12 Οκτωβρίου 2011

Ιράν: Οι ΗΠΑ δημιουργούν τεχνητή κρίση


Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι επιδιώκει να δημιουργήσει «τεχνητή κρίση» στη Μέση Ανατολή, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι εμπλέκεται στη συνωμοσία δολοφονίας του Σαουδάραβα πρεσβευτή στις ΗΠΑ.



1 / 1
Οι αμερικανικοί ισχυρισμοί δείχνουν μια «ανόητη κακοβουλία», τόνισε ο Λαριτζανί, μιλώντας στο κοινοβούλιο.
«Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νέα τεχνητή κρίση...Εχουμε ομαλές σχέσεις με την Σαουδική Αραβία και δεν υπάρχει κανένας λόγος ώστε να προχωρήσει το Ιράν σε τέτοιες ανόητες ενέργειες, όπως αυτές που ισχυρίζονται (οι ΗΠΑ)»
πρόσθεσε ο Λαριτζανί. Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ ανακοίνωσε χθες Τρίτη την σύλληψη δύο Ιρανών που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Σαουδάραβα πρεσβευτή στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο μια συνωμοσίας που «σχεδίασε, οργάνωσε και διηύθυνε το Ιράν» .
Πολλοί Ιρανοί αξιωματούχοι κατήγγειλαν «το κατασκευασμένο σενάριο» της Ουάσινγκτον με στόχο την πρόκληση εντάσεων ανάμεσα στο Ιράν και τους άραβες γείτονές του. Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε «παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία» προς όλους του Αμερικανούς διπλωμάτες και ταξιδιώτες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνουν υπ'όψιν τις συστάσεις του υπουργείου και τις άλλες επίσημες πληροφορίες πριν αποφασίσουν οποιαδήποτε μετακίνηση ή δραστηριότητα.
Πηγή...

Να τι λέει ο Πούτιν για την Ελλάδα και την κρίση:


Πούτιν: Με 1 τρισ. ευρώ η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται με επίσημη πρόσκληση της κινεζικής ηγεσίας στο Πεκίνο
«Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί κάποια πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών καθώς ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων» 

επεσήμανε ο ρώσος ηγέτης. Οι νύξεις του περί ανδρείας ασφαλώς στρέφονται προς τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα διστακτική στη λήψη αποφάσεων αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος της «διάσωσης» της Ελλάδας (και) με γερμανικά χρήματα.
Μία ακόμα φωνή από πολιτικό ηγέτη εκτός Ευρώπης ακούστηκε σήμερα από την Κίνα καλώντας τους ηγέτες και τους αξιωματούχους της ζώνης του ευρώ να αναλάβουν δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους. Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος βρίσκεται με επίσημη πρόσκληση της κινεζικής ηγεσίας στο Πεκίνο κάλεσε (όπως έκανε πρόσφατα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα) τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν γενναιότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης και να στηρίξουν την Ελλάδα.
Αλλωστε για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο Πούτιν χαρακτήρισε 
«πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα»
 την κρίση χρέους. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα»
«Ομως εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα : κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το "σηκώσει" η ευρωζώνη» 
δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Μαϊμού" και η κρίση της Σλοβακίας

Εγκρίνει τελικά η Σλοβακία την ενίσχυση του ΕΤΧΣ

Ανοίγει ο δρόμος για το δεύτερο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα
Μπρατισλάβα. Θα εγκρίνει τελικά η Σλοβακία _ σε νέα ψηφοφορία ως το τέλος της εβδομάδας _ την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) την οποία είχε καταψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή της Μπρατισλάβα την Τρίτη το βράδυ. Υστερα από πιέσεις από τις Βρυξέλλες, τέσσερα πολιτικά κόμματα, τρία της απερχόμενης κυβέρνησης και ένα της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν να το υπερψηφίσουν ανοίγοντας τον δρόμο για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.
Τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού κατέληξαν σε συμφωνία με τον ηγέτη του αριστερού Smer, Ρόμπερτ Φίκο, συγκεντρώνοντας πλειοψηφία 119 εδρών στις 150 του σλοβακικού κοινοβουλίου.

Η Γραφή στους τούς δρόμους (GRAFITI‏)


Δ. Καζάκης-Αλτερ 11-10-2011.Το ξεφτύλισμα των δημοσιοκάφρων του...ΔΝΤ!


Θα μας έκανε τεράστια εντύπωση αν κάποια στιγμή έβγαιναν τα ονόματα των δημοσιοκάφρων που πήραν μέρος σ τα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε σε δημοσιογράφους η εταιρεία Civitas με χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα του Χ. Κώνστα και της Κάτιας Μακρή. (Θυμάστε φανταζόμαστε την αποκάλυψη για τα σεμινάρια που έκαναν σε καλαμαράδες και μαρκουτσοφόρους --δεν θα πήγαν τζάμπα φυσικά- για να αποτελέσουν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ ).
Στο βίντεο που παραθέτουμε με τον Δ. Καζάκη, βλέπουμε Κώνστα και Μακρή να προσπαθούν --χωρίς αποτέλεσμα- να παρουσιάσουν μια πραγματικότητα με κατασκευασμένα στοιχεία, να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, να του παρουσιάσουν σαν μονόδρομο μια πολιτική που τον οδηγεί στην εξαθλίωση.


Σεισάχθεια

11-10-2011:Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με εξάρθρωση σπείρας ληστών με τα kalashnikov, δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων ταυτότητας μελών της οργάνωσης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Αλέξανδρος ΠΕΠΑ


Ερμιρ ΜΕΤΑ

Ερβιστ ΜΕΤΑ

Ενεα ΠΑΝΟ

Σωκράτης ΜΕΝΙΚΟ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011