22 Ιουλίου 2008

Για να μη ξεχνιόμαστε....ΕΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.!!!!


Από το http://www.kalami.net/
"Tα εθνικά σύνορα θα περιορισθούν"

Η πρόεδρος της Βουλής ’ννα Μπενάκη - Ψαρούδα, όταν πήγε ν' ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής στον Κάρολο Παπούλια, γιά την εκλογή του (Φεβ. '05), στην προσφώνηση- ομιλία της (είναι στα αρχεία-πρακτικά της Βουλής) τόνισε, εκτός των άλλων: «Αναλαμβάνετε κύριε Πρόεδρε την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος ης εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη».

Κι αυτό για επιδόρπιον.

Από το http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Τρίτη, 22 Ιούλιος 2008

Οι Σκοπιανοί στο ψευδοκράτος για να γιορτάσουν τον Αττίλα!


Πρωτοφανής εχθρική κίνηση από την ΠΓΔΜ
Νίκος Γεωργιάδης

Εντείνοντας την δυναμική της μετωπικής διπλωματικής σύγκρουσης με την Αθήνα και μετά την εμφανή προσπάθεια εμπλοκής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους ισχυρισμούς της περί «Μακεδονικής Μειονότητας», η ΠΓΔΜ προχώρησε σε μία πρωτοφανή εχθρική ενέργεια για τα ασταθή διαβαλκανικά πολιτικά δεδομένα. Απέστειλε επίσημη αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα της Κύπρου για τους εορτασμούς της επετείου της εισβολής, με επικεφαλής Υπουργό.

Επισημαίνεται πως ισλαμικά και άλλα κράτη που έχουν αναγνωρίσει το αποσχισθέν τμήμα της Νήσου, όπως το Πακιστάν ή ακόμη και το Αζερμπαϊτζάν, αποφεύγουν να εκπροσωπούνται στους εορτασμούς αυτούς με Υπουργούς ή κρατικούς αξιωματούχους και επιλέγουν να στέλνουν βουλευτές και, πάντως, να διατηρούν πολύ χαμηλό προφίλ στις αντιπροσωπείες τους.

Η ενέργεια της ΠΓΔΜ να επιδείξει την αντιπαράθεση της στέλνοντας Υπουργό στη κατεχόμενη Λευκωσία καταδεικνύει την επιλογή της διαρκούς και επί παντός επιστητού μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, ακόμη και σε θέματα, όπως το Κυπριακό, που αποτελούν πεδίον δραστηριότητας του ΟΗΕ.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημανθεί πως η ΠΓΔΜ αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο απόσχισης του αλβανικού στοιχείου και έχει έναν λόγο παραπάνω να μην στηρίζει με τέτοιες ενέργειες την κατοχή τμήματος της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα, ούτε βεβαίως και να υιοθετεί την μονομερή απόφαση απόσχισης, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποδοχή δεδικασμένου.

Είναι προφανές πως η επιλογή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης τακτικής που υιοθέτησε η ΠΓΔΜ, που με την επιστολή του Γκρούεφσκι στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, με το αίτημα της αναγνώρισης «Μακεδονικής Μειονότητας», εισέρχεται σε φάση μετωπικής σύγκρουσης με την Αθήνα, εν μέσω μάλιστα διαπραγμάτευσης για την ονομασία. Δυτικοί διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, αλλά και βαλκάνιοι παρατηρητές στην ελληνική πρωτεύουσα, εκτιμούν πως η τακτική της διπλωματίας της ΠΓΔΜ δεν είναι δυνατόν να έχει στόχο μόνον την «εσωτερική πολιτική αγορά των Σκοπίων».

Μία εξαιρετικά ανίσχυρη βαλκανική χώρα όπως η «FYROM» δεν είναι δυνατόν να ακολουθεί μία τόσο επιθετική πολιτική σε όλα τα μέτωπα και μάλιστα με τόση διπλωματική αδιακρισία» τονίζουν οι παραπάνω κύκλοι και προσθέτουν: «Είναι προφανές πως διαθέτουν την στήριξη άλλων κέντρων λήψεως αποφάσεων που ευνοούν την έκρηξη της θρυαλλίδας προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις συνέπειες» υπενθυμίζοντας πως είναι η ΠΓΔΜ που θεωρητικά επιχειρεί να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς το πως και πόσο αυτοϋπονομεύεται.
Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου