21 Ιουλίου 2009

Γκρέτσια Σαλεντίνα.Η άλλη Ελλάδα,η Μεγάλη Ελλάδα!

Μερικά τραγούδια από τη Γκρέτσια Σαλεντίνα!
Από τη Μεγάλη Ελλάδα της Κάτω Ιταλίας!Από τα αδέλφια μας που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την Ελλάδα μέσα τους.
Επισκεφθείτε τη σελίδα τους:
http://www.greciasalentina.org/


RITRATTO DELL’AMANTE

Aspron e’ tto chartì, aspro e’ tto chioni,
Aspron e’ tto chaladzi, aspri ine i krini,

Aspro to sfondilòs-su ce i vrachoni,

C’echi is’o’ ppetto dio mila azze asimi.
Isèa se kaman dio mastoroni

Ce se pingézzane i aji serafini;

Ce se pingezzan ce se kaman oria,
Pu ’e’ ss’echi de’ is’in ghì manku is’in gloria.



LA CIOCCA DEI CAPELLI

Oh, posson echi ti iss’ esèan imeno,
Na kào ’na’ llazzon a’ ttutta maddhìa,
N’on bastazzo is’a chèria-mu demeno,

Ce votonta na pao is pan ghetonìa.

A’ tto gheno na ime arotimmeno,

Azze pèi cafceddhan i’ tutta maddhìa.

Ine azze cafceddha poddhì sgrata

Pu m’ochi ti’ kkardìan ankatinata.

LA GELOSIA

Panta s’akàpisa me ti’ kkardìa,
S’akàpisa ce s’ùtela kalò.

Pornò ce vrai is’in ghetonìa

Panta tin ùmbra-mmu itoris ambrò.

Arte puru echo ti’ stessa’ffilìa,

Isù to zzeri, en dulèi na su pò:
Èkama ’na’ spirì to’ rretirào
Jai ita ton addho poddhì(n) applikào.


Akapi, iteli senza kumpagnìa,

Ce n’akapisi(n) ena’ mmanichò:

Anu ss’ena na t’ochi ti’ kkardìa

Ce kunfidenza min dokis addhò.

Akapi istèi suggetta i’ ggelusia,

Ka icì annoridzi ton akapitò:

Pu a’ ppiaki ta dìo na ta metrisi,

En isa gelusìa me t’akapisi.


Δεν ήταν δύσκολα...έτσι;


Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας.

Το σχόλιο ενός Έλληνα σε μια ανάρτηση ενός "Έλληνα"!

Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας

Το βρήκαμε στα σχόλια της ανάρτησης του Γιανναρά "Πότε τελείωσε ιστορικά ο Ελληνισμός" (Διάβασε εδώ) και το αναρτούμε.


Αν θέλεις να ελέγξεις ένα λαό, αλλοίωσε την ιστορική του συνείδηση και μπόλιασε τη ψυχή του με μίζερες θρησκευτικές δοξασίες. Και με ποιον φορέα μπορείς να το επιτύχεις; Mα με την παιδεία φυσικά.

Απεχθάνομαι την προγονολατρία γιατί σήμερα έχει «σκοτεινή» αφετηρία και «ύπουλη» κατάληξη. Παρά τα σημεία των καιρών, παραμένω ακόμη προσκολλημένος στο ρομαντικό δόγμα «Σκέψου ολικά, δράσε τοπικά».
Μα είναι αδύνατο ορισμένες φορές να μη βροντοφωνάξω. Ναι, νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας. Και τόσο δυστυχής συνάμα, γιατί ζω όπως είπε κάποτε ο Γιάννης Ξενάκης, σε μια κοινωνία που της λείπει η περιπέτεια της σκέψης. Μπορούμε βέβαια να βρούμε ταριχευμένες ιδέες, τυλιγμένες σε σελοφάν να πλασάρονται σαν τυποποιημένα προϊόντα από κάθε μορφή «ειδικούς» στα «παράθυρα» της καθημερινής μας μιζέριας. Θρησκευτικός φονταμενταλισμός, «ειδωλολάτρες» χριστιανοί, φανατικοί υπερπατριώτες, κοινωνικός ρατσισμός, ξενοφοβία, διαφθορά είναι μερικά μόνο σημάδια της ζοφερής πνευματικής μας κουλτούρας.

Νιώθω υπερήφανος που είμαι Έλληνας, έστω και αν ο Phillip Sherrad στο βιβλίο του Δοκίμιο για τον Νέο Ελληνισμό που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο το 1971 από τις εκδόσεις Σύνορο, προσπάθησε να αποδείξει ότι δεν είμαι ‘Έλληνας, αλλά απλά «χριστιανός ορθόδοξος». Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον άγγλο ιστορικό που τον προλόγισε και ο δικός μας Χρήστος Γιανναράς, αυτό που μας συνδέει ως έθνος δεν είναι η ελληνική μας «γονιδιακή» υπόσταση, δεν είμαστε δηλαδή παιδιά του Ηρακλή, αλλά μακρινοί απόγονοι της θρησκευτικής παράδοσης του εβραίου Μωυσή.

Ναι, θα βροντοφωνάξω. Είμαι Έλληνας, Ζορμπάς στην καρδιά, έτοιμος να χορέψω το συρτάκι της ελευθερίας ή το μοναχικό ζεϊμπέκικο του Δία, να ορθώσω το ασήμαντο ανάστημά μου στο άπειρο και να ακολουθήσω την πνευματική ατραπό του Ηρακλή, που αψήφησε νόμους θεών και απελευθέρωσε τον Τιτάνα Προμηθέα. Γιατί έτσι είναι ο Έλληνας, χιλιάδες χρόνια τώρα. Αψηφά τους άτεγκτους θρησκευτικούς κανόνες που για αιώνες δεν διαφοροποιούνται, γιατί γι αυτόν είναι σημάδι αμορφωσιάς και βαρβαρότητας. Έτσι είναι o Έλληνας, γιατί ποτέ του δεν ήταν ειδωλολάτρης, όπως ποτέ δεν ήταν πιστός. Άθεος στη ψυχή, χόρευε στα πανηγύρια κάτω από το μυστικό αυλό του Πάνα, ευχαριστιόνταν με τις μουρνταριές του Δία και περιγελούσε τις ζήλιες της Ήρας. Οι θεοί του μικροί, με ατέλειες, σχεδόν ανθρώπινοι, για να μπορεί μερικές φορές να τους φθάνει αλλά και να τους ξεπερνά. Γιατί δε γουστάρει, έναν απόλυτο αφέντη θεό, σε μια απόκοσμη και σχιζοφρενική θρησκεία που διδάσκει την άπειρη αγάπη μέσα στη δαντική όμως κόλαση της αιώνιας τιμωρίας.
Πηγή...

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ!! O ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ!!!



Πηγή...

Μέσα στα 1700 χρόνια σκλαβιάς,πολλές φορές οι Έλληνες προσπάθησαν με κινήματα και επαναστάσεις να λύσουν τις αλυσίδες.Όμως οι μελανιμονούντες,συμμαχούσαν πάντα με κάθε βάρβαρο που βρισκόταν μπροστά τους,δίνοντάς τους το ελεύθερο να εξανδραποδίζουν όποιον Έλληνα έβρισκαν.
Έχοντας καταλάβει εκ των έσω τη ρωμαϊκή διοίκηση,κατάφεραν με κάθε δόλο να αρπάξουν και την ανώτατη εξουσία τοποθετώντας δικούς τους αυτοκράτορες.Αν καμιά φορά έτυχε να ανέλθει στο θρόνο κάποιος που νόμισε ότι μπορεί να τους αντισταθεί,βρισκόταν σφαγμένος,δηλητηριασμένος και καθυβρισμένος.Παράδειγμα ο Ιουλιανός,που δολοφονήθηκε από κάποιον χριστιανό στρατιώτη,που τον έχουν μάλιστα κάνει άγιο!
Στο τέλος και αφού είχαν διαλύσει μέχρι εξαφανίσεως την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία,η οποία είχε μείνει μόνο με το όνομα και την Νέα Ρώμη(Κωνσταντινούπολη),την παρέδωσαν στους νέους συμμάχους τους,που στο μεταξύ είχαν καταλάβει όλη την πρώην "αυτοκρατορία".
Αυτοί είναι οι κατακτητές της Ελλάδος,οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.
Και όταν οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να επαναστατήσουν,μερικές ημέρες πριν το Μάρτη του 1821,αυτοί τους αφόρισαν.Με κύριο γνώμονα το ιδιοτελές συμφέρον τους.
Και όταν είδαν ότι τελικά κινδύνευαν να χάσουν ό,τι επί 1500 χρόνια είχαν κατακτήσει,καπέλωσαν μαζί με τους κοτζαμπάσηδες και τους λοιπούς προδότες των "τζακιών" τους αγράμματους Έλληνες,φτάνοντας στο σημείο να κλείσουν στη φυλακή και να δολοφονήσουν όλους τους αγνούς πατριώτες,από τους οποίους,λόγω του ότι ήταν ήρωες και ινδάλματα,υπήρχε περίπτωση να γίνει πραγματικότητα η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Ελλάδας.
Έλληνες,όσοι θεωρείτε ότι είστε,σκεφθείτε ότι και μόνο με αυτά που κατέχουν,μάλιστα με υπογραφές των...Τούρκων Σουλτάνων(οι..."υποστηρικτές" του '21!),η Ελλάδα και εμείς οι Έλληνες δεν θα ζούσαμε με τέτοια ανέχεια...