10 Δεκεμβρίου 2009

Αμεση δημοκρατία

Από e-mail του Εκηβόλου, ο οποίος κάνει προτάσεις στον Τρύφωνα Ολύμπιο στην

δημιουργία του νέου ιδεολογικού πολιτικού φορέα, σε ιδεολογικό πλαίσιο .

Φίλε Τρύφωνα Ολύμπιε

1ον

Υπάρχει επείγουσα αναγκαιότητα, επειδή το κοινό των ελλήνων βρίσκεται σε αδιέξοδο, έχοντας καταντήσει απο παλιά σε κοινό ρωμιών και γραικύλων, καταστρέφεται στις μέρες μας παγιδευμένο σε βορβορώδες έλος.

2ον

(α και β) Τα δυο αιτήματα είναι αλληλένδετα απο την φύση τους και πρέπει να συνεξετάζονται συσχετισμένα. Επειδή δεν είναι δυνατόν να προαχθεί το έθος των ελλήνων, αν δεν αποκτήσει το κοινό των ελλήνων ιστορική επίγνωση και αντιστρόφως. (Όπως στο πρόβλημα της προέλευσης του αυγού και του όρνιθος).

(γ) Έχω την γνώμη ότι οι έλληνες πρέπει να είναι απο αυτούς που θα πρωτοστατήσουν σε μια Νέα Αναγέννηση της Ανθρωπότητας. Αλλά ποιοι έλληνες;; Αυτοί που έχουν ελληνική παιδεία! Χωρίς να υπεισέρχεται κανένα άλλο κριτήριο.

(δ) Πρέπει λοιπόν να προκριθούν όλα τα αιτήματα

3ον

Ένα τέτοιο παλαιόφρον νεωτεριστικό κίνημα θα είναι βιώσιμο αν αναφέρεται στις αγέραστες αξίες των ελλήνων: στην ελευθερία, στην ισοπολιτεία, στην δημοκρατία. Αν καταφεύγει πάντα στην ψήφο των πολιτών, δηλαδή αν εφαρμόζει την άμεση δημοκρατία και αποδέχεται την εξουσία του Δήμου.

4ον

Προσφέρομαι εθελοντής σε ότι μου ήθελε ζητηθεί*

Διατελώ υμέτερος

Εκηβόλος

Γιάννης Αλεξάκης

Υ. Γ. * Υπό την αίρεση ότι το καταστατικό θα εξοπλιστεί με διατάξεις που απο το πρώτο στάδιο και σε όλα τα επίπεδα, σε ότι αφορά την δράση του κινήματος προς τα έξω, αλλά και σε ότι αφορά τις ενδοκομματικές διαδικασίες, θα κατοχυρώνουν την αρχή της άμεσης δημοκρατίας και την χωρίς αναβολές εφαρμογή της.

«ΟΣΤΙΣ ΕΝ ΤΩι ΠΡΩΤΩι ΛΟΓΩι ΤΗΝ ΨΗΦΟΝ ΑΙΤΕΙ ΟΡΚΟΝ ΑΙΤΕΙ, ΝΟΜΟΝ ΑΙΤΕΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝ ΑΙΤΕΙ!»

ΟΛΥΜΠΙΕ ΤΡΥΦΩΝ

1ΟΝ

ΤΗι ΕΜΗι ΔΟΞΗι ΑΝΑΓΚΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΣΤΙ - ΟΤΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΟΝ ΑΠΟΡΟΝ ΓΕΓΟΝΕΝ - ΕΚΠΑΛΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΣ ΚΟΙΝΟΝ ΡΩΜΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ - ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΗΜΩΝ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΤΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΝ ΕΣ ΕΛΟΣ ΒΟΡΒΟΡΩΔΕΣ

2ΟΝ

(α ΚΑΙ β): ΔΥΟΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΙΝ ΣΥΜΠΛΟΚΩΣ ΠΕΦΥΚΟΤΩΝ – ΧΡΕΙ ΣΥΝΑΠΤΕΙΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΡΕΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑΝ -

ΤΟΥ Δ’ ΕΝΕΚΕΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΟΥΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΟΥΚ ΕΦΙΚΤΗ Η ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΟΝ ΕΠΙΓΕΓΝΩΚΕΝ - ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΩΣ – (ΩΣ ΟΡΝΙΣ ΕΞ ΩΟΥ ΚΑΙ ΩΟΝ ΕΞ ΟΡΝΙΘΟΣ)

(γ): ΦΗΜΙ ΔΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΝ ΧΡΕΙ! - ΑΛΛΑ ΤΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; - ΑΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΕΧΟΝΤΩΝ! – ΤΗΝ ΔΕ ΚΡΙΣΙΝ ΟΥΚ ΑΝ ΔΕΙ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΤΕΡΑ.

(δ): ΟΘΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙ ΠΡΟΑΙΡΕΙΣΘΑΙ

3ΟΝ

ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΠΑΛΑΙΦΡΩΝ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΠΑΡΑΥΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΚΑΙΣ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΕΣΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΑΕΙΘΑΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΧΡΩΜΕΝΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΜΕΤΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΨΗΦΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΟΝ ΛΟΓΟΝ - ΔΗΛΑ ΔΗ ΧΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΝ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΤΟΣ.

4ΟΝ

ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ

ΕΚΗΒΟΛΟΣ

Γιάννης Αλεξάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου