29 Νοεμβρίου 2011

Η καταγωγή των Ελλήνων


Βασισμένο σε άρθρο των Άρη Ηλία, Γιάννη Κουτσούρη, Δημ. Παπαδόπουλου και Τάσου Σαλβάνου που αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο blog ΕΧΩ ΟΡΑΜΑ
Διασκευή – προσαρμογή από ειδικό συνεργάτη της ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Η κρίση έφερε στην επικαιρότητα και το ζήτημα που έχουν θέσει κάποιοι διανοούμενοι και πολιτικοί, Έλληνες και μη, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Στα πλαίσια αυτά έχουν διατυπωθεί θεωρίες ότι οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από Ινδοευρωπαίους, από την Αφρική, από Σημιτοφοίνικες και άλλα συναφή ή μη φύλα.
Υπάρχουν σήμερα Έλληνες διανοούμενοι, πολιτικοί αλλά και εκπαιδευτικοί θιασώτες αμφισβητούμενης αξίας θεωριών, όπως αυτή του Ιακώβ Φαλμεράϋερ (που έχει αντικρουστεί επιστημονικά πάνω έναν αιώνα), που υποστηρίζουν ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους, αλλά είναι Σλάβοι, Αλβανοί, Ρωμαίοι, Αφρικανοί, Τούρκοι και ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες.
Γι αυτό άλλωστε και ο πόλεμος κατά της σύγχρονης Ελληνικής γλώσσας, για την οποία κάποιοι πολιτικοί πρότειναν να αντικατασταθεί από την Αγγλική!
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι τα τελευταία 100 χρόνια διάφοροι λαοί εμφανίστηκαν ως απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων ή έστω ως απόγονοι τμήματος του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Έτσι σε διάφορα τούρκικα βιβλία οι προ- Σωκρατικοί φιλόσοφοι εμφανίζονται ως Τούρκοι (ενώ είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι εμφανίστηκαν στην περιοχή 1000 περίπου χρόνια μετά Χριστό).
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα στις ημέρες μας, οι Σλάβοι κάτοικοι της νότιας Γιουγκοσλαβίας περί τα Σκόπια. Πιστεύουν και προπαγανδίζουν σε όλο το κόσμο ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Κι ενώ θα ανέμενε κανείς να θελήσουν να μάθουν Ελληνικά, παιδεύονται, ξαναγράφοντας απ’ την αρχή την ιστορία, να αποδείξουν μετά από 2500 χρόνια ότι ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος ή ο Αριστοτέλης δεν ήταν Έλληνες! Και χρησιμοποιούν ως σύμβολο τον ήλιο των βασιλικών τάφων της Βεργίνας παραλείποντας σκόπιμα τις Ελληνικές επιγραφές που τον συνοδεύουν.
Βέβαια δεν ήρθε ξαφνικά στο μυαλό μιας ομάδας Σλάβων η ιδέα ότι είναι γνήσιοι Μακεδόνες. Τύποι όπως ο Τζόρτζ Σόρος έχουν δωρίσει για άγνωστους λόγους πολλά εκατομμύρια δολλάρια στα Σκόπια φτιάχνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια, που διδάσκουν την αναθεωρημένη ιστορία. Χωρίς τη συνεχή και τεράστια οικονομική ενίσχυση από ιδρύματα και οργανώσεις όπως του κ. Σόρος, το κρατίδιο που ίδρυσε ο Τίτο ως «Μακεδονία» πιθανότατα δεν θα υπήρχε σήμερα.
Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή (ή τη συμμετοχή) μελών ελληνικών κομμάτων και ελληνικών κυβερνήσεων. (Οι αναγνώστες μπορούν να ψάξουν στο διαδίκτυο και θα βρουν σωρεία δηλώσεων Ελλήνων βουλευτών πάνω στο θέμα...)
Η αμφισβήτηση της σύνδεσης με τους προγόνους συμβαίνει μόνο στους Έλληνες;
Σε μια πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο δεν εντοπίσαμε άρθρα που να αμφισβητούν την καταγωγή των Ιρανών από τους Πέρσες ή των Εβραίων από τους αρχαίους Εβραίους. Κανείς δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι οι σημερινοί Κινέζοι δεν προέρχονται από τους αρχαίους Κινέζους ούτε οι Ινδοί από τους αρχαίους Ινδούς.
Αντίθετα οι σύγχρονοι αναθεωρητές της ιστορίας αμφισβητούν το αδιάσπαστο των Ελλήνων και τον πολιτισμό τους. Λένε ότι δεν είμαστε Έλληνες. Τι κοινό έχουν οι αναθεωρητές αυτοί, όπως ο κ. Λιάκος, ο κ. Βερέμης, η κα Ρεπούση, η κα Δραγώνα κλπ.; Ιδεολογικά ανήκουν στη νεοταξίτικη κεντροαριστερά και έχουν σχέσεις με πανεπιστημιακούς ή κυβερνητικούς οργανισμούς της Βρετανίας και των ΗΠΑ, διεθνείς λέσχες και Έλληνες διαπλεκόμενους πολιτικούς και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Οι ιστορικοί τύπου Βερέμη, Ρεπούση κ.ο.κ. (στο διαδίκτυο θα βρείτε απίστευτες καταγγελίες για το πώς έχουν αποκτήσει τα πτυχία τους) επιχειρούν να αλλάξουν την ιστορία από τα σχολικά βιβλία ισχυριζόμενοι ότι είναι γραμμένη «μονόπλευρα και εθνικιστικά».
Η συγγραφή των βιβλίων τους βασίζεται σε παράξενες πηγές. Αποκόμματα εφημερίδων, περιοδικών, αναρχικές ιστοσελίδες όπως το Indymedia Athens, τουρκικές ιστορικές πηγές, αλβανικές πηγές, βουλγαρικές πηγές. Αντίθετα τις ελληνικές πηγές συνήθως τις πετάνε στα άχρηστα, παρ' όλο που είναι πολύ πιο παλιές και πιο αξιόπιστες.
Μπορεί σε ένα σύγγραμμά τους να αναφέρουν σαν πηγή ένα Βούλγαρο συγγραφέα, που όμως χρησιμοποιεί ως βιβλιογραφία επιλεγμένους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αρχαίοι Βούλγαροι συγγραφείς, ούτε άλλωστε αρχαίοι Τούρκοι συγγραφείς.
Αποτελέσματα των θετικών επιστημών
Παρ' όλα αυτά οι επιστήμες προοδεύουν. Σήμερα οι ιστορικές εθνογενετικές έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Πολλές επιστήμες επιστρατεύονται για την εξαγωγή ακριβέστερων και πιο αντικειμενικών συμπερασμάτων πάνω στην ανθρώπινη ιστορία.
Ήδη πριν 50 χρόνια δημοσιεύθηκε το βιβλίο του Άρη Πουλιανού «Η Προέλευση των Ελλήνων» με μελέτη στηριγμένη στη Ρωσική φυσική ανθρωπολογική μέθοδο, το οποίο αν και προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση ελάχιστα έχει προβληθεί στη χώρα μας.
Οι σημερινές μελέτες είναι γενετικές και αφορούν στον έλεγχο κυρίως τουDNA.
Εχουν γίνει τέτοιου είδους έρευνες που να αποδεικνύουν ότι είμαστε πάντα Έλληνες; Βεβαίως έχουν γίνει, αλλά δεν έχουν προβληθεί παρά ελάχιστα. Αντίθετα τα ελληνικά ΜΜΕ στη χώρα μας επί μέρες πρόβαλλαν μια γενετική έρευνα από τα Σκόπια, που «απέδειξε» ότι οι Έλληνες κατάγονται από την Αφρική!
Η μελέτη των επιστημόνων από τα Σκόπια περιείχε (προφανώς από πρόθεση κι όχι από άγνοια) ένα συστηματικό λάθος γιατί δεν αφορούσε σε μιτοχονδριακό DNA, όπως είναι επιστημονικά ορθό προκειμένου για έρευνες που αφορούν σε καταγωγή εθνών.
Σε μεγάλη πολυκεντρική Ευρωπαϊκή έρευνα της δεκαετίας του 1990 στην οποία συμμετείχαν 28 Πανεπιστήμια μελετήθηκε το μιτοχονδριακό DNAτων σημερινών πληθυσμών της Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής . Από Ελληνικής πλευράς συμμετέσχε το Τμήμα Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη.
Η έρευνα αυτή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, διότι απέδειξε ότι σε ποσοστό 70% οι σημερινοί Έλληνες έχουν το ίδιο DNA, με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής. Το υπόλοιπο 30% προέρχεται από την Εγγύς Ανατολή και προσδιορίζεται χρονικά στα νεολιθικά χρόνια, όταν ως έχει αποδειχθεί στην περιοχή κατοικούσαν ελληνικά φύλα. Με απλά λόγια η έρευνα λέει ότι οι πρόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA. Σε ποσοστό που αγγίζει το 99,5%. Όμως η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών των θετικών επιστημών αποδεικνύουν ότι οι θεωρίες του Φαλμεράϋερ και των αναθεωρητών της ιστορίας είναι λανθασμένες. Οι Έλληνες παρ΄ όλα τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, δεν αλλοιώθηκαν γενετικά.
[Περισσότερα στοιχεία για ειδικούς στο βιβλίο του Κ. Τριανταφυλλίδη «Η γενετική σύσταση των κατοίκων της Ελλάδας» (Εκδόσεις Γαληνός). Για το πλατύ κοινό διατίθεται το βιβλίο «Έλληνες αεί εσμέν» (Εκδόσεις Κάδμος)]
Ανώτερη φυλή οι Έλληνες;
Οι συγγραφείς αυτού του άρθρου δεν πιστεύουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι ανώτερος φυλετικά από τους άλλους λαούς ούτε πιστεύουν σε «περιούσιους και εκλεκτούς λαούς του Θεού». Θεωρούν όμως αναγκαίο να δώσουν μάχη ενάντια σε αυτούς που κάτω από τη μάσκα του «προοδευτικού», του «ανοιχτόμυαλου» ή του «ανεκτικού», επιχειρούν να αλλάξουν την ιστορία και αποκρύπτουν πληροφορίες με σκοπό να ελέγξουν το νου μας και τις αποφάσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου