21 Νοεμβρίου 2010

Τι έγινε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα;

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΝΑΤΟ» ΣΤΟΝ «ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ Ο.Ε.Α.» - ΟΜΑΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ «ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» – ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΥΓΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Μεταδίδουμε τα εξής χαρμόσυνα νέα ΣΑΡΩΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ως αποτέλεσμα των τελευταίων επίμονων και κοπιωδών προσπαθειών του ιστολογίου «ΕΛΛΗΝ και ΧΑΟΣ» υπέρ της Εθνικής Ελληνικής και υπέρ της Πλανητικής Ασφαλείας.


Αναδημοσίευση άρθρου της φυλλάδας «Μαγνησία» του Βόλου (Προσκείμενης φιλικά προς το «ΠΑΣΟΚ»:
http://www.magnesianews.gr/News/Greece/?EntityID=26982d11-898e-4808-b4a3-41cea5392758

Παράλληλος σχολιασμός του ιστολογίου και του Γιάννη Καραγεωργίου της Ο.Ε.Α. (Ομάδος Ελληνικής Αποκαταστάσεως) – σε παρενθέσεις.


Στη Λισαβόνα ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Γράφει: magnesianews.gr
19/11/2010, 17:50

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα

ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΣ.Η εφημερίδα μας,κυκλοφορεί.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΑΣΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ»

Βούρκωσαν τα μάτια μου από χαρά...,γιατί είναι μια από τις σπάνιες φορές που βλέπω ως απλά μέλη,ανθρώπους μορφωμένους που άλλοτε διεκδικούσαν την πρωτοκαθεδρία...!  Ω!,Έλληνες,της Φυλής Καλάσα,έρρωσθε και τύχη αγαθή!Και εσείς Συνέλληνες που υποστηρίζετε αυτήν την προσπάθεια έχετε τους Θεούς της Ελλάδος αρωγούς!ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ. 

http://greekkalasha.webs.com/index.htm

Καταστατικό θπ.Αριθ. Πρωτ.6142/2009

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΑΣΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ» - Δ.Ε.Ε.Κ.Ι.
INTERNATION EUROPEAN-GREEK KALASHA FOUNDATION - I.E.G.K.F.


Καταστατικό υπ. Αριθ. Πρωτ. 6142/2009


Δ.Ε.Ε.Κ.Ι.
Καντακουζηνού 10, Τ.Κ. 10677, Αθήνα
Τηλ & Fax: 210-3305168
Πληροφορίες:
YASIR BAZIK
Mob: 6945 71 73 70
Email: rajbazik@yahoo.com
Αριθ. Πρωτ. 001/Α
Αθήνα 17/03/2009


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥMBOYΛIO

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Yasir Bazik s/o Sana Muhammad
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Musa Shahid Din s/o Noor Shahid Din
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Taj Khan s/o Azmat Ullah
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Azmat Gul s/o Abdul Kalek
ΤΑΜΙΑΣ: Taleem Khan s/o Miazar


ΜΕΛΗ
GEORGE VLADUTESCU Ex- minister of culture, President of Romania Academy, Acad. Prof. Univ. dr. Docent Faculty of Philosophy University of Bucharest.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥ Ομότιμη Καθηγήτρια Γενετικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΑΡΡΑΣ Professor of Neurology (Pediatrics) Harvard Medical School Children's Hospital, Boston.
ΜΑΡΙΑ ΚΙΝΑΛΗ MD, MRC Senior Clinical Research University College London, Institute of Child Health.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ Διεθνολόγος.
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ του Δημητρίου, Καθηγήτρια Καλών τεχνών.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ του Γρηγορίου, συγγραφέας.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΑΜΗΣ του Κωνσταντίνου, Σκηνοθέτης.

To «ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΑΣΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ» -Δ.Ε.Ε.Κ.Ι. έχει την...

Τα γαλλικά κρασιά είναι…ελληνικά!

Καλά...κρασιά ή επί το σωστόν,δηλαδή,το ελληνικόν...ευ οίνοι!
Επανειλημμένα ο ελληνιστής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ Πωλ Κάρτλετζ έχει προκαλέσει συζητήσεις με τις αντισυμβατικές απόψεις του. Στο νέο βιβλίο του υποστηρίζει τώρα την ελληνική καταγωγή του γαλλικού κρασιού.
Πολλά εκόμισαν οι αρχαίοι Έλληνες, τη δημοκρατία και την ποίηση, τη φιλοσοφία και την τραγωδία, την ιστορία και την κωμωδία. Κι ακόμα περισσότερα. Αυτοί οι μακρινοί, πιεστικοί για μας πρόγονοι, για μας τους απογόνους με τις μηδαμινές επιδόσεις, εκόμισαν και τον οίνο. Όχι απλά έφτιαχναν κρασί και το έπιναν, αλλά μεταλαμπάδευσαν το πνεύμα του και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μάλιστα, αυτό αποφαίνεται η ιστορική έρευνα των ημερών μας, ότι ένα καλό γαλλικό κρασί Côtes-du-Rhône ανάγεται στις αμπελουργικές και οινοποιητικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων που τον έκτο αιώνα προ Χριστού είχαν αποικήσει τη Νότια Γαλλία.
Εν αρχή ην το ελληνικό κρασί και όχι το ρωμαϊκό ή το ετρουσκικό, όπως ετόλμησαν να υποστηρίξουν άλλοι επιπόλαιοι ιστορικοί. Το ορθό κάπου μέσα μας το ξέραμε, το νιώθαμε, ήταν θέμα χρόνου να φθάσουμε στο…
quod erat demonstrandum ή καλύτερα στο όπερ έδει δείξαι…

Οι Έλληνες στον Ροδανό
Τις έσχατες αποδείξεις κομίζει ο πολύς Paul Cartledge, καθηγητής ελληνικού πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, στο νέο βιβλίο του που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα με τίτλο Αρχαία Ελλάδα: Η ιστορία ένδεκα πόλεων. Από προδημοσίευση αλιεύουμε τα περί οίνου. Περιληπτικά λοιπόν: Οι αρχαίοι Φωκείς έφθασαν στις εκβολές του Ροδανού ποταμού κι εκεί ίδρυσαν τη Μασσαλία. Το ποτάμι στη συνέχεια ήταν η εμπορική οδός, μέσω της οποίας οι αμφορείς με τον ζυμωμένο μούστο, αυτό το πρωτόγνωρο ποτό, έφθασε στα τραπέζια των διάφορων κελτικών φύλων. Και τους άρεσε πολύ. Για να διατηρήσουν οι Έλληνες την αποικία τους στις εκβολές του Ροδανού έπρεπε κάπως να εντάξουν στο σχέδιο και τους Κέλτες της γύρω περιοχής, της Λιγυρίας. Άρχισαν λοιπόν να παντρεύονται ντόπιες και έτσι μέσω των μικτών γάμων άρχισαν να περνούν στην άλλη πλευρά και οι γνώσεις της καθημερινότητας, για παράδειγμα πως φτιάχνει κανείς κρασί. Από εκείνη την εποχή μας διασώζονται πολλά τεκμήρια αυτής της ελληνικής παραγωγής κρασιού. Ίχνη ετρουσκικού κρασιού δεν βρέθηκαν, ενώ τα στοιχεία για τη ρωμαϊκή παραγωγή είναι πολύ νεώτερα.

Ο ρους της ιστορίας Από εκεί λοιπόν, από την αρχαία Μασσαλία και τους Έλληνες εποίκους της, ξεκίνησε το κρασί κατά τον καθηγητή Κάρτλετζ την ακάθεκτη πορεία του και την άλωση του κόσμου όλου ανά τους αιώνες. Και τώρα που το ευκόλως εννοούμενο αποδείχθηκε, τι κερδίζουμε εμείς οι νεώτεροι Έλληνες, γινόμαστε πλουσιότεροι ή φτωχότεροι, εμείς που πασχίζουμε να εξαγάγουμε το σημερινό καλό κρασί μας, αλλά στις ευρωπαϊκές αγορές νομίζουν πως ξέρουμε μόνο να κάνουμε μαυροδάφνη και ρετσίνα; Και μας υποδεικνύουν τα άριστα γαλλικά κρασιά; Κάτι δεν πήγε καλά φαίνεται στους αιώνες που διέρρευσαν από την ίδρυση της Μασσαλίας μέχρι σήμερα, κάποιος νέος καταμερισμός της διεθνούς εργασίας θα συνέβη πίσω από την πλάτη μας, κάποιοι θρασείς βρήκαν ευκαιρία και κατοχύρωσαν στις συνειδήσεις τον τίτλο «γαλλικό κρασί» για το ωραίο μπρούσκο των δικών μας Φωκέων, των παππούδων και των γιαγιάδων μας με άλλα λόγια. Κάτι δεν πήγε καλά με τον ρου της ιστορίας! Ευτυχώς που υπάρχουν έγκριτοι ιστορικοί και αποκαλύπτουν τους σφετεριστάς!
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Κρασοπατήρ
Περίοπας
Ολυμπία

Σχετικό θέμα: Είναι τα φημισμένα γαλλικά κρασιά ελληνικής προέλευσης;