08 Σεπτεμβρίου 2009

Να γιατί θα επιδιώξουν να ξαναπάνε σε δεύτερη ψηφοφορία!Για το μπόνους των 40+10=50 βουλευτών!

Το halkida.tv σας παρουσιάζει τα πραγματικά ποσοστάπου δίνουν την αυτοδυναμία, η οποια εξαρτάται σε μεγαλο βαθμό από την εισοδο των κομματων στη βουλή

Η είσοδος των κομμάτων που κυμαίνονται περί το 3% στη Βουλή έχει ως αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του ποσοστού που περισσεύει εκτός Βουλής και άρα αυξάνει το κατώφλι της αυτοδυναμίας.

Έτσι λοιπόν ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (Ουσιαστικά για πεντακομματική Βουλη ) Νόμος Σκανδαλίδη που δίνει «μπόνους» υπέρ του πρώτου κόμματος 40 έδρες

  • Με 2 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,83%
  • Με 2,5 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,62%
  • Με 3 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,41%
  • Με 3,5 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 41,19%
  • Με 4 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 40,98%
ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ και Ολες τις επόμενες ΚΥΡΙΑΚΕΣ, Ολα τα κομματα λαμβάνουν μέρος, θα γίνουν με νόμο Παυλόπουλου που αυξάνει το «μπόνους» υπέρ του πρώτου κόμματος σε 50 έδρες
  • Με 2 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 39,59%
  • Με 2,5 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 39,39%
  • Με 3 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 39,18%
  • Με 3,5 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 38,98%
  • Με 4 % τα εκτός βουλής κόμματα αυτοδυναμια 38,78%

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΑΔΑ. «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ 29 ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200

Τηλ: 7007000300 Fax: 7007000600

Email: theatro.sikionas@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 1/9/2009

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Πρόσφατα η διαδυκτιακή ομάδα «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ» δημοσίευσε αίτημα απευθυνόμενο και προς το Δήμο Σικυωνίων με θέμα το «άνοιγμα» του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή την οποία και ο Δήμος στηρίζει ως προς τη διεκδίκηση προς τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη του στόχου αυτού, διευκρινίζοντας όμως και τα εξής:
 Αρμόδια για την υλοποίηση του στόχου αυτού είναι το Υπουργείο Πολιτισμού με τις υπηρεσίες του όπως ΛΖ ΄ Εφορεία Κλαδικών Αρχαιοτήτων κ.λ.π.
 Είναι άστοχος ο ισχυρισμός πως τα χρήματα που ο Δήμος διαθέτει από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για αναπλάσεις θα μπορούσαν να διατεθούν για το Αρχαίο Θέατρο. Το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» χρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις, που αποσκοπούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών, μία εκ των οποίων είναι και οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων.
 Δεν πρόκειται για επανάληψη αναπλάσεων γιατί:
α) η Πλατεία Ελευθερίας δεν έχει ολοκληρωθεί ως έργο και αυτό θα συντελεστεί τώρα.
β) Οι πλατείες στα Τ.Δ. < Πασίου –Σουλίου > είναι απαραίτητες να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν στους συμπολίτες μας.
γ) Ο πεζόδρομος Κλεισθένους <από Μαυρούλια έως Σικυώνος> είχε αναπλασθεί πριν πολλά χρόνια (άνω των είκοσι) και το έργο που θα αρχίσει τώρα περιλαμβάνει υπογειοποίηση καλωδίων ΔΕΗ, κατασκευή αγωγών ύδρευσης, ομβρίων και αποχέτευσης και τέλος ανάπλαση χωρίς να θιγεί το πράσινο, καθώς και νέα φωτιστικά σώματα.
Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι η πόλη και τα χωριά μας έχουν ανάγκη και των αναπλάσεων, ασφαλτοστρώσεων, αλλαγή δικτύων ύδρευσης κ.λ.π για προφανείς και ευνόητους λόγους.
Επανερχόμενοι στα του θεάτρου και εν γένει του αρχαιολογικού χώρου να τονίσουμε πως ο Δήμος Σικυωνίων είχε πρωτοστατήσει στο να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις όπως 100.000.000 δρχ. το 2001 για την ολοκλήρωση των εργασιών του Μουσείου, καθώς και 200.000.000δρχ. για τις θολωτές διόδους το 2002.
Το αρχαίο θέατρο για να λειτουργήσει χρειάζεται:
 Απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών (Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Αρχαιολογικής Εταιρείας) για την αναγκαιότητα ανασκαφής ώστε να αναδειχθεί ολόκληρο. Πριν απ’ αυτό δεν μπορεί να παραδοθεί σε χρήση, γιατί υπάρχει κίνδυνος φθορών και καταστροφών όπως διατείνονται οι αρχαιολόγοι κ.λ.π επιστήμονες.
 Εξασφάλιση πόρων
 Συνεργασία όλων μας, Δήμου, Νομαρχίας, Συλλόγων, Ενεργών Πολιτών κ.λ.π
Ο Δήμος Σικυωνίων, όπως πάντα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Απαιτείται όμως υπομονή, επιμονή ,αποφασιστικότητα και καλή πίστη.

http://theatrosikionas.blogspot.com/

Πολύ καλή κίνηση.Επιβεβλημένη η υποστήριξη!

Βρέθηκε τελικά ο επτάχρονος!Στη Νέα Μάκρη.


Στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στην Ανατολή της Νέας Μάκρης βρέθηκε χθες στις 23:50 το επτάχρονο αγόρι το οποίο αγνοείτο από χθες το μεσημέρι...

Ο επτάχρονος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Το..."αμερικανικό όνειρο"!

Οι Αμερικανοί είναι εγκλωβισμένοι στα χρέη τους, που εμποδίζουν την ανάκαμψη

Η απώλεια σχεδόν 7 τρισ. δολαρίων σε κεφάλαια από τις περιουσίες των αμερικανικών νοικοκυριών μοιάζει με βρόχο γύρω από τον λαιμό της οικονομίας της χώρας. Αυτός ο δυσμενής αντίκτυπος παρεμποδίζει μία ρωμαλέα ανάκαμψη. Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε σπίτια που δεν μπορούν να πουλήσουν, ενώ, ταυτόχρονα, βαρύνονται με επαχθή χρέη, τα οποία δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν μπροστά. Από την άλλη πλευρά δεν μπορούν και να αποταμιεύσουν, παρά το γεγονός ότι χρειάζονται απεγνωσμένα να αυξήσουν τα αποθέματά τους σε ρευστό.

Δεν περνάει ούτε μία εβδομάδα που να μην ακούσω ένα φίλο ή έναν γείτονα να διαμαρτύρεται γιατί δεν μπορεί να πουλήσει το σπίτι του ή να εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή τιμή γι’ αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί υπολόγιζαν ότι με τα όσα θα αποκόμιζαν από την πώληση του ακινήτου θα χρηματοδοτούσαν τη συνταξιοδότησή τους ή απλά θα συνέχιζαν τη ζωή τους και την καριέρα τους. Δεν φαντασιώνονταν πλούτη, δεν σχεδίαζαν ούτε να αγοράσουν σκάφη, ούτε τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη. Σήμερα οι περισσότεροι Αμερικανοί υποφέρουν από το αντίστροφο φαινόμενο του πλούτου, την υφέρπουσα αίσθηση της φτώχειας.

Εάν η ζημία των 7 τρισ. δολαρίων επιμερισθεί στα 130 εκατ. νοικοκυριά, τότε θα αποδειχθεί ότι κάθε ένα από αυτά έχει χάσει κατά μέσο όρο σχεδόν 54.000 δολάρια, σύμφωνα με το οικονομικό ιστολόγιο www. newobservations. net. Η όξυνση της ανεργίας, οι στάσιμοι μισθοί και η εξανεμιζόμενη αξία των σπιτιών βαρύνουν ακόμα περισσότερο όσους βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάσχεσης. Υπό τις συνθήκες αυτές, η αγοραστική δύναμη και οι καταναλωτικές δαπάνες καταρρέουν. Οι καταναλωτές δανείζονται πολύ λιγότερο από ό, τι στο παρελθόν για να αγοράσουν οτιδήποτε. Επίσης, δεν αισθάνονται καθόλου εύποροι, εφόσον οι αποταμιεύσεις για τα γεράματά τους απομυζήθηκαν την τελευταία φορά που το χρηματιστήριο διερχόταν πτωτική φάση.

Οσοι κατέχουν ένα σπίτι, συχνά δεν μπορούν να δανειστούν υποθηκεύοντας το ίδιο το ακίνητο, αλλά ούτε και να ζητήσουν αναχρηματοδότηση του δανείου τους. Αρα, δεν θα έχουν μετρητά για τα καταστήματα, για να αγοράσουν καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές, να πληρώσουν τα δίδακτρα για το πανεπιστήμιο ή να αποταμιεύσουν για τη σύνταξη. Ανεξαρτήτως των τελευταίων θετικών στοιχείων για τα ακίνητα και την οικονομία στις ΗΠΑ, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η παραδοσιακή στάση ως προς τη δημιουργία πλούτου έχει αλλάξει. Η αγορά κατοικίας δεν διασφαλίζει τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με την Ενωση Τραπεζιτών Στεγαστικών Δανείων των ΗΠΑ, το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι ότι η αδυναμία αποπληρωμής στεγαστικών δανείων αφορά ολοένα και περισσότερο όσους έχουν δάνεια σταθερού επιτοκίου. Οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται ταχύτερα ακόμη και από εκείνες που αφορούν τα δάνεια subprime και είχαν δοθεί σε δανειολήπτες με αμφιλεγόμενα ιστορικά, είτε όσον αφορά την εξόφληση πιστώσεων είτε τα εισοδήματά τους.

Εάν εξακολουθήσει η άνοδος της ανεργίας και εάν οι μεγάλες βιομηχανίες συνεχίσουν να συρρικνώνονται, η φτώχεια, που συνδέεται με την αγορά κατοικίας θα καταστρέψει τα αμερικανικά νοικυριά. Ισως να ήταν προτιμότερο 25 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων στις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τα «επικίνδυνα» στεγαστικά δάνεια, των οποίων η αξία υπερβαίνει κατά πολύ την αξία των σπιτιών τους.

Στη ζοφερή εικόνα έρχονται να προστεθούν τα επαχθή χρέη των πιστωτικών καρτών. Τα καταναλωτικά δάνεια φθάνουν τα 2,5 τρισ. δολ. και οι συνέπειές τους μπορούν να αντιπαραβληθούν μόνο με τις αντίστοιχες του Κραχ του 1929. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να ενισχύσουν την ρευστότητά τους, επενδύοντας σε πιστοποιητικά εγγυήσεων με κρατική κάλυψη και βραχυπρόθεσμα εταιρικά και δημοτικά ομόλογα υψηλής βαθμολόγησης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πώς διαμορφώνεται η συνολική εικόνα και αποτρέπει την αποταμίευση. Μία αποταμίευση, η οποία τελικώς θα αποτελούσε πηγή κεφαλαίων για δανεισμό, βελτίωση υποδομών και πιστώσεις σε μικρομεσαίες εταιρείες.


Bloomberg (4 Σεπτ. '09)
Πηγή...

Καρα-τζαφέρ.Τύφλα νάχει ο Γκαίμπελς.Χάϊλ!

Ο σαλτιμπάγκος με την...ψιψίνα!

Και από το ΠαΣοΚ προσχωρήσεις στον ΛΑΟΣ

Συνεχίζονται οι διαρροές από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας προς τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξη που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ένα σημαντικό πολιτικό στέλεχος με πορεία σε ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας προσχωρεί στο ΛΑΟΣ.
Μετά από τον Δ. Κωνσταντάρα, που προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε στο ΛΑΟΣ, την ίδια πορεία ακολούθησε το παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Σ. Παπανδρέου, η οποία θα συμμετέχει στους συνδυασμούς του κόμματος Καρατζαφέρη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Δείτε και το σχολιάκι ενός ανώνυμου!

Ανώνυμος είπε...

Μα η συγκεκριμένη Παπανδρέου είναι γυναίκα του νομάτχη Ευβοίας που κατέβαινε με τη ΝΔ και στις εκλογές του 2007 προσχώρησε στον καρατζαφέρη. Τι ανοησίες λέει ο καρασκατάς. Πρινα από λίγο στο αποκαλυπτικό δελτίο δήλωσε ποια είναι η παπανδρέου που δεν έχει σχέση βέβαια με την οικογένεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή...