27 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟΙ ΣΛΑΒΟΙ;



Εκβυζαντινίστηκαν, δεν εξελληνίστηκαν
οι λαοί, που εποίκισαν τον ελλαδικό χώρο το μεσαίωνα


Έγραψε στις 14.11.2011 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Από τον στ΄αιώνα κι ύστερα, κατέβηκαν κι εγκαταστάθηκαν πολλοί σλάβοι στον ελλαδικό χώρο. Από την Πελοπόννησο, πέρασαν στα νησιά τού Αιγαίου κι έφτασαν ως την Κρήτη αλλάζοντας την εθνογραφική σύνθεση τού πληθυσμού. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος μνημονεύοντας το γεγονός λέει, πως «εσλαυώθη πάσα η χώρα.» Αιώνες αργότερα στο χώρο εγκαταστάθηκαν κι άλλοι επήλυδες, κυρίως αρβανίτες,βλάχοι κ.ά.. 

Θα ρωτήσει όμως κάποιος: Ενώ ακόμα κι ως σήμερα, οι βλάχοι κυρίως κι οι αρβανίτες σε πολλές περιοχές ξεχωρίζουν από τον άλλο πληθυσμό από τα ήθη και έθιμα κι ιδιαίτερα από τη

Τι είναι ACTA;Τώρα μήπως καταλάβατε;


Μαύρη ημέρα για το παγκόσμιο Internet. Στις υπογραφές και η Ελλάδα.

Υπεγράφη σήμερα στην Ιαπωνία η συμφωνία ACTA (AntiCounterfeiting Trade Agreement), από χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η ACTA είναι το αντίστοιχο νομοσχέδιο, το οποίο επικυρώνει τις διατάξεις των νομοσχεδίων SOPA (Stop Online Piracy Act) και PIPA (Protect IP Act), που επιχειρεί να περάσει η Αμερικανική κυβέρνηση. 

Η εθνικοκοινωνική δημοκρατία ενάντια στον κοινοβουλευτισμό.

Η παρούσα “δημοκρατία” δεν έχει καμία σχέση με το κράτος του δήμου. Πέντε κομματάρχες με τις συμμορίες τους συγκέντρωσαν στα χέρια τους την εξουσία και μετέτρεψαν το λαό σε μια βορβορώδη δεξαμενή πελατών. 
Αυτή η κομματοκρατία , δηλαδή η συγκέντρωση της εξουσίας στα κόμματα , γέννησε από τα σκοτεινά έγκατα της , το πελατειακό κράτος που είναι ομοούσιο με την διαφθορά και την

"ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ" ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

Στα 147 Ευρώ το μηνιάτικο...στη γείτονα Βουλγαρία.Κοψοκεφάληδες που ψηφίζετε τη μια ΠΑΣΟΚ και την άλλη Νέα Δούλα και...Καρατζαφύρερ,ράφτε τσέπες και μη κλαίτε!


ΣΑΣ ΕΣΚΙΣΑΝ??? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΣΑΤΕ Κ@ΛΟ ΑΘΛΙΟΙ???

Αμετακίνητη στις θέσεις της παρέμεινε η τρόικα, όπως είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν από πρώτο χέρι τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση της ομάδας Μαζούχ-Τόμσεν-Μορς με τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

"Μας... έσκισαν", ήταν το απολύτως αποκαλυπτικό σχόλιο που έκανε στο protothema.gr κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.
Οι αντιπρόσωποι της τρόικας επιμένουν ότι δεν δέχονται καμία αλλαγή σε όσα ζητούν για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μείωση του κατώτατου μισθού, μαχαίρι σις επικουρικές συντάξεις και κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με τα στελέχη της τρόικας θα επαναληφθούν στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πριν την έναρξη των σημερινών διαβουλεύσεων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε δώσει εντολή στον Γιώργο Κουτρουμάνη να πει «όχι» στη μείωση των κατώτατων μισθών και την κατάργηση των δώρων στον ιδιωτικό τομέα.
Ομως από τα γεγονότα προκύπτει ότι η τρόικα επέμεινε στις απόψεις της...

ΠΗΓΗ

Θέλουμε να μεγαλώσουμε ως Ελληνες;


Κορνήλιοs Καστοριάδηs (1922-1997)
Δημοσιογράφος
Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική», στην Ελλάδα «όλα γίνονται στον αέρα», «χωρίς προγραμματισμό», «χωρίς βάρος». Με τέτοιες διαπιστώσεις συμφωνούν πολλοί. Αλλά περιορίζονται συνήθως μόνον στις διαπιστώσεις… Γνωρίζω ότι η ελληνική κατάσταση σας απασχολεί βαθειά. Ποια είναι η ερμηνεία σας για όσα συμβαίνουν; Γιατί συμβαίνουν έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ποιες οι βαθύτερες αιτίες;

Καστοριάδης:

Πρώτον,
 δεν ξέρω. Δεύτερον, στο μέτρο που μπορώ να ξέρω κάτι, είναι ότι η πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.χ.

Δημοσιογράφος:

Νομίζω ότι θα ενοχλήσει
 πολύ αυτή η διατύπωσή σας…

Καστοριάδης:
Τι να κάνουμε… Μιλώ για την πραγματική πολιτική ζωή

Η Ελένη Αρβελέρ(!) για τη μονή Βατοπαιδίου και την εκκλησιαστική περιουσία


DIESER TEMPEL WIRD NIEMALS BEGRABEN WERDEN - der Tempel der Aphrodite in Thessaloniki.


Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και οι δημοσκοπήσεις



Διαβάζουμε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ότι:
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πέμπτο στην πρόθεση ψήφου με 12%. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει 30,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 13%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ από 12,5%, ο ΛΑΟΣ 6%, ενώ οι Οικολόγοι βρίσκονται σε οριακό σημείο για είσοδο στη Βουλή με 3%. Ακολουθούν Δημοκρατική Συμμαχία, Αρμα Πολιτών και Χρυσή Αυγή, που συγκεντρώνουν 2,5%.
Για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας κουβέντα. Μούνγκα στη στρούγκα!
Και όμως, αν και νεοσύστατο, κατάφερε να προβάλει το στήθος του μπροστά, ενάντια στους εχθρούς!
Διαβάστε πως αντέδρασε το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας  στην επικείμενη φίμωση μας, επικείμενη φίμωση σας:

International » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει αυτή την ενέργεια και δηλώνει την ανησυχία του για τις προσπάθειες εφαρμογής της...
....Τα Πειρατικά Κόμματα υπερασπίζονται την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών, και αναλύοντας τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο κατηγορητήριο και στο δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης, υποστηρίζουμε πως η μεγάλη πλειοψηφία των κατηγοριών δεν έχουν νομική βάση ή αποτελούν κατάφωρη παρέμβαση της Αμερικάνικης κυβέρνησης στα εσωτερικά τρίτων χωρών.
....Ωστόσο οι νέοι νόμοι που προτείνονται από τις Η.Π.Α (SOPA, PIPA, Sinde-Wert) πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω και επιτρέπουν το κλείσιμο ιστοσελίδων, ανεξάρτητα αν σέβονται τους νόμους ή όχι, απλά επειδή δεν είναι της αρεσκείας τους.
Τα άλλα κόμματα, εάν δεν κάνουμε λάθος σιωπούν.
Μετά τις εκλογές, εάν αληθεύουν οι δημοσκοπήσεις ας μη κλαίγεται κανείς. Θα είναι η επιλογή τους. Είτε ψηφίσουν είτε δεν ψηφίσουν.

Δείτε επίσης Τι είναι ACTA;