13 Μαΐου 2010

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Γράφει ο *Αμφικτύων
Αύριο καταφθάνει ως γνωστόν ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα… για την παράδοση του μισού Αιγαίου. Η άφιξη του συνοδεύεται από την περικύκλωση, περίσφιγξη και απομόνωση των νησιών του Αιγαίου από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις . Προχθές τη νύχτα στο Αιγαίο έγινε χαμός!! Είχαμε σειρά αεροναυτικών επεισοδίων με τις τουρκικές δυνάμεις να συμπεριφέρονται όχι απλώς προκλητικά, αλλά καθαρά επιθετικά, με εγκλωβισμούς ελληνικών μαχητικών και ενός μεταφορικού αεροσκάφους C-130 από ραντάρ τουρκικών φρεγατών (!), αλλά και να παραβιάζουν περισσότερες από 17 φορές τον Ε.Ε.Χ. με ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70 και μαχητικά αεροσκάφη. Την σκυτάλη πήραν χθες το πρωί στις 09.14 τουρκικά μαχητικά F-16 που προχώρησαν σε παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο. Όλα τα επεισόδια, τα σοβαρότερα και περισσότερα εδώ και πολλούς μήνες κρατήθηκαν μυστικά από την κυβέρνηση, προφανώς για να μην «χαλάσει το κλίμα» της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα αύριο Παρασκευή 14/5. Το κλίμα αυτών των συζητήσεων δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως «διπλωματία των κανονιοφόρων» αλλά «επίθεση των κανονιοφόρων» που μεταφέρονται διπλωματικά από το Αιγαίο στην Αθήνα για να κάμψουν τους ψοφοδεείς να υπογράψουν. Φαίνεται ότι περάσαμε και το στάδιο της Συνομοσπονδίας Τουρκίας –Ελλάδος -που οραματίσθηκε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος στην «Οθωμανοκρατία» του Δρ. Νταβούντογλου, που ενστερνίστηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου . Αυτό συμβαίνει και στην Κύπρο με τον «Καταστρόφια», το ίδιο επαναλαμβάνεται στο Αιγαίο και τη Θράκη με την εδώ και χρόνια ενδοτική πολιτική όλων των νενέκων. Αύριο δεν μένει παρά η πλήρης υποταγή στην Άγκυρα και στην νέα Ωραία Πύλη. Η διπλωματία του «ζεϊμπέκικου» του G.A.P και οι «κουμπαριές» του Κωστάκη τώρα αναβαθμίζονται στο «χορό της κοιλιάς» και σε άλλες απαιτήσεις των τούρκων πασάδων και ιμάμηδων από την χρεωκοπημένη «παλλακίδα » των Αθηνών. Ο κ. Ερντογάν έρχεται στα πλαίσια της «συγκυριαρχίας» της Κύπρου , του Αιγαίου και της Θράκης για να την επισφραγίσει και επισήμως. Πληροφορήθηκε ότι εκποιούμε λόγω χρεωκοπίας την εθνική μας κυριαρχία-όπως ομολόγησε ο G.A.P - και έτρεξε κι’ αυτός με υπουργούς και επιχειρηματίες να προλάβει. Ένας γείτονας που δεν αρκείται στις επιθετικές ενέργειες του εξ ανατολών, αλλά σιγοντάρει και τους από βορά επιθετικούς γείτονες :Σκόπια και Αλβανία. Πλήρης δηλαδή περίσφιξη , δι’ ελιγμού τύπου «ιλάγρας» (= τανάλιας ) Και σαν να μην έφθαναν αυτά επιτίθεται και με ανορθόδοξες δυνάμεις στο εσωτερικό μας για να μας διαλύσει εκ των ένδων για να επιβάλει κατοχή με τα συνεχώς αυξανόμενα ισλαμικά κύματα μεταναστών.
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει . Η Ελλάδα δεν είναι προς εκποίησιν. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες . Δεν ανήκει στους χαρτογιακάδες, αμερικανοεβραίους και στους ‘μιδήσαντες’ της διασποράς. Ούτε στους ‘χεσμεντένηδες’ της Μαξίμου. Ανήκει στους προγόνους μας:
1/ Σ’ αυτούς που αντιμετώπισαν γενναία στο Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα τον εξ ανατολών εισβολέα.
2/ Σ’ αυτούς που την απελευθέρωσαν από την πανίσχυρη Οθωμανική αυτοκρατορία , όταν υποστηρίζετο από την Ιερά Συμμαχία
3/ Στους πατέρες και τους παππούδες μας που απελευθερωσαν το Αιγαίο , την Μακεδονία και τη Θράκη από τον τουρκικό ζυγό.
4/ Ανήκει ακόμη σε όλους τους σύγχρονους αγωνιστές του 1940-41, της Εθνικής μας Αντίστασης, της ΕΟΚΑ και όσων έπεσαν ηρωικώς υπέρ της ελευθερίας και της ακεραιότητος της . Ανήκει όμως και στις επερχόμενες γενιές και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να την παραδώσουμε σκλαβωμένη , χωρίς να ρίξουμε μια ντουφεκιά. Η Τουρκία καταλαμβάνει εδάφη με τον φόβο , τον εκβιασμό και τον εξισλαμισμό.
Οι ψοφοδεείς δούλοι βλέπουν την Τουρκία σαν ‘τουρκικό γίγαντα’ και τρέμουν , διότι δεν τον μελέτησαν βαθύτερα. Δεν είναι και τόσο ισχυρός όσο τον φαντάζονται . Στην Κύπρο απέτυχε να δημιουργήσει το κράτος Τ/Κ , διότι το απέρριψε ο Κυπριακός λαός με το σχέδιο Αννάν. Προς τον ισλαμικό κόσμο συναντούν την καχυποψία των Αράβων που υπήρξαν κι’ αυτοί υπόδουλοι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τα παντουρανικά του σχέδια έμειναν όνειρα. Η διαμάχη στρατού-ισλάμ μαίνεται. Το Κουρδικό Κίνημα δεν λέει να κοπάσει. Κι’ αυτή ξοδεύει περισσότερα για να μην διαλυθεί ο πολυεθνικός «μπόγος» Επομένως γιατί φουσκώνουμε το ‘πλαστικό μπαλόνι’; Αυτές τις δύσκολες ώρες έπρεπε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τους Βαλκανικούς γείτονες ( ιδιαιτέρως με τους Σέρβους), τους Αρμένιους, Άραβες και τους Κούρδους. Να κάνουμε ανοίγματα προς τη Ρωσία και Κίνα και να σφυρηλατήσουμε το πανευρωπαϊκό μέτωπο του «ΟΧΙ» στην ένταξη της Τουρκίας , όσο καιρό δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιον και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Επομένως δεν έχουν δικαίωμα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού να προχωρούν στην παράδοση εθνικού εδάφους στον εχθρό. Δεν έχουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό. Κι’ αυτός θύμα είναι όπως και εμείς κάτω από το σάπιο και θολό στρατιωτικο-ισλαμικό και οικονομικό καθεστώς . Και οι δύο χώρες είναι θύματα στα νύχια του Δ.Ν.Τ. Ασφαλώς θα είμαστε διατεθειμένοι να χειροκροτήσουμε την άφιξη του Τούρκου ηγέτη αν συνέβαιναν τα κάτωθι:
1/ Να αποσύρει τα στρατεύματα του Αττίλα από την Κύπρο
2/ Να άρει το “casus beli” και να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και Θράκη
3/ Να διαλύσει την 4ην Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου
4/ Να σεβασθεί το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και το ευρωπαικό κεκτημένο.
5/ Να σεβασθεί τα ανθρώπινα , εθνοτικά και θρησκευτικά δικαιώματα του τουρκικού λαού και των εθνοτήτων της.
6/ Να δώσει αυτοδιάθεση στον Κουρδικό λαό και ν’ απελευθερώσει τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν.
Αν όλα αυτά συμβούν τότε θα είναι καλοδεχούμενος ο Τούρκος ηγέτης. Όσο αυτά εκκρεμούν εμείς οι απλοί πολίτες θα βροντοφωνάξουμε αύριο Παρασκευή 14/5 ώρα 7μ.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος :
ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΣ.
ΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΕ ΛΕΟΝΤΗ.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .
*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
http://amphiktyon.blogspot.com/
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πηγή...

Της αναλήψεως...σήμερα!




Ο Ρωμύλος (λατ. Romulus) και ο Ρέμος (λατ. Romulus) ή Ρώμος ήταν δίδυμα αδέλφια και ήρωες και θεότητες της ρωμαϊκής μυθολογίας. Αναφέρονται ως οι ιδρυτές και πρώτοι βασιλιάδες της Ρώμης. Γυναίκα του Ρωμύλου ήταν η Ερσιλία.
Γεννήθηκαν το 771 π.Χ. πατέρας τους ήταν ο Άρης μητέρα του η εστιάς Ρέα ή Ρέα Συλβία ή Ιλία, κόρη του βασιλιά της Άλβας Λόνγκας, Νουμίτορα. Η Ρέα υποχρεώθηκε να γίνει εστιάδα από τον θείο της, τον Αμούλιο, που σφετερίστηκε το θρόνο της Άλβας και ήθελε να μην μείνει κανένας απόγονος του Νουμίτορα. Αλλά κάποια νύχτα ο Άρης την άφησε έγκυο.
Όταν μαθεύτηκε ότι η Ρέα Συλβία ήταν έγκυος, ο Αμούλιος την έριξε στον Τίβερη επειδή η πράξη της ήταν ανοσιούργημα. Τα δίδυμα μωρά τα παρέδωσε σε κάποιον υπηρέτη του με τη διαταγή να τα σκοτώσει. Αυτός τα λυπήθηκε, τα έβαλε σε μια σκάφη και τα άφησε στο ποτάμι που είχε πλημμυρίσει, αλλά τα προστάτευσε ο Τιβερίνος, η θεότητα του ποταμού. Όταν τα νερά αποσύρθηκαν από τη στεριά, η σκάφη επικάθισε στη ρίζα μιας συκιάς, που ονομάστηκε Ρωμινάλιος ερινεός. Εκεί τα πήραν υπό την προστασία τους τα ιερά ζώα του θεού Άρη, η λύκαινα Λούπα (Lupa) κι ένας δρυοκολάπτης. Η λύκαινα τα θήλαζε σε μια σπηλιά, που ονομάστηκε Λύκαιον, ενώ ο δρυοκολάπτης τους πήγαινε τροφή. Εκεί τα βρήκε ο βοσκός Φαυστύλος και τα πήρε στην καλύβα του όπου τα μεγάλωσαν μαζί με τη γυναίκα του, Άκκα Λαρεντία.

Τα δύο παιδιά μεγάλωσαν σαν βοσκοί στην καλύβα του Φαυστύλου, την οποία αργότερα ταύτισαν με τη σκηνή του Ρωμύλου, που θεωρείται κοιτίδα του βασιλείου της Ρώμης. Έγιναν γενναίοι και πολεμοχαρείς νέοι, έπαιρναν δε μέρος στους μεταξύ των βοσκών καυγάδες παίζοντας ρόλο συμβιβαστικό. Γνώρισαν έτσι τους βοσκούς του έκπτωτου παππού τους Νουμίτορα κι έμαθαν τι είχε συμβεί με τον Αμούλιο. Τον οποίο και εκθρόνισαν, επαναφέροντας στο θρόνο της Άλβας Λόνγκας τον Νουμίτορα.
Ο Νουμίτωρ τους παραχώρησε το μέρος όπου τους βρήκε ο Φαυστύλος και τους μεγάλωσε, για να χτίσουν εκεί μια πόλη. Τα δύο αδέλφια διαφώνησαν για το πού ακριβώς έπρεπε να χτιστεί η πόλη. Επικαλέστηκαν τότε τους οιωνούς, ο μεν Ρωμύλος πάνω στον Παλατίνο Λόφο, ο δε Ρώμος στον Ρεμώριο, που είναι η βορειοδυτική άκρη του Αβεντίνου Λόφου. Στον Ρωμύλο παρουσιάστηκαν 12 γύπες ενώ στον Ρώμο 6. Η Ρώμη λοιπόν θεμελιώθηκε πάνω στον Παλατίνο Λόφο. Όταν χτιζόταν η πόλη, το 754 π.Χ., μάλωσαν και πάλι τα δύο αδέλφια και ο Ρωμύλος σκότωσε τον Ρώμο κι έμεινε μοναδικός βασιλιάς. Αυτό συνέβη στις 21 Απριλίου του 753 π.Χ.
Για να εξασφαλίσει συζύγους στους κατοίκους της νέας πόλης, οργάνωσε μια θρησκευτική γιορτή όπου προσκάλεσε τους κατοίκους των γειτονικών πόλεων των Σαβίνων. Οι Ρωμαίοι άρπαξαν τις γυναίκες τους (βλ. εικόνα)και το αποτέλεσμα ήταν να γίνει πόλεμος με τους Σαβίνους, των οποίων οι γυναίκες μπήκαν στη μέση και χώρισαν τους αντιμαχόμενους. Κατόπιν πολέμησε εναντίον των Φιδήνων και των Ουηίων και τους υπέταξε.

Η ΑΝΑΛΗΨΗ

Αφού βασίλεψε 38 χρόνια (ο Ρωμύλος), σε ηλικία 54 χρονών ενώ βρισκόταν στο Πεδίο του Άρεως επιθεωρόντας τον στρατό του, μέσα σε θύελλα, τον άρπαξε στον ουρανό ο πατέρας του, ο Άρης.

Ήταν 5 Ιουλίου του 717 π.Χ.
Μετά την εξαφάνισή του, λατρεύτηκε ως πολεμική θεότητα με το όνομα Κυρίνος (Quirinus).
Ο Ρωμινάλιος ερινεός, κατά την παράδοση, μεταφέρθηκε από τον οιωνοσκόπο Άττο Νάβιο, όταν ήταν βασιλιάς ο Ταρκύνιος ο πρεσβύτερος, στην εκκλησία της Ρωμαϊκής Αγοράς και τον ταύτιζαν με την περίφημη συκιά Ficus Navia. Ο Ταρκύνιος, αφού νίκησε σε μάχη τους Σαβίνους, αποφάσισε να αλλάξει τη διάταξη του ιππικού που είχε ορίσει ο Ρωμύλος και να προσθέσει καινούργιες μονάδες με το δικό του όνομα. Αλλά ο Άττος Νάβιος του είπε ότι, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε πρώτα να πάρουν την έγκριση των θεών. Ο Ταρκύνιος ειρωνικά τον προκάλεσε «Αν μπορείς, μάντεψε αν αυτό που τώρα σκέπτομαι, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί». Ο Άττος μελέτησε τους οιωνούς και απάντησε ότι μπορεί να γίνει. Τότε ο Ταρκύνιος του είπε: «Η σκέψη μου είναι να κόψεις την πέτρα όπου γίνεται η οιωνοσκοπία με το ξυράφι». Άμ’ έπος, άμ’ έργον, ο Άττος το έκανε. Εκεί ακριβώς στήσανε άγαλμα του Άττου κι έβαλαν και την πέτρα απ’ όπου φύτρωσε η συκιά.
Το Λύκαιο υπήρχε στην κλασική εποχή, ενώ η σκηνή του Ρωμύλου υπήρχε ως βωμός στο Καπιτώλιο μέχρι την εποχή του Αυγούστου. Η οιωνοσκοπική ράβδος του φυλασσόταν ως ιερότατο κειμήλιο από την κουρία των Σαλίων. Επίσης, η παράδοση λέει ότι ο Ρωμύλος διαίρεσε τους Ρωμαίους σε τρεις φυλές, τους Ραμνήνσιους, τους Τιτιήνσιους και τους Λούκερες, ίδρυσε τη Σύγκλητο και την Κουριάτιδα Εκκλησία, οργάνωσε την πελατεία και την οργάνωση του στρατού σε λεγεώνες και εισήγαγε τους πρώτους νόμους της Ρώμης, καθιέρωσε την οιωνοσκοπία και τη λατρεία του Διός Στάτορος και Φερετρίου.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Πηγή...

Καρατζαφέρη κάτσε καλά...- "Προστατέψτε με από τους μπλόγκερς"!!


Το τι προβληματισμό και φόβο έχει προκαλέσει η λειτουργία των μπλόγκς στο παρωχημένο και υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα δεν περιγράφεται.Πολύς λόγος τελευταία για τον έλεγχο των μπλόγκς αφού όλο αυτό το σύστημα είχε συνηθίσει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης με τα παραδοσιακά ΜΜΕ που αντί να ενημερώνουν παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, όταν δεν αποχαυνώνουν τους υπνωτισμένους τηλεθεατές με τα προϊόντα υποκουλτούρας τους.
Τα μπλόγκς λοιπόν δεν μπορούν να ελεγχθούν για τον απλό λόγο ότι δεν έχουν φυσική έδρα.'Ενα ιστολόγιο μπορεί να αναρτά θέματα από ένα ίντερνετ καφέ, εώς από ένα φορητό υπολογιστή στην κορυφή του Ολύμπου!!Σε ένα μπλόγκ μπορεί να γράφει μια ομάδα ατόμων που ο ένας βρίσκεται στην Νότιο Αμερική,ο άλλος στην Ινδία,και ένας τρίτος στην Αλάσκα! Τα υπόλοιπα όλα περί ανωνυμίας και ελέγχου είναι ιστορίες, και απλή τρομοκρατία.
Ο πανικός που έχουν δημιουργήσει αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο παρακάτω βίντεο.Ο κυρ Καρατζαφέρης χάνοντας την ψυχραιμία του αποκαλεί του μπλόγκερς που του χαλάν την μόστρα "δύσκολη πτυχή" και καλεί την κυβέρνηση να  προστατεύσει τον πολιτικό κόσμο!!! Εμάς ποιος θα μας προστατεύσει από τον πολιτικό (υπό)κοσμό;
ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot