19 Οκτωβρίου 2008

«Τι είν΄ η Πατρίδα μας;»!!!!!!

http://www.schizas.com/site3/

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ


17.10.08
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣΚλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα.

Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους... Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...
Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα... Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».
Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!
Πριν δούμε μερικά απ όσα γράφει σ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες!
Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:
1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.
2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).
3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).
4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.
5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).
7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό

Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.
Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στο νέο του πρόγραμμα που μοιράστηκε την περασμένη Κυριακή με τις μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες γράφει κάτι συγκλονιστικό που πέρασε απαρατήρητο και καθόλου δεν συζητήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο: Ζητεί να δίνεται αυτομάτως η Ελληνική Ιθαγένεια σε όσα παιδιά ξένων Μεταναστών (ακόμη και λαθρομεταναστών!) γεννιούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Επίσης, να αποκτούν αυτομάτως την Ελληνική Ιθαγένεια μετά παρέλευση τριετίας όλα τα παιδιά Ξένων Μεταναστών που είναι μαθητές στην χώρα μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι (σε συνδυασμό με την επανένωση των οικογενειών των μεταναστών που αποφάσισε ο Πάκης Παυλόπουλος) σε 10 μόνο χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειονότητα στην Ελλάδα.
Αλλά ποιος νοιάζεται γι΄ αυτό; Όλοι παιδιά του Θεού είμαστε και είναι ρατσισμός να μιλάμε για ελληνικό αίμα. Για τσιγγάνικο, αλβανικό, εβραϊκό ή βουλγάρικο αίμα μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα, δεν είναι ρατσιστικό. Καλή ψυχή, μαζοχιστές Έλληνες.

Πηγές: Press-Gr, AGWN

O Μίκης Θεοδωράκης θεωρεί «μέγα ΕΘΝΙΚΟ λάθος» και σημαίνει γενικό ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

http://diaspora-grecque.com/modules/altern8news/article.php?storyid=1341

O Μίκης ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ θεωρεί «μέγα ΕΘΝΙΚΟ λάθος» και σημαίνει γενικό ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ
Mikis THEODORAKIS considère « grande erreur NATIONALE » et appelle à une ALERTE générale


Lire en français: plus bas

Μίκης: Να κινητοποιηθούν οι διανοούμενοι για τα Σκόπια
Επιστολή του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

O Μίκης Θεοδωράκης θεωρεί «μέγα ΕΘΝΙΚΟ λάθος» και σημαίνει γενικό ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

Την αγωνία του για το Σκοπιανό και ιδιαίτερα για τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ περί ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», στην οποία αναρωτιέται γιατί η ελληνική πλευρά δεν χρησιμοποιεί επιστημονικά επιχειρήματα για να αποκαλύψει αυτή τη «γελοιότητα», όπως τη χαρακτηρίζει.
O μεγάλος συνθέτης θεωρεί «μέγα εθνικό λάθος» να χαριστεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: Δημοσιεύθηκε : Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008


«Θέλω να εκφράσω μια μεγάλη απορία που με βασανίζει εδώ και καιρό: Σκοπιανοί και ορισμένοι Αμερικανοί φίλοι τους μας έχουν ζαλίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι τάχα οι μοναδικοί Μακεδόνες και ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική, δηλαδή αυτή περίπου που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτά τα τερατώδη ψέματα διδάσκονται σαν αλήθειες σε ξένα Πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 100 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τα έχουν εμπράκτως αποδεχθεί σαν ιστορικές αλήθειες.
Ιδού λοιπόν η απορία μου: Υπήρξε έως τώρα από την πλευρά μας η οφειλόμενη επιστημονική αποκάλυψη όλης αυτής της γελοιότητας; Αν ναι, με ποιους επιστημονικούς τρόπους και αν όχι, γιατί; Αφού είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαρόαιμοι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι καθαρά Σλαβική. Πού είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Ακαδημία Αθηνών, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι Έλληνες ιστορικοί και γλωσσολόγοι, ώστε με ακλόνητες επιστημονικές αναλύσεις να αποκαλύψουν την αλήθεια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ των άλλων κρατών, όπως ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί ανενόχλητοι και μόνοι εδώ και δεκάδες χρόνια; Πώς αξιοποιούνται οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ξένων καθηγητών και ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων και γελοιοποιούν τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών;

Ιδιαίτερα σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου κυριολεκτικά “σαρώνουν” οι Σκοπιανοί, οι δυστυχείς συμπατριώτες μας μένουν ακάλυπτοι και παραπονεμένοι, εγκαταλελειμμένοι από την Πατρίδα Μητέρα τους που... σφυρίζει αδιάφορα.

Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις μεγάλες Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου με χιλιάδες βιβλία, έτσι που στο τέλος, μπροστά σ΄ αυτή τη σιωπηλή αντιμετώπιση αυτών των παραμυθιών, να αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι ότι είναι... κατ΄ ευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος! Κι έτσι φτάσαμε ώς εδώ, να μας κατηγορούν ότι είμαστε... κατακτητές της Θεσσαλονίκης!
Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, γιατί εγώ όπως ξέρετε θεωρούμαι... εθνικιστής και επομένως προκατειλημμένος αφού πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να τους χαρίσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη».



Mikis THEODORAKIS dit : « il faut mobiliser les intellectuels au sujet de la Macédoine ».

Lettre du grand compositeur grec envoyée au journal « Ta Néa » le 14 octobre 2008.

Il considère « grande erreur NATIONALE » et appelle à une ALERTE générale

Son angoisse est grande pour l’affirmation du FYROM ( l'ancienne République yougoslave de Macédoine) au sujet de l’existence d’une langue et d’une ethnie macédonienne chez eux .Il se demande pourquoi la partie grecque n’utilise pas d’arguments scientifiques pour révéler cette
« ridiculité » comme il la caractérise. Le compositeur considère comme « une grande erreur NATIONALE » d’offrir le nom de MACEDOINE au FYROM.
Résumé de la lettre de Mikis Théodorakis :


« Je veux exprimer un grand doute qui me tourmente depuis longtemps : des citoyens de l'ancienne République yougoslave de Macédoine et certains de leurs amis américains nous ont étourdis il y a de nombreuses années en affirmant qu'ils sont les seuls Macédoniens uniques et que leur langue est macédonienne, c'est-à-dire celle approximativement que parlait Alexandre le Grand. Ces mensonges sont enseignés comme vérités dans des universités étrangères, tandis que plus de 100 gouvernements dans le monde entier les ont approuvés comme vérités historiques.

Voilà en quoi consiste mon doute : a existé jusqu'à maintenant pour notre part cette révélation scientifique due de toute de ridiculité ? Si oui, de quelles manières scientifiques et si non, pourquoi ?

Puisqu'il est certain que ces personnes sont pures slaves et leur langue aussi , où sont le Parlement des Grecs, l'Académie d'Athènes, les universités grecques, les historiens grecs et les linguistes, afin qu'avec des analyses scientifiques inébranlables , ils révèlent la vérité à l'opinion publique, aux gouvernements, aux universités, aux médias des autres Etats, comme l’a fait le FYROM depuis des années sans être importuné ? Comment sont mises en valeur les analyses scientifiques et les études de professeurs étrangers et d'experts qui prouvent la vérité et ridiculisent les affirmations du FYROM ? En particulier, dans des pays comme le Canada et l'Australie, où littéralement les gens du FYROM font une grande propagande, nos compatriotes se sentent à l’écart et abandonnés par leur mère patrie. Les gens du FYROM ont rempli les grandes bibliothèques de milliers livres, pour qu’à la fin, devant la confrontation silencieuse de ces contes, ils commencent à croire eux-mêmes qu'ils sont des ancêtres de Philippe et d’Alexandre le Grand. Ainsi, nous en arrivons à être accusés d’être des conquérants de Thessalonique !

Je vous en prie, faites quelque chose, parce que moi, comme vous le savez, je suis considéré… comme nationaliste et, par conséquent, je crois que cela constitue une grande erreur nationale si nous leur offrions un nom sacré comme l’est celui de Macédoine, dont tant de faits historiques et culturels sont nôtres, comme la Thrace, la Thessalie et la Crète ».

Printer Friendly Page Envoyer à un ami

Ο Τούρκος Ναύαρχος για Αιγαίο,Κύπρο και πετρέλαια!!!!


http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Άκουσαν εδώ στην Ελλάδα τι λέει ο Τούρκος Ναύαρχος;

Πολύ ενδιαφέρουσες είδα τις δηλώσεις του Τούρκου Αρχηγού των Ναυτικών Δυνάμεων της γείτονος, Αρχιναυάρχου κ. Ατάτς, ο οποίος αναφερόμενος στους γενικότερους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας στην Μεσόγειο, δήλωσε μεταξύ των άλλων:

«Εκτιμώ ότι, η ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων εξαιτίας της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει στο προσεχές μέλλον, διότι εξ αιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σε έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο και η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί προς τούτο και να αντιδράσει, δεδομένου ότι οι εξελίξεις μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο «τα εθνικά της συμφέροντα».

Ο Τούρκος αρχηγός ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχος Muzaffer Metin Atac με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη (Δ) ΠΝ κατά την 1η επίσημη επίσκεψη Τούρκου Αρχηγού Ναυτικών Δυνάμεων στην Ελλάδα.

Μάλιστα προχωρεί και αποκαλύπτει ότι, ενόψει του γεγονότος αυτού, άρχισε η προσπάθεια για μετατροπή της Τουρκίας σε ναυτική υπερδύναμη της περιοχής. Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα ακούστηκαν πρίν από μερικούς μήνες και από κυβερνητικά χείλη.

Και επειδή οι Τούρκοι κυβερνώντες και στρατιωτικοί έχουν δείξει μεγάλη διορατικότητα, σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και εκτελούν με σταθερότητα και σε βάθος χρόνου, εν αντιθέσει με τους προχειρολόγους δικούς μας, είναι πλέον αναγκαίο να μελετήσουμε λίαν καλώς, τι λέγει και τι εννοεί, ο τούρκος επιτελάρχης.


Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ανέτως ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να επιλύσει το Κυπριακό με συνομιλίες, δήθεν μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού, όπως αφελώς πιστεύει η Ελληνική πλευρά και μάλιστα προβαίνουμε και σε δηλώσεις προς την Άγκυρα, να αφήσει μόνο του τον Ταλάτ να διαπραγματευτεί την λύση!!!

Η Τουρκία επιθυμεί και θέλει την Κύπρο, σε συνδυασμό και με το Ανατολικό Αιγαίο, μία θαλάσσια περιοχή που θα κυριαρχεί αυτή ως υπερδύναμη, για να ελέγχει στο μέλλον τις οδούς και τα περάσματα του πετρελαίου προς την δύση, αλλά και αυτό τούτο το πετρέλαιο της περιοχής.

Αυτός είναι ο σκοπός της Τουρκίας και εκεί εστιάζει όλες τις στρατηγικές της από την Θράκη, στο μισό Αιγαίο, νότια της Κρήτης και στη ευρύτερη περιοχή της Κύπρου, που την θέλει ως μία αβύθιστη βάση. Είναι συνεπής η Τουρκία ως προς τους στόχους της.

Η ηγεσία όμως, των Αθηνών, δεν μπόρεσε να κατανοήσει ποτέ αυτό το αυτονόητο, απλό και ορατό και από τον τελευταίο πολίτη. Και επιμένει σε στρατηγικές που δεν βγάζουν πουθενά. Δεν ακούει τι μας διαλαλούν καθημερινά οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, ή ακούει και κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Και περιμένει να βρει λύσεις κάνοντας πάντα το «καλό παιδί» προς τους Τούρκους και υποχωρώντας διαρκώς από τις θέσεις της. Ομφαλοσκοπεί και δεν είναι σε θέση να δει και να διαβλέψει τι γίνεται πέρα από τη θάλασσα του Πειραιά και τον όρμο του Φαλήρου.....

Πηγή:Syndesmos71
0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Ο Παπαρρηγόπουλος με το να καταγράψει την Α-ΛΗΘΕΙΑ της ιστορίας,προσπάθησε να προκαλέσει εμφύλιο;

Επειδή στο άρθρο περί ΟΥΠΡΑΒΔΑ(Ιουστινιανού),στάλθηκαν κάποια
σχόλια,θέλουμε να πιστεύουμε καλή τη πίστη,εξηγούμαστε για να μη παρεξηγούμαστε!!!Διότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν Έλληνα,που χωρίς να έχει διαβάσει και ερευνήσει την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,ξέρει και πιστεύει ό,τι έχει μάθει μόνο στο σχολείο!!!!ΆΛΛΟΙ,έχουν χωρίσει τους Έλληνες σε "αμνούς" και "ερίφια",εδώ και κάποιους αιώνες,όσους τέλος πάντων δεν κατεσφάγησαν από βάρβαρους κατακτητές και τους "συνεργάτες τους".

Από πότε η ΙΣΤΟΡΙΚΗ πραγματικότητα,είναι αιτία ή αφορμή εμφυλίου πολέμου;

Από πότε οι πράξεις κατακτητών θεωρούνται απλά λάθη;Δηλαδή οι Γερμανοί όταν έκαιγαν τα Καλάβρυτα,έκαναν απλά λάθος;
Ο Παπαρρηγόπουλος ήταν ακραιφνής χριστιανός(δικαίωμά του αναφαίρετο),αλλά ως ιστορικός,θεωρείται από τους πιο καλούς.Μήπως πρέπει να εξαφανίσουμε ΚΑΙ αυτόν,επειδή κατέγραψε την Α-ΛΗΘΕΙΑ και μάλιστα ενίοτε "κολοβή" διότι προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα γεγονότα εκείνης της περιόδου;
Έχουμε να χωρίσουμε κάτι,για να "σκοτωθούμε μεταξύ μας",όταν διαβάζουμε την ιστορική πραγματικότητα;
Δηλαδή ο Παπαρρηγόπουλος με το να καταγράψει την Α-ΛΗΘΕΙΑ της ιστορίας,προσπάθησε να προκαλέσει εμφύλιο;Η πρώτη έκδοση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,έγινε την περίοδο 1860-1874.
Ο ίδιος χρησιμοποιεί ως πηγές του,ιστορικούς χριστιανούς,εθνικούς,λαικούς,κληρικούς,και γενικά αναφέρεται σε πλήθος ανθρώπων,οι οποίοι έζησαν και κατέγραψαν τα γεγονότα,ο καθένας στην εποχή του!

Ένα μικρό παράδειγμα:
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,
Βιβλίον όγδοον,σελ.274,εκδόσεις ΓΑΛΑΞΙΑ-ΕΡΜΕΙΑ.



[...Είναι γνωστόν ότι ο Ζώσιμος δεν επαινεί συνήθως ειμή τους εθνικούς,τους δε χριστιανούς εν γένει πικρώς στηλιτεύει,ώστε ευλόγως εκ της αφηγήσεως αυτού δυνάμεθα να συμπεράνωμεν,ότι ο μεν γέρων Μουσώνιος και δύο αυτού υιοί είχον μείνει πιστοί εις το αρχαίον θρήσκευμα,ο δε τρίτος υιός,ο Αντίοχος,είχεν ασπασθή το νέον δόγμα.Πλην τούτου ο Ευνάπιος ιστορεί,ότι οι μοναχοί διηυκόλυναν πολύ την επιδρομήν του Αλαρίχου,βεβαιών επί λέξεως ότι "τοιαύτας αυτώ τας πύλας απέδειξε της Ελλάδος,η των τα φαιά ιμάτια εχόντων ακωλύτως προσπαρεισελθούσα ασέβεια." Εκ τούτων πιθανόν υπελήφθη ότι ο Ρουφίνος,περί την εκτέλεσιν των προδοτικών αυτού βουλευμάτων,ωφελήθη προ πάντων από την κατά της ειδωλολατρείας αντιπάθειαν των χριστιανών,οίτινες,ευάριθμοι όντες εις την ενταύθα Ελλάδα και μέχρι των χρόνων τούτων βλέποντες τους εθνικούς ακωλύτως εκπληρούντας τα της λατρείας αυτών,ήσαν διατεθειμένοι να συμμαχήσωσι μετά των Γότθων ίνα καταφέρωσιν επί τέλους καιρίαν κατά των αντιπάλων πληγήν.Ήσαν δε οι Γότθοι αρειανοί μεν αλλ' ουδέν ήττον χριστιανοί και επιτήδειοι να συντελέσωσιν εις τον θρίαμβον των συμμάχων αυτών,ιδίως δια της των ιερών καταστροφής....]

Και στην επόμενη σελίδα,275.

[...
Όπωσδήποτε ο Αλάριχος,αναχωρήσας εκ Θράκης,προήλασε κατ' αρχάς εις την Μακεδονίαν και έπειτα εις την Θεσσαλίαν "πάντα καταστρεφόμενος τα εν μέσω." Περί τας αρχάς δε του 396 γενόμενος πλησίον των Θερμοπυλών,ανήγγειλε λάθρα την άφιξιν αυτού προς τε τον Αντίοχον,τον ανθύπατον,και προς τον Γερόντιον,τον προιστάμενον της εν Θερμοπύλαις φυλακής.Και εν τω άμα ο Γερόντιος,αναχωρήσας μετά των φυλάκων,αφήκεν ελευθέραν και ακώλυτον εις τους βαρβάρους την εις την Ελλάδα είσοδον.Οι δε,καθοδηγούμενοι υπό πολυαρίθμων μοναχών,κατεπλημμύρησαν πάντα τα μεταξύ Θερμοπυλών και Αττικής,Λοκρίδα,Φωκίδα,Βοιωτίαν,λεηλατούντες και καταστρέφοντες χώρας και πόλεις,και τους μεν άνδρας ηβηδόν αποσφάττοντες,παίδας δε και γυναίκας αγεληδόν συνεπαγόμενοισυμφορά υπήρξε τασαύτη ώστε ο πεντηκονταετίαν βραδύτερον ακμάσας Ζώσιμος βεβαιοί,ότι μέχρι των χρόνων αυτού εφαίνοντο έτι τα στίγματα αυτής.]
_____________________________________________________

Μήπως πρέπει να εξαφανίσουμε ΟΛΗ την ιστορία μας,γιατί ενοχλεί;
Όπως φυσικά γνωρίζετε,κάποιοι άλλοι έσβησαν ό,τι ενοχλεί.Γιαυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε και που μας κατάντησαν.
Γιατί ξέρουν ότι για να σβήσει ένας λαός,πρέπει να ξεχάσει την ιστορία του.......
Πάντως "απειλές εμφυλίου",τύπου "Καραμανλής ή τάνκς" ή "Καραμανλής ή χάος",μόνο οι κρατούντες εκστομίζουν,όταν αισθάνονται ότι κινδυνεύει η εξουσία τους και τα συμφέροντά τους.