22 Μαρτίου 2013


ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ (Wink ΦΕΚ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ! ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ...ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΙΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ;
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr 

«Δραματικές αλλαγές» στην περιοχή μας μετά την συγνώμη Νετανιάχου...


εξεδρα.jpg
Η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει στο CNN Turk ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Alon Liel, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής Κύπρου".
Την απάντηση αυτή έδωσε ο Ισραηλινός πολιτικός, ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο για το κατά πόσο το Ισραήλ σκοπεύει να διακόψει τη συνεργασία με την Κύπρο και να επιδιώξει τη συνεργασία της Άγκυρας στο πεδίο των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το επίσημο «συγγνώμη» του Ισραήλ προς την Τουρκία, αναφορικά με την επίθεση στο καράβι «Μαβί Μάρμαρα» το οποίο απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας, αναμένεται να φέρει εξελίξεις από τις οποίες τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα δεν πρόκειται να εξέλθουν αλώβητες. Θέτει ακόμα ερωτήματα και για την συμφωνία Ισραήλ - Κύπρου για την εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ. Αν και ο κ. Liel απέφυγε να τοποθετηθεί για το μέλλον των σχέσεων Κύπρου - Ισραήλ, η τελική απάντηση του ήταν ότι «στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία».

Σαρρής:Να εξευρεθεί συμφωνία μεταξύ Κύπρου-Τρόικας σύντομα.(Βιάζεται ο ευνούχος)


Έχει τεράστια σημασία να εξευρεθεί μια συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Τρόικας, ώστε το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας να συμφωνηθεί το συντομότερο δυνατό και να επανέλθουμε στην ομαλότητα, δήλωσε το απόγευμα επιστρέφοντας από τη Μόσχα ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

ΚΥΠΡΟΣ...Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο...24h.com.cy


Όλες οι δραματικές εξελίξεις στο 24Η. Συνεχής πληροφόρηση.

Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στη Βουλή, όπου θα συνεδριάσει η ολομέλεια και θα συζητήσει τα μνημονιακά νομοσχέδια ώστε να προχωρήσουμε προς την τελική συμφωνία με την Τρόικα. Εκεί βρίσκεται η Άντρη Χαραλάμπους, παρέχοντας διαρκώς ενημέρωση.
Κάντε συνέχεια refresh. Το κείμενο ανανεώνεται συνέχεια.
20:38 Ο Σόιμπλε προειδοποιεί για πτώχευση της Κύπρου τη Δευτέρα 
20:31 Αβέρωφ Νεοφύτου To μηνύματα είναι θετικά ευελπιστώ ότι θα σώσουμε την Τράπεζα Κύπρου. Μετά και την αγορά των Υποκαταστημάτων στην Ελλάδα τα λεφτά που χρειαζόμαστε από 5,8 δισ πέφτουν κοντά στα 3 δισ  

ΚΥΠΡΟΣ.Έκαψαν σημαία της Ε.Ε έξω από τη Βουλή


Έκαψαν σημαία της Ε.Ε έξω από τη Βουλή
Έκαψαν σημαία της Ε.Ε έξω από τη Βουλή
Διαδηλωτές που βρίσκονται έξω από τη Βουλή εν αναμονή της συνεδρίας της Ολομέλειας που είναι προγραμματισμένη για τις 8 απόψε, έκαψαν σημαία της Ε.Ε. Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Κύπρου και φωνάζουν συνθήματα κατά της Τρόικα και της Ε.Ε.

ΚΥΠΡΟΣ: Εθνοφρουροί έκαψαν γερμανικές σημαίες σε στρατιωτική βάση!


Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις του ΓΕΕΦ, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα, , σε στρατιωτική βάση της Λεμεσού. 

Έντονη αντίδραση Ν. Παπαδόπουλου στις προειδοποιήσεις ΔΚΤ.ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΑ 50ΔΙΣ ΤΩΡΑ!


Εάν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για εξυγίανση των  πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων που συζητείται από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομική Επιτροπή Οικονομικών και με αυτό θα εξυγιανθεί η Λαϊκή Τράπεζα από την Ολομέλεια της Βουλής η Κύπρος την Τρίτη θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία προειδοποίησε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητρίαδης.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η πλειοψηφία των Βουλευτών φέρεται να αντιδρά στο σχέδιο για τη Λαϊκή επειδή εκτιμά πως είναι άδικο να πληρώσουν το κόστος μόνο μια μερίδα καταθετών.
Σύμφωνα πάντα με αυτές τις πηγές ο Διοικητής ζήτησε από τους Βουλευτές να δηλώσουν πόσοι εξ αυτών διαθέτουν καταθέσεις στη Λαϊκή Τράπεζα που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Η αναφορά του Διοικητή προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλο που υπέδειξε στον Διοικητή ότι «δεν θα μας υποβάλετε πως θα λειτουργήσουμε».
Ο Διοικητής απάντησε πως δεν παρίσταται στη συνεδρία για να υποβάλει πρόγραμμα εξυγίανσης και πρόσθεσε ότι εάν δεν παρουσιάσουμε πρόγραμμα εξυγίανσης τη Δευτέρα για να μπορέσουμε να μπούμε στο μηχανισμό στήριξης την Τρίτη θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία.
Ο κ. Παπαδόπουλος διατύπωσε τη θέση ότι μπορούμε να φύγουμε από το ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με το πρόγραμμα εξυγίανσης της Λαϊκής εξοικονομούνται τα 3,6 δις από τα 5,8 δις που ζητά το Eurogroup και θα απομένει να εξευρεθούν τα άλλα 2,2 δις.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τη δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης στη Λαϊκή την Τρίτη θα παρασχεθεί ρευστότητα από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας.
Κατά τη συνεδρία τέθηκε το ερώτημα εάν είναι δυνατό να επιστρέψουμε στο γενικό κούρεμα καταθέσεων με κούρεμα και καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ. Ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φοίβος Αθανασίου ανέφερε ότι το κούρεμα όλων των καταθέσεων δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων με Eurogroup και τυχόν επαναφορά του θα γίνει μόνο από την κυπριακή Κυβέρνηση.
Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει το διαχωρισμό των εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας και τη μεταφορά των ανασφάλιστων καταθέσεων  (πέραν των 100.000 ευρώ) και  των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην τράπεζα γέφυρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή με αυτό τον τρόπο η Λαϊκή Τράπεζα αποξενώνεται από τις ζημιές που υπέστη στην Ελλάδα.

Μέρκελ προς Κύπρο:Μην "παίζετε" με την υπομονή των εταίρων.ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΑ 50ΔΙΣ ΤΩΡΑ


Να μη δοκιμάζει την υπομονή των εταίρων της, προειδοποίησε την Κύπρο η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, απευθυνόμενη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU). 

Να μη δοκιμάζει την υπομονή των εταίρων της, προειδοποίησε την Κύπρο η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, απευθυνόμενη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU). 

Οριστικό ΟΧΙ από Ρωσία στην Κύπρο!ΚΑΙ ΤΩΡΑ;ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ!50ΔΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ


 Εκτακτη είδηση. Οριστικό ΟΧΙ από Ρωσία στην Κύπρο

22:46Εκτακτη είδηση. Οριστικό ΟΧΙ από Ρωσία στην Κύπρο

Καμία συμμετοχή δεν θα έχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου η Ρωσία, όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης οι δύο άνδρες, αμέσως μετά ... .... 

Πρόταγμα ελευθερίας ο Διαρκής Δημοσκοπικός Δήμος της Ομάδος Νέων Γρεβενών


Γεωργαντζάς.jpgΆπειρες είναι οι διαπιστώσεις που γίνονται καθημερινά, σχετικά με το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η οικονομική μας προβληματική στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με το πολιτικό σύστημα στις 2 (δύο) αυτές χώρες του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού.

Η έμπρακτος όμως πρότασις-πρωτοβουλία της ατύπου ελληνικής συλλογικότητος της Ομάδος Νέων Γρεβενών, σχετικά με την θέσμιση ενός Διαρκούς Δημοσκοπικού Δήμου (ΔΔΔ), σήμερα αποτελεί μία αληθινά ελληνική πολιτική πράξι, προς την επανόρθωση της ορθής πολιτείας του ελληνικού μας έθους και

Ομήρου: «Θα Επιδιώξουμε Λύση Έκτος Tρόικας Όσο Επώδυνη Κι Αν Είναι!»ΛΕΤΕ;ΕΙΔΩΜΕΝ


«Δε μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας. Θα εξαντλήσουμε βέβαια κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια της λογικής», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.

ΕΔΗΚ ΚΥΠΡΟΥ:Ζητούμε στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα.ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑ 50ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΥΡΙΕ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ...


Το πρώτο που ήθελα να πω είναι πως η Ρωσία με δήλωση του Μετβέντεφ αποδέχθηκε τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.  
Ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη ,Μ. Σαρρή αντί να φέρει τσουβάλια με χρήμα από την Ρωσία όπως ανέμεναν οι κρατούντες , μας έφερε τσουβάλια με οχιές.  
Αυτή η δήλωση εάν δεν ανασκευαστεί θα έχει τραγικές συνέπειες στο εθνικό μας θέμα .