19 Ιουλίου 2009

Όλα τα έχει η..."μαριωρή",ό φερετζές της λείπει!

Χάνουμε σε όλα και κάναμε σημαία την...θεολογική Σχολή Χάλκης
Με τις εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και πιθανό καυτό καλοκαίρι, τις έρευνές της μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, το μειονοτικό που θέτει η Τουρκία στην Θράκη, την παραχώρηση στα Σκόπια του ονόματος ''βόρεια Μακεδονία'', Κυπριακό κλπ, οι ''λομπίστες'' μας στις ΗΠΑ, έβαλαν στόχο την...επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης και κουβέντα γιά τα υπόλοιπα. Στην Ουάσιγκτον, μας θεωρούσαν και μας θεωρούν -με το δίκιο τους- γραφικούς και ανόητους. Φυσική εξέλιξη, αφού οι νεόπλουτοι Αμερικανοέλληνες, ''άρχοντες'' σφογγοκωλάριοι του πατριαρχείου, ΣΑΕριτζήδες και λοιποί ελλαδέμποροι, σε αγαστή συνεργασία με την ''φιλελληνική'' εκκλησία μας στις ΗΠΑ, ασχολούνται με τα ''εθνικά μας θέματα'', προσφέροντας μεγάλες υπηρεσίες στην...αμερικανική κυβέρνηση, με την ενθάρρυνση των διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών.

Τα "χοιρίδια" που κατασκεύασαν την γρίπη των χοίρων για το κέρδος και όχι μόνο!

Πάψτε να ακούτε τις Κασσάνδρες!Δεν υπάρχει καμμία πανδημία!
Η κοινή γρίπη κάθε χρόνο προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους μόνο στην Ελλάδα!
Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάποια σκόρπια περιστατικά και μάλιστα περιέργως κανείς μας δεν είδε κάποιον διπλανό του να φταρνίζεται!
Όλα είναι κατασκευασμένα!Μόνος στόχος το κέρδος από την πώληση του προκατασκευασμένου εμβολίου!
Α,και η ζομπιοποίηση όσων περισσότερων ανθρώπων επί Γης!

Γρίπη των χοίρων: Πραγματική απειλή ή κατασκευασμένος ιός, πανδημία απληστίας-κέρδους;


Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα. Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.

Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!! Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.

Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως. Μισό εκατομμύριο έναντι 25.

Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.
pigΗ διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.

Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.

Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.
Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo. Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.

Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;

Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche:
- Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.

Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, υπουργό Αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα. Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

18 Ιουλίου 2009
Πηγή...

Κάτι αρχίζει να κινείται...Κάτι νέο έρχεται στα πολιτικά!

http://deltio11.blogspot.com/2009/07/blog-post_2540.html
ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ... ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ... ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ! ! !
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΟΥ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

1. ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΘΗΚΕ.
Κι αυτό είναι το καινούριο, το πραγματικά ελπιδοφόρο στις νέες συνθήκες.
Κι αυτή η χειραφέτηση κρύβει μέσα της μια δυναμική που τρομάζει το πολιτικό σύστημα.
Είναι ο καταλύτης που μπορεί να επιδράσει αποφασιστικά στην ανακοπή αυτής της ξέφρενης πορείας καθόδου.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/07/blog-post_8801.html

Είναι ίσως μια ξεχωριστή - ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ - ευκαιρία που δίνει η ιστορία σ αυτόν τον τόπο, και σαν τέτοια οφείλουμε ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων επιστρατεύτηκαν για να «επανατοποθετήσουν» τους χειραφετημένους ψηφοφόρους στο μαντρί, επιστρατεύοντας τα όνειρα για το «βόλεμα των δικών μας παιδιών» ή το φιλότιμο για μια αξιοπρεπή ήττα των υπόλοιπων.

Αυτό το χειραφετημένο εκλογικό σώμα, έχει δύναμη. Μια δύναμη που την φοβούνται. Μια δύναμη που οφείλουμε να μη την εγκαταλείψουμε να εκφυλιστεί στην απογοήτευση και στην απάθεια. Γιατί αυτό το έγκλημα δε θα το συγχωρήσει από κανέναν η ιστορία.

Τώρα είναι η ώρα ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ, και ν ανοίξει το δρόμο για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.


2. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.
Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του, έχει απογυμνωθεί από τα περιττά φτιασιδώματα και δείχνει καθημερινά στην Ελληνική κοινωνία το πραγματικό τερατόμορφο πρόσωπό του.

