27 Δεκεμβρίου 2008

Ωδή στους Έλληνες!Προμηθέα-Πυθία,η θαυμάσια ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!!!



Διαβάστε το,νοιώστε το!!!!!!
Άλλη μία ωδή της Προμηθέας-Πυθίας!!!!!

-------------------------------------------------------------------------
http://hellenicreligion.gr/


Ωδή στους Έλληνες -Τους Μαρτυρήσαντες εις Σκυθόπολιν- το μέγα χριστιανικόν σφαγείον

Να η ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ και των "κουκουλοφόρων".Να πάνε προς βοήθεια των Παλαιστινίων!!!!!!

Που είσαστε ρε "μαγκάκια" με τις κουκούλες;;;;
Να η ευκαιρία σας!
Για να σας δούμε,πόση ψυχή έχετε!!!
Άντε μπείτε στα πλοιάρια,σαν κι εκείνα που είχαν πάει στη Γάζα υπό τη σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ!!!!Για αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους!!!!
Άντε ντε!!!!
Αλλά εκεί δεν παίζουνε,σκοτώνουνε!!!!Άντε ντε!!!!!
Κι εκεί δεν είναι μόνο ένα παιδί,αλλά πολλά που σκοτώθηκαν και σκοτώνονται!!!!!
Όπως εδώ δεχθήκατε βοήθεια από το...εξωτερικό,έτσι κι εσείς πρέπει να ενισχύσετε τον αγώνα των Παλαιστινίων,για να έχετε πραγματικά την αίσθηση ότι κάτι κάνατε κι εσείς εναντίον του...συστήματος!!!!
Τι είπατε;;;Α,ναι,τώρα...."κάνετε διακοπές"!!!!!!!

"Ελλάς τέλος";Ένα άρθρο προς τους υπνωτισμένους Έλληνες!!!

-----------------------------------------------------------------

“Ελλάς τέλος”; Αποκαλυπτικό άρθρο του καθ. Κων. Ρωμανού.

Δημοσιεύθηκε από 12thespis στο Δεκέμβριος 27, 2008

Το άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Ρωμανού, καθηγητού φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθίσταται επίκαιρο ιδίως με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το αναδημοσιεύουμε γιατί, είτε συμφωνούμε σε επιμέρους επισημάνσεις του είτε όχι, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η ανάλυσή του είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική.


Ε
λ λ ά ς τ έ λ ο ς ;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ρωμανός,, Καθηγητής Φιλοσοφίας


Πολιτιστική ταυτότητα

Ο πολύς Φουκουγιάμα αναφερόμενος πρόσφατα στην εξέγερση των γκέτο των μεταναστών στη Γαλλία, έφερε στη συζήτηση περί αιτίων, μία νέα προοπτική: ενώ οι περισσότεροι αναλυτές επικεντρώνονται σε οικονομικές αιτιάσεις του φαινομένου (ανεργία, φτώχεια, κακές συνθήκες διαβίωσης) ο Φουκουγιάμα εστιάζει στην πολιτιστική ταυτότητα. Τα ευρωπαϊκά έθνη, μας εξηγεί, έχουν ταυτότητες που βασίζονται στην ιστορία, το έδαφος και το αίμα -«σκληρές» ταυτότητες θα έλεγε κανείς- στις οποίες ο ξένος είναι αδύνατο να συμμετέχει και αν το ήθελε. Επειδή οι αλλοδαποί με ευρωπαϊκές υπηκοότητες αλλά χωρίς αληθινή πατρίδα -εκτός από την παγκόσμια κοινότητα των πιστών του Ισλάμ- είναι το λίκνο της τρομοκρατίας που εξάγεται στην Αμερική, ζητούμενο είναι τα ευρωπαϊκά έθνη να επαναπροσδιορίσουν την εθνική τους ταυτότητα –προφανώς αφαιρώντας από αυτήν αίμα, έδαφος και ιστορικότητα- ούτως ώστε οι αλλοδαποί να «χωρούν» σ’ αυτήν. Ως υπόδειγμα προς τη σωστή κατεύθυνση τίθεται το χωνευτήρι των λαών, η Αμερική.

Προτείνει ακόμα ο Φουκουγιάμα σκληρότερα μέτρα κατά των εξτρεμιστών, καταστολή. Αν αυτά τα πράγματα δεν γίνουν, η Ευρώπη θα έχει πρόβλημα με τη δημοκρατία και θα συνεχίζει να εξάγει τρομοκρατία. Η ανάλυση αυτή υπερέχει από τις οικονομικιστικές προσεγγίσεις κατά το ότι εξηγεί, γιατί ειδικά οι «μετανάστες» (και όχι γενικά οι πάσης φύσεως «φτωχοί») εξηγέρθησαν στη Γαλλία. Πέραν αυτού υπέρ της έχει τη διαπίστωση ότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί σε ετερογενή αλλά αντιθέτως σε ομοιογενή και ομογενή σύνολα, πράγμα που συνήθως παραβλέπουν οι ενθουσιώδεις απόστολοι της «πολυπολιτισμικότητας». (Γι αυτό άλλωστε η αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία έθετε τόσους φραγμούς στους μετοίκους που φιλοδοξούσαν να αποκτήσουν την ιδιότητα του πολίτη). Εάν όμως οι εθνικές ταυτότητες των ευρωπαίων χάσουν κάθε ουσιαστικό στοιχείο που δένει τους ανθρώπους μεταξύ τους, αν οι πατρίδες γίνουν το φολκλόρ μίας «παγκοσμιοποιημένης» κοινωνίας αποτελούμενης από άτομα «πολίτες» χωρίς ποιοτική διαφοροποίηση, αν το σύστημα των εθνών αντικατασταθεί από το σύστημα μίας τεράστιας πολυεθνικής αγοράς, τότε η δημοκρατία θα γίνει εφικτή; Ή μήπως η δικτατορία; Αυτό δεν έχει ίσως ερευνηθεί ακόμα επαρκώς.

Ο Φουκουγιάμα στο μικρό του άρθρο δεν εξηγεί εν τούτοις τίνι τρόπω θα τα καταφέρουν οι Ευρωπαίοι στον αστερισμό της παγκοσμιοποίησης να ξεχάσουν τις εθνικές τους ταυτότητες, προκειμένου να συνυπάρξουν ειρηνικά μέσα στα εδάφη τους με τους έξωθεν. Όμως μπορούμε να υποψιασθούμε την απάντηση στο καυτό αυτό ερώτημα, αν στρέψομε την προσοχή μας σε μία μικρή ευρωπαϊκή χώρα πέραν των κοινών συνόρων της Ευρώπης: την Ελλάδα!

Η συνέχεια στο:

Θέσπις

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ...ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!!


ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΡΝΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΔΙΑ

ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΤΕ

ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;;;;;;;

ΩΪΜΕ!!!!!!


----------------------------------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8754&catid=73#8754


Το πρόσωπο του Ιησού

Σε δημοσίευμα του περιοδικού Popular Mechanics
From the first time Christian children settle into Sunday school classrooms, an image of Jesus Christ is etched into their minds. In North America he is most often depicted as being taller than his disciples, lean, with long, flowing, light brown hair, fair skin and light-colored eyes. Familiar though this image may be, it is inherently flawed. A person with these features and physical bearing would have looked very different from everyone else in the region where Jesus lived and ministered. Surely the authors of the Bible would have mentioned so stark a contrast. On the contrary, according to the Gospel of Matthew, when Jesus was arrested in the garden of Gethsemane before the Crucifixion, Judas Iscariot had to indicate to the soldiers whom Jesus was because they could not tell him apart from his disciples. Further clouding the question of what Jesus looked like is the simple fact that nowhere in the New Testament is Jesus described, nor have any drawings of him ever been uncovered. There is the additional problem of having neither a skeleton nor other bodily remains to probe for DNA. In the absence of evidence, our images of Jesus have been left to the imagination of artists. The influences of the artists' cultures and traditions can be profound, observes Carlos F. Cardoza-Orlandi, associate professor of world Christianity at Columbia Theological Seminary in Atlanta. "While Western imagery is dominant, in other parts of the world he is often shown as black, Arab or Hispanic." And so the fundamental question remains: What did Jesus look like?]
An answer has emerged from an exciting new field of science: forensic anthropology. Using methods similar to those police have developed to solve crimes, British scientists, assisted by Israeli archeologists, have re-created what they believe is the most accurate image (above) of the most famous face in human history.

αναπαριστάται ο Ιησούς έχοντας το πλατύ πρόσωπο ενός χωρικού, σκουρόχρωμο δέρμα και μάτια, κοντά και σγουρά μαύρα μαλλιά και μεγάλη μύτη. Το ύψος του δεν θα ξεπερνούσε το ένα μέτρο και πενηνταπέντε εκατοστά, ενώ δεν θα ζύγιζε πάνω από πενήντα κιλά.
Αυτή η απεικόνιση είναι σίγουρα διαφορετική από τον λυγερόκορμο, μακρυμάλλη, ανοιχτόχρωμο και ντελικάτο άνδρα, τον οποίο οι χριστιανοί θεωρούν υιό του θεού.

Ισραηλινοί και Βρετανοί ανθρωπολόγοι και προγραμματιστές Η/Υ συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το εικονιζόμενο πρόσωπο.
"Ποια ήταν η φυσιογνωμία του Ιησού;" ρωτάει το άρθρο. Η απάντηση ήρθε από μια νέα συναρπαστική επιστήμη: τη δικανική ανθρωπολογία. Η ίδια επιστήμη χρησιμοποιήθηκε για την απεικόνιση διάσημων προσώπων όπως, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς Φίλιππος Β', πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου και ο βασιλιάς Μίδας της Φρυγίας.

Η αρχή έγινε με ένα Ισραηλινό κρανίο το οποίο χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα. Χρησιμοποίησαν προγράμματα Η/Υ, πηλό, εξομοίωση ανθρώπινου δέρματος και τη γνώση τους επάνω στους Εβραίους εκείνης της εποχής για να μπορέσουν να καθορίσουν το σχήμα του προσώπου, το χρώμα του δέρματος, καθώς και των ματιών. Με τη βοήθεια της καινής διαθήκης καθόρισαν το μήκος των μαλλιών - ο απόστολος Παύλος γράφει: "είναι ντροπή για έναν άνδρα να έχει μακρυά μαλλιά".

Οι υπεύθυνοι του περιοδικού παραδέχονται ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι για την ακρίβεια της απεικόνισης αυτής του προσώπου του Ιησού. Διακεκριμένοι ανθρωπολόγοι όπως η Alison Galloway, καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δηλώνουν πως η συγκεκριμένη απεικόνιση βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια απ' οποιαδήποτε άλλη μέχρι σήμερα
Πηγή: http://worldofsilva.blogspot.com/2007/12/popular-mechanics.html

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ!!!

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην υπηρεσία του Διεθνούς Εξουσιασμού

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκέμβριος 26, 2008

Έχει γίνει ρουτίνα πια. Αλλά τα γεωπολιτικά παιχνίδια και η ψυχολογία των μαζών είναι στο στόχαστρο των οργανωτών. Η θέση μας παραμένει απαράλλαχτη: Άμεση αποχώρηση από τους Οργουελικούς Αγώνες.

Ιδού η ξεφτίλα του Ρόγκ και της ΔΟΕ-Διαβάστε να καταλάβετε …


Αποκαλυπτική ήταν η Γαλλίδα διαιτητής Σαντάλ Ζιλιέν, η οποία υποστήριξε πως στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Πεκίνο είχε λάβει εντολές να αντιμετωπίσει ευνοϊκά την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, η Ζιλιέν δήλωσε στο περιοδικό BasketNews πως οι ανώτεροί της της είχαν πει να «…μην σφυρίζεις τα ίδια πράγματα στους Αμερικάνους και στις υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει να τους χρεώνεις τις πιο εμφανείς από τις εμφανείς παραβάσεις. Εάν δίνεις βήματα κάθε φορά που ο Κόμπε Μπράιαν ξεκινάει μία προσπάθεια, τότε θα δέχεσαι προειδοποίηση».
Μόνο οι Έλληνες τους ενοχλούν και ξεκινούν ελέγχους να….
αρπάξουν ότι βρούνε και με όποιον τρόπο τα βρούνε. Αν για ένα σφύριγμα γίνεται συνωμοσία φανταστείτε τι κάνουν με τα υπόλοιπα. Θέλει μυαλό δηλαδή;
Η Ζιλιέν διαιτήτευσε στον αγώνα των ΗΠΑ με την Γερμανία στην πρώτη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων, στον οποίο οι Αμερικανοί νίκησαν άνετα με 106-57. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε πάντως και για τον τελικό της διοργάνωσης, στον οποίο, όπως τόνισε, αδικήθηκε η Ισπανία:

«Στη διάρκεια του τελικού η ισπανική ομάδα τιμωρήθηκε για τα βήματα των ΗΠΑ. Με τις συνέπειες που είδαμε στο τέλος με τις δυο τεχνικές ποινές για τα βήματα που δεν σφυρίχτηκαν. Ήταν λίγο ντροπιαστικό».
(ΝΕΑ)

Δημοσιεύθηκε στο olympic crimes, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Κανένα σχόλιο »

ΝΑ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ..."ΘΕΟΥ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΓΙΟΥ" ΤΟΥ!!!

Και όπου "σφηκίας",οι βόμβες στη Γάζα σήμερα!!!!
----------------------------------------------------------------

¨και τας σφηκίας αποστελεί Κύριος ο Θεός σου εις αυτούς,έως αν εκτριβώσιν οι καταλελειμένοι και οι κεκρυμμένοι από σου…και καταναλώσει Κύριος ο Θεός σου τα έθνη ταύτα από προσώπου σου κατά μικρόν-μικρόν ου δυνήση εξαναλώσαι αυτούς το τάχος,ινά μη γένηται η γη έρημος και πληθυνθή επί σε τα θηρία τα άγρια.Και παραδώσει αυτούς Κύριος ο Θεός σου εις τάς χείρας σου και απολείς αυτούς απωλεία μεγάλη,έως αν εξωλοθρεύσητε αυτούς¨ (Δευτερονόμιον Ζ΄20)

Ο 60ος ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!!!

-----------------------------------------------------------------------------------
http://olympia.gr/

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκέμβριος 27, 2008

Εκατοντάδες νεκροί από τις επιθέσεις της Ισραηλινής Αεροπορίας σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Πολλοί άμαχοι αλλά και αξιωματούχοι στον κατάλογο των θυμάτων. Όλα αυτά τη δεύτερη ημέρα άρσης αποκλεισμού της Γάζας και πλέον όλοι έχουν καταλάβει το άθλιο παιχνίδι της προβοκάτσιας με σκοπό τη συνεχιζόμενη σφαγή Γηγενών.

Όλα αυτά σε απάντηση των υπεραισιόδοξων που πίστευαν ότι η έλευση του Ομπάμα θα έφερνε κάποια ελπίδα για ειρήνευση στον πλανήτη. Πόσοι εξάχρονοι, δίχρονοι, αγέννητοι “Αλέξηδες” φεύγουν αυτή τη στιγμή; Για ποιές Γένοβες και Παρίσια μας μιλάτε; Που είστε ρε λαλίστατοι υπηρέτες του παγκόσμιου εξουσιασμού; Υβριστές που τολμάτε να πιάνετε στο στόμα σας την Ιντιφάντα και τα ξυπόλητα τάγματα μέσα από τα “all stars” και τα “timberland”; Που είστε ρε ανεκδιήγητοι συνδικαλισταράδες καθηγητές της αμορφωσιάς που βγάζετε 14χρονα στους δρόμους για να λαδώσετε το αντεράκι σας; Που είσαι Ρεπούση να γράψεις για το συνωστισμό στη Γάζα; Μια ευχή μόνο για τις “Άγιες Ημέρες”. Όλες αυτές οι αθώες ψυχές που φεύγουν, να μείνουν λίγο ακόμα σε αυτό τον άθλιο κόσμο και να πνίξουν -άτρωτες πλέον- τους σφαγείς του Ανθρώπου. Τους καταστροφείς του Πλανήτη.

Τους περισπούδαστους μεγαρίνους διοπτροφόρους - διανοητές. Τους επιτελείς της ακατάληπτης μπουρδολογίας και διακινητές μεσσιανιστικών θεωρημάτων και συγγραμάτων που μας ποτίζουν αγραμματοσύνη. Που φτιάνουν φασισμούς και τυραννίες με δόγματα τύπου Σμιθ και σωτήρες τύπου Ένγκελς. Που φτιάχνουν μπαμπούλες για να κρύψουν την ασχήμια τους και τη γνωστική τους ανυπαρξία.

Και εμείς, χρόνια υπόδουλοι στην άγνοια, στο βόλεμα, στα φοβικά μας σύνδρομα, στην υπαρξιακή μας ανυπαρξία.

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , | Κανένα σχόλιο »

"ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο...ΕΒΡΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ " ΚΑΙ ΕΙΠΕ:"Μή νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γήν".

--------------------------------------------------------------------------------
PRESS-GR

155 νεκροί στη Γάζα...

.
Τουλάχιστον 155 νεκροί και περισσότεροι από 200 τραυματίες είναι σύμφωνα με με νοσοκομειακές πηγές, ο απολογισμός του αεροπορικού βομβαρδισμού που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην πόλη της Γάζας. Η επιδρομή είχε στόχο μεταξύ άλλων το αρχηγείο της αστυνομίας...
-------------------------

(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)
# posted by press.gr@hotmail.com @ 1:51 μμ 3 comments

ΟΥΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ!!!!ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο...ΟΗΕ;
ΥΠΑΡΧΕΙ Ο..."ΚΟΣΜΟΣ";
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΜΕΓΑΛΟΙ" ΤΗΣ ΓΗΣ;
ΟΤΑΝ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΪΤ,ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ "ΘΥΜΑ"!!!!ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ!!!!!

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ!!!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ(ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΘΥΜΑ),ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΥΜΑ!!!!
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΥΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ(ΟΙ ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΙ),ΠΡΟΫΠΗΡΧΑΝ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΔΑΙΟΥ ΜΑΓΟΥ ΑΒΡΑΑΜ,ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΡΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ!!!!!!ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡ,ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕ ΣΤΗ ΧΑΡΡΑΝ ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,ΕΠΕΠΕΣΕ ΩΣ ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!!!!

[["Ιδού δε πως θα συμπεριφερθήτε προς τας πόλεις των λαών,των οποίων την χώραν Κύριος ο Θεός έδωσεν εις σε να κληρονομήσης.Δεν θα αφήσητε εις την ζωήν παν ό,τι αναπνέει.Εκυριεύσαμε κατά τον καιρόν εκείνον όλας τας πόλεις του,καταστρέψαμεν πάσαν πόλιν την μία κατόπιν της άλλης,εφονεύσαμε τας γυναίκας και τα τέκνα των,δεν αφήκαμεν αιχμάλωτον ζώντα"(ΒΙΒΛΟΣ.βλ. "ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ" 20.16 και 2.34)]]

"Τα Ελληνικά".Δημ. Λιαντίνης.Αυτά είναι ΚΑΛΑΝΤΑ για τους...φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς!!!

Αλλά είναι και τα ΚΑΛΑΝΤΑ για όλους τους υπνωτισμένους Έλληνες!!!
Τους Έλληνες που ζουν μόνο και μόνο για να καταναλώνουν,να "μπουζουκιάζονται",να "γηπεδίζονται" και βεβαίως να καυχώνται για το πόσο...καλοί χριστιανοί είναι,ενώ δε γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους,για να εκπολιτιστούν κατευθύνονται από τους...δασκάλους και τους καθηγητές τους,προς τις συναγωγές και τα...μουσεία των Εβραίων!!!!!!!
ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ,η οποία κρατά...αιώνες!!!!!

Θα βρείτε περισσότερα μπαίνοντας στη σελίδα.
---------------------------------------------------------------------------------------
http://liantinis.gr/content.php?id=45


"Τα Ελληνικά"
Επιλεγμένα αποσπάσματα.

«Προορίζεται μόνο για τους φοιτητές και για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν περάσει το μεσοστράτι της ζωής τους»

ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ

Να υπάρχεις ελληνικός δηλώνει τέσσερες τρόπους συμπεριφοράς.

Ότι δέχεσαι την αλήθεια που έρχεται μέσα από την φύση. Όχι την αλήθεια που φτιάχνει το μυαλό των ανθρώπων.

Ότι ζεις σύμφωνα με την ηθική της γνώσης. Όχι με την ηθική της δεισιδαιμονίας και των προλήψεων.

Ότι αποθεώνεις την εμορφιά. Γιατί η εμορφιά είναι δυνατή σαν το νου σου και φθαρτή σαν τη σάρκα σου.

Και κυρίως αυτό.. Ότι αγαπάς τον άνθρωπο. Πως αλλιώς! Ο άνθρωπος είναι το πιο τραγικό πλάσμα μέσα στο σύμπαν.

Εν αρχή ην ο δάσκαλος

Εν αρχή ην ο δάσκαλος. Μη ο δάσκαλος η φύση θα ήταν, δεν θα ήταν όμως οι κοινωνίες. Θα υπήρχε ο χρόνος, αλλά δεν θα υπήρχε η ιστορία. Και στο βασίλειο των ζωντανών ήχων θα άκουγε κανείς την κραυγή, τα χουγιαχτά, τα συνθήματα. Δεν θα άκουγε όμως ούτε θα ‘βλεπε τη φωνή, τα γράμματα της γραφής, τις συμφωνίες και τους χορούς.

Γιατί; Απλά γιατί ο δάσκαλος είναι που μεταμορφώνει τον εγκέφαλο του ζώου σε νου του ανθρώπου. Αυτός κατορθώνει ώστε η ματιά του καθένα μας να μη μένει βλέμμα βοδιού, αλλά να γίνεται βιβλίο ανοιχτό να το διαβάζεις. Επεξεργάζεται το πετσί της κεφαλής μας και δημιουργεί πρόσωπο. Η δουλειά του δασκάλου είναι ο αθέρας της βυρσοδεψίας Και στο τέλος τέλος ο δάσκαλος θωπεύει και μαλάζει έτσι το σώμα και την ψυχή μας, ώστε από τη στέρηση μας αποστάζεται το κλάμα, και από την πλησμονή κορφολογιέται το γέλιο μας.

Τα ζώα και τα φυτά δε γελούν ούτε δακρύζουν. Γιατί τους λείπει ο δάσκαλος. Έτσι δεν έμαθαν ποτές ότι στον ενόργανο κόσμο πέρα από τη σφαίρα του βιολογικού ανοίγεται ο φωτεινός ορίζοντας του πνεύματος. Ο θυμός, δηλαδή, οι επιθυμίες, τα πάθη, η φαντασία ο λόγος.

Ο δάσκαλος είναι ο φυτουργός και ο σπορέας του λόγου. Εκείνου του λόγου που το τέταρτο Ευαγγέλιο τον αναφέρει στο Θεό.

Χωρίς το δάσκαλο ο λόγος θα σάπιζε άχρηστος μέσα στο έλος του κρανίου μας. Όπως σαπίζει άχρηστο το τραίνο που ρεμίζαρε για πάντα στο σταθμό. Και το καράβι, το GLORIA MYNDI ή το ANCA, αν δεν το ταξιδέψει ο καπετάνιος του. Και όπως σκεβρώνει άφτουρη η νύφη που έμεινε αγεώργητη από τον άντρα. Ο ιερός τρόμος της παρθενίας της σιγά-σιγά κακοβολεί, ωσόπου στο τέλος γίνεται ένα τεφρό δίχτυ αράχνης.

Μ΄ ένα λόγο ο δάσκαλος είναι ο ποιητής του ανθρώπου. Με την κυριότητα που ποιητής του κόσμου είναι ο Θεός. Χωρίς το δάσκαλο το πνεύμα που πνέει θα παρεπόμενε άψυχος άνεμος. Γαρμπής, δηλαδή, πουνέντες σοροκάδα κα παγωμένος Σκίρωνας. Και θα φυσούσε μάταια στις άκριες των βουνών, στις φυλλωσιές, στα συστήματα των υδάτων.

-----------------------------------------------------


Η επιταγή της ζωής σου

Ρωτάς: ποια είναι η χρέωση, και ποια είναι η σπατάλη μου; Μα είναι η ίδια η ζωή. Η ζωή η δική σου που έζησες, με όλες τις χαρές που σου ‘δειξε. Ότι είδες τον ήλιο το πρωί, και τη θάλασσα τον Ιούλιο. Ότι περπάτησες σε μια ρεματιά το Μάη μ’ ένα κορίτσι στο πλάι σου, κι ακούσατε τ’ αηδόνι. Ότι δίψασες, και ήπιες το κρύο νερό της πηγής. Αυτά πληρώνεις την ώρα που πεθαίνεις.

Εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή της ανεκλάλητης χρείας και της φρικτής εγκατάλειψης είναι ακριβώς που εδιάλεξε η εκκλησία να φορτώσει τον αφελή χριστιανό με τους αιώνιους τρόμους της Κόλασης:

Θα ζεις, του λέει, αιώνια κλεισμένος σ΄ έναν πύρινο τάφο.

Θα περνάς τους αιώνες με το αίσθημα του ραγδαίου ιλίγγου ενός ανθρώπου που γκρεμίζεται από τον τριακοστό όροφο.

Θα περπατάς γυμνός σε άδεντρο τόπο, κάτου από ένα ορμητικό φλογοβρόχι.

Θα σε ρίχνουν χωρίς σταματημό σ΄ένα βαθύ πηγάδι γιομάτο με κόκκινα, και μαύρα, και κίτρινα φίδια. Κόμπρες, οχιές, κροταλίες.

Θα βουτάς σε βόθρους. Και θα πνίγεσαι επαναληπτικά και ακαταύπαστα μπουκωμένος στα περιττώματα.

Μυτερώνυχοι διάβολοι θα σε καρφώνουν ανάσκελα με τεράστιες πηρούνες.

Θα’ σαι φυτεμένος αιώνια στους πάγους, και θα σε φυσάει κατάγυμνο ο δρεπανηφόρος Καικίας.

Θα μεταμορφώνεσαι σε δέντρο, σε φίδι, σε τέρας. Θα ζεις, δηλαδή το μαρτύριο της αλλαγής της σάρκας σου.

Και όλα αυτά τα φρικώδη στους αιώνες των αιώνων. Χωρίς την ελπίδα της παύλας.Ο Δάντης εκείνους που διαβαίνουν την πύλη της Κόλασης τους βάζει να διαβάζουν μια επιγραφή που δεν παρηγοριέται με τίποτα:

Την πάσα ελπίδα αφήστε όσοι περνάτε!

Να φορτώνεις λοιπόν τον άνθρωπο τον αφελή και τον αθώο κάπου, γιατί είναι το μεγάλο σου θύμα, με τέτοιες φρικτές φαντασίες την πανίερη και την υπέρτατη και τη φοβερή ώρα που ψυχομαχεί την ώρα που δίνει την πιο άγρια μάχη – τι’ ναι μπροστά της τα Γαυγάμηλα και οι Κάννες και η Μάχη των Εθνών! – να βγει η ψυχούλα του για να λυτρωθεί από την αγωνία του θανάτου. Ερωτώ: ποιος σατανάς, ποιο ανθρώπινο τέρας, ποιος αρχιτέκτονας του σκότους και του ουαί θα μπορούσε να δείξει αγριότερο μίσος και να επινοήσει χειρότερο μαρτύριο για τους ανθρώπους;

Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους χριστιανούς

Τι ορίζει τη διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και στους χριστιανούς; Μια διαφορά, που από ένα σημείο και πέρα γίνεται αντίθεση, εναντίωση, ρήξη, πάλη της φωτιάς με το νερό;

Εκείνο που ορίζει τη διαφορά είναι κάτι άλλο και σαφές, όσο και το φύλλο της Ελιάς. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς είναι απόλυτο και ακραίο.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι πως οι Έλληνες οικοδόμησαν έναν κόσμο που στηρίζεται στην παρατήρηση και στη νόηση, ενώ οι χριστιανοί οικοδόμησαν έναν κόσμο που στηρίζεται στην υπόθεση και στη φαντασία.

Η παρατήρηση των ελλήνων είναι τέτοιας ποιότητας, ώστε πάντα να βεβαιώνεται πρακτικά από τα συμβαίνοντα στη φύση, και πάντα να αποδεικνύεται χειροπιαστά από το πείραμα στο εργαστήριο.

Θρησκεία Ελλήνων

Αν λογαριάσουμε την ισχυρή θέση ότι τους θεούς και τις θρησκείες τις γέννησε πρωτογενώς ο φόβος του ανθρώπου απέναντι στη ζωή, και στο δεύτερο προχωρημένο επίπεδο του πράγματος ο φόβος του ανθρώπου απέναντι στο θάνατο του, τότε θα βρούμε ότι με τη θρησκεία των Ελλήνων συνέβηκε μια εξαίρεση, που αλλιώτικα συνιστά και μια τροπή μοναδική.

Τη θρησκεία των ελλήνων, δηλαδή, δεν την εγέννησε ο φόβος, αλλά την εγέννησε ο καημός, να ξεπεράσουν οι έλληνες τον πόνο που προκάλεσε η ορθολογική τους θέωρηση για τη φύση και για τη ζωή.

Με άλλα λόγια, η θρησκεία των ελλήνων δημιουργήθηκε από την τίμια και την Αντρίκεια στάση τους να υπερβούν τον πεσσιμισμό και τη μελαγχολία τους.

Ανάμεσα όμως στο φόβο απέναντι στη ζωή και στο θάνατο, και στην ανάγκη να συνθηκολογήσουν οι έλληνες με τον πόνο που τους γέννησε η γνώση τους ότι ο κόσμος είναι βαρύς, υπάρχει η ελάχιστη διαφορά που δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Η θρησκεία των ελλήνων, δηλαδή, είναι όχι γέννημα της υπόθεσης και της φαντασίας, όπως όλες οι άλλες θρησκείες, αλλά είναι η αισθητική αναπαράσταση των φαινομένων της φύσης.

Έτσι, οι θεοί των ελλήνων δεν είναι αόρατες καν μυστικές παρουσίες. Δεν είναι φαντάσματα του νου, και συμπηγμοί του αγέρα, λόγοι υποθετικοί και επίνοιες είναι όντα του ξυπνητού ύπνου.

Αντίθετα, οι θεοί των ελλήνων είναι εικονισμοί των φυσικών φαινομένων καμωμένοι με ευφυία και ραδινή δεξιοσύνη. Τους έπλασαν τα φτερουγητά μιας έλλογης φαντασίας, τα ολόκληρα, τα απλά, ατρεμή, και τα ευδαίμονα.

Και προπαντός αυτό: οι θεοί των Ελλήνων βεβαιώνουνται αισθητηριακά, αγγίζουνται με τα χέρια, τους αντικρύζουν τα μάτια, υπάρχουν υποστατοί και ένυλοι.

Ο Απόλλων ξαφνικά, είναι ο ήλιος και η μουσική κανονικότητα της φύσης.

Η Αρτεμη είναι η σελήνη. Και τα δύο αδέρφια συμβολίζουν το φως της μέρας και της νύχτας και γεννήθηκαν στη Δήλο, λέξη που και η ίδια σημαίνει τη διαύγεια και το φως.

Ο Ποσειδώνας είναι η θάλασσα.

Ο Ήφαιστος είναι η φωτιά και τα μέταλλα.

Η Αθηνά είναι η ευφυΐα του ανθρώπου, γι’ αυτό είναι και η πολιούχος του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Ο Αίολος είναι οι δέκα έξι αέρηδες στις θάλασσες.

Η Δήμητρα είναι η χαρά των καρπών, το στάρι οι μηλιές το ραβέντι και τα αμπέλια, καθώς λέει ο στίχος του Αρτσιβάλδ Μακλής.

Και ο Δίας είναι ο κεραυνός και η βροχή, που πέφτει σπέρμα γενναίο και γονιμοποιεί τη διψασμένη γης. Γι’ αυτό οι Έλληνες, κοντά σε άλλα, τον πλάσανε εραστή των πιο ωραίων θνητών γυναικών. Της Λήδας, της Ευρώπης, της Ιούς, της Λητούς, της Αλκμήνης, της Σεμέλης, της Ολυμπιάδας του Φιλίππου.

Έτσι πάει η ιστορία και με τους τριάντα χιλιάδες θεούς των ελ­λήνων. Ο καθένας είναι κι από ένα υπαρκτό, λειτουργικό, ακατάλυ­το, στο ωφέλιμο και στο βλαβερό αληθινό και υπέροχο φυσικό φαινόμενο.

Με άλλες λέξεις, η θρησκεία των Ελλήνων είναι μία αισθητική εμπραγμάτωση των στοιχείων της φύσης, και κατά τούτο είναι μια πα­ραλλαγή της τέχνης των Ελλήνων.

Τη γεωμετρική απόδειξη αυτής της πρότασης τη δίνει το γεγονός ότι τη θρησκεία των ελλήνων την περιέχει η τέχνη τους.

Σε αναζήτηση τέλειου πολιτεύματος

Παράδειγμα να το δείχνουμε στα παιδιά μας είναι η δημοκρατία του Σόλωνα.

Σε λόγο πεζό θέλω να ειπώ ότι, όσο ο άνθρωπος θα ζει σε τούτο το γαλαζοπράσινο πλανήτη, και όσο η πολιτική του συνείδηση θα αναζητεί το τέλειο πολίτευμα για να συμβιώνει ειρηνικά και δίκαια στις κοινωνίες του, πάντα θα σημαδεύει σα στόχο τη δημοκρατία του Σόλωνα. Θα γυρίζει προς το κέντρο της, όπως η πυξίδα γυρίζει προς το βοριά.

Υπόβαθρο δημοκρατίας Σόλωνα

Ποιο είναι το στοιχείο υπόβαθρο στη δημοκρατία του Σόλωνα, που της δίνει το χαρακτήρα του πολυχρόνιου και του συμπαντικού;

Είναι η απλή κατανόηση ότι εγώ οφείλω να στέκομαι απέναντι στη φύση και απέναντι στην πόλη, όπως οφείλεις να στέκεσαι κι εσύ απέναντι στη φύση και απέναντι στην πόλη…

Οι πολίτες του Σόλωνα αγαπούσαν την πόλη τους, όπως αγαπούν, χωρίς να το ξέρουν, οι μοσκιές το Μάη, οι μέλισσες τη μελισσοφωλιά, και τα κυπαρίσσια την αψηλή ησυχία τους.

Τα εντός αγάλματα

Κι αν κατέχουμε τους αρχαίους, τότε θα κατέχαμε όλες τις διδακτικές και όλες τις τέχνες του δασκάλου. Και από τα παιδιά μας θα πλάθαμε αγάλματα ζωντανά. «Τα εντός αγάλματα». Και όχι ξόανα.


(Σημ.:η επιλογή των τίτλων στα κείμενα και οι υποσημειώσεις έγιναν με ευθύνη της συντακτικής ομάδας)

---------------------------------------------
.