13 Σεπτεμβρίου 2009

Πακιστάν: Διαδήλωση των ΚΑΛΑΣ για τον Έλληνα δάσκαλο.

Που τα εδώ μέσα τον ανέφεραν ως “επιχειρηματία”. Αλήθεια είδατε κανέναν να διαδηλώνει για το Μυλωνά ή τον Παναγόπουλο επαγγελματίες διαστρεβλωτές;

Ακούστε προσεκτικά τι λέει ο κ. Λερούνηςκαι θα καταλάβετε γιατί τα εδώ μέσα τον ανέφεραν ως “επιχειρηματία":



Θα μου πεις υπάρχουν και χειρότερα… να τον έλεγαν ειδωλολάτρη!

Η περιγραφή των ενόχων που ακολουθεί από την Ελευθεροτυπία δεν απέχει πολύ από αυτό τον χαρακτηρισμό, αφού ο δάσκαλος απήχθει ως φαίνεται για θρησκευτικούς λόγους ενώ κάποιοι “φωτογραφίζουν” τον τοπικό μουλά. Η ελευθεροτυπία που φημίζεται για την ευαισθησία της στη διδασκαλία του Κορανίου παρουσιάζει μια …ειδυλλιακή εικόνα, όπου οι μουσουλμάνοι διαδηλώνουν μαζί με τους …παγανιστές. Τουλάχιστον ασχολείται με το θέμα όπως πρέπει να κάνουμε όλοι. ΜΟΝΟ σε μας στηρίζεται ο άνθρωπος αφού ως γνωστόν το ΥΠΕΞ ασχολείται με τον …Άνθιμο!


«Φέρτε πίσω τον Ατανάσι μας»
Της ΝΤΙΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ
Στο Τσιτράλ έγινε προχθές μια διαδήλωση, απολύτως ασυνήθιστη για τα δεδομένα αυτής της ήσυχης, απομακρυσμένης βορειοανατολικής επαρχίας του Πακιστάν.
Εκατοντάδες Καλάς, οικογένειες ολόκληρες, άντρες και γυναίκες, κατέβηκαν από τα δυσπρόσιτα βουνά τους και διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, ζητώντας να γυρίσει σώος αμέσως ο 55χρονος Ελληνας δάσκαλος Θανάσης Λερούνης.
Απευθύνθηκαν κυριολεκτικά «κατά παντός υπευθύνου». Απαίτησαν από τους άγνωστους ενόπλους, που απήγαγαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τον Θανάση Λερούνη μέσα από το Καλασαντούρ, το Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς στο χωριό Μπρουν της κοιλάδας Μπαμπουρέτ, μια ορεινή περιοχή με υψόμετρο κάπου 3.000 μέτρα, να τον ελευθερώσουν και να τον αφήσουν να γυρίσει πίσω μαζί τους.
Ο 55χρονος Ελληνας δάσκαλος Θανάσης Λερούνης
Ο Γκουλ Χαμάντ Φαρούκι, Τσιτραλής εθελοντής τοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγράφει στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.groundreport.com, με την οποία συνεργάζεται, και κάτι άλλο, πρωτόφαντο για τα ήθη και της περιοχής και αυτών των ίδιων των Καλάς: πρώτη φορά κατεβαίνουν στην πόλη για διαδήλωση και γυναίκες Καλάς! Και αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η αγάπη και ο σεβασμός που τρέφει ο συγκεκριμένος ολιγομελής (μόλις 4.500 περίπου ψυχές) παγανιστικός λαός στον Ελληνα δάσκαλο, που επί 15 χρόνια ζει και εργάζεται ανάμεσά τους. Λίγοι άνδρες Καλάς κατεβαίνουν για δουλειές στην πόλη, κάποιοι λιγότεροι έχουν απαρνηθεί την πατροπαράδοτη θρησκεία τους και έχουν γίνει μουσουλμάνοι. Γυναίκες Καλάς, όμως, σχεδόν ποτέ δεν βγαίνουν από τα ορεινά χωριά τους.
Μαζί με τους Καλάς συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στο Τσιτράλ και μουσουλμάνοι κάτοικοι της πόλης. Ορισμένοι έχουν γνωριστεί με τον Λερούνη. Συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία Αταλέκ και, με πλακάτ, πανό και συνθήματα ενάντια «στην εμφάνιση της τρομοκρατίας» στην περιοχή τους, πορεύτηκαν έξω από το κυβερνητικό κτίριο. Ομιλητές-αρχηγοί φατριών των Καλάς είχαν υπογραμμίσει τα εξής στις ομιλίες τους: Αν δεν επιστραφεί σώος και αβλαβής μέσα σε ένα τριήμερο ο Λερούνης, οι φάρες των Καλάς θα πάρουν δραστικά μέτρα. Ενα από αυτό, όπως εξετάζουν, είναι να μεταναστεύσουν μαζικά από τα βουνά τους όπου ζουν επί χιλιετίες, για άλλη περιοχή του Πακιστάν ή το εξωτερικό. Ολοι σχεδόν στο Τσιτράλ πιστεύουν πως ο Λερούνης μεταφέρθηκε από τους απαγωγείς του στο Νουρεστάν. *
Από “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”
www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