Εχει καταστεί ένα πληγωμένο θεριό, που στην προσπάθειά του να κρατηθεί «στη ζωή» επιστρατεύει τα πιο αηδιαστικά και επικίνδυνα προσόντα του.

- Η διαφθορά και η σήψη έχει φωλιάσει παντού.

- Η Ελλάδα ξεπουλιέται και δεν τηρούνται πλέον ούτε τα απαραίτητα προσχήματα.

- Η κοινωνία βιάζεται από τις ορδές των ανεξέλεγκτων λαθρομεταναστών.

- Η κορυφαία του ευθύνη για τους ενδοτικούς χειρισμούς περί τα εθνικά ζητήματα, θα φέρει μαύρες μέρες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

- Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση στην τσέπη τους και την αξιοπρέπειά τους, με στόχο να καταστούν ανίκανοι να ξανασηκώσουν κεφάλι.

- Οι υποτιθέμενοι «αντιπολιτευτές» αρκούνται σε μια κούφια και αφυδατωμένη συνθηματολογία - απαραίτητη για το σύστημα - η οποία προσδίδει επίφαση νομιμότητας στην αποδιάρθρωση των πάντων.

Ηρθε η ώρα ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ και ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ.

ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ - ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ...

Κι αυτό γιατί, το αυριανό πολιτικό τοπίο, θα το συνθέτει μια εξαιρετικά δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία θα προσδιορίζουν περιοριστικά οι παρακάτω 8 διαπιστώσεις:

1. Εθνικά αποδυναμωμένη Ελλάδα. Με μηδενικές αντιστάσεις αφού στα κορυφαία ζητήματα τα πάντα θα έχουν κριθεί - εκχωρηθεί από μια πολιτική ηγεσία εναρμονισμένη με εξωθεσμικούς σχεδιασμούς και τις νεοταξικές επιδιώξεις.

2. Εθνικά εκτεθειμένη Ελλάδα. Σε μια Βαλκανική που θα επανακαθορίζει «τον εαυτό της» έτσι όπως η Νεά Τάξη σχεδίασε, μέσα σ ένα επικίνδυνο και πολλά δεινά υποσχόμενο γεωπολιτικό σκηνικό.

3. Τσακισμένες παραγωγικές δυνάμεις. Πνιγμένες σ ένα πλέγμα αντιαναπτυξιακών θεσμών, αφανισμένες από την άδικη φορολογική λεηλασία, ανήμπορες να στηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή και με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, που θα καταπίνουν στο διάβα τους τις ζωές και τα όνειρα.

4. Αφελληνισμένη και σε πρότυπα γενιτσαρισμού προσανατολισμένη παιδεία. Μια παιδεία που δε θα διαπλάθει τον αυριανό Έλληνα πολίτη, αλλά μια αναλώσιμη «προσωπικότητα» ευάλωτη και προσαρμοσμένη στους επικίνδυνους Νεοταξικούς σχεδιασμούς.

5. Εθνικά αποδομημένη ελληνική κοινωνία. Καταποντισμένη στις επικίνδυνες λογικές του πολυπολιτισμού, χωρίς υπόσταση, χωρίς ταυτότητα, χωρίς σαφή αντιστοίχιση με την ιστορία της και τη γεωπολιτική της παρουσία στο χώρο.

6. Αποδιαρθρωμένη κοινωνική πολιτική. Με ρόλους που δε θα είναι διακριτοί και με μηδενικές προσδοκίες για προσφορά και στήριξη από ένα κράτος - δυνάστη.

7. Ελλάδα τοποθετημένη στο «μάτι του κυκλώνα» των ευρύτερων ανακατατάξεων που επιμελώς σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή, εν όψει εξελίξεων που προδιαγράφονται ιδιαίτερα δυσοίωνες για το μέλλον.

8. Πρωτόγνωρα κοινωνικά πρότυπα. Εχθρικό κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Βιομηχανοποίηση συνειδήσεων. Δραματική αλλοίωση του τρόπου ζωής. Κοινωνική αποξένωση. Καθολική ρήξη στις σχέσεις του κράτους με τον πολίτη. Κοινωνικός παροπλισμός και μόνο τα επιλεγμένα και προστατευόμενα τζάκια - δυνάστες θα διαφεντεύουν το «μέλλον» αυτού του τόπου.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ επικίνδυνη ΠΟΡΕΙΑ εκφυλισμού, κοινωνικού και εθνικού αποχρωματισμού, εθνομηδενισμού, ενδοτισμού και απόλυτης αποσάρθρωσης, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.

3. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ???
Φυσικά και όχι.
Στο επίπεδο της ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ και της ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ, η διαπίστωση δεν είναι καινούρια.
Όμως η διαπίστωση - ανεξάρτητα από το βαθμό ικανότητας που έχει κανείς να την αποκωδικοποιεί - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ.

Παραμένει ΑΝΤΙΘΕΣΗ και εκεί ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ. Στα ΑΔΙΕΞΟΔΑ και στην ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της.

Και η αντίθεση...

- Δεν πείθει από μόνη της.

- Δεν κατευθύνει τη δράση.

- Δεν επεξεργάζεται την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι αλλαγές.

- Δεν προσδιορίζει τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα τις στηρίξουν.

- Δε φωτίζει την προοπτική.

- Δεν δείχνει το διαφορετικό δρόμο.

- Δεν αναδεικνύει το ρεαλισμό.

- Κατατρώγεται με στείρα και άγονη συνθηματολογία.

Με δυο λόγια...

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ από μόνη της, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ, και ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ τη δράση του Ελληνικού λαού και να τον ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται σε βάρος του.

Κι αυτό γιατί η αντίθεση από μόνη της...

- είναι ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΣ.

- είναι ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ.

- ΔΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ τα προβλήματα, τη φύση τους και τις αιτίες που τα γεννούν.

- δεν καταδεικνύει ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

- ΔΕ ΦΩΤΙΖΕΙ με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ της επίλυσής
τους.

- ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ για το ρεαλισμό της πρότασης την οποία άλλωστε ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ,

Αφού ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το μέλλον.

Γι αυτό και ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ.

Γι αυτό και ΔΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ.

Γι αυτό και ΑΡΚΕΣΤΗΚΕ να κάνει απλώς με τρόπο ευγενικό, ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ της.

4. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Γι αυτό και η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ του Ελληνικού λαού, ήταν μια ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ που όμως ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ αλλά ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ για μια διαφορετική πορεία.

Γι αυτό και ο Ελληνικός λαός τον Ιούνη, ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ αλλά ΔΕΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ μια νέα πρόταση. Γιατί απλά η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ.. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

Η ώρα να ΚΕΡΔΗΘΕΙ η ψυχή αυτού του λαού, σ έναν κοινό αγώνα που θα φτάσει ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Η ώρα ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΟΣ και ν αποδείξει πως διαθέτει ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τον ενδοτισμό, την κοινωνική και πολιτική αποσάρθρωση καθώς και τα σχέδια της Νέας Τάξης στο σύνολό τους.

Η ώρα που αυτός ο λαός ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ σε μια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ αποφασισμένη να φτάσει ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, χωρίς ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥΣ, χωρίς ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΥΣ, αλλά με ΣΑΦΗ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ και ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ .

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Η αβάστακτη ηλιθιότητα των "σιδερένιων ανθρώπων"...

Η σκουριά των σιδερένιων ανθρώπων

ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΏΝ

ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΏΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ

και τα Πέτρινα ψεύτικα λόγια τα "μεγάλα" και "παραδεισένια" των Μελάνθιων Φαύλων αρχιδούλων

παρά τω κυρίω ...; του κυρίου τους ...;των κυριών τους.

.

Το "σιδηρούν γένος" και η ανυπόφορη πλέον σκουριά του.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Πλημμυρίδα τα γεγονότα πλήττουν την διάνοιά μας και το συναισθηματικό μας κέντρο· συμπτώματα μιας εποχής που φεύγει, μιας μαύρης από ηθική σκουριά εποχής!

Σύμφωνα με την επιστήμη της Αστρονομίας, πέρισυ ο Άρης είχε πλησιάσει στο μέγιστο την Γη κι αυτό συμβαίνει κάθε 17 περίπου χρόνια. Ο Άρης συνοδεύεται από δύο ταχύτατους δορυφόρους, τον Φόβο και τον Δείμο (=Τρόμο) ...; Ακόμα βιώνουμε και υφιστάμεθα τις συνέπειες του ακραίου πλησιάσματός τους: την Φοβο-κρατία και, κυρίως, την Δειμο/Τρομο-κρατία!

Ο Άρης, όμως, εξακολουθεί να επηρεάζει την ζωή πάνω στον Πλανήτη μας και μέσω ενός άλλου, ευρύτερου Κύκλου ...; Σύμφωνα με τον αρχαίο μυστηριακό κανόνα διαδοχής των Πλανητών, τον οποίο εν μέρει μόνον αποκαλύπτει η Ελληνική Μυθολογία - Ιερά Παράδοσις των Ελλήνων, ο Κρόνος "εκθρόνισε" τον Ουρανό, εν συνεχεία αυτός "εκθρονίστηκε" από τον Δία ...; Υπήρχε η προφητεία ότι και αυτός θα "εκθρονιστει" από ένα από τα παιδιά του, καθώς ο κύκλος των διαδοχών είναι αέναος και υπόκειται στην Κοσμική Ανάγκη ...;

Ο νέος κυρίαρχος ήταν, καθώς φαίνεται, ο Άρης, ο οποίος επικράτησε κυριολεκτικά "διά πυρός και σιδήρου" (σύμβολά του εξάλλου είναι το πυρ και ο σίδηρος), ισοπεδώνοντας κάθε τι που ανήκε ή θύμιζε την προηγούμενη "Βασιλεία". Το οξύμωρο είναι ότι αυτή η βίαιη, καταστρεπτική μετάβαση έγινε εν ονόματι της "αγάπης"! Αλλά αυτή η γλυκειά λέξη, λειτούργησε μάλλον παραπλανητικά. Η αναζήτηση δημιουργικής εταιρικής σύζευξης εκτραχύνθηκε σε φαινόμενα Μοναχισμού, Ευνουχισμού, κλπ.-και γενικώς φαινόμενα καταπίεσης-κακοποίησης της ερωτικής ορμής- καθώς σκεπάστηκε απο τις ισχυρές επιδράσεις του άρειου Φόβου. Πράγματι, ο Άρης έκανε θριαμβευτικά την είσοδό του διά του Φόβου και φαίνεται πως θα κλείσει την αυλαία διά του Τρόμου (Δείμου) ...;

Ωστόσο, το θεϊκό σχέδιο ήταν και είναι καταγεγραμμένο στην Μυθολογία μας: Η Γη μας βρίσκεται μεταξύ Άρεως και Αφροδίτης. Η μεταξύ τους σύζευξη γεννά την πανέμορφη κόρη Αρμονία... Η Γή μας, δηλαδή, είναι προορισμένη να ισορροπεί τις αντίθετες, αλλά συμπληρωματικές, αυτές "άρρενες" και "θήλειες" Κοσμικές Δυνάμεις, γεννώντας την Αρμονία! Ας την βοηθήσουμε, υλοποιώντας το μέγα αυτό Ζητούμενο της Άρειας Κυριαρχίας. Της το οφείλουμε!

Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε με κομμένη την ανάσα τούς εντυπωσιακούς ακροβατισμούς του Τρόμου, και θα τρομάζουμε ακόμα περισσότερο αντιλαμβανόμενοι ότι αποτελούμε μέρος τού Προγράμματος ...;

Όμως, Ανάγκα και θεοί πείθονται ...; Ο βίαιος αυτός κύκλος, που δεν κατάφερε να βρεί τις ισορροπίες του, επισωρεύοντας αμέτρητους πολέμους, δεινά και καταστροφές στην Ανθρωπότητα, αμείλικτα θα κλείσει ...;

Ήδη από καιρό, εμείς οι Έλληνες, απεγκλωβιζόμενοι από τα τρομακτικά και εν πολλοίς τεχνητά αδιέξοδα της σύγχρονης εποχής, βιώνουμε και φέρνουμε τα σημάδια μιας αυγής ...; Ένας νέος Ήλιος θα ανατείλει και ήδη αναζητά μαθητευόμενους ήρωες να τον ακολουθήσουν ...;

Ένα νέο Γένος Ηρώων καλείται να επανασυνδέσει την πάσχουσα Ανθρωπότητα με τα ανώτερα Πεπρωμένα της ...; Έργω και Λόγω Ιερώ, αντισταθήτε στους επιθανάτιους παροξυσμούς τού "σιδηρού γένους" και στην ανυπόφορη πλέον σκουριά του!

από την ιστοσελίδα ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟΝ

.

Ας Αναζητήσουμε την ΑΡΜΟΝΙΑ!

Ας Διερευνήσουμε τις ρίζες του ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ μας!

Ας Θυμηθούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ας Διαλογιστούμε τον ΠΥΡΗΝΑ μας!

Ας Ατενίσουμε τον ΉΛΙΟ θαρρετά και όρθια!

Χωρίς ...; "Κυρίους" εντολοδόχους μεσολαβητές

και επικαρπωτές μιζαζοφόρους μεσάζοντες!

Ζητούνται μαθητευόμενοι Ήρωες

σε ένα ΑΛΚΙΝΟΟ δρόμο μιας ΑΡΕΤΗΣ!

Antonio_Pollaiuolo_002

Δική μας πηγή...

A Cosmic Call to Nearby Stars...!

Astronomy Picture of the Day

Discover the cosmos! Each day a different image or photograph of our fascinating universe is featured, along with a brief explanation written by a professional astronomer. 2009 July 12

A Cosmic Call to Nearby Stars
Credit & Copyright: Yuvan Dutil & Stephane Dumas

Ω!,λα,λα!
Καλά,αφού είμαστε...μόνοι μας,σε ποιούς το στέλνουν;Άραγε τι να γράφουν οι...συγγραφείς!


Στο κέντρο των φωτογραφιών βρίσκεται ο Ήλιος,πίσω από τον δίσκο του SOHO που κρατιέται από έναν βραχίονα( η λοξή σκιά-ακτίνα στην αριστερή πλευρά).Ο άσπρος κύκλος οριοθετεί τη διάμετρο του Ήλιου.Στην κάτω φωτογραφία,αμέσως κάτω από τον Ήλιο είναι ή ο πλανήτης ΖΕΥΣ ή ο ΚΡΟΝΟΣ.

Program μείωσης του πληθυσμού της Γης με βιολογική εξόντωση, θάνατο υπό ελεγχόμενη διαδικασία !!!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩN ΕΙΔΗΣΕΩΝ apo to makelio ...
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ''ΝΟΗΜΑ''
ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ !!!

ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΑΣ ....

http://www.prisonplanet.com/articles/april2006/030406massculling.htm
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ http://makelio.blogspot.com/2009/07/program.html
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ Ο Δρ Θάνατος & η θρησκεία της Γενοκτονίας
ΚΑΙ ΑΥΤΟ O Eπιστημονικά «εγκεκριμένος» Έμπολα

Πηγή...

Καλά..."μπάνια"....

Τα τούρκικα "ταπιά" και τα υπόδουλα "ελληνικά παπιά"!

Όταν το "κράτος" της Ελλάδας δεν δέχεται ως επίσημα τα "ταπιά",γιατί δεν έχουν την...υπογραφή του Σουλτάνου,παραδέχεται την υποτέλειά του στην Οθωμανική αυτοκρατορία και κατ' επέκταση στους πραγματικούς κατακτητές του,που δεν είναι άλλοι από τους μελανιφορούντες ρασοφόρους!Δηλαδή,αν τα "ταπιά" είχαν τη...βούλα του κάθε Σουλτάνου,θα ήταν...έγκυρα!

Με αυτό το σκεπτικό της αναδρομικής ισχύος αποδεικτικών "ιδιοκτησίας",μπορούν κάλλιστα κάποιοι μελλοντικοί Έλληνες ηγέτες,να απαιτήσουν την ιδιοκτησία όλης της Ελληνικής Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!Καλό έτσι;

«ΑΫΛΟΙ» ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΙΣ ΝΗΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Τα «ταπιά» που έκαναν φτερά

Απροσδόκητη τροπή παίρνει η υπόθεση με τους αμφισβητούμενους τίτλους ιδιοκτησίας των εκτάσεων στην περιοχή Νηές της Μαγνησίας, τις οποίες πούλησε η Μητρόπολη Δημητριάδος σε ιδιώτες επενδυτές, ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα διεξαχθούν στην περιοχή: Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο επικαλέστηκαν ως πηγή προέλευσης των τίτλων κυριότητας οι εκπρόσωποι της Μητρόπολης, διαψεύδει κάθε σχέση με την υπόθεση.

Η περιοχή των Νηών στη Μαγνησία. Η περιοχή των Νηών στη Μαγνησία. Το δημοσίευμα του «Ιού» της περασμένης Κυριακής («Από τα χρυσόβουλα στα ταπιά») έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή με αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και Γρηγόρης Νιώτης προς τα υπουργεία Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Μέσα σε είκοσι μέρες τα υπουργεία οφείλουν να απαντήσουν στο ρεπορτάζ.

Το προξενείο

Είχαμε επισημάνει από την περασμένη Κυριακή ότι η χρησιμοποίηση του τουρκικού προξενείου σε ένα τέτοιο ζήτημα φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θέλοντας και μη αναμειγνύεται στην υπόθεση, εφόσον δύο συγγενικά της πρόσωπα έχουν άμεση σχέση με την εξέλιξη αυτής της επένδυσης: ο αδελφός της νύφης της Μίλτος Καμπουρίδης ως επενδυτής και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων.

Αλλά και η ίδια η κυρία Μπακογιάννη έχει πάρει ενεργό μέρος στη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγνώνων και τιμήθηκε γι' αυτή της την προσφορά από τους δήμους Βόλου και Λάρισας.

Ο τελευταίος «λαγός» που έβγαλε από το μανίκι της η πλευρά της Μητρόπολης ήταν η ύπαρξη κάποιων οθωμανικών τίτλων ιδιοκτησίας, οι οποίοι «βρέθηκαν στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής» («Θεσσαλία», 7/7/09). «Το θέμα κλείνει οριστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας», δηλώνει στην ίδια εφημερίδα της περιοχής ο νομικός εκπρόσωπος της Μητρόπολης κ. Μιχάλης Βασιλικός. Και συμπληρώνει: «Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου αποδεικνύεται ότι η Εκκλησία αγόρασε την έκταση στις Νηές, με τίτλους που συντάχθηκαν απολύτως νόμιμα κατά το τότε καθεστώς. Οι τίτλοι δεν αμφισβητούνται και αναγνωρίστηκαν απόλυτα από το ελληνικό κράτος. Για μας κλείνει το θέμα οριστικά».

O Φαρούκ Καντούμι, ιστορικός ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης…







…έδωσε στη δημοσιότητα ντοκουμέντα για τη δολοφονία του Γιάσερ Αραφάτ και τη συμμετοχή σ
τη συνομωσία του Μαχμούντ Αμπάς.
Σημαντικές εξελίξεις στο Μέση Ανατολή μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Φαρούκ Αλ-Καντούμι -τελευταίος εν ζωή του ιδρυτικού πυρήνα της Φατάχ και Γενικός Γραμματέας της οργάνωσης που ίδρυσε ο Γιάσερ Αραφάτ-, για τη συμμετοχή του Μαχμούντ Αμπάς στη συνομωσία για τη δολοφονία του Γιάσερ Αραφάτ.
Ο Φαρούκ Αλ-Καντούμι, σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε τα πρακτικά σύσκεψης ανάμεσα στον σημερινό πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, με τη συμμετοχή αμερικανών στρατηγών.
Σ’ αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκε η δολοφονία του Αραφάτ με δηλητήριο και δολοφονίες στελεχών της Παλαιστινιακής Αντίστασης με στόχο ν’ αποδοθούν στον Αραφάτ. Το σχέδιο της συνομωσίας προέβλεπε τη δημιουργία αστάθειας στο εσωτερικό της Παλαιστινιακής Αντίστασης, αστυνομικά μέτρα καταστολής, περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών του Παλαιστινιακού λαού, αφοπλισμό της Αντίστασης και μια ηγεσία στην Παλαιστινιακή Αρχή που θα ικανοποιούσε το ισραηλινό σιωνιστικό καθεστώς.
Ένα «σχέδιο» που δυστυχώς σήμερα αποδεικνύεται ότι υλοποιήθηκε.
Πηγές: Aljazeera, Almustaqpql
* ΦΑΡΟΥΚ ΑΛ ΚΑΝΤΟΥΜΙ - «Θάνατος για τον προδότη», ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΣΟΦΙΑ ΙΕΡΕΜΙΑ (Ελευθεροτυπία, 7/7/2002)
Πηγή...

Δείτε και την ανάρτηση του Νοεμβρίου σχετικά με τη χρήση δηλητηρίων!

Ο δηλητηριασμός του Αραφάτ και η χρήση δηλητηρίων στη βίβλο!!!!!!

Κάτι πρέπει να γίνει με τους προδότες που κυβερνούν!


http://deltio11.blogspot.com/2009/07/blog-post_6718.html
Έρχονται μεγάλες εξελίξεις και σε λίγους μήνες θα βιώσουμε καταστάσεις που πριν κάποια χρόνια ούτε καν τις φανταζόμασταν.

Οι σημερινοί κυβερνήτες σαφώς και δεν είναι ηλίθιοι, μπορεί να είναι ανιστόρητοι, διεθνιστές, άσχετοι, ανίκανοι, αδιάφοροι αλλά σίγουρα όχι ηλίθιοι και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους αλλά και να τα αυξήσουν με κάθε τρόπο.
Σίγουρο είναι επίσης ότι έχουν παρεκτραπεί συνταγματικά και ο καθένας από εμάς έχει κάθε δικαίωμα να τους αφαιρέσει την εξουσία με κάθε τρόπο. Ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι "τύποι" είναι προδότες και ας λένε ότι εργάζονται και κινούνται διπλωματικά υπέρ της "πατρίδας" ακόμη και όταν υποχωρούν.
Η ουσία είναι πως αυτός που έχει την εξουσία διαμορφώνει και την εκάστοτε ιδεολογία ,συνεπώς η σημερινή ηγεσία ισχυρίζεται ότι είναι δημοκρατική και δρα δημοκρατικά, είναι όμως έτσι;
Σαφώς και όχι διότι εάν ανατραπεί και αναλάβει την εξουσία ένας αντίθετος πόλος αμέσως θα χαρακτηριστεί σε αυτό που είναι πραγματικά μία φασιστική ηγεσία μαριονέτα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των είκοσι ντόπιων οικογενειών που λυμαίνονται τον τόπο.
Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι νικητές είναι ήδη χαμένοι σε ένα παιχνίδι που έχει χαθεί και δεν το ξέρουν διότι δεν είναι γεννημένοι νικητές είναι απλά γόνοι πολιτικών τζακιών, μετριότητες.
Η κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί από τους περιούσιους προωθεί τους μέτριους σε κάθε είδους εξουσία από τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό έως την πολιτική διότι ένας μέτριος άνθρωπος ξέρει πως η κάθε μορφής εξουσία έχει κερδηθεί όχι με την αξία του αλλά του έχει δοθεί από άλλους επομένως ο άνθρωπος αυτός χρωστάει γραμμάτια που θα ξεπληρώνονται όποτε αυτό ζητηθεί.
Υπάρχουν όμως ανάμεσά μας άξιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι παραγκωνισμένοι από το σύστημα και οι οποίοι θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν, να είναι οι επικεφαλής, να οδηγούν τους υπόλοιπους, διότι είναι γεννημένοι νικητές, είναι άνθρωποι με αξίες, ιδανικά, ήθος,χωρίς συμπλέγματα. Αυτοί λοιπόν δεν εξαγοράζονται, δεν ξεπουλούν, δεν προδίδουν, δεν φοβούνται, έχουν όραμα, σθένος και την ψυχή να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Έχουν τα στοιχεία ενός πραγματικού ηγέτη και όχι ενός πελατειακού ηγεμονίσκου που έχουν οι σημερινοί ταγοί.
Αυτό το ξέρουν οι περιούσιοι γι'αυτό και έχουν κλείσει όλες τις πόρτες σ'αυτούς όμως επειδή κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο πάντα υπάρχει ένας φεγγίτης ανοικτός από όπου μπορεί να περάσει ο καθένας.
Οι σημερινές συνθήκες όπως διαμορφώνονται έχουν ανοίξει όχι φεγγίτες αλλά μεγάλες πόρτες, το σύστημα είναι διάτρητο και όσο περνάει ο καιρός θα διαλύεται ακόμη περισσότερο, ο οποιοσδήποτε διαθέτει αισθητήριο καταλαβαίνει πως έρχονται μεγάλες εξελίξεις και σε λίγους μήνες από σήμερα θα δούμε και θα βιώσουμε καταστάσεις που πριν κάποια χρόνια ούτε καν τις φανταζόμασταν.
Επομένως αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι όχι να προτείνουμε λύσεις στην ανύπαρκτη ηγεσία αλλά να μιλήσουμε στον απλό καθημερινό πολίτη που αγωνίζεται (όπως και μείς) για την επιβίωσή του ανάμεσα σε πεινασμένους μετανάστες, βρώμικους πολιτικούς, ισχυρά καρτέλ ,σάπια δημόσια διοίκηση, επιθετικές γειτονικές χώρες, ανεργία και πολλά άλλα .
Και να του πούμε τις ιδέες μας και τις σκέψεις μας για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, για το μέλλον των παιδιών μας που επιθυμούμε να του πούμε αυτό το εντελώς καινούργιο που οραματιζόμαστε και που είμαστε διατεθειμένοι (εγώ τουλάχιστον σίγουρα) να δώσουμε και τη ζωή μας γι'αυτό.
Ζήτω η ελευθερία!

Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Η...φτώχεια πάει "βασίλειο"!...

Καλά ο άμμος της θάλασσας,δεν είναι δημόσιος;Ε,ναι και;...Μετεφέρθη με...αμμοθύελλα!

Και τι επάγγελμα έχει; Είναι από σόι... Και συ λαέ βασανισμένε…

Σε ένα σπίτι χολιγουντιανών διαστάσεων στη Τζιά είναι το "παλάτι" της Αλεξίας Μπακογιάννη με τον σύζυγό της Βάρσο...σύμφωνα με τη Realnews...
Tι άλλο έχει που το κάνει να ξεχωρίζει ...Πισίνα 250 τετραγωνικών με αμμουδιά...
Γιατί ξεχώριζε το σπίτι του Παππού της στα Χανιά...Για τα 7 WC!
Ρε πως προοδεύει το Μητσοτακέικο...Με αιματηρές οικονομίες και σκληρά παζάρια...όπως αυτά του Κυριάκου και της Μαμάς Ντόρας για τις κατσαρόλες και τα μίξερ με την Siemens του υπόδικου Χριστοφοράκου!

You Σιούφα κι οι πειναλέοι...βουλευτές σου!Βδέλλες στις τσέπες μας!


Ελληνικό καφενείο...

Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο Δ. Σιούφας πήρε πίσω την προτεινόμενη διάταξη για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των βουλευτών από την ίδια τη Βουλή.

Τα πήρε πίσω ο Δημήτρης Σιούφας όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών και ζήτησε τελικά την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε ότι η Βουλή θα κατέβαλλε τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών που επιλέγουν να μην ασκήσουν το επάγγελμά τους
Η σχετική ρύθμιση είχε εισαχθεί σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομίας μετά από δική του πρωτοβουλία
«Σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο να ακούω κάθε φορά και να συνθέτω τις υπάρχουσες απόψεις, ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να αποσυρθεί η διάταξη αυτή από το νομοσχέδιο που εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή» δήλωσε ο κ. Σιούφας.
Σημείωσε ακόμη πως ανέλαβε την πρωτοβουλία επαναφοράς της διάταξης αυτής μετά από εισηγήσεις βουλευτών από πολλές πτέρυγες του Κοινοβουλίου και επανέλαβε πως στόχος της ρύθμισης ήταν να μη βρίσκονται οι βουλευτές αυτοί σε μειονεκτική σχέση έναντι των συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου.
Κατά της προτεινόμενης ρύθμισης είχαν νωρίτερα ταχθεί ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.....
Η προτεινόμενη από τον κ. Δημήτρη Σιούφα διάταξη αφορά τους βουλευτές που επιλέγουν, παρά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου, να μην ασκούν το επάγγελμά τους, αλλά να ασχολούνται μόνο με τα βουλευτικά τους καθήκοντα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής δήλωσε προβληματισμένος από «τις αποσπασματικές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό των βουλευτών», σημειώνοντας πως «ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να αξιοποιηθούν από εκείνους που εργάζονται με συστηματικό τρόπο για την απαξίωση των πολιτικών και του κοινοβουλευτισμού».
Επισήμανε ακόμη πως «ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική συγκυρία, τέτοιες ρυθμίσεις αποτελούν πρόκληση, καθώς έρχονται εν μέσω οικονομικής κρίσης και της γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και εις βάρος του οικογενειακού εισοδήματος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών».
Κάθετα αντίθετη με την προτεινόμενη τροπολογία δήλωσε και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Μιλώντας στο ρ/σ Alpha 9,89, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τώρα πια ο βουλευτής μπορεί να έχει επάγγελμα, άρα να έχει τον ασφαλιστικό του οργανισμό. Αν κάποιος βουλευτής δεν μπορεί να συνδυάσει το επάγγελμα και τη βουλευτική του ιδιότητα, ας αυτασφαλιστεί. Αυτός που εργάζεται δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές του εισφορές; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι βουλευτές με ένα τέτοιο εισόδημα δεν μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές του εισφορές».
Και ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινβουλευτικού του εκπροσώπου Φώτη Κουβέλη, γνωστοποίησε πως δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση: «Μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου του βουλευτή, με την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κάθε βουλευτής έχει τη δυνατότητα να ασκήσει το επάγγελμά του. Με το δεδομένο αυτό, πρέπει να έχει ο ίδιος την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών του εισφορών στους φορείς ασφάλισής του και όχι η Βουλή.
Εξάλλου, η τυχόν ρύθμιση, να πληρώνει η Βουλή τις εισφορές των βουλευτών, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη δυσβάσταχτη για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού οικονομική και κοινωνικο-ασφαλιστική πραγματικότητα».
Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ, διά του εκπροσώπου Τύπου του Κωστή Αϊβαλιώτη, σημείωσε πως «κατανοεί την ευαισθησία του Προέδρου της Βουλής» πιστεύει όμως πως η ρύθμιση είναι άκαιρη «και θα δημιουργήσει ποικίλα σχόλια εν μέσω οικονομικής κρίσης». Την αντίθεσή της στη ρύθμιση εξέφρασε και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.