29 Ιανουαρίου 2012

«Την Άρτεμη τραγουδήστε, κόρες, που αποφεύγει τον Αλφειό…»

Με αφορμή την ανάρτηση του φίλου και συνεργάτη Νίκου Σάμιου(Υπερνεφέλιου),είχαμε μια συζήτηση για την Αρτέμιδα.Του είπα να διαβάσει τα σχετικά με την Αλφειαία Αρτέμιδα και τον ερωτευμένο μαζί της Αλφειό!


Μου έστειλε το παρακάτω:



O Μυθικός θεός του ομώνυμου ποταμού, που πηγάζει από την Αρκαδία, διαρρέει την Ηλεία και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος. Ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύος και λατρευόταν στην Ολυμπία ως ποτάμια θεότητα, καθώς περνούσε από το νότιο τμήμα της ιερής Άλτεως. Μέσα στην Άλτι υπήρχε βωμός, όπου γίνονταν θυσίες προς τιμήν του. Σύμφωνα με το μύθο, ο Αλφειός ήταν κυνηγός, που ερωτεύθηκε παράφορα τη Νύμφη της Αχαΐας, Αρέθουσα. Εκείνη, όμως, δεν ανταποκρίθηκε και για να γλυτώσει από την καταδίωξή του, ζήτησε τη βοήθεια της Αρτέμιδας. Η θεά την τύλιξε σε σύννεφο και την έφερε στην Ορτυγία, νησάκι απέναντι από τις Συρακούσες, όπου τη μεταμόρφωσε σε πηγή. Ο Αλφειός περιπλανιόταν απελπισμένος για το χαμένο έρωτά του, μέχρι που τον λυπήθηκε ο Δίας και τον μεταμόρφωσε στο μεγάλο ποταμό της Πελοποννήσου. Τότε διέσχισε το πέλαγος και έφθασε στη Σικελία, όπου και ενώθηκε με τα νερά της «καλλίρροης» Αρέθουσας. Άλλη παραλλαγή του μύθου αναφέρει στη θέση της Αρέθουσας την ίδια την Αρτέμιδα. Ο Αλφειός ήταν το αγαπημένο ποτάμι του Δία. Κατά την αρχαιότητα, τη 19η του μηνός Ελαφιώνος, μετέφεραν τη στάχτη από την εστία του Πρυτανείου στο μεγάλο βωμό του Δία, που υπήρχε στο κέντρο της Άλτεως, την ανακάτευαν μόνο με νερό του Αλφειού και επάλειφαν το βωμό. Η μεγάλη σημασία του ποταμού για την Ολυμπία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο Αλφειός απεικονίζεται στη μία άκρη του ανατολικού αετώματος του ναού του Δία, όπου αποδίδεται ως ξαπλωμένος άνδρας.
http://odysseus.culture.gr/a/5/ga502.jsp?obj_id=12441( Υπουργείο Πολιτισμού)


Είδες Νίκο;Αυτή την ΙΣΤΟΡΙΑ προσπαθούν και εν μέρει το έχουν καταφέρει,να εξαφανίσουν!Αυτή την ίδια την ΥΠΑΡΞΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ...Πόσες φορές το έχουν προσπαθήσει...!!!Κι άλλες τόσες έχουν σπάσει τα μούτρα τους...!!!Όσοι εναπομείναντες Έλληνες υπάρχουν μέσα στις στάχτες των ολοκαυτωμάτων που έχουν προκαλέσει κατά της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΦΥΛΗΣ,του ιδίου ΓΕΝΟΥΣ με τους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ τιμωροί των μωρών και φαύλων απανθρώπων που πρόσκαιρα έχουν κατακτήσει τον ΠΛΑΝΗΤΗ...



Σχετικά άρθρα:

Ο Αλφειός,ο Πύραμος,ο Νείλος!


Η ορεινή Ολυμπία,ο Καλυδώνιος κάπρος και η αποκατάσταση της ιστορίας.


"..τιμάσαις πόρον Αλφεού μετά δώδεκ' Ανάκτων θεών'..."


ΑΛΦΕΙΟΝ ΙΕΡΟΝ ΡΟΟΝ: Από τον Νύκτιμο στον Ροφιά...


Ο Ποσειδώνας και ο Αλφειός!


Η πείνα είναι το καμάρι του κιοτή,του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί...

Με την ACTA καταφέρνουν να μας SOPAσουν

ή αλλιώς...πάρε μια...PIPA και...SOPA...!
To 1908, δεκάδες εταιρίες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών μετακόμισαν από το New Jersey στην περιοχή του Hollywood στην Καλιφόρνια. Απόσταση μεγαλύτερη των 4000 χιλιομέτρων. Οι ιδιοκτήτες των εταιριών αυτών είχαν στο New Jersey συνέχεια προβλήματα με το νόμο και τον εφευρέτη Τόμας Έντισον. Ο Έντισον τους αποκαλούσε “πειρατές”.
Ο εφευρέτης κατείχε εκείνη την περίοδο όλες τις πατέντες και τα πνευματικά δικαιώματα στον εξοπλισμό για την κινηματογράφηση  κινούμενων εικόνων. Απαιτούσε έτσι από όλους τους παραγωγούς να πληρώνουν ποσοστά. Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί χρησιμοποιούσαν “πειρατικές” κινηματογραφικές μηχανές φτιαγμένες επάνω στα πρότυπα των πατεντών του Τ. Έντισον. Δεν είχαν καμία πρόθεση όμως να του δώσουν ούτε ένα σεντ. Έτσι, έφυγαν όσο το δυνατόν μακρύτερα από τον Έντισον και τους ελέγχους.
Τα γεγονότα τους δικαίωσαν. Το 1911, ο Eastman Kodak ιδρυτής της πρόσφατα χρεοκοπημένης εταιρίας και εφευρέτης μεταξύ άλλων του φιλμ σε ρολό, αποχώρησε από την εταιρία – μονοπώλιο του Έντισον και άρχισε να διαθέτει φίλμ σε όλους τους παραγωγούς ταινιών. Λίγα χρόνια αργότερα το μονοπώλιο του Έντισον ακυρώθηκε στην πράξη. Οι εταιρίες αυτές του Hollywood εξελίχθηκαν σε κολοσσούς. MGM, Warner Bros, Paramount Pictures, 21th Century Fox είναι μερικές από αυτές.
Την εβδομάδα που μας πέρασε, κάποιες από τις παραπάνω εταιρίες μαζί με τις επιχειρήσεις της μουσικής βιομηχανίας υπέστησαν μια οδυνηρή ήττα. Προς το παρόν, τα προτεινόμενα στις ΗΠΑ νομοσχέδια SOPA&PIPA (SOPA στα Σουηδικά σημαίνει σκουπίδια) μπαίνουν στον πάγο. “Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη νίκη των πολιτών απέναντι στις εταιρίες” δηλώνει στο Protagon,  ο Σουηδός εμπνευστής και ιδρυτής του Κόμματος των Πειρατών με τις δυο έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, Rick Falkvinge. Ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά για την ελεύθερη διακίνηση αρχείων για μη εμπορική χρήση στο Internet

Ας κάνουμε τον εφιάλτη του Καρατζαφέρη πραγματικότητα !!!


    Βεβαίως και πέτυχε το μνημόνιο...Βεβαίως ο στόχος τους είναι η διάλυση της Ελλάδας...Αλλά,ποιός ενδιαφέρεται;

    Στην πρόσκληση ενότητας για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας επέμεινε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλώντας όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς “να κάνουμε τον εφιάλτη του Καρατζαφέρη πραγματικότητα”.

     Απευθύνθηκε προσωπικά στη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη καθώς είναι οι δύο που αρνούνται επίμονα την ενωτική πρόταση.

    “Η μία μας κατηγορεί για ευρωλιγουρισμό και ο άλλος για αντιευρωπαϊσμό. Τίποτα από τα