11 Ιανουαρίου 2011

Η ιστοσελίδα του www.net-info.gr και το ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ διακόπτουν την λειτουργία τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
     www.net-info.gr 
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ιστοσελίδα του   www.net-info.gr  και το ΔΙΚΤΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ διακόπτουν την λειτουργία τους.
Και εξηγούμε γιατί:


Τον Ιούνιο του 2010 ξεκινήσαμε η λειτουργία της ιστοσελίδας του Δικτύου Πληροφόρησης με στόχο την δημιουργία αυτού του Δικτύου και διακηρύτταμε ότι:


 « Είναι ευρέως γνωστό το ότι υπάρχει, σε πλείστους τομείς της ζωής μας, αυθαιρεσία είτε από υπηρεσίες στους πολίτες είτε από άτομα που αποτελούν την λεγόμενη “εξουσία” είτε από εταιρείες παραγωγής & διακίνησης ακατάλληλων ή ελαττωματικών προϊόντων ή με τη δραστηριότητα τους μολύνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον (εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία όλων μας) ή αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών.
  Ελάχιστες περιπτώσεις όμως δημοσιοποιούνται και οι περισσότερες από αυτές αποκρύπτονται εντέχνως, περνούν στα “ψιλά” των ΜΜΕ ή είναι αναρτημένες σε ιστοσελίδες & blogs στο διαδίκτυο (που οι περισσότεροι αγνοούν), με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να παραμένουν στο σκοτάδι, να υπομένουν εν δυνάμει κάθε αυθαιρεσία, όντας απληροφόρητοι, νιώθοντας αδύναμοι και ανασφαλείς έναντι των ισχυρών, ενώ το κράτος και οι υπηρεσίες του στις περισσότερες περιπτώσεις ολιγωρούν. »


Ακόμα ζητήσαμε την συμβολή όσων εύρισκαν θετικό το εγχείρημα μας ως εξής:

«  Είμαστε απλοί άνθρωποι που αντιλαμβάνονται εαυτούς σαν πολίτες που οφείλουν να δρουν για το δίκαιο και το ορθό, μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη των πολιτών. Θέλουμε να αναπτύξουμε ένα δίκτυο πληροφόρησης που θα λειτουργεί και θα αποκαλύπτει οτιδήποτε μεμπτόν. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί από μερικούς μόνο ανθρώπους, γι’ αυτό ζητάμε την δική σας συμμετοχή και βοήθεια.
Το όλο αυτό εγχείρημα στηρίζεται στην δική σας συμμετοχή (καθόσον ελάχιστα άτομα δεν επαρκούν ή δεν δύναται να έχουν τέτοιας έκτασης εποπτεία και πληροφόρηση), η οποία συμμετοχή μπορεί να εκφραστεί ως εξής:
•     Με την γνωστοποίηση από εσάς σε εμάς με μήνυμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνσηinfo@net-info.gr οποιουδήποτε θέματος (πάντα συνοδευόμενο με τα σχετικά στοιχεία που υποστηρίζουν το αληθές της κάθε περίπτωσης, ώστε να διερευνηθεί και να επιβεβαιωθεί η ορθότητα του).
•    Με την γνωστοποίηση σε όλους τους φίλους σας της προσπάθειας μας, την συγκέντρωση και αποστολή σε μας διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) όσων ατόμων θα ήθελαν να λαμβάνουν αυτή την πληροφόρηση με μήνυμα μας.
•    Με την προώθηση των μηνυμάτων μας στους φίλους και γνωστούς σας.
•    Με την ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθεια μας (με την εγγραφή ως μέλος του Δικτύου στην ιστοσελίδα μας).»
Την προσπάθειά μας αυτή ανακοινώσαμε με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πάνω από 5.000 παραλήπτες.
    Ως τον Ιανουάριο του 2011 (6 μήνες μετά) ελάχιστοι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας (8 για την ακρίβεια εκ των οποίων οι 5 καταχώρησαν ανύπαρκτα ή λανθασμένα στοιχεία ενώ οι υπόλοιποι 3 –τους οποίους και εγγράψαμε μέλη- δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για ουσιαστική συμμετοχή).
    Σήμερα 10 Ιανουαρίου 2011, εμείς οι λίγοι πολίτες που είχαν την ιδέα και προσπάθησαν από κοινού για την δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, αποφασίσαμε να διακόψουμε την λειτουργία της ιστοσελίδας και του Δικτύου, θεωρώντας ότι δεν έχει νόημα η συνέχιση της προσπάθειας, εφ’ όσον το εγχείρημα δεν βρήκε την ανταπόκριση που περιμέναμε από τους συμπολίτες μας.
   Η ιστοσελίδα  θα παραμείνει “ορατή” στην θέση της στο διαδίκτυο (Αρχείο 2010), για περίπου τρείς μήνες ακόμα και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση (e-mail) θα ισχύει για το αυτό διάστημα, για ευνόητους λόγους και κατόπιν θα διακοπούν και τα αρχεία τους θα διαγραφούν.
    Ευχαριστούμε όσους συμπολίτες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα μας, όσους ελάχιστους μας ζήτησαν να τους αποστέλλουμε τις δημοσιεύσεις μας, όσους μας έστειλαν μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, καθώς και τον συμπολίτη μας Κ.Ζ. ο οποίος και μας έδωσε (μοναδική περίπτωση) την ιδέα που οδήγησε στη δημοσίευση του Αυγούστου για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια των supermarkets.

Η ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Υ.Γ.: Δεν διακόπτουμε και τον αγώνα μας με την διακοπή της λειτουργίας του Δικτύου Πληροφόρησης. Παραμένουμε ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες που συμμετέχουμε στους αγώνες του Ελληνικού Λαού για κοινωνική προκοπή, δικαιοσύνη, εξυγίανση του δημόσιου βίου, εθνική ανεξαρτησία.
    Για τους λόγους αυτούς, εντασσόμαστε στο κίνημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ www.ellinikipoliteia.gr  του οποίου οι διακηρύξεις και οι επιμέρους θέσεις του, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.

Η Ζώμινθος και ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης κ. Δρ. Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.


Η Ζώμινθος (Ζόμινθος ή Ζόμιθος)

είχε ανασκαφεί μερικώς από το 1983 έως το 1990 στη Ζώμινθο της Κρήτης, στον Ψηλορείτη, από τον Έφορο των Αρχαιοτήτων κ. Γιάννη Σακελλαράκη, επαναλήφθηκε κατά το 2004 η έρευνα. Ανασκαφείς είναι ο κ. ΓιάννηςΣακελλαράκης και ο καθηγητής της αρχαιολογίαςτου Πανεπιστημίου της Χαϊλδελβέργης κ. Δρ.Διαμαντής Παναγιωτόπουλος.
Το Κεντρικό Κτίριο της Ζωμίνθου ανήκει στα χρόνια της μεγάλης μινωικής ακμής, την εποχή που ακμαίο ήταν το εμπόριο της ξυλείας των βουνών της Κρήτης με την Αίγυπτο. Ο τόπος εγκαταλείφθηκε, παρά το ότι στο γειτονικό Ιδαίο Άντρο η λατρεία συνεχιζόταν.
Ευελπιστούμε ότι ο εξαίρετος καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης κ. Δρ. Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα μοιραστεί με εμάς τους απλούς θεατές στις παρελάσεις των επιστημών και ιδιαιτέρως στην πολύπλοκη επιστήμη της αρχαιολογίας, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

Σχετικό θέμα: Στην κορυφή του παγκόσμιου ενδιαφέροντος οι ανασκαφές στη Ζώμινθο

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ

Τελικά η Αρμενία είναι γεμάτη εκπλήξεις!Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο οινοποιείο!


Κι ενώ φωνάζαμε...Που πάτε ρε ξυπόλυτοι;Σας βάλαμε τα δύο πόδια σε...ένα παπούτσι!

Η άλλη,η Μεγάλη Αρμενία...μας ξαφνιάζει συνεχώς!




Την παλαιότερη γνωστή εγκατάσταση παραγωγής κρασιού στον κόσμο, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη νότιο Αρμενία, χρησιμοποιώντας βιοχημικές τεχνικές για να αναγνωρίσουν ένα ξηρό κόκκινο κρασί, που είχε παρασκευαστεί πριν από τουλάχιστον 6.000 χρόνια.Οι ερευνητές που έκαναν την ανακάλυψη, δήλωσαν πως τα αρχαιολογικά ευρήματα αποκαλύπτουν την εικόνα μίας σύνθετης κοινωνίας, όπου όσοι πενθούσαν έπιναν ένα είδος κρασιού, που παραγόταν σε ένα κοιμητήριο μέσα σε σπηλιά.
Όπως ανέφερε η επιστημονική ομάδα, η μέθοδος χρονολόγησης με ισότοπο άνθρακα αποκάλυψε ένα αποξηραμένο κρασί από σταφύλια κοντά σε ένα πατητήρι που φτιάχτηκε περίπου το 4.000 π.Χ.
Αυτό το καθιστά κατά 1.000 χρόνια μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση για την παρασκευή οίνου έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η ομάδα, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες από τηνΑρμενία, τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία.
Η ίδια ομάδα, μάλιστα, ανακάλυψε το παλαιότερο δερμάτινο παπούτσι στον κόσμο, ηλικίας περίπου 5.500 ετών, στο ίδιο σύμπλεγμα σπηλαίων, τον περασμένο Ιούνιο, και πάλι σε σπήλαιο της Αρμενίας.
Το σύμπλεγμα σπηλαίων, όπου βρέθηκε το οινοποιείο, είναι γνωστό ως “Areni-1” και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν.
Το πατητήρι ήταν μία ρηχή λεκάνη από πυλό, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου, που γύρω του υπήρχαν σπόροι σταφυλιού και αποξηραμένα αμπέλια.
“Θα μπορούσε να χωρέσει μερικά λίτρα χυμού και πατημένων σταφυλιών και προφανώς η τεχνική που θα χρησιμοποιείτο τότε θα ήταν με γυμνά πόδια”, είπε ο Γκρεγκόρι Αρεσιάν, ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες.
υτή ήταν μία σχετικά μικρή εγκατάσταση που συνδεόταν με το τελετουργικό μέσα στο σπήλαιο. Για την καθημερινή κατανάλωση θα είχαν πολύ μεγαλύτερα πατητήρια στις κανονικές τους εγκαταστάσεις",προσέθεσε ο ίδιος.
Τα χημικά ίχνη υποδεικνύουν χυμό σταφυλιού και, δεδομένης της έλλειψης ψύξης, ο χυμός θα γινόταν σίγουρα κρασί, είπε ο Αρεσιάν.
"Επίσης γνωρίζουμε ότι ακόμα, στα χωριά της περιοχής, η κατανάλωση κρασιού είναι πολύ παλαιή παράδοση", είπε ο ίδιος, τονίζοντας πως τα κόκκινα κρασιά που παράγονται εκεί είναι ποικιλίες merlot και cabernet sauvignon.

Τα προνόμια που έδωσε ο Μωάμεθ Β' στους χριστιανούς ρασοφόρους!

Με αναγκαστικώς εκτελεστέα απόφαση των Σουλτάνων,το 1/3 της περιουσίας που είχαν οι "υπήκοοι" του..."εθνάρχη",αρπαζόταν από τους ρασοφόρους!Έτσι βρέθηκαν να κατέχουν σήμερα εκατομμύρια στρέμματα γης και μάλιστα αφορολόγητη!Το τύποις "ελληνικό κράτος"(ουσιαστικά χριστιανικό), μέχρι σήμερα διατηρεί τα προνόμια του Μωάμεθ Β' και των διαδόχων του προς τους συνεργάτες των Τούρκων!


Διαβάστε...