Πηγή...

Η Κίνα ετοιμάζεται!Εισάκουσε τον...Καρατζαφύρερ!

Μια πρωτοφανής για τα στρατιωτικά δεδομένα άσκηση του Κινεζικού στρατού!Το περίεργο είναι ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να καλύψουν μια απόσταση 1.200 χιλιομέτρων!Συνδυάστε και την κατασκευή ενός τεράστιου δρόμου με κατεύθυνση τη Δύση και έχετε όλο το σκηνικό έτοιμο!

Η αναμονή του Καρα-τζαφέρ για τη...νέα Ανατολή!

[draconian_chinese_laos.jpg]

Φαίνεται ότι οι Κινέζοι εισάκουσαν τις...παρακλήσεις του Καρατζαφύρερ...

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΗ ΚΙΝΑ

Picture 3


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=8650&Itemid=52

Πηγή...

H ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 217/12.9.2009


Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (ανοικτή επιστολή 214 / 23.6.2009 προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά) καταγγείλαμε την απαράδεκτη αντιμετώπιση που είχαν Έλληνες πολίτες τον Ιούνιο του 2009 από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, όταν αιτήθηκαν άδεια να εκφράσουν απλώς τον θρησκευτικό τους σεβασμό στον λατρευτικό αυτόν χώρο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.

H ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. Δεν χρειάστηκε όμως να περάσει πολύς καιρός και η Θεά Νέμεσις έκανε τελικά την υποκρισία των ορθοδόξων θεοκρατών και των παρατρεχάμενών τους να εκτεθεί σε όλο της το μεγαλείο, όταν την 15η Αυγούστου, προσπάθησαν και αυτοί να τελέσουν τα δικά τους θρησκευτικά καθήκοντα στην Τραπεζούντα και συνάντησαν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν μια σύντομη δέηση έξω από ένα μοναστήρι, δεν άφησαν τους προσκυνητές να ανάψουν κεριά, ανάγκασαν ιερείς και μοναχούς να μη φορέσουν τα ράσα τους, η δε Τουρκάλα διευθύντρια του Μουσείου της Σουμελά, Νιλγούν Γιλμαζέρ, συναγωνίστηκε σε όλα την συνάδελφό της κα Δέσποινα Σκορδά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών.

Είναι εκπληκτικά αξιοθαύμαστο ότι αυτό ακριβώς που συνέβη στην Τραπεζούντα ενάντια σε Πόντιους ορθόδοξους χριστιανούς, συνέβη πριν από λίγο και στους Δελφούς ενάντια σε κατά τα πάτρια Έλληνες πολίτες, με μόνη, αλλά σημαντικότατη διαφορά, το ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, οι Έλληνες βρίσκονταν στην πατρίδα τους, ενώ οι Πόντιοι σε ξένο κράτος.

Επίσης, σε αντίθεση με την εν Ελλάδι εκκωφαντική σιωπή τόσο του τότε υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά και των υφισταμένων του, όσο και του συνόλου των ελλαδικών Μ.Μ.Ε. για την απαράδεκτη προσβολή στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών, η «αγανάκτηση» και «πικρία» των ελλαδικών Μ.Μ.Ε. για το... «μαρτυρικό προσκύνημα» στην Τραπεζούντα υπήρξε εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματά τους, ο Πόντιος βουλευτής της ρωσικής «Δούμα» Ιβάν Σαββίδης «κατήγγειλε τις απαγορεύσεις» και ανήγγειλε επίσης ότι αυτές είναι αντίθετες με τους κανόνες που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς θα τις καταγγείλει τόσο στη ρωσική «Δούμα» όσο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου είναι μέλος. Όπως είπε ο κ. Σαββίδης, «οι πιστοί, από όποια θρησκεία και αν προέρχονται, έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τα πιστεύω τους».

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη και προτιθέμεθα να απευθυνθούμε σε αυτόν, κοινοποιώντας του όλα τα σχετικά στοιχεία, ώστε να συμπεριλάβει στην καταγγελία του και την επιβαλλόμενη στους κατά τα πάτρια Έλληνες διαρκή θρησκευτική καταπίεση από το Ελληνικό Κράτος. Παράλληλα (προ)καλούμε όλους τους λαλίστατους υποκριτές Ρωμιούς που εξέφρασαν «αγανάκτηση» για την προσβολή των δικαιωμάτων των ομοθρήσκων τους Ποντίων να πράξουν το ίδιο για την πιο βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων των ομωνύμων τους Ελλήνων που ακολουθούν όχι τα χριστιανικά αλλά τα εθνικά ειωθότα και νομιζόμενα.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

www.ysee.gr

Πηγή...

Ο Χίτλερ,ο Λένιν και το...σκάκι!Περίεργες...φιλίες!

Η κατάντια της ανθρωπότητας!Εδώ και 1700 χρόνια παρατηρείται η συνεχής κατάληψη της εξουσίας σε όλες τις μορφές της από ανθρώπους της ίδιας καταγωγής!Μη εξαιρουμένης της Ελλάδας!

Όταν ο Κομμουνισμός και ο Φασισμός έπαιζαν σκάκι.

Γράφει ο Αλκιμος

Μια παρτίδα σκάκι μεταξύ των βασικών εκφραστών του φασισμού και του κομμουνισμού.
Ένα σκίτσο ηλικίας 100 ετών, που θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο, αποθανατίζει τον Αδόλφο Χίτλερ σε ηλικία 20 ετών να παίζει σκάκι με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό του Βλαντίμιρ Λένιν.
Το περιστατικό αυτό συνέβη στη Βιέννη γύρω στο 1909, όπου ο Χίτλερ εργάζονταν ως περιστασιακός καλλιτέχνης, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στην Σχολή Καλλών Τεχνών, και όπου βρέθηκε για ένα διάστημα και ο Λένιν, κατά την περίοδο που ήταν εξόριστος.
Το συγκεκριμένο σκίτσο έγινε από την εβραία δασκάλα του Χίτλερ, στη Σχολή Καλλών Τεχνών, ονόματι Emma Lowenstramm, και υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την γνησιότητά του. Αρκετά διαφωτιστικό είναι το πρόσφατο άρθρο του βρετανικού Telegraph, εδώ....
Μπορεί να μην έχει βέβαια καμιά ιδιαίτερη πολιτική σημασία η συγκεκριμένη εικόνα καθώς και το περιστατικό που απεικονίζει, μπορεί να αποτελεί όμως, εντούτοις, μια από αυτές τις περίεργες συγκυρίες που διαμορφώνουν τελικά τους ανθρώπους και καθορίζουν το μέλλον.
Όμως, αξιοσημείωτο είναι, ότι οκτώ χρόνια μετά (1917), ο αρχηγός του Β' Ράιχ, ο Κάιζερ Wilhelm II, θα χρηματοδοτήσει την Οκτωβριανή επανάσταση των Μπολσεβίκων, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό DER SPIEGEL (50/2007).
Πόσο τυχαία είναι αυτή η «φιλία» μεταξύ των αρχηγών του Β' και του Γ' Ράιχ, με τον ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης;
Ο καθένας που ενδιαφέρεται για την αλήθεια πίσω από την πολιτική, και τη σημερινή της μετεξέλιξη, ας ψάξει, βάζοντας τα κομμάτια του πάζλ, όμως, στην σωστή τους θέση, διότι η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση καταφέρνουν να καμουφλάρουν την πραγματικότητα, κάνοντας τους πολίτες να ακολουθούν αυτό, που ίσως στην πραγματικότητα μισούν. http://alkimosarchive.wordpress.com/

Πηγή...

Δείτε κια κάποια σχετικά:...
Μαρξισμός-Καπιταλισμός.Συνδέονται;
ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
Το 96% του συνόλου των ΜΜΕ του πλανήτη ανήκει σε 6 εβραϊκές εταιρείες

Δείτε κι αυτό:...

Η οικογένεια Μπους,συνεργάτες με τον Χίτλερ και τους Σοβιετικούς!!!!

Αλλά και αυτό:...

Αν αληθεύουν τα παρακάτω, τότε να ξηλωθούν άμεσα όλοι οι υπάλληλοι εβραικής καταγωγής από τον κρατικό μηχανισμό της Ελλάδας

Ερώτηση δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ:"Κύριε Παπανδρέου θα φορολογείσετε την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.;Παπανδρέου:"Μπεεε" που πάει να πει..."μπααα"!

Στη συνέντευξη που δίνει αυτή την ώρα ο ΓΑΠ,οι ερωτήσεις ξεκίνησαν με πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ.Ανάμεσα στα άλλα περιεχόμενα της ερώτησης ήταν και το αν θα φορολογήσει την χριστιανική ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.
Στην απάντησή του ο ΓΑΠ,άρχισε να τυρβάζει περί άλλων,με τα γνωστά θα...θα...θα.Μάταια περίμενε ο δημοσιογράφος,αλλά και εμείς να ακούσουμε να πει κάτι για την φορολόγηση των κατακτητών της Ελλάδας!Ούτε ένα...κιχ!

Υ.Γ.
Δεύτερη ερώτηση από άλλο δημοσιογράφο για τη φορολόγηση της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε.
Και ο Παπανδρέου απάντησε μεταξύ άλλων ότι...βρίσκεται σε διάλογο μαζί τους και...ελπίζει ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. θα δείξει...κατανόηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η χώρα!
Δηλαδή,να υποθέσουμε ότι θα έρθει σε...διάλογο και με τους φορολογούμενους πολίτες,ώστε να δείξουν κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας κι αν θέλουν να συνεισφέρουν στα βάρη;
Προς τι ο...διάλογος,όταν λέει το αυτονόητο,ότι δηλαδή θα φορολογηθούν...ΟΛΟΙ και ειδικά οι έχοντες και κατέχοντες και μάλιστα αναλογικά;

ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

(Μία καταπληκτική διάλεξη του Καθηγητή Αστροφυσικής Χρίστου Γούδη στις 7 Μαρτίου 2007στην αίθουσα Διαλεκτικής και Θεάτρου του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου)

Ο Χρίστος Γούδης γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, από όπου έλαβε Μάστερ και Διδακτορικό. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο έως το 1979 και στο Ινστιτούτο Αστρονομίας Max Planck της Χαϊδελβέργης έως το 1981. Εξελέγη Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 1981, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Από το 2001 είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής και από το 2003 είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Διετέλεσε επί δύο διετίες Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής. Υπήρξε Ιδρυτής και Διευθυντής Σπουδών του Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου Πειραιώς (1987-1989). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Έχει δημοσιεύσει 80 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά της ειδικότητός του, το σύγγραμμα: «The Orion complex», δώδεκα πανεπιστημιακά συγγράμματα στο πεδίο Αστροφυσικής και Φυσικής και πολλά άλλα έργα.

Γνωρίζει επτά ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλλικά και Ρωσσικά).

Έγραψε πολλά ποιητικά έργα όπως : Μνήμες, Λιγεία, Ίσις, Αλέξανδρος, Ιερή Συνεύρεση, Anahuac, Παλίμψηστο, Η Σελήνη των Νεκρών, Έλληνες, Καινοφανή και Αστερόεντα.

Μετέφρασε, σχολίασε και παρουσίασε δε δίγλωσσες δίτομες εκδόσεις τα μεγαλύτερα ποιητικά έργα το Federico Garcia Lorca, καθώς και ποιήματα Βρετανών ποιητών στο αφιέρωμα «Ποίηση και Αστρονομία». Έχει επίσης συγγράψει τα έργα πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας: «Οδός Ελλήνων» και «Η κουλτούρα της Δεξιάς». Τέλος έχει γράψει πάνω από 200 άρθρο στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Τα σημαντικώτερα σημεία της διαλέξεώς του Χρίστου Γούδη, όπως αυτά έγιναν αντιληπτά από τον γράφοντα, είναι:

  • Από την αρχαιότητα ετέθη το πρόβλημα της υπάρξεως ενός ή πολλών κόσμων στο Σύμπαν. Πολλοί Προσωκρατικοί φιλόσοφοι, αλλά και ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης πιστεύουν στην ύπαρξη ενός μόνον κόσμου. Όμως ο Δημόκριτος βασιζόμενος στην ιδέα ενός απείρου αριθμού ατόμων και του αχανούς κενού, που τα περιβάλλει, οδηγήθηκε στην σκέψη ότι υπάρχουν άπειροι σε πλήθος Κόσμοι, όχι απαραιτήτως ίδιοι με τον δικό μας. Τις διδασκαλίες του Δημοκρίτου ακολούθησε ο Επίκουρος στο έργο του «Περί φύσεως» και ο ρωμαίος ποιητής Λουκρήτιος στο φιλοσοφικό του ποίημα "De rerum natura" (δηλαδή «Περί της φύσεως των πραγμάτων»). Διασώζεται μάλιστα και ο θρύλος ότι ο Μέγας Αλέξανδρος στενοχωρήθηκε πολύ, όταν έμαθε ότι υπάρχουν πολλοί κόσμοι, διότι είχε μάθει από τον Αριστοτέλη, ότι υπήρχε μόνον ένας κόσμος, τον οποίο είχε ήδη σχεδόν κατακτήσει...

Στις ημέρες μας πολλοί επιστήμονες ομιλούν για «Πολυσυμπαντικό Κόσμο», ενώ ορθότερο θα ήταν

να ομιλούν για «Πολυκοσμικό Σύμπαν», δεδομένου ότι η ελληνική λέξη «Σύμπαν» συμπεριλαμβάνει τα πάντα.

  • Ο Σάμιος Μαθηματικός και Αστρονόμος Αρίσταρχος (310-230 π.Χ.) ανατάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα του γεωκεντρισμού, εισάγοντας την θεωρία του Ηλιοκεντρισμού. Ο Αρχιμήδης μάλιστα τονίζει, ότι ο Αρίσταρχος θεωρεί ότι οι απλανείς αστέρες και ο Ήλιος είναι ακίνητοι και η Γη κινείται σε περιφέρεια κύκλου με τον Ήλιο στο κέντρο της τροχιάς. («Αρίσταρχος υποτίθεται, τα μεν απλανέα των άστρων και τον άλιον μένειν ακίνητον, ταν δε γαν περιφέρεσθαι περί τον άλιον κατά κύκλου περιφέρειαν, ος εστιν εν μέσω των δρόμω κείμενος», Αρχιμήδης, τόμος 2, κεφ. 135, στίχοι 11-14). Η θεωρία του Αρίσταρχου ήταν τόσο πρωτοποριακή, που οι άνθρωποι δεν ήταν δυνατόν να την υιοθετήσουν. Έτσι παρέμεινε αφανής σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια. Άλλωστε η αποσιώπησή της βόλευε πολλές καταστάσεις.
  • Ο Κοπέρνικος (1473-1543), ένας σεμνός και αθόρυβος πολωνός υιοθετεί...συνέχεια στην...

Πηγή...

Γιατί εκλογές;

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν και Ανθ' ημών λοιπόν βουλευτής ο κύριος Γουλιμής. Καληνύχτα σας.
Χαρίλαος Τρικούπης

Η Βουλή των Ελλήνων από τότε μέχρι σήμερα πορεύεται συνεχώς πάνω στα ίδια δεδομένα. Άνθρωποι άσχετοι όλοι αυτοί που καταπιάνονται με την πολιτική στην Ελλάδα πιστεύουν την χώρα σαν ιδιοκτησία τους και τον λαό της σαν σκλάβους. Έτσι μπορεί να πει κανείς ότι από τον Τρικούπη μέχρι τον σημερινό πρωθυπουργό τίποτα δεν έχει αλλάξει μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Μάλλον όλα έγιναν χειρότερα.
Ο Χαρίλαος Τρικούπης σε στιγμές απολογισμού του έργου του και της ζωής του ο ίδιος σκεπτόταν ότι μετά από έναν αιώνα όλη αυτή η περίοδος της προσωπικής του κυριαρχίας στον πολιτικό βίο της Ελλάδας θα αναφέρεται στην παγκόσμια ιστορία με λίγες μόνο γραμμές. Και στις γραμμές αυτές το όνομά του ούτε που θα αναφέρεται!
Δεν μπορούσε να φαντασθεί πόσο επίκαιρος είναι σήμερα...
Πηγές:
http://greeksurnames.blogspot.com/2009/02/blog-post_19.html, http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=81704&ct=114&dt=18/08/1996

Το εγκαταλειμμένο τηλεσκόπιο "ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ".

Υ.Γ.Δείτε τη σχετική ανάρτηση!
ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ "ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ"
Χωρίς προσωπικό και ανταλλακτικά

Το πραγματικό πρόσωπο της πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την έρευνα

Μεγάλα λόγια για την έρευνα και την τεχνολογία επιστρατεύει η κυβέρνηση, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ για την προώθηση της προσοδοφόρας έρευνας υπέρ των κεφαλαιοκρατών που θα γεμίζει τα ταμεία των επιχειρήσεων και θα αδειάζει τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια πολιτική που στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, ταυτιζόμενο με το στόχο της Στρατηγικής της Λισαβόνας για την «οικονομία της γνώσης». Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους του δικομματισμού είναι πολλά, ωστόσο ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα προβλήματα λειτουργίας του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου των Βαλκανίων και εξαιρετικά σύγχρονου, του «Αρίσταρχου», που βρίσκεται στο όρος Χελμός, κοντά στα Καλάβρυτα.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χ. Γούδης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «Αρίσταρχος» και την αδιαφορία επίλυσής τους από το αρμόδιο υπουργείο και συνολικά από την κυβέρνηση. Επισημαίνει αρχικά την έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, αλλά και την παντελή έλλειψη «των στοιχειωδών οικονομικών πόρων για την εκ των προτέρων αγορά σειράς ανταλλακτικών, τα οποία θα πρέπει να είναι διαθέσιμα επί τούτου, για την άμεση ανάταξη της όποιας εμφανιζόμενης βλάβης». Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι να προσπαθούν να διορθώσουν τις όποιες βλάβες οι ίδιοι οι ερευνητές, ενώ ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε μία μέρα απαιτεί βδομάδες ή και ένα μήνα, καθώς απαιτείται χρόνος για να εντοπιστεί, να γίνει παραγγελία, να βρεθούν οι πόροι!

Επίσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «παραμένουν σε εκκρεμότητα η συντήρηση και βελτίωση του ιδιαίτερα επικίνδυνου δρόμου των 8 χιλιομέτρων που οδηγεί στο Αστεροσκοπείο Χελμού (σε υψόμετρο 2.340 μέτρων), η περίφραξη και φύλαξη του Αστεροσκοπείου, του οποίου ο θόλος κατέστη πέρυσι στόχος βανδάλων», ενώ εκκρεμούν και ζητήματα διάνοιξης του δρόμου καθώς λόγω της χιονόπτωσης παραμένει αποκλεισμένο για 4 μήνες το χρόνο!

Ολα αυτά τα προβλήματα δεν επιτρέπουν τη διαθεσιμότητα του τηλεσκοπίου στην ερευνητική κοινότητα και την ανταπόκριση στις απαιτήσεις διάθεσής του στο πλαίσιο της ένταξή του στο δίκτυο των μεγάλων ευρωπαϊκών τηλεσκοπίων OPTICON. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου δηλώνει ότι θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από το πρόγραμμα αναφέροντας και τους λόγους, ενώ σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα επανειλημμένα διαβήματά του, μέχρι και στον πρωθυπουργό.

Έρχονται ο ΓΑΠ και η Κούβελα για να επαναφέρουν το..."Ανάν".Περίεργες κινήσεις των άσπονδων φίλων της Κύπρου.

Και ξαφνικά ο ΓΑΠ ξεπέρασε στην..."καταλληλότητα" τον "καταλληλότερο",φυσικά στις..."δημοσκοπήσεις"!Η Κούβελα δεν έχει πρόβλημα...αφού ο "κουρασμένος" την κάνει με ελαφρά...βηματάκια!Έτσι κι αλλιώς,όπως δήλωσε,είναι μεγάλη χαρά να είσαι με τα...παιδιά σου!

Τι συμβαίνει στο Κυπριακό; Οι υπερατλαντικοί “σύμμαχοι” ξαναζεσταίνουν τη “σούπα” Ανάν; Γιατί η νεκρική σιωπή στην Ελλάδα; Τι καταγγέλλει η ΕΔΕΚ…

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΔΕΚ (Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου)
Οι αποκαλύψεις που περιέχονται στα πρακτικά της συνάντησης του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Πάσκο με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία κ. Φράνκ Ουρμπάντσικ συνιστούν μια απαράδεκτη συμπεριφορά αξιωματούχου του Διεθνούς Οργανισμού κατά σαφή παραβίαση των όρων εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η προτροπή Πάσκο για «να ασκήσει η Ε.Ε. πίεση στους Ελληνοκυπρίους», αλλά και η ομολογία του ότι έδωσε εντολή στον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ να ασκήσει έμμεση επιδιαιτησ
ία κατά τρόπο που «οι δύο ηγέτες να νομίζουν ότι διατηρούν την κυριότητα των συνομιλιών», συνιστούν θλιβερή συμπεριφορά και εκτροπή ενός αξιωματούχου του ΟΗΕ, από το ρόλο και την αποστολή του.
Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε έντονες παραστάσεις και διαβήματα προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε επιδιαιτησία και ότι οι αναφορές Πάσκο συνιστούν απαράδεκτη συμπεριφορά για αξιωματούχο του ΟΗΕ.

10 Σεπτέμβρη 2009

* Ο Καραμανλής και η Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελα δεν έχουν να πουν ΤΙΠΟΤΑ. Η δημοκρατική αντιπολίτευση;

Πηγή...

Δείτε και το σχετικό στο http://olympia.gr/

Οι αρχιτέκτονες της “νέας Γιουγκοσλαβίας” ετοιμάζονται για μια “Ελλάδα νέα”

Γιατί να το...κρύψωμεν άλλωστε!Το μέλλον είναι...ορατόν!