζουν τη FYROM όχι με το αναγνωρισμένο όνομα από τον ΟΗΕ, αλλά με αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Γιατί αν συμβαίνει αυτό που γράφουν οι Ιταλοί τότε πραγματικά υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.
Και μάλιστα πολύ σοβαρό αφού έγινε παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου που ως γνωστό είναι σύζυγος της υπουργού Εξωτερικού της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη.

Το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού είχε αντιδράσει τόσο σε όσους ονόμαζαν τη χώρα FYROM ως «Μακεδονία» όσο και για τη συμμετοχή της αφού δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και δεν έχει δικαίωμα με βάση το καταστατικό να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση
.

Ακόμα θα πρέπει να μας απαντήσει ο νέος γραμματέας της ΔΕΜΑ το σκεπτικό της... ένταξης, εκτός και αν τους έχουμε παραχωρήσει κάποιο έδαφος στη... Θεσσαλονίκη.

πηγή: Greek-olympics

Συνελήφθη ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία!

Ο διπλής υπηκοότηταςΜιχάλης Χριστοφοράκος,συνελήφθη στη Γερμανία.
Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε,είναι η έρπουσα ηγεσία της Ελλάδας,να επικαλείται τους...νόμους της Ελλάδας!Τη στιγμή που γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος θα δικαστεί με τους νόμους της Γερμανίας!
Το άλλο που έχουμε να περιμένουμε,είναι το γλύψιμο των διαπλεκόμενων στον Χριστοφοράκο για να πέσουν οι ίδιοι στα μαλακά!
Διότι δεν πρόκειται να εκδοθεί ο Χριστοφοράκος....

Ο σύλλογος πληρώματος ΑΡΓΟΎΣ καταγγέλλει την προδοτική συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008 - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΥΣ

Βόλος 21 Ιουνίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ως Σύνδεσμος Πληρώματος της Πεντηκοντόρου ΑΡΓΩ, εκφράζουμε την ντροπή και την αγανάκτηση μας, για κάποιον κυβερνητικό αρμόδιο, που επέτρεψε να συμβεί στην πλάτη μας (ως ανθρώπων και ως χώρας), μια «χοντρή» καπηλεία σε βάρος της κληρονομιάς μας και της ιστορίας μας.

Πέρυσι, εμείς εισπράξαμε ένα ολοστρόγγυλο «ΟΧΙ», όταν ζητήσαμε να περάσει από την Τουρκία η δική μας ΑΡΓΩ, που θα αναβίωνε, σε πολιτιστικό επίπεδο, ένα παγκοσμίως γνωστό και αναμφισβήτητο στοιχείο της παράδοσης μας, την Αργοναυτική εκστρατεία.

Φέτος, ένα τούρκικο καΐκι, μεταμφιεσμένο σε αρχαίο ελληνικό πλοίο, επιχειρεί να αναπαραστήσει το ταξίδι αποικισμού της Μασσαλίας, από τους «προγόνους των σημερινών Τούρκων αρχαίους Φωκαείς» (όπως δηλώνουν οι ίδιοι). Για το εγχείρημα τους αυτό οι γείτονες εξασφάλισαν την διαβαθμισμένη υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Φυσικά κάποιοι θα πουν ότι εμείς, ως πολιτισμένοι ευρωπαίοι, δεν φερθήκαμε τόσο άκομψα όπως αυτοί, οι «απολίτιστοι ανατολίτες».

Όμως, εμείς αναρωτιόμαστε:

Γιατί θα πρέπει να τους διευκολύνουμε να σφετερίζονται την δική μας ιστορία;

Που είναι η αμοιβαιότητα που πρέπει να ισχύει στις σχέσεις μας, ως ισότιμων κυρίαρχων

χωρών;

Και το σπουδαιότερο, γιατί κρυφά και αθόρυβα, αυτή η διευκόλυνση του Υπουργείου Εξωτερικών;

Ας καταλάβουμε ότι το θέμα αυτό, μπορεί να φαίνεται μικρότερης κλίμακας, αλλά είναι της ίδιας «ποιότητας» με το Σκοπιανό.

Χωρίς να το υιοθετούμε προβληματιζόμαστε: τελικά πόσο άδικη είναι η κατηγορία ότι κάποιοι από μας τηρούν «Νεοραγιαδική στάση» απέναντι στις «νέο-Οθωμανικές φαντασιώσεις» των γειτόνων μας; Κάθε πειστική απάντηση είναι ευπρόσδεκτη. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι, όποιος δεν νοιάζεται για τα κοινά (που τον αφορούν), είναι άξιος να κυβερνάται από (ανεξέλεγκτους) κατωτέρους του.

Ιάσονος 95 - 382 21 Βόλος Τηλέφωνο: +30 2421 037891 Τηλεομοιότυπο: +30 2421 037894

Κινητό: +30 6976 555888 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: kostaskechaidis@yahoo.gr


--------


Αρμένιοι και Έλληνες διαμαρτήρονται γιά την άφιξη του προκλητικού τουρκικού πλοίου στην Μασσαλία

Ενημερωτικό φυλλάδιο υπογεγραμμένο από :
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΛΙΑΣ

Το φυλλάδιο αυτό διανέμεται στην ΜΑΣΣΑΛΙΑ γιά να μη γίνει δεκτή η άφιξη του τουρκικού πλοίου που υπολογίζεται να γίνει την 1 Ιουλίου. Απευθήνεται στούς Μασσαλιώτες γιά να μήν δεχτούνε το τουρκικό πλοίο στην πόλη της Μασσαλίας που ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ
Οι Μασσαλιώτες Γάλλοι είναι υπερήφανοι γιά τις Ελληνικές ρίζες της πόλης τους και υπερήφανοι για τη λαμπρή Ελληνική κληρονομιά

Le conseil de coordination des organisations arméniennes de France
La communauté chypriote de France
L’union hellénique de Marseille et de sa région
La communauté grecque de Marseille
ont élaboré un tract commun, distribué partout à Marseille, à propos de la venue d’un bateau turc dans la ville phocéenne.


ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ
Marseille – Provence


COMMUNAUTE CHYPRIOTE DE FRANCE - UNION HELLENIQUE DE MARSEILLE et de la Région – COMMUNAUTE GRECQUE de MARSEILLE
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΛΙΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ

MARSEILLAISES, MARSEILLAIS… LE SAVIEZ-VOUS ?

L’inauguration de la saison turque en France se fera le 1er juillet 2009 à Marseille.
Ce jour là, Marseille accueillera officiellement un bateau turc parti de l’ancienne ville grecque de Phocée, devenue Foça car située aujourd’hui en Turquie. Ce bateau va retracer le périple de Protis qui a fondé Massalia, il y a plus de 2.600 ans !
Ce ne sont pas les turcs qui ont fondé notre chère ville!
En 600 avant Jésus-Christ, les porteurs de civilisation étaient grecs !
• Accepter l’accostage de ce bateau c’est accepter une Turquie qui travestit l’Histoire et qui s’accapare le glorieux héritage hellénique dont nous sommes si fiers !
• Accepter l’accostage de ce bateau c’est oublier que la Turquie est un état négationniste qui refuse de reconnaître sa culpabilité dans le génocide des Arméniens dont les rescapés sont également arrivés par bateau à Marseille.
• Accepter l’accostage de ce bateau c’est oublier que la Turquie occupe illégalement depuis 1974 la partie nord de l’Ile de Chypre qui est un pays membre de l’Union Européenne et qu’elle refuse de reconnaître en tant que tel !
• Accepter l’accostage de ce bateau c’est oublier que la Turquie ne respecte pas les Droits de l’Homme pas plus que les minorités vivant sur son territoire !

Marseillaises, Marseillais pour toutes ces raisons nous sommes contre l’arrivée
de ce bateau à Marseille…. ET VOUS ?

La Turquie a transformé le bateau historique grec de Phocée en bateau turc.

ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΩΚΑΕΩΝ

LE BATEAU MASQUE DES COUPABLES

Les Turcs ne peuvent en aucun cas représenter les Grecs de Phocée ; les bourreaux de Phocée de tant de Grecs d’Asie Mineure, du Pont-Euxin et d’Arméniens et de beaucoup d’autres encore, ne peuvent en aucun cas représenter la civilisation européenne !

ΤΟ ΠΛΟΙΟ – ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

Δεν μπορούν οι Τούρκοι να παριστάνουν του αρχαίους Φωκαείς! Δεν μπορούν οι σφαγείς των νεότερων Φωκαέων να παριστάνουν τους πολιτισμένους Ευρωπαίους!

Διαβάστε περισσότερα – Pour en savoir davantage

CORSE – ΚΟΡΣΙΚΗ

http://diaspora-grecque.com/modules/altern8news/article.php?storyid=1629

http://www.noiazomai.net/kybeli.html

http://www.armenews.com/article.php3?id_article=51766

http://www.facebook.com/group.php?gid=83709034236&ref=ts

http://www.collectifVAN.org/article.php?r=0&id=31071

Arméniens et Grecs contestent la venue de ce bateau provocateur turc à Marseille !

Δημοσιεύθηκε από olympiada