13 Σεπτεμβρίου 2009

H ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 217/12.9.2009


Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (ανοικτή επιστολή 214 / 23.6.2009 προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά) καταγγείλαμε την απαράδεκτη αντιμετώπιση που είχαν Έλληνες πολίτες τον Ιούνιο του 2009 από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, όταν αιτήθηκαν άδεια να εκφράσουν απλώς τον θρησκευτικό τους σεβασμό στον λατρευτικό αυτόν χώρο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.

H ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΘΕΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. Δεν χρειάστηκε όμως να περάσει πολύς καιρός και η Θεά Νέμεσις έκανε τελικά την υποκρισία των ορθοδόξων θεοκρατών και των παρατρεχάμενών τους να εκτεθεί σε όλο της το μεγαλείο, όταν την 15η Αυγούστου, προσπάθησαν και αυτοί να τελέσουν τα δικά τους θρησκευτικά καθήκοντα στην Τραπεζούντα και συνάντησαν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν μια σύντομη δέηση έξω από ένα μοναστήρι, δεν άφησαν τους προσκυνητές να ανάψουν κεριά, ανάγκασαν ιερείς και μοναχούς να μη φορέσουν τα ράσα τους, η δε Τουρκάλα διευθύντρια του Μουσείου της Σουμελά, Νιλγούν Γιλμαζέρ, συναγωνίστηκε σε όλα την συνάδελφό της κα Δέσποινα Σκορδά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών.

Είναι εκπληκτικά αξιοθαύμαστο ότι αυτό ακριβώς που συνέβη στην Τραπεζούντα ενάντια σε Πόντιους ορθόδοξους χριστιανούς, συνέβη πριν από λίγο και στους Δελφούς ενάντια σε κατά τα πάτρια Έλληνες πολίτες, με μόνη, αλλά σημαντικότατη διαφορά, το ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, οι Έλληνες βρίσκονταν στην πατρίδα τους, ενώ οι Πόντιοι σε ξένο κράτος.

Επίσης, σε αντίθεση με την εν Ελλάδι εκκωφαντική σιωπή τόσο του τότε υπουργού Πολιτισμού κ. Σαμαρά και των υφισταμένων του, όσο και του συνόλου των ελλαδικών Μ.Μ.Ε. για την απαράδεκτη προσβολή στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών, η «αγανάκτηση» και «πικρία» των ελλαδικών Μ.Μ.Ε. για το... «μαρτυρικό προσκύνημα» στην Τραπεζούντα υπήρξε εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματά τους, ο Πόντιος βουλευτής της ρωσικής «Δούμα» Ιβάν Σαββίδης «κατήγγειλε τις απαγορεύσεις» και ανήγγειλε επίσης ότι αυτές είναι αντίθετες με τους κανόνες που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς θα τις καταγγείλει τόσο στη ρωσική «Δούμα» όσο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου είναι μέλος. Όπως είπε ο κ. Σαββίδης, «οι πιστοί, από όποια θρησκεία και αν προέρχονται, έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τα πιστεύω τους».

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη και προτιθέμεθα να απευθυνθούμε σε αυτόν, κοινοποιώντας του όλα τα σχετικά στοιχεία, ώστε να συμπεριλάβει στην καταγγελία του και την επιβαλλόμενη στους κατά τα πάτρια Έλληνες διαρκή θρησκευτική καταπίεση από το Ελληνικό Κράτος. Παράλληλα (προ)καλούμε όλους τους λαλίστατους υποκριτές Ρωμιούς που εξέφρασαν «αγανάκτηση» για την προσβολή των δικαιωμάτων των ομοθρήσκων τους Ποντίων να πράξουν το ίδιο για την πιο βάναυση προσβολή των δικαιωμάτων των ομωνύμων τους Ελλήνων που ακολουθούν όχι τα χριστιανικά αλλά τα εθνικά ειωθότα και νομιζόμενα.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

www.ysee.gr

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου