10 Δεκεμβρίου 2009

Το μπλε άστρο των Χόπι (ή UFO) στον ουρανό της Νορβηγίας.

Από χθες ένα άγνωστο φωτεινό φαινόμενο έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου όλου στη βόρεια Νορβηγία. Ένα μπλε σπειροειδές φως εμφανίστηκε στον ουρανό και κανείς δεν ξέρει περι τίνος ακριβώς πρόκειται. Σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες το φως σε σχήμα σπείρας κάλυψε σταδιακά ολόκληρο τον ουρανό...

Κάποιοι μάλιστα το συνδυάζουν με την ομιλία του Ομπάμα που επρόκειτο να ακολουθήσει την επόμενη μέρα με την ευκαιρία απονομής του βραβείου Νόμπελ...

Ωστόσο οι ινδιάνοι Χόπι το περίμεναν αυτό το φαινόμενο, -άσχετα από τον Ομπάμα- αφού μια αρχαία προφητεία τους λέει, πως όταν το μπλε άστρο Κατσίνα (το άστρο του Σειρίου) εμφανιστεί στον ουρανό και βγάλει τη μάσκα του, τότε θα αρχίσει ο πέμπτος κόσμος. Αυτή θα είναι η μέρα του εξαγνισμού...

Η πραγματικότητα είναι απλά μία μεταφορική κατάσταση, όπου αναζητάμε να βρούμε απαντήσεις σχετικά με το ποιοί είμαστε πραγματικά και για ποιό λόγο βρισκόμαστε εδώ. Κάτι μέσα στην ψυχή μας από καιρό μας λέει πως μια μεγάλη αλλαγή συντελείται στο παγκόσμιο επίπεδο συνείδησης εδώ και καιρό.

Η μπλε συχνότητα είναι μέρος αυτής της αλλαγής που συντελείται. Το μπλε χρώμα σχετίζεται με υψηλότερες -μελλοντικές- συχνότητες συνείδησης καθώς εξελισσόμαστε σαν πάνω σε μια ανοδική σπείρα στα χνάρια της ιερής Γεωμετρίας. Το μπλε -ηλεκτικό ρεύμα- είναι η πραγματικότητα μας ως...συνέχεια στην πηγή...


Κι έτσι για περισσότερο σασπένς...δείτε και δυό σημερινές φωτογραφίες από το SOHO...

Tι ειρωνεία...

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα παρέλαβε -πριν από λίγες ώρες- το Νομπελ Ειρήνης (τι ειρωνεία!) μόλις εννέα μέρες μετά την ανακοίνωση της αποστολής άλλων 30 χιλιάδων στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

(Foto: AP)

"Φάτε" ξύλο...

Ο τίμιος Σταυρός –κατασκευή: τίμιο ξύλο!-που βλέπεται (ήταν ιδιοκτησία των τέως γερμανών αυτοκρατόρων) βρίσκεται στη Βιέννη στο Χόφμπουρκ...



Πλούταρχος: Ο θεωρητικός της ελληνικής υποτέλειας.


Ξεκαθαρίσματα και...ξεσκαρταρίσματα!

Πλούταρχος: Ο θεωρητικός της ελληνικής υποτέλειας

Επειδή κρατάει χρόνια αυτή η ιστορία... και έχει αρχίσει από πολύ παλιά, δηλαδή η ξενοκρατία και οι υποτελείς Έλληνες ηγέτες, οπαδοί της λελογισμένης υποτέλειας και εθελοδουλείας, συνιστούμε το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου "Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια", έκδ. Στάχυ. Εδώ το ομώνυμο κεφάλαιο του βιβλίου από το διαδικτυακό περιοδικό Freeinquiry.gr - Ελεύθερη Έρευνα.

Εκρωμαισμένος στην πολιτική του ιδεολογία ήταν ο πολύς Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς. Φίλος Ρωμαίων μεγιστάνων, προστατευόμενος του Τραϊανού και Ρωμαίος πολίτης ο ίδιος με το όνομα Μέστριος Φλώρος - από τον πάτρωνά του(1). Επώνυμος άρχων στη γενέτειρά του και ίσως βοιωτάρχης, έμπιστος δηλαδή της ρωμαϊκής εξουσίας.
Έχει αφομοιώσει την πολιτική της Ρώμης απέναντι στον υπόδουλο ελληνισμό. Προπαγανδίζει την pax romana και αποφεύγει οποιαδήποτε δυσάρεστη για τους Ρωμαίους κρίση ή αναφορά. Το έργο του είναι ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών για τον αρχαίο κόσμο, αλλά αναξιόπιστο σε ό,τι αφορά τις ελληνορωμαϊκές σχέσεις, τη ρωμαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα και τις ελληνικές αντιδράσεις.
Ο Πλούταρχος γράφει ως πιστός Ρωμαίος πολίτης. Βλέπει τη ρωμαϊκή τυραννία και την εξαθλίωση των ελληνικών πληθυσμών. Γνωρίζει τον εκφαυλισμό της ρωμαϊκής εξουσίας και των ρωμαιόφιλων Ελλήνων συνεργατών. Αλλά είναι ευνοούμενος και προνομιούχος, ανήκει στην τοπική ολιγαρχία και...συνέχεια στην πηγή...

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΖΟΜΠΙ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ!

ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΠΌ ΤΑ 64 εκ. ευρώ

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο συνολικός αριθμός των εμβολιασθέντων στην Ελλάδα, έφθασε τους 238.764, ενώ ο στόχος εταιρειών και αντιπροσώπων ήταν να «καταναλώσουμε» 8 εκατ. εμβόλια αξίας 64 εκ. Ευρώ. Πρόκειται για πραγματική πανωλεθρία. του «Συστήματος».Στον αέρα και οι προμήθειες. Από τις 8 εκ. δόσεις θα μείνουν τελικά στο Ψυγείο 7.6 εκ. Αυτή τη στιγμή στα ψυγεία του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη υπάρχουν 3 εκ. δόσεις, αξίας 24 εκατ. ευρώ, και έως τον Ιανουάριο αναμένονται άλλες 5 εκ. δόσεις, αξίας 40 εκατ. ευρώ.

«Στελέχη του υπουργείου Υγείας», υποστηρίζουν ότι η παραγγελία έγινε με γνώμονα τη δημόσια υγεία των Ελλήνων και ότι δεν έχει επανεξεταστεί το θέμα του πλεονάσματος των εμβολίων. Επικαλούνται μάλιστα το γεγονός ότι τα εμβόλια που τώρα παραλαμβάνουμε έχουν δύο χρόνια «ζωής» αφού λήγουν το 2012, οπότε δεν αποκλείεται να διατηρηθούν στα «εθνικά» μας ψυγεία για παν ενδεχόμενο και μετά το πέρας αυτού του πανδημικού κύματος.
Το παν ενδεχόμενο βρε λαμόγια, είναι να τα πετάξουμε στα σκουπίδια, γιατί του χρόνου η «νέα γρίπη» θα λανσαριστεί με νέο «Look» μεταλλαγμένη και οι εταιρείες θα πουλήσουν νέα εμβόλια. («Είναι πολλά τα λεφτά Αρη» ! Όταν πρόκειται για προμήθειες μέχρι και τα Ψυγεία γίνονται «ΕΘΝΙΚΑ»)

Η «συμμορία» του WHO (Π.Ο.Υ) άλλαξε γραμμή πλεύσης και ανατρέποντας όλα όσα διέδιδαν τώρα λένε ότι,

«Ο Π.Ο.Υ. έχει αξιολογήσει συστηματικά τις επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημία γρίπης ως μέτρια. Ο Π.Ο.Υ. υπενθύμισε με συνέπεια στην ιατρική κοινότητα, δημόσια, και μέσω των μέσων ενημέρωσης, ότι η εμπειρία από τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών δείχνει ότι περνούν ήπια γριππώδη συνδρομή και ανακτούν πλήρως μέσα σε μια εβδομάδα, έστω και αν δεν λάβουν καμιά μορφή ιατρικής περίθαλψης. Ο Π.Ο.Υ. πάγια συνιστά την αποφυγή τυχόν περιορισμών σε ταξίδια ή το εμπόριο. Αν και η εξέλιξη των ιών της γρίπης είναι εμφανώς απρόβλεπτη, εκφράζεται η ελπίδα ότι αυτή η μέτρια επίδραση θα συνεχιστεί καθ όλη τη διάρκεια της πανδημίας».
http://deltio11.blogspot.com/2009/12/blog-post_2334.html

ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ

Ο Π.Ο.Υ (WHO) ομολόγησε και τις «ειδικές σχέσεις» του με τις φαρμακοβιομηχανίες και ζήτησε «εμμέσως» συγνώμη.
http://deltio11.blogspot.com/2009/12/blog-post_5461.html

Και αυτή η είδηση σκεπάστηκε από τους καπνούς των μολότωφ.

Oι εφημερίδες των εργολάβων και οι παπαγάλοι τους κάνουν ότι μπορούν για να τρομάξουν τον κόσμο, αναπαράγοντας τα επικοινωνιακά συνθήματα των εμπόρων των εμβολίων και των γιατρων που ελπίζουν να εισπράξουν «προμήθειες»
Ένα μικρό δείγμα:

ΤΟ ΒΗΜΑ « Έκκληση των ειδικών επιστημόνων προς τους πολίτες για άμεσο εμβολιασμό»

Η ΒΡΑΔΥΝΗ «Καθημερινό φαινόμενο τα θανατηφόρα περιστατικά».
(Καθημερινό φαινόμενο είναι οι θάνατοι. Καθημερινό φαινόμενο είναι οι κηδείες. Καθημερινό φαινόμενο οι θάνατοι από επιπλοκές της εποχιακής γρίπης)

ΕΘΝΟΣ: «Με κρούσμα γρίπης μία στις δέκα οικογένειες. Το 11,5% των νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα μέλος τους με πυρετό. Κάθε ρεκόρ έχουν σπάσει οι επισκέψεις στους γιατρούς».
(Η εποχιακή γρίπη προσβάλει το 50% του πληθυσμού. Το 11,5% είναι χαμηλό. Οι επισκέψεις στον ‘γιατρό» είναι αποτέλεσμα του πανικού που σπέρνουν τα μμε.)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Πρόβλεψη για 90 θανάτους»
( Η αρχική πρόβλεψη ηταν για 2000-3000.τώρα κάνουν σκόντο.Η εποχιακή γρίπη σκοτώνει κάθε χρόνο 200-300 ανθρώπους.τώρα επειδή είναι ήπια όπως λέει ο Π.Ο.Υ αναμένουν μόνον 90.Αυτή είναι η είδηση. Πρόβλεψη για 90 θανάτους ΜΟΝΟΝ φέτος).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Σε ανοδική φάση η επιδημία λένε οι ειδικοί».
κριβώς το αντίθετο λέει ο Π.Ο.Υ)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Αλλοι τρεις στη λίστα των θυμάτων». Μια 47χρονη χωρίς πρόβλημα υγείας μια 49χρονη και μια 67χρονη με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.
ΤΑ (σοβαρά;)ΝΕΑ: «30.000 εμβόλια σε μία ημέρα!» Συνωστισμός δημιουργείται στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας καθώς οι πολίτες φαίνεται να έχουν θορυβηθεί από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης αλλά και τον διπλασιασμό των θανάτων μέσα σε μία εβδομάδα. Το πανδημικό εμβόλιο ωστόσο κερδίζει έδαφος και για έναν επιπλέον λόγο:Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα δεν έχει προκαλέσει καμία σοβαρή παρενέργεια».
(Δεν υπάρχει συνωστισμός. Ο διπλασιασμός των θανάτων μέσα σε μία εβδομάδα, σημαίνει οι 3 γίνανε 6.Σύμφωνα με τα δεδομένα που κρύβουν είναι δεκάδες οι περιπτώσεις με αλλεργικές παρενέργειες, πολλοί νόσησαν από το εμβόλιο, και μία τουλάχιστον γυναίκα βρίσκεται σε κόμμα.)

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ

Στη Γερμανία που είχαν παραγγείλει 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου προκειμένου να εμβολιάσουν 25 εκατομμύρια πολίτες, αντιμετώπισαν την αντίδραση των πραγματικών γιατρών, και στα εμβολιαστικά κέντρα προσήλθε μόλις το 10% του πληθυσμού. Έτσι τα εμβόλια « έμειναν στα ψυγεία», και ένα μέρος επιστράφηκε στις εταιρείες που το πωλούν τώρα στις περιοχές των ΗΠΑ που είχαν μείνει εκτός ενώ θα δωρίσουν, σε οικονομικά ασθενέστερες χώρες 2,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.
Στην Ελλάδα οι παπαγάλοι γράφουν ψευδώς « ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ακυρώσει τα συμβόλαια με τις φαρμακευτικές εταιρείες» και στρώνουν το χαλί για να πυρώσει τον λογαριασμό το δημόσιο για τις 8 εκατομμύρια δόσεις που παρήγγειλε ο Αβραμόπουλος, στους εδώ εισαγωγείς, και μετά να αρχίσει τις δωρεές.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ¨αριστερή και ευαίσθητη ΑΥΓΗ ανακάλυψε τι μπορει να κάνουμε τα εμβόλια.
Να δωρίσει η Ελλάδα εμβόλια στη FYROM

(Εφημερίδα «Αυγή» Κυριακή 6-12-09)

«Θα ήταν μία διπλωματική κίνηση καλής γειτονίας, υψηλού ανθρωπισμού, αλλά και ήπιας ισχύος, εάν η υπουργός Υγείας Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου αναλάμβανε πρωτοβουλία προκειμένου η Ελλάδα να δωρίσει στην FYROM 200.000 δόσεις εμβολίων κατά της γρίπης A (H1N1).Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της γειτονικής φτωχής χώρας έναντι της πανδημίας αποδείχθηκε ανεπαρκής και, έτσι, η FYROM έχει μείνει χωρίς εμβόλια κατά της νόσου, αν εξαιρέσει κανείς τις 1.500 δόσεις που της δώρισε πρόσφατα η Τουρκία. Αυτές οι δόσεις, όμως, επαρκούν μόνο για να εμβολιασθεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας...
Εάν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει, όπως διατείνεται κατά καιρούς, τη δημόσια διπλωματία της ήπιας ισχύος και των χαμηλών τόνων, δεν βλέπει, άραγε, εδώ μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη χώρα μας να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι τρέφει ειλικρινές ενδιαφέρον για τις γειτονικές χώρες της; Δεν βλέπει, άραγε, τον σημαντικό αντίκτυπο μίας τέτοιας πρωτοβουλίας, τόσο στο εσωτερικό της FYROM όσο και διεθνώς;Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακόμη και αυτές οι ελάχιστες 1.500 δόσεις εμβολίων της Τουρκίας συνάντησαν την ευμενή υποδοχή των μεγαλυτέρων διεθνών πρακτορείων ειδήσεων».

Η ΑΥΓΗ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ.(Η ΑΥΓΗ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ; ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ;15ο ΜΙΣΘΟ;)

Οι «αρμόδιοι συνεχίζουν την πλαστογράφηση του αριθμού των νεκρών. Οι 31+3 γίνονται 36.

«Από τους τριάντα έξι θανάτους που συνδέονται με τη γρίπη, οι δεκαέξι καταγράφηκαν μέσα στις οχτώ πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Ο μήνας των γιορτών αναδεικνύεται σε εκείνο με τη μεγαλύτερη θνησιμότητα, με δύο θανάτους ασθενών την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου σημειώθηκαν συνολικά δεκαεφτά θάνατοι λόγω γρίπης, δηλαδή καταγραφόταν ένας θάνατος ασθενούς κάθε περίπου δύο ημέρες. Παρ’ όλο που μεγαλώνει καθημερινά ο κατάλογος των θυμάτων της πανδημίας, οι περισσότεροι Ελληνες επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο».Λένε οι Παπαγάλοι.

ΝΑΙ. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΡΕ.

ΥΓ.Για τους Θανάτους των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία θα επέμβει εισαγγελέας ; Θα καταλογιστούν ευθύνες;

Αμεση δημοκρατία

Από e-mail του Εκηβόλου, ο οποίος κάνει προτάσεις στον Τρύφωνα Ολύμπιο στην

δημιουργία του νέου ιδεολογικού πολιτικού φορέα, σε ιδεολογικό πλαίσιο .

Φίλε Τρύφωνα Ολύμπιε

1ον

Υπάρχει επείγουσα αναγκαιότητα, επειδή το κοινό των ελλήνων βρίσκεται σε αδιέξοδο, έχοντας καταντήσει απο παλιά σε κοινό ρωμιών και γραικύλων, καταστρέφεται στις μέρες μας παγιδευμένο σε βορβορώδες έλος.

2ον

(α και β) Τα δυο αιτήματα είναι αλληλένδετα απο την φύση τους και πρέπει να συνεξετάζονται συσχετισμένα. Επειδή δεν είναι δυνατόν να προαχθεί το έθος των ελλήνων, αν δεν αποκτήσει το κοινό των ελλήνων ιστορική επίγνωση και αντιστρόφως. (Όπως στο πρόβλημα της προέλευσης του αυγού και του όρνιθος).

(γ) Έχω την γνώμη ότι οι έλληνες πρέπει να είναι απο αυτούς που θα πρωτοστατήσουν σε μια Νέα Αναγέννηση της Ανθρωπότητας. Αλλά ποιοι έλληνες;; Αυτοί που έχουν ελληνική παιδεία! Χωρίς να υπεισέρχεται κανένα άλλο κριτήριο.

(δ) Πρέπει λοιπόν να προκριθούν όλα τα αιτήματα

3ον

Ένα τέτοιο παλαιόφρον νεωτεριστικό κίνημα θα είναι βιώσιμο αν αναφέρεται στις αγέραστες αξίες των ελλήνων: στην ελευθερία, στην ισοπολιτεία, στην δημοκρατία. Αν καταφεύγει πάντα στην ψήφο των πολιτών, δηλαδή αν εφαρμόζει την άμεση δημοκρατία και αποδέχεται την εξουσία του Δήμου.

4ον

Προσφέρομαι εθελοντής σε ότι μου ήθελε ζητηθεί*

Διατελώ υμέτερος

Εκηβόλος

Γιάννης Αλεξάκης

Υ. Γ. * Υπό την αίρεση ότι το καταστατικό θα εξοπλιστεί με διατάξεις που απο το πρώτο στάδιο και σε όλα τα επίπεδα, σε ότι αφορά την δράση του κινήματος προς τα έξω, αλλά και σε ότι αφορά τις ενδοκομματικές διαδικασίες, θα κατοχυρώνουν την αρχή της άμεσης δημοκρατίας και την χωρίς αναβολές εφαρμογή της.

«ΟΣΤΙΣ ΕΝ ΤΩι ΠΡΩΤΩι ΛΟΓΩι ΤΗΝ ΨΗΦΟΝ ΑΙΤΕΙ ΟΡΚΟΝ ΑΙΤΕΙ, ΝΟΜΟΝ ΑΙΤΕΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝ ΑΙΤΕΙ!»

ΟΛΥΜΠΙΕ ΤΡΥΦΩΝ

1ΟΝ

ΤΗι ΕΜΗι ΔΟΞΗι ΑΝΑΓΚΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΣΤΙ - ΟΤΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΟΝ ΑΠΟΡΟΝ ΓΕΓΟΝΕΝ - ΕΚΠΑΛΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΣ ΚΟΙΝΟΝ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ - ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΗΜΩΝ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΝ ΕΣ ΕΛΟΣ ΒΟΡΒΟΡΩΔΕΣ

2ΟΝ

(α ΚΑΙ β): ΔΥΟΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΙΝ ΣΥΜΠΛΟΚΩΣ ΠΕΦΥΚΟΤΩΝ – ΧΡΕΙ ΣΥΝΑΠΤΕΙΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΡΕΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑΝ -

ΤΟΥ Δ’ ΕΝΕΚΕΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΟΥΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΟΥΚ ΕΦΙΚΤΗ Η ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΟΝ ΕΠΙΓΕΓΝΩΚΕΝ - ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΩΣ – (ΩΣ ΟΡΝΙΣ ΕΞ ΩΟΥ ΚΑΙ ΩΟΝ ΕΞ ΟΡΝΙΘΟΣ)

(γ): ΦΗΜΙ ΔΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ ΧΡΕΙ! - ΑΛΛΑ ΤΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; - ΑΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΕΧΟΝΤΩΝ! – ΤΗΝ ΔΕ ΚΡΙΣΙΝ ΟΥΚ ΑΝ ΔΕΙ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΤΕΡΑ.

(δ): ΟΘΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΘΑΙ

3ΟΝ

ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΠΑΛΑΙΦΡΩΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΠΑΡΑΥΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΚΑΙΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΕΣΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΑΕΙΘΑΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΧΡΩΜΕΝΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΜΕΤΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΨΗΦΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΟΝ ΛΟΓΟΝ - ΔΗΛΑ ΔΗ ΧΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΝ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΤΟΣ.

4ΟΝ

ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ

ΕΚΗΒΟΛΟΣ

Γιάννης Αλεξάκης

Κώστας Κοτσανάς.Ένας μοναδικός Έλληνας Καθηγητής.

Μένει άφωνος όποιος έρχεται αντιμέτωπος με τα ανακατασκευασμένα επιτεύγματα των Προγόνων μας!Αυτές τις ημέρες στο Μουσείο Πύργου εκτίθενται αντίγραφα μινιατούρες των μουσικών οργάνων των ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Κι όλα οφείλονται σε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.Δείτε,επισκεφθείτε,απολαύστε και αναλογιστείτε...Επισκεφθήκαμε την έκθεση των μουσικών οργάνων στο Μουσείο Πύργου και εκστασιασμένοι...αναρωτηθήκαμε...γιατί αυτά δεν ενσωματώνονται στη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων;
(Το εμπρός και πίσω εξώφυλλο του ενημερωτικού φυλλαδίου,για τα μουσικά όργανα των Ελλήνων.Χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.)

Κώστας Κοτσανάς
Γεννήθηκε το 1963 στην Αιγείρα Αχαΐας. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών απ' όπου αποφοίτησε το 1986. Από το 1991 εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (και από το 2003 ως Δντης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου).

Από το 1990 ασχολήθηκε με τη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα με την έρευνα στο πεδίο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και την κατασκευή ομοιωμάτων. Πολλές έρευνες, μελέτες και ανακατασκευές του που αφορούν την Αρχαιοελληνική Τεχνολογία έχουν παρουσιασθεί σε Διεθνή Συνέδρια και Εκθέσεις με εξαιρετική επιτυχία.

Από το 1996 στα πλαίσια της διδακτικής της Τεχνολογίας στo Γυμνάσιο ασχολήθηκε με την έρευνα, μελέτη και ανακατασκευή λειτουργικών ομοιωμάτων μηχανισμών και επινοήσεων του ανθρώπου από την προϊστορική, την αρχαιοελληνική, την προβιομηχανική και τη σύγχρονη εποχή. Το Σεπτέμβρη του 2002 με πρωτοβουλία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας παρουσιάζει την έκθεση (με ανακατασκευές μηχανισμών - έργα μαθητών του) «Έργα τεχνολογίας από το Γυμνάσιο Κρεστένων» στη Στοά του βιβλίου με μεγάλη απήχηση ως προς την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών στη διδακτική του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Από το 2004 με ομάδες εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Πύργου ασχολήθηκε με μαθητικές έρευνες - κατασκευές και συμμετέχει σε διαγωνισμούς ερευνών - κατασκευών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας αποσπώντας επαίνους και βραβεία.

Το 2005 δημιούργησε με προσωπική του δαπάνη την έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας η οποία λειτουργεί μόνιμα στο ομώνυμο μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την αρχαία ελληνική τεχνολογία.
Έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας (οδηγός εκθεμάτων), Τ.Ε.Ε.Α.ΠΗ. Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα, 2007.
Αρχαία ελληνική τεχνολογία (οδηγός εκθεμάτων), αυτοέκδοση, Πάτρα, 2008, (ISBN: 978-9963-9270-2-9).
Γνωστές και άγνωστες πτυχές της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, Ίδρυμα Λανίτη, Λεμεσός Κύπρου, 2009. (ISBN: 978-9963-9270-2-9).
Είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας ενώ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας του έχουν αναθέσει τη μελέτη και ανακατασκευή σημαντικών μηχανισμών της αρχαιότητας.

Το 2001 δημιούργησε τη μαθητική θεατρική ομάδα Κρεστένων που ασχολήθηκε με διάφορα θεατρικά είδη (θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, κ.ά.).
Κορυφαίες δημιουργίες της ομάδας ήταν η «Αναβίωση των Ηραίων», η «Αναπαράσταση του αρχαίου πεντάθλου» στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας που κινηματογραφήθηκε δύο φορές από το κανάλι της κρατικής Γερμανικής τηλεόρασης ARD στα πλαίσια σχετικών ντοκυμαντέρ και η τετραλογία θεάτρου σκιών («Ο Καραγκιόζης στην αρχαία Ελλάδα», «Ο Καραγκιόζης αρχαίος Ολυμπιονίκης», «Ο Καραγκιόζης αρχαίος φιλόσοφος» και «Ο Καραγκιόζης ιεροφάντης») η οποία έχει αποσπάσει τέσσερα πρώτα βραβεία σε ισάριθμους «Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών» που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρών το 2002, το 2004, το 2006 και το 2008.

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας(Κατάκολο Ηλείας)
Στο Κατάκολο της ΗλείαςΠεριλαμβάνει 250 περίπου αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος (κατόπιν έρευνας, μελέτης και κατασκευής του Κώστα Κοτσανά) που εκτίθενται μόνιμα στο ομώνυμο Μουσείο Αρχαίας Εληνικής Τεχνολογίας και στο Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και παιχνιδιών που λειτουργούν στο Κατάκολο υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (στα ελληνικά και αγγλικά) όπως επεξηγηματικές πινακίδες και γιγαντοαφίσες με πολλές πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, φωτογραφίες και πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές ενώ πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά. Υπάρχουν σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων επίδειξης της λειτουργίας των μηχανισμών καθώς και προβολή ντοκυμαντέρ όπου ο εκθέτης εξηγεί τη λειτουργία και τη σημασία των μηχανισμών.
Η έκθεση (ταξινομημένη σε ενότητες) ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής ώστε να δρα πολυεπίπεδα ως προς το μέγεθος της αρχαίας ελληνικής τεχνολογικής σκέψης και τεχνικής τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Στόχος της έκθεσης είναι να κάνει γνωστές στο κοινό τις απίστευτες τεχνολογικές επιδόσεις των αρχαίων Ελλήνων δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μάθουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες:
    • είχαν ανακαλύψει έναν «κινηματογράφο» ικανό να παρουσιάζει αυτόματα την πλοκή ενός μύθου με κινούμενη εικόνα και ήχο, καθώς και προγραμματιζόμενο αυτοκινούμενο κουκλοθέατρο
    • είχαν επινοήσει (για ψυχαγωγικό δυστυχώς μόνο σκοπό) αυτοκινούμενα οχήματα (αυτοκίνητα) με αυτόματη πλοήγηση, με κιβώτιο ταχυτήτων, υδραυλικές προγραμματιζόμενες βαλβίδες και άλλα περίπλοκα εξαρτήματα
    • χρησιμοποιούσαν λειτουργικά ρομπότ με σκοπό να τους υπηρετούν
    • είχαν ανακαλύψει την αρχή της ατμομηχανής
    • χρησιμοποιούσαν πολύπλοκα μετρητικά όργανα ακριβείας που τους επέτρεπαν να υπολογίζουν τη διάμετρο της γης και την απόσταση ηλίου-γης ή να διανοίγουν σήραγγες χιλιομέτρων και από τις δυο πλευρές ενός βουνού
    • είχαν επινοήσει ευφυείς μηχανές με κερματοδέκτη
    • χρησιμοποιούσαν πολύπλοκα ανυψωτικά μηχανήματα ικανά να οικοδομούν πανύψηλα κτίσματα με ολιγάριθμο προσωπικό
    • διέθεταν ωρολόγια (και ξυπνητήρια) ικανά να λειτουργούν αυτόματα και αδιάκοπα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση
    • και πολλά άλλα επιτεύγματα που μπορείτε να θαυμάσετε στο μουσείο και να διαπιστώσετε την υψηλής στάθμης τεχνολογία του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων που δεν είχε σχεδόν τίποτα να ζηλέψει από τη σύγχρονη τεχνολογία.
Δείτε μερικά από τα επιτεύγματα αυτά
Το υδραυλικό αυτόματο των «φθεγγόντων ορνέων» και της «επιστραφείσης γλαυκός»
Yδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη
Aλφάδι
Ναυτικό δρομόμετρο
Ποδοκίνητος τόρνος
Η «σιδηρά χειρ»

«Φιλοσοφική λίθος» του Ήρωνος

Στην ιστοσελίδα του Μουσείου μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα εκθέματα

----------------------------------------------------------------------------
To Μουσείο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της κεντρικής πλατείας του Κατακόλου, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό

Πληροφορίες για το Μουσείο:
Κώστας Κοτσανάς
Ομήρου 18, Πύργος
Κινητό-φορητό τηλέφωνο 6942420157

http://www.kotsanas.com
kostas@kotsanas.com

Πηγή των άρθρων: