07 Νοεμβρίου 2011

Τελειώνει ο χρόνος για τον πρόεδρο του...ΠΑΠΣΟΚ!Άντε να τελειώνει και το ίδιο.
Τον θέλετε όπως αριστερά ή όπως δεξιά; 


..............................................

Εμπρός Μπένυ, Άννα, Ανδρέα, Μιχάλη, Χρήστο και σια… Ιδού η Ρόδος… Το πήδημα;

Aπό το "papaioannou"
   
Το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει να διεξαχθούν εκλογές προέδρου…
Σε τέσσερις μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με το καταστατικό του θα πρέπει να προκηρύξει νέες εσωκομματικές εκλογές.
Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, εφόσον ο πρόεδρος δεν είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός, με την προκήρυξή τους να την κάνει το Εθνικό Συμβούλιο όπως και να ορίζει τη διαδικασία εκλογής. Μετά την προκήρυξη οι εκλογές πρέπει να γίνουν εντός 30 ημερών.
Από τις 11 Νοεμβρίου και μετά ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να...
 αρχίσει να σκέφτεται πότε θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κίνημα.

πηγή...

Ο αστεροειδής 2005 YU55 θα περάσει πολύ κοντά απο την γη το βράδυ της 8 Νοεμβρίου 2011...

Δύο πρώην στελέχη της Μοσάντ κατηγορούνται ότι κρύβονται πίσω από τη διαρροή των σχεδίων επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν
Δείτε επίσης: 

Washington Post: Κοντά στην κατασκευή του πυρηνικού όπλου το Ιράν

Ρωσία: «Ολέθρια μια ένοπλη επέμβαση στο Ιράν - Newscode.gr


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου λέγεται ότι έχει δώσει εντολή για τη διερεύνηση της διαρροής των σχεδίων του Ισραήλ να επιτεθεί εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, όπως αποκάλυψε -την Πέμπτη- κουβεϊτιανή εφημερίδα, ενισχύοντας έτσι τη σχετική εικοτολογία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της al Jarida, οι υπόνοιες στρέφονται εναντίον των πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Μέιρ Ντάγκαν και Γιουβάλ Ντισκίν, οι οποίοι διαφωνούν με τα σχέδια του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του υπουργού Αμύνης Εχούντ Μπάρακ να πλήξουν ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Η εφημερίδα εικάζει ότι στόχος της διαρροής ήταν να αποτρέψει μια επίθεση, η οποία είχε περάσει από το στάδιο της συζήτησης στην εφαρμογή.
Οι Ντάγκαν και Ντίσκιν είναι αντίθετοι με τη λήψη στρατιωτικής δράσης και τον περασμένο Ιανουάριο, ο προσφάτως απολυθείς Ντάγκαν, ο οποίος εθεωρείτο «γεράκι» όταν ήταν επικεφαλής της Μοσάντ, είχε πει για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης στο Ιράν ότι είναι «η πιο ηλίθια ιδέα».
«Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να επιτεθεί στο Ιράν, αλλά προς το παρόν δεν έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την έγκριση μιας τέτοιας απόφασης από το υπουργικό του συμβούλιο», δήλωσε στην εφημερίδα «Χααρέτζ», Ισραηλινός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας του.
Ωστόσο, ακόμη και καλά πληροφορημένοι παρατηρητές, όπως παρατηρεί η Guardian, παραδέχονται ότι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει στο παρασκήνιο. «Φαίνεται ότι μόνο ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ γνωρίζουν κι ενδεχομένως δεν έχουν αποφασίσει ακόμη», επισήμαναν οι έγκριτοι σχολιαστές Αμος Χάρελ και Αβι Ισαχάροφ, της «Χααρέτζ».
Η σχετική συζήτηση στο Ισραήλ ενισχύθηκε περαιτέρω μετά την επιτυχημένη δοκιμή νέου βαλλιστικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς και ασκήσεων ετοιμότητας για το ενδεχόμενο επίθεσης κατά της χώρας με πυραύλους. Πάντως, οι Ισραηλινοί εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι σε μια στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν με το 41% να τάσσεται υπέρ, 39% κατά και 20% να μην έχει άποψη.
Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν είναι η μεγαλύτερη απειλή που
 αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, ακόμη μεγαλύτερη και από την αλ Κάιντα, 
η οποία έχει εξασθενίσει αλλά δεν έχει νικηθεί. 
«Η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ και τα συμφέροντά μας και αυτά των εταίρων 
μας έχει έρθει στο επίκεντρο και είναι το Ιράν»,
 δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός. Μιλώντας σε ένα φόρουμ στην 
Ουάσινγκτον ο αξιωματούχος είπε ότι δεν πιστεύει ότι το Ιράν επιθυμεί να προκαλέσει μία 
σύγκρουση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν η Τεχεράνη έχει αποφασίσει να κατασκευάσει
 πυρηνικά όπλα.
Καθώς ο Ομπάμα (...γενική απεργία στο Όκλαντ μετά από 65 χρόνια..) διαφοροποιείται ως προς τον χρόνο εκδήλωσης της επίθεσης
(δηλαδή ναι προς την επίθεση αλλά λιγάκι αργότερα...) εξαιτίας της πραγματοποίησης των Προεδρικών εκλογών, εντύπωση προκαλεί η άμεση τοποθέτηση του Γαλλικού κράτους εκπροσωπούμενου από το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις Κάννες, καταδίκασε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέγοντας ότι «η συμπεριφορά του Ιράν και η εμμονική του επιθυμία να αποκτήσει στρατιωτική πυρηνική δυνατότητα αποτελεί παραβίαση όλων των διεθνών κανόνων. Η Γαλλία καταδικάζει έντονα την έλλειψη σεβασμού για αυτούς τους κανόνες»


Είχαν κατέβει στο δρόμο, γεγονός που απαγορεύεται...


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλλαβε 20 διαδηλωτές από το κίνημα «Occupy Wall Street» (Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ).
Οι συλλήψεις έγιναν το Σάββατο 5/11 το απόγευμα όταν η αστυνομία θέλησε να διώξει τους διαδηλωτές από το μέρος που βρίσκονταν. Πιο συγκεκριμένα είχαν κατέβει στο δρόμο, γεγονός που τους απαγορεύεται και η αστυνομία άσκησε βία για να τους ξαναπάει στο πεζοδρόμιο.
ρεπορτάζ: alfavita.gr

Δείτε το βίντεο:

H υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ: Δύο οικογένειες «κατέστρεψαν» την Ελλάδα


Συνυπεύθυνες για την "καταστροφή" της Ελλάδας θεωρεί τις οικογένειες Παπανδρέου και Καραμανλή η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην γερμανική οικονομική εφημερίδαWirtschaftswoche που θα κυκλοφορήσει σήμερα.
Der luxemburgische Budgetminister Luc Frieden, der deutsche Finanzminister Wolfgang Schäuble, der niederländische Finanzminister Jan Kees und die österreichische Finanzministerin Maria Fekter Quelle: dpa „Die politischen Strukturen sind seltsam: Über Jahre hinweg regieren nur zwei Familien: Karamanlis, Papandreou, Karamanlis, Papandreou…Da will ich keine Schuldzuweisung wagen, wer mehr Beitrag am Abwirtschaften geleistet hat.“
"Οι ελληνικές πολιτικές δομές είναι περίεργες: στη διάρκεια πολλών χρόνων, μόνον δύο οικογένειες κυβέρνησαν: Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπανδρέου. Είναι γι΄αυτό που δεν θέλω να πω σε ποιον ανήκει περισσότερο το φταίξιμο για την καταστροφή
 (Σημείωση Αλφειού: Ρήμαξαν οικονομικά είναι η καλύτερη μετάφραση στα Ελληνικά του Abwirtschaften )
της χώρας", 
δήλωσε η Μαρία Φέκτερ
Η Φέκτερ παράλληλα,