23 Ιουνίου 2008

Από το politis-gr

Μπράβο στους Πομάκους μας που βρήκαν τη δύναμη να αντισταθούν!.
Με κάθε τρόπο πρέπει να βοηθούνται για να μπορέσουν τελικά να πετάξουν από πάνω τους τις βδέλες!!.

politis-gr: Οι .. «γκρίζοι συμβουλάτορες»

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την επερώτηση του βουλευτή νομού Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Τσετίν Μάντατζη, προς τον υπουργό Παιδείας, σχετικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην περιοχή του Δήμου Μύκης.

Ο κ. Μάντατζη αναφέρει πως κατά τον φετινό εορτασμό κάποιος δάσκαλος «ανέθεσε στους μαθητές να χορέψουν βουλγάρικους σκοπούς».

Η πραγματικότητα, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι εντελώς διαφορετική. Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2008 μαθητές χόρεψαν μπροστά στο Ηρώο της Σμίνθης παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και έναν πομάκικο χορό (παραλλαγή του χασάπικου από την ορεινή Ξάνθη).

Οι παρευρισκόμενοι Πομάκοι, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την Τουρκία, καταχειροκρότησαν τα μαθητικά χορευτικά συγκροτήματα και χάρηκαν ιδιαίτερα που στα δημοτικά τραγούδια που ακούστηκαν συμπεριλήφθηκε και ένα τραγούδι της περιοχής τους, το οποίο δεν είναι βέβαια «βουλγάρικο», αλλά πομάκικο.

Με ποιο δικαίωμα ο κύριος Μάντατζη μας αμφισβητεί το δικαίωμα να μιλάμε τη γλώσσα μας, να γιορτάζουμε με τον δικό μας τρόπο την εθνική γιορτή απελευθέρωσης της πατρίδας μας, της Ελλάδας, από τον τουρκικό ζυγό;

Πολύ περισσότερο αφού οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν για την Ελλάδα μας.

Αν εκείνος επιθυμεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «Τούρκος», όταν εμείς συμμετέχουμε σε τέτοιες εθνικές γιορτές εκείνος οφείλει να μας αφήσει κι εμάς να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως μουσουλμάνοι, ως Έλληνες και ως Πομάκοι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ταχήρ Κόντε

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιρφάν Μεχμεταλή»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου