22 Ιουλίου 2008

Πάει και ο Κάρατζιτς.Όποιος πολεμά για την Πατρίδα του συλλαμβάνεται!!!!.

Συνελήφθη και ο Κάρατζιτς!...........

Από το http://press-gr.blogspot.com/

Τρίζουν τα κόκκαλα του Μιλόσεβιτς...

.
Το συναίσθημα και ο πολιτικός κυνισμός στη σημερινή Σερβία....
.
Ανταπόκριση για το Press-gr
από το Βελιγράδι
.
Το πάθος για την κατάκτηση της εξουσίας κάνει πολλούς ανθρώπους να χάσουν την αξιοπρέπεια τους και να πουλούν την ψυχή τους στο διάβολο. Αν κοιτάξεις κατάματα, όπως εγώ, ένα ηλικιωμένο οπαδό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας που ίδρυσε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα νιώσεις τη θλίψη του για την προδοσία του τωρινού ηγέτη, του Ιβιτσα Ντάτσιτς ο οποίος συμμάχησε με το φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό του προέδρου Μπόρις Τάντιτς.
Δεν δυσκολεύτηκα να καταλάβω
την οργή του γέρου Ράικο, 75 ετών, για την κατάχρηση της κληρονομιάς του Σλομπονταν Μιλόσεβιτς από το Ντατσιτς. Μου είπε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει διαπράξει ένα αισχρό έγκλημα εις βάρος της Σερβίας. Η νέα ηγεσία κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, όπως με πληροφόρησε, για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους του κόμματος έπαιξε ένα βίντεο με την τελευταία ομιλία του Μιλόσεβιτς λίγο πριν την πτώση του: Ο Μιλόσεβιτς προειδοποιούσε τους Σέρβους ότι ο πρόεδρος του (τότε) Δημοκρατικού Κόμματος συνεργάστηκε με τη στρατιωτική συμμαχία που επιτέθηκε στη χώρα.
Κανείς, από τους ψηφοφόρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας δεν πίστευε ότι ο Ιβιτσα Ντάτσιτς θα μπορούσε, στη συνέχεια, να πάει με τους φιλοευρωπαϊστές. Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μια συνεργασία με το κόμμα του Μπόρις Τάντιτς ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, αποδείχθηκε τελικά ότι μόνο εκεί δεν άνηκε. Εγινε πραγματικότητα και μάλιστα εφιάλτης για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του Μιλόσεβιτς.
Πέρα όμως από τις προσεγγίσεις του μπάρμπα Ράικο που γίνονται μέσω συναισθήματος και δεν εκφράζουν αντικειμενικότητα, πρέπει να διερευνήσουμε κατά πόσο ο φιλοευρωπαϊκός κυβερνητικός συνασπισμός μπορεί να επαναφέρει τη σταθερότητα στη Σερβία.
Κατ' αρχάς τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέεται με τη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θα πρέπει να παραδώσει τους σερβοβόσνιους ηγέτες Κάρατζιτς και Μλάντιτς που έδωσαν μάχη στο πλευρό του Μιλόσεβιτς και θεωρούνται ήρωες από ένα μεγάλο ποσοστό. Όταν έρθει η ώρα, είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει ο Ντάτσιτς. Δηλαδή αν θα έχει τα απαιτούμενα κότσια να τους παραδώσει στη Χάγη - στο μέρος εκείνο που ο ιδρυτής του κόμματος, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πλήττοντας την φήμη του δικαστηρίου και εκθέτοντας σοβαρά την κατήγόρο του Κάρλα Ντε Πόντε για μεροληψία.
Για να μπορέσει η Σερβία να επανακάμψει, πρέπει να υποκύψει πλήρως στις διαθέσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και να ξεχάσει το Κόσσοβο. Όσο οι Σέρβοι παραμένουν διχασμένοι τόσο πιο πολύ θα γίνονται ευάλωτοι στις παρεμβάσεις της Δύσης.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Σερβίας ίσως θέλει να διαγράψει τη μέχρι τώρα ιστορία του και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Μάλλον θέλει να χτίσει ένα νέο προφίλ στη διεθνή κοινότητα που είχε δαιμονοποιήσει τον ιδρυτή του. Ίσως ο Ντάτσιτς να πίστευε ότι μια συμμαχία με τους υπερεθνικιστές και τους συντηρητικούς να μην είχε μέλλον και να προκαλούσε παρενέργειες από ΗΠΑ και δυτικούς που θα εξουθένωναν τη Σερβία. Ισως...
--------------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου