30 Ιουνίου 2008

Σκόπια και περίεργη απόφαση της Γερουσίας των Η.Π.Α.

Σε σκέψεις βάζει αυτή η περίεργη απόφαση.Βέβαια δε μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα.
Θα περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις!!!!!.
______________________________________________________________________
Από το http://greece-salonika.blogspot.com/

Κυριακή, 29 Ιούνιος 2008

Απρόσμενη εξέλιξη σήμερα στο"Σκοπιανό".

**Έκτακτη ενημέρωση,20:50'**

Mια απρόσμενη εξέλιξη με προεκτάσεις στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στο Σκοπιανό ζήτημα έχει να αντιμετωπίσει από σήμερα η Αμερικανική διπλωματία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Greece-Salonika απ΄την άλλη μεριά του Ατλαντικού,η Ολομέλεια της Αμερικανικής Γερουσίας (φώτογ.) μπλόκαρε σήμερα (!) την αποστολή του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια κ.Φίλιπ Ρίγκελ,μετά από παρέμβαση δύο γερουσιαστών.
Οι δύο γερουσιαστές,τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά,κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας της Γερουσίας,επέκριναν το Αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών και την κυβέρνηση Μπους για "υπόθαλψη της Σκοπιανής προπαγάνδας και αδιαλλαξίας στο θέμα των διαφορών της με την Ελλάδα" και απαίτησαν με μια,πολύ σπάνια για το Αμερικανικό πολιτικό σύστημα,ενέργεια το "μπλοκάρισμα" της αποστολής νέου πρέσβη..
Το Στειτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ακόμη εκδώσει κάποια ανακοίνωση,καθώς πρόκειται για εξέλιξη των τελευταίων ωρών,αλλά επιτελείς του,έκαναν λόγο σε ανταποκριτές Ελληνικών ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον για "έντονη ενόχληση του υπουργείου εξωτερικών και της κ.Ράις"..
Μετά την εξέλιξη αυτή δεν θα πρέπει να αναμένονται σοβαρές εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι αλλά και μέχρι τον τερματισμό της διακυβέρνησης Μπους καθώς η όλη κατάσταση περιπλέκεται με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες στο Ελληνικό εθνικό θέμα..

Το Greece-Salonika παρακολουθεί στενά το θέμα και θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου