16 Απριλίου 2010

130 ιερείς εμπλέκονται στα σκάνδαλα παιδεραστίας

Περίπου 130 ιερωμένοι συνελήφθησαν, ανακρίθηκαν ή καταδικάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των ερευνών της ιταλικής δικαιοσύνης για κρούσματα παιδεραστίας στην Ιταλία, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Il Fatto, επικαλούμενη δήλωση ενός δικηγόρου με πρόσβαση στον "καυτό φάκελλο" της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από λειτουργούς της Καθολικής εκκλησίας.

Από το Μπολτσάνο στο βορρά έως το Τράπανι στο σικελικό νότο, η ιταλική δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με κρούσματα παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονται ιερείς και στα οποία τα θύματα ήταν νεαρά, και μάλιστα συχνά πολύ νεαρά άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο τον δικηγόρο Σέρτζο Καβαλιέρε, που όπως λέει, ο αριθμός των βεβαιωμένων κρουσμάτων δεν αποτελεί, παρά την "κορυφή του παγόβουνου".

"Σε καμία περίπτωση ο τοπικός επίσκοπος δεν ενημερώνει την αστυνομία όταν υπάρχουν υπόνοιες κακοποίησης", τονίζει.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μιλάνου Πιέτρο Φόρνο, ο οποίος έχει αναλάβει πληθώρα καταγγελιών για παιδεραστεία με δράστες ιερείς, εκ των οποίων δέκα καταδικάστηκαν, στις περιπτώσεις αυτές οι καταγγελίες δεν κατατέθηκαν από άλλους ιερείς αλλά από τις οικογένειες των θυμάτων, αφού προηγουμένως είχαν απευθυνθεί χωρίς επιτυχία στις εκκλησιαστικές αρχές.

Η ιταλική αστυνομία έχει εξάλλου βάσιμες υπόνοιες ότι υπάρχει "ένα δίκτυο ιερωμένων με πάθος για μικρά παιδιά".

"Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις εξακριβώθηκε ότι οι ιερωμένοι που κακοποιούσαν σεξουαλικά ανηλίκους μοιράζονταν αυτή τη διαστροφή με συναδέλφους τους", τονίζεται στο δημοσίευμα.

Πηγή...

Σχετικό θέμα: «Συλλάβετε τον Πάπα»


ΕΚΤΑΚΤΟΝ...!ΕΚΛΑΠΗ ΤΟ...ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ...

 ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΤΕΡΟ ΝΙΚΗ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ"(ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ)...ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΥΜΝΩΣΑΤΕ...!
ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ...ΚΩΛΑΓΡΕΤΕΣ...ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΗΔΕΣ...
ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ...