18 Σεπτεμβρίου 2010

Προχωρούν αδίστακτα!

Ο εξευτελισμός και του χριστιανικού θρησκευτικού συναισθήματος του λαού από την ίδια την Εκκλησία!

Προχωρούν αδίστακτα!

Διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ το ΡΕΠΟΡΤΑΖ της ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010:

...

Τι είδους “φως” μπορεί να παραδίδει ένας ορθόδοξος επίσκοπος σε ιέρειες που εκτελούν έργο παλαιών ειδωλολατρικών εθίμων;

Η κίνηση του κ. Ανθιμου προκάλεσε έντονη κριτική στο Διαδίκτυο και στη σελίδα «Θρησκευτικά», μία από τις γνωστότερες στον χώρο της Εκκλησίας, της οποίας ο χειριστής διερωτάται: «Τι είδους “φως” μπορεί να παραδίδει ένας ορθόδοξος επίσκοπος σε ιέρειες που εκτελούν έργο παλαιών ειδωλολατρικών εθίμων; Αν το φως που μεταδίδει ο Επίσκοπος είναι από το φως της Πίστεως, φως της Θεοτόκου, “άγιο φως”, τότε αυτό το “φως” δεν μπορεί να παραδίδεται σε ιέρειες. Αν πάλι το “φως” είναι το ίδιο με εκείνο που στέλνει ο θεός Απόλλωνας στην Ολυμπία, τότε πώς βρέθηκε τέτοιο ειδωλολατρικό “φως” στα χέρια του Επισκόπου. Ζητείται μάλιστα η παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου καθώς, όπως τονίζεται, «μετά μεγάλης λύπης καθημερινά ». ο πιστός κλήρος και λαός παρακολουθεί τα “καμώματα” πολλών επισκόπων που ενώπιον των καλών σχέσεων με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα προχωρούν αδίστακτα σε πράξεις και πρακτικές παντελώς ξένες προς το ορθόδοξο εκκλησιαστικό βίωμα και την παράδοση.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα “καμώματα” πολλών επισκόπων που ενώπιον των καλών σχέσεων με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα είναι πλέον γνωστά σε όλους

και τα γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αυτά τα καμώματα, κυρίως του Άνθιμου.

Η σιωπή αποτελεί συνενοχή!

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε οι ολυμπιακοί αγώνες κατηγορήθηκαν ως ειδωλολατρικοί και καταργήθηκαν.
    Αυτό πού ενοχλεί την εβραιοχριστιανική εκκλησία σήμερα είναι η επίκλησις στον θεό Απόλλωνα κατα την τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας!
    Θα τόθελαν πολύ να τους καταργήσουν για δεύτερη φορά,αλλά επειδή δεν γίνεται,πολύ απλά με πονηριά, τους έφεραν στα μέτρα τους!
    Η φλόγα άναψε,όχι υπο το φώς του Ηλιου όπως της έπρεπε,αλλά μέσα σε σκοτεινά υπόγεια.Απο το σκοτάδι συνηθίζουν άλλωστε, αιώνες τώρα, να παίρνουν τα φώτα τους !!
    Yπατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή