07 Νοεμβρίου 2009

Οι ιδεολογικές αρχές του Ελληνικού Κινήματος! Μια επαναστατική συνεισφορά του Τρύφωνα Ολύμπιου.

Δημοσιεύθηκε από 12thespis

“Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”

Συγγραφέας: Τρύφων Ολύμπιος

Κάθε κοινωνικοπολιτικό ρεύμα με σκοπό την καλυτέρευση του κόσμου, για να μπορεί να έχει διάρκεια και να μετεξελιχθεί σε κίνημα με αξιώσεις, απαιτείται να διαθέτει ισχυρό ιδεολογικό υπόβαθρο. Αν οι ιδέες και οι προθέσεις του είναι ευγενείς μεν αλλά ασαφείς (πράγμα φυσικό όταν βρίσκεται στα πρώτα του βήματα), τότε καλείται να τις συστηματοποιήσει ώστε να αποκτήσει την ιδεολογική του ταυτότητα.

Ως προς το ότι το ελληνοπρεπές ρεύμα έχει ήδη ισχυροποιηθεί από πλευράς διάχυσης στην κοινωνία, δηλ. διασποράς των ιδεών του στο ευρύ κοινωνικό σώμα, δεν αμφιβάλλει πλέον κανείς (τα βήματα που έχουν συντελεστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας είναι γιγαντιαία αν συγκριθεί η σημερινή πραγματικότητα με την προ 15 ετών). Εντούτοις, αν και το ελληνοπρεπές ρεύμα διαθέτει πλούσιες δεξαμενές ιδεών και ικανούς διανοούμενους στους κόλπους του, έλειπε ωστόσο μέχρι τώρα εκείνη η συστηματοποίηση των ιδεών που θα το επέτρεπε να μετεξελιχθεί, από ρεύμα, σε Ελληνικό Κίνημα.

ikpgtea-biblio-site-1Όπως κάθε πρόβλημα μπαίνει με τη λύση του, έτσι και κάθε εποχή γεννά εκείνους τους ανθρώπους που θα καλύψουν τις νέες ανάγκες που προβάλλουν στην κοινωνία. Στην προκειμένη περίπτωση, ο άνθρωπος αυτός είναι ο Τρύφων Ολύμπιος.Τρύφων Ολύμπιος αποδεικνύεται ο άνθρωπος που η διεισδυτικότητα της σκέψης του σε συνδυασμό με το πλούσιο γνωστικό του υπόβαθρο, τις διανοητικές του ικανότητες και τη μακρά θητεία του και προσφορά του στον ελληνοπρεπή χώρο, έρχεται να θέσει τις βάσεις αυτής της συστηματοποίησης. Γνωστός σε όλους όσους ασχολούνται με τα τεκταινόμενα του χώρου, ο

Για να το πούμε με απλά λόγια και να μην πλατειάζουμε, ο Τρύφων Ολύμπιος καταθέτει στο νέο του βιβλίο “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”, εμπεριστατωμένα, απτά και με σαφήνεια, μια πρωτοπόρα δέσμη ιδεών: μια δέσμη ιδεών ικανών να συνθέσουν και να αναδείξουν, σε όλο το φάσμα των πλαισίων αναφοράς του, την ιδεολογική ταυτότητα του κινήματος. Στην ολοκληρωμένη μορφή του, πρόκειται για ένα έργο ζωής που προσδίδει στο χώρο μας εκείνο το θεωρητικό υπόβαθρο και την ιδεολογική θωράκιση, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι το ελληνοπρεπές ρεύμα αποκτά τον βατήρα για την ποιοτική μετεξέλιξή του από ρεύμα σε Ελληνικό Κίνημα!

………………………………………………..

Παρουσίαση του βιβλίου του Τρύφωνα Ολύμπιου “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση” έγινε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στα πλαίσια των ομιλιών του Φιλοσοφικού Εργαστηρίου Αθηνά Εργάνη, στην αίθουσα του Ελλην.Α.Ι.Σ. Τη βιντεοσκοπημένη παρουσίαση και συζήτηση που επακολούθησε μπορείτε να την δείτε στην Πύλη του Ιάσωνος (πατώντας εδώ)

Για να είμαι ακριβέστερος, ο Τρύφων Ολύμπιος δεν μας παραδίδει απλώς μια συστηματοποίηση ιδεών ώστε με άξονα αυτές να κατευθυνθούμε στην οδό της περαιτέρω ανάπτυξης ως κίνημα. Ο Τρύφων Ολύμπιος κάνει κάτι απείρως περισσότερο: μας παραδίδει μια κ ο σ μ ο θ ε ω ρ ί α ! Μια νέα επαναστατική κοσμοθεωρία διεθνούς τάξεως, με πανανθρώπινο ενδιαφέρον και ελληνική χροιά!

Παρόλο που η κοσμοθεωρία αυτή απηχεί στην παγκοσμιότητα του κοινωνικού γίγνεσθαι, αναφέρεται στην κατάργηση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής και την αντικατάστασή του από ένα νέο σύστημα παραγωγής και αξιών (Κοινωνία της Γνώσεως) και επομένως αφορά τους ανθρώπους ολοκλήρου του πλανήτη, ωστόσο οι προτάσεις του Τρύφωνα Ολύμπιου εστιάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Διότι η Ελλάδα και οι Έλληνες τον ενδιαφέρουν, και διότι η κοσμοθεωρία που αναπτύσσει συνδέεται άμεσα με τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Γνώμη μας είναι ότι, ενστερνιζόμενο την κοσμοθεωρία που αναπτύσσεται διεξοδικά από τον Τρύφωνα Ολύμπιο και προβάλλοντας με σθένος και παρρησία το πλαίσιο αυτών των ιδεών, το ελληνοπρεπές ρεύμα μετατρέπεται πλέον σε Ελληνικό Κίνημα. Το βιβλίο του Τρύφωνα Ολύμπιου “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση”ορόσημο! Επιβάλλεται να το διαβάσουν όλοι, έτσι ώστε όλοι ν’ αποκτήσουν γνώση των ιδεών που συνοπτικά αλλά περιεκτικότατα αναπτύσσονται σ’ αυτό το βιβλίο. δεν είναι απλώς άλλη μία ενδιαφέρουσα έκδοση στη βιβλιογραφία του χώρου μας. Ανήκει ατην κατηγορία του ιδεολογικο/πολιτικού μανιφέστου και αποτελεί

tryfon-intro-1

Ο Τρύφων Ολύμπιος στην Θεσσαλονίκη!


Σύντομα (κατά τα τέλη Νοεμβρίου), θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Τρύφωνα Ολύμπιου “Ιδέες και Προτάσεις για Ελληνική Αναγέννηση” σε κεντρική αίθουσα της Θεσσαλονίκης, με βασικό παρουσιαστή τον ίδιο τον Τρύφωνα Ολύμπιο.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Προμηθεύς Πυρφόρος”.
Η ακριβής ημερομηνία και η αίθουσα θα ανακοινωθούν μέσω του διαδικτύου και του τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου