29 Μαρτίου 2010

Το βίντεο...

e-mail απόelas
Στο παρελθόν οι "μυστικές υπηρεσίες" ΚΥΠ και λοιπές "εθνικές και δημοκρατικές δυνάμεις" έβαζαν βόμβες στην Ελλάδα και δημιουργούσαν τρομοκρατία στο εσωτερικό της χώρας. Στό υπηρετικό τους προσωπικό ανήκε και ο πολύς Ντάνος Κρυστάλης με τις ορφανές βόμβες. Οι Κυπατζίδες δεν δημιούργησαν την υπόθεση Ριανκούρ και έφαγαν τα λεφτά των επικηρύξεων χωρίς να λογοδοτήσει κανείς; Τι είναι για την Εβραιοκρατούμενη ΕΥΠ ένα συρραμμένο βίντεο με στόχο τις δυνάμεις που το παρακράτος τρέμει μήπως ενεργοποιηθούν και το σύρουν αλυσοδεμένο στην αγχόνη; Το βίντεο αυτό είναι οπωσδήποτε απόρροια νοσηρού σχεδιασμού αφού κατά την παρατήρηση του αγαπητού Νίκου Δούκα: «Δεν ξέρω αν είμαι ο πρώτος που το παρατηρεί, αλλά κάτι περίεργο υπάρχει σε αυτό το βίντεο. Προσέξτε τα δέκα δευτερόλεπτα μετά το σημείο 0:45. Το παράγγελμα λέει «αριστερό» και οι βατραχάνθρωποι πάνε με το δεξιό. Ερασιτεχνικό μοντάζ;
Να προσθέσω ότι ήμουν παρών στην παρέλαση και δεν άκουσα κανένα υβριστικό σύνθημα από όσα αγήματα πέρασαν μπροστά μου.»
Και η συνέχεια υπήρξε καταλυτική. Λοιδορούνται οι ΟΥΚ, ετέθη σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής των και διενεργείται ΕΔΕ [ένορκος διοικητική εξέταση].
Αμέσως μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ο κος
Jeffrey Mineiko-Παπανδρέου, που παριστάνει τον πρωθυπουργό της χώρας,  την 13η Οκτωβρίου 2009  με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 215Α΄) που κυρώθηκε αναδρομικά  με νόμο την 3η  Φεβρουαρίου 2010 πάσαρε σούπιτη την ΕΥΠ στο κύριο Χρυσοχοϊδη. Θα έμαθε οπωσδήποτε περί αυτών και ο αποφυγών την στράτευση βο[υ]λευτής του Κρατζαφερέϊκου μαντριού κος Ιωάννης Κοραντής ως πρώην διοικητής της ΕΥΠ. Ας ερωτηθεί από κάποιον «οπαδό» μήπως και ανοίξει το μαύρο βαλιτσάκι και, ως Γιούρι Γκέλερ, βγάλει κανέναν «λαγό».     
Αγαπητοί, «Ο εχθρός τώρα είναι εντός των τειχών» και ο εχθρός δεν θα μπορούσε να επιτύχει χωρίς την βοήθεια των εσωτερικών πρακτόρων του, των άλλοτε Νενέκων. Ζούμε πλέον την περίοδο της μεγάλης ανατροπής.  Η  Ελληνική Δημοκρατία, μέχρι σήμερα, μας σερβίρισε πολλούς αυτόκλητους σωτήρες οι οποίοι απεδείχθησαν συνάμα ανίκανοι, φαύλοι και χαζοχαρούμενοι, δήθεν σοφοί αλλά οπωσδήποτε απατεώνες, καπηλευτές ιερών ιδανικών και δεδηλωμένοι ανθέλληνες που δεν έκρυβαν την αμερικανολαγνία, την εβραιολαγνία και την τουρκολαγνία τους!!! Όπως ακριβώς σήμερα.
Σήμερα ζούμε σε  ιδανικές  συνθήκες οι οποίες  εκφράζουν απόλυτα τον εθνικό μας ποιητή, Κωστή Παλαμά, του οποίου οι, πριν 70 χρόνια, στίχοι του είναι σημερινοί:
«Βοσκοί, στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!
Στα όπλα, Ακρίτες! Μακριά και οι φαύλοι και οι περιττοί,
καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι,
για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.»
Απαιτείται λοιπόν αμέσως δράση.  Τώρα,  όχι αύριο.  Αυτοστρατολόγησή μας εδώ και τώρα απευθύνοντας σάλπισμα συστραφείσης προς τους «Όσους Ζωντανούς» όπως το διεκήρυξε και άλλοτε, σε άλλες δύσκολες ημέρες του Έθνους, ο μέγας Ίων Δραγούμης. 
Φιλικά
Οδυσσέας Τηλιγάδας

Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ).Όλοι οι πολιτικοί(βουλευτές-υπουργοί) των τελευταίων ετών πρέπει να δικασθούν για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  Η δήθεν αμέλεια,η δήθεν αγνωσία,η δήθεν ανικανότητα,η δήθεν αβλεψία,η δήθεν ανοργανωσιά,η δήθεν απερισκεψία,η δήθεν ανυπαρξία χρόνου και η γενική δήθεν ανυπαρξία,ειδικά σε αυτό το θέμα που είναι το Α και το Ω της τελευταίας ευκαιρίας πραγματικής επίλυσης όλων των "προβλημάτων" με την Τουρκία,άπτεται του κακουργήματος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ,όλων των πολιτικών της Ελλάδας.Όλων όσων βρίσκονται εν ζωή από την εποχή που συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε αυτή η συμφωνία,για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των Κρατών που εφάπτονται με θάλασσα.Διότι δεν είναι δυνατόν να είναι ΟΛΟΙ τόσο "έξυπνοι"(πονηροί),στις δικές τους ιδιωτικές υποθέσεις και στην υπεράσπιση των ατομικών-οικογενειακών τους υποθέσεων και να εμφανίζονται,δηλώνοντάς το μάλιστα, ότι είναι...πανηλίθιοι στην υπεράσπιση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

Δεν μπορεί να είναι τόσο σαίνια στην υφαρπαγή των ψήφων,στην απάτη και στην ιδιωτική τους ευμάρεια,ενώ παρουσιάζονται ως ΔΗΘΕΝ ΜΑΛΑΚΕΣ στο ποιό είναι το συμφέρον της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΛΑΡΙΟΙ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ...ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ!!! 

Νέα τετελεσμένα προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα στο ζήτημα της ΑΟΖ


  • Η Αθήνα συνεχίζει να "αδρανεί" στην οριοθέτηση της ΑΟΖ σε συνεργασία με την Κύπρο, ενώ η Τουρκία μέσα στην "αναμπουμπούλα" προσπαθεί να "κλείσει" συμφωνία θαλασσίων συνόρων με την Αίγυπτο!!!
Ανθος Λυκαύγης*
Την ίδια ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δίνη καταλυτικών περισπασμών για τα οικονομικά της, διακυβεύονται άλλα και ζωτικά της εθνικά συμφέροντα. Που, εάν δεν κατοχυρωθούν, θα τεθούν υπό αίρεση και τελικά υπό αναίρεση. Με συνέπειες έως και ολέθριες, αφού μπορεί να καταλήξουν σε ακρωτηριασμό φυσικών γεωπολιτικών της δικαιωμάτων.

συνέχεια...

Στον σάλο λοιπόν των εξελίξεων -στις οποίες προεξάρχουν ευκρινείς οι κίνδυνοι ακόμη
και χρεοκοπίας- απαρατήρητες περνούν εν πολλοίς οι έωλες τουρκικές ενέργειες, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στις νοτιοανατολικές θαλάσσιες περιοχές πέραν των μικρασιατικών παραλίων, οι οποίες εφάπτονται των ελληνικών. Ενέργειες οι οποίες ουσιαστικά θέτουν υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά συμφέροντα σε όλη τη ζώνη επέκεινα του Καστελόριζου! Ανατολικά προς την Κύπρο. Νοτιοανατολικά προς την Αίγυπτο. Και νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη. Με αποτέλεσμα να τίθενται σε όμοιο κίνδυνο και περιοχές του Κρητικού Πελάγους.
Εφαρμόζοντας σιωπηρά νέα τακτική τετελεσμένων, η Αγκυρα ήδη αποπειράται να παρεμβληθεί και να διασπάσει την ενότητα του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, διεκδικώντας ευρύτατη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και καλώντας ήδη το Κάιρο σε συνομιλίες για την οριοθέτηση των «αμοιβαίων θαλασσίων συμφερόντων τους» στην περιοχή! Κι ενώ η Αίγυπτος είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Λευκωσία για την ΑΟΖ μεταξύ αυτής και της Κυπριακής Δημοκρατίας (και που αφορούσε τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της μεγαλονήσου), τώρα φαίνεται να συναινεί στην τουρκική πρόσκληση. Και ήδη ανταποκρίνεται στην πρόταση της Αγκυρας για διμερείς συνεννοήσεις, με στόχο την κατάληξη σε ουσιαστική συμφωνία. Η οποία και θ’ αφορά τον θεσμικό προσδιορισμό των ζωνών εκμεταλλεύσεως του υποθαλασσίου πλούτου εκεί και όπου αυτός επισημαίνεται. Αυτό φυσικά, εάν τελικά συμβεί, θα δημιουργήσει νέα γεωπολιτικά δεδομένα, που δεν θα είναι καθόλου αναιρετέα. Και που θα οδηγήσουν σε ακόμη ευρύτερες περιπλοκές, οι οποίες θ’ άπτονται ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα.
Δικαιώματα της οποίας θα έχουν εκ των πραγμάτων τεθεί ευθέως υπό αίρεση. Γιατί μια τελικά τέτοια τουρκο-αιγυπτιακή συμφωνία θ’ αφορά ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης. Από την οποία -με όρους στρατηγικής- θα έχει αποκοπεί ουσιαστικά η Ελλάδα. Σε πρώτη φάση σ’ επίπεδο ΑΟΖ. Και σ’ επέκταση σε ό,τι αφορά ευρύτερα και αυτονόητα εθνικά της συμφέροντα. Κι αυτό βεβαίως, πέραν των ενθαρρυντικών ενδείξεων που υπάρχουν, για επισήμανση μεγάλων κοιτασμάτων με υδρογονάνθρακες.
Υπάρχουν εν προκειμένω επιβεβαιωμένα στοιχεία -ως αποτέλεσμα σεισμογραφικών ερευνών που έγιναν για λογαριασμό της Κύπρου- σύμφωνα με τα οποία: Στις δυτικές ακτές της (εκείνες της Πάφου) μέχρι και τις παρυφές του Καστελόριζου, υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Εξορύξιμου και άρα εκμεταλλεύσιμου. Κάτι που οι Αιγύπτιοι γνωρίζουν επίσης, αφού έχουν ανταλλάξει πληροφορίες με τη Λευκωσία πριν συνομολογήσουν συναφείς συμφωνίες. Κι ενώ λοιπόν αυτά συμβαίνουν, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι: Από πλευράς Ελλάδος δεν έχουν προωθηθεί συνεννοήσεις με τη Λευκωσία για συνομολόγηση σχετικών συμφωνιών οριοθετήσεως αυτών των ΑΟΖ. Αλλά ούτε και με την Αίγυπτο. Κάτι που πράττει ακριβώς η Αγκυρα, προκαταλαμβάνοντας τα πράγματα. Ισως η Αθήνα να θεωρεί ότι τέτοιες κινήσεις της θα προκαλέσουν αντιδράσεις στην Αγκυρα, οπόταν και θ’ αναπαραχθούν εντάσεις σε όλο το μέτωπο των ελληνο-τουρκικών προβλημάτων. Ισως. Αλλ’ αυτό τελικά θα εξαργυρωθεί με οδυνηρότερο κόστος και με τη μορφή τετελεσμένων, που θα είναι, αν όχι αδύνατον, τουλάχιστον δύσκολο ν’ ανατραπούν.
* Πρώην σύμβουλος της πρεσβείας της Κύπρου
Πηγή

Σχετικό θέμα: ΑΟΖ.Θα την είχαμε τελειώσει την Τουρκία...ΑΝ είχαμε ηγέτες!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ KARATZAFERI

Ρόδος 28 Μαρτίου 2010

Επειδή «είναι εθνικό ότι είναι αληθινό»

απευθύνω προς τον αρχηγό του ΛΑΟΣ κύριο Kara-Tzaferi αυτήν την επιστολή.

(Ελπίζω ο κύριος Kara-Tzaferi να το έπιασε το υπονοούμενο)

Κύριε Kara-Tzaferi

Θα πρέπει να επιτρέψετε και στους σημερινούς αλβανούς να ζουν στην χώρα μας όπως είχε επιτραπεί και στους δικούς σας προγόνους, έτσι ώστε οι απόγονοι τους, όπως έγινε και με σας τον ίδιο κύριε Kara-Tzaferi, να είναι περήφανοι που έγιναν έλληνες.

Είναι ανιστόρητα άδικοι όσοι βρίζουν τους αλβανούς. Ποτέ στην ιστορία μας δεν ήρθαμε σε εθνική σύγκρουση με αυτόν τον λαό*, που άλλωστε είναι στενά συγγενής μας.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον «υπερεθνικιστή» κύριο Kara-Tzaferi ότι είναι βαριά αδικία την ημέρα της επετείου να υβρίζονται αυτοί που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επανάσταση του 21. Γιατί η Επανάσταση αυτή έγινε απο έλληνες και αλβανούς πολεμιστές και χρηματοδοτήθηκε απο έλληνες εμπόρους. Και είναι πραγματικά προσβλητικό το να βρίζει κανείς τους αλβανούς αντί να τους καλεί να συμμετέχουν στην επέτειο της εθνεγερσίας, όπως την φαντάστηκε και την διακήρυξε ο Ρήγας, όταν μάλιστα η τιμητική Προεδρική Φρουρά της Ελλάδος φορεί την αλβανική λαϊκή ενδυμασία **.

Γιάννης Αλεξάκης

(Εκηβόλος)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

* Αποτελεί, και στατιστικά επιβεβαιωμένη, αλήθεια ότι στην Αλβανία υπάρχει, και εξάγεται απο εκεί, μεγάλη εγκληματικότητα. Αυτό όμως οφείλεται στις δεδομένες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής και οπωσδήποτε με κανένα τρόπο δεν μπορεί να αποτελεί αφορμή «εθνικού μίσους» και συλλογικής καταδίκης των αλβανών σαν έθνος. Να ψάξετε να βρείτε αλλού, εκεί απο όπου ξεκινούν πραγματικά, οι προσβολές κατά της πολιτισμικής ταυτότητας του Ελληνισμού.

** Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ

Κατά τον Β. Μπίρη, (1960), «Οι Αρβανίτες», σελίδα 228: «Τον Οκτώβριο του 1828, ο παιδαγωγός στο Μόναχον Ντεζαρντέν, στον οποίον είχε εμπιστευθεί ο Καποδίστριας την ανατροφήν ορφανών της Επαναστάσεως, θέλοντας να τα ντύσει με ομοιόμορφην ελληνική στολή, έγραψε για το ζήτημα αυτό στον κυβερνήτη, προτείνοντας ως υπόδειγμα ελληνικής φορεσιάς την σουλιώτικη. Ο Καποδίστριας συμφώνησε απόλυτα σ’ αυτό, και από τότε καθιερώθη η φορεσιά των Σουλιωτών ως εθνικό ντύσιμο. (Βλέπε Γενική Εφημερίς της Ελλάδος 1828, σελίδα 370)».

Κατά τον Γιώργο Νεκρατζά: «Η Εθνολογική Συγγένεια των Σημερινών Ελλήνων, Βουλγάρων και Τούρκων», Τόμος 1ος , Ήπειρος – Νότια Ελλάδα, σελίδα 34: «Η φουστανέλα καθιερώθηκε το 1828 από τον Καποδίστρια σαν ελληνική εθνική φορεσιά ενώ από λαογραφική άποψη δεν πρόκειται παρά για αλβανικό λαϊκό ένδυμα».

Είναι βέβαιο ότι η φουστανέλα δεν αποτελούσε λαϊκό ένδυμα αποκλειστικά των ελλήνων, αλλά την φορούσαν και άλλοι βαλκάνιοι. Επίσης δεν αποτελούσε κατά κανένα τρόπο πολεμική ενδυμασία, αλλά καθημερινό ένδυμα, που το φορούσαν και κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του κατακτητή. Αυτά χωρίς να αποδέχομαι το σύνολο των απόψεων του κ. Νεκρατζά.

Τίθεται το ερώτημα αν τα αγήματα της Τιμητικής Φρουράς του επισήμου Ελληνικού Κράτους δεν θα έπρεπε να φέρουν την στολή και την εξάρτηση των αρχαίων οπλιτών και ιππέων (Λακεδαιμονίων, Αθηναίων, Θηβαίων, Μακεδόνων, κλπ).

Δυστυχώς οι αρχαίες πολεμικές στολές έχουν εξευτελιστεί και αυτές με τις γελοίες γιορτές της «πολεμικής αρετής των ελλήνων» που κατά τόσο άθλιο τρόπο σκηνοθετήθηκαν από τους χουντικούς, τους συνδαιτυμόνες δηλαδή και ομοϊδεάτες του κυρίου Kara-Tzaferi